АлександрS Опубліковано: 15 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 15 вересня 2023 Всім доброго вечора, шукав відповідь на моє питання пошуком у темах, але не знайшов, є тільки якась тема від 2013 року з великою кількістю заумних слів і там нічого не зрозуміло. У минулому році встановив котел Protherm Scat 6 у будинку, так як проживаємо у місті, а за місто у будинок періодично їздимо то стало питання про дистанційне управління електрокотлом. Для того щоб перед приїздом можна було увімкнути котел та виставити необхідну температуру з телефону. На сайті Protherm зараз є тільки 3 варіанти таких термостатів, але з управлінням з середини будинку (не WiFi). Vaillant парить мені систему eRelax за 14700 грн + 1500 за встановлення (16200 грн). Можливо хтось знає та використовує якісь більш бюджетні варіанти? Бачив багато таких термостатів китайських з Алі за 3-4к, але якось стрьомно їх брати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 15 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 15 вересня 2023 Якщо є wifi, то sonoff th за 500-1000 грн. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 15 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 15 вересня 2023 У меня такой стоит, один канал на вкл выкл, второй управляю мощностью через реле разгрузки 100% или 50% Расписания плюс сценарии по датчику температуры a.aliexpress.com/_mrCMbOQ У меня вариант 2 который с питанием от 220 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрS Опубліковано: 25 вересня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2023 Наскільки я розумію ці sonof th та той, що на Alі - це, якщо казати звичайними словами "wifi реле" і все, що вони вміють це вмикатись/вимикатись з телефону? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 25 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2023 4 минуты назад, АлександрS сказал: sonof th Он НЕ с сухим контактом, тут будьте гсторожны 4 минуты назад, АлександрS сказал: Наскільки я розумію ці sonof th та той, що на Alі - це, якщо казати звичайними словами "wifi реле" і все, що вони вміють це вмикатись/вимикатись з телефону? Тот что я дал ссылкой выше имеет два сухих контакта, в котле есть управление от термостата и реле разгрузки вот сонофф будет ими управлять Дальше уже от вашей фантазии зависит можно просто расписание настроить что бы работал только по ночному тарифу, можно докупить еще датчик температуры и сделать сценарий по температуре Все это можно по дням недели и тд и тп Ну и можно принудительно вкл/выкл с телефона Но это не отключение питания это управление штатными функциями котла Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрS Опубліковано: 25 вересня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2023 (змінено) Знайшов у sonoff таке рішення: Wi-Fi реле Sonoff ThR316 (TH16) с датчиком температури та вологості Sonoff THS01. Але проблема в тому, що у них всі датчики провідні, а мені потрібно щоб датчик температури був безпровідний, бо котел не у жилому приміщенні і різниця температур у котельні та будинку досить велика. Є готові рішення по Tuya з безпровідним термостатом - програматором. Більше до них зараз придивляюсь. Змінено 25 вересня 2023 користувачем АлександрS Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 25 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2023 4 минуты назад, АлександрS сказал: Знайшов у sonoff таке рішення: Wi-Fi реле Sonoff ThR316 (TH16) с датчиком температури та вологості Sonoff THS01. Але проблема в тому, що у них всі датчики провідні, а мені потрібно щоб датчик температури був безпровідний, бо котел не у жилому приміщенні і різниця температур у котельні та будинку досить велика. Этим реле сожгете котел он коммутирует 220 там нет сухого контакта Почитайте по датчикам про zigbee snzb-02 или 02d Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрS Опубліковано: 25 вересня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2023 Дякую. Буду вивчати. Для мене це поки "дрімучий ліс")) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 25 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 вересня 2023 13 минут назад, АлександрS сказал: Дякую. Буду вивчати. Для мене це поки "дрімучий ліс")) Я tuya не пользовался но визуально у них больше девайсов к примеру мне бы хотелось IR пульт для управления кондиционером но под sonoff их нет Знакомые кто для себя выбрал tuya жалуются на отвалы, но и девайсы заметно дешевле чем под ewelink sonoff А так у меня больше 20 девайсов в ewelink добавлено многие в автоматизации не участвуют но было любопытно сколько кофеварка или чайник в месяц потребляют так что спрашивайте, придумайте какой то алгоритм я попробую его у себя реализовать и сделать вам скрины для понимания как это выглядит 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 27 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 27 вересня 2023 (змінено) я використовую контроллер для електричної теплої підлоги від xiaomi + тихий трифазний контактор від ETI. чому сяомі - весь будинок на їхніх гейтах та приблудах. має два термодатчики,сценарії, графіки і оце все. але сам котел в мене максимально "тупий" Змінено 27 вересня 2023 користувачем newbee2020 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрS Опубліковано: 27 вересня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 27 вересня 2023 (змінено) Не зовсім зрозуміло: у вас електрична тепла підлога? А при чому тут котел? Просто у мене задача регулювати саме обігрів теплою водяною підлогою. Будинок без батарей, підігрів першого поверху 60 м.кв. повністю від теплої підлоги через електрокотел. Не хочу заморочуватись з регулюванням по зонам (у мене 6 контурів) щоб не переплачувати, хочу просто регулювати температуру по всьому будинку з одного датчика у залі. Передивився десятки варіантів систем, датчиків, термостатів і т.п. і, чесно кажучи вже мізки плавляться)). Сподівався, що можна буде купити якусь приблуду за декілька тис грн, встановити її та додаток і все буде працювати. Поки розібратись як саме все це підключити і що саме підключати, не зміг Змінено 27 вересня 2023 користувачем АлександрS Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 27 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 27 вересня 2023 48 минут назад, АлександрS сказал: Поки розібратись як саме все це підключити і що саме підключати, не зміг Попробую на пальцах но вроде и так уже понятно написал берете отету штуку a.aliexpress.com/_mPEGZyO с одной стороны к ней подключаете 220 с другой стороны подключаете четыре провода, два из них подключаете на клемы термостата, два на клемы реле разгрузки Потом на телефон ставите приложение ewelink и получаете две кнопки Одна кнопка управляет включением выключением котла, вторая управляет мощностью 100 и 50 процентов Вот так настраивается расписание Потом покупаете зигби шлюз и зигби датчик температуры a.aliexpress.com/_ms3epOS Все это можно купить в Украине, что то даже дешевле, ссылки первые попавшиеся для понимания Потом в ewelink делаете сценарии, к примеру так выглядит сценарий на включение котла если температура в доме упадет ниже 25 градусов Ну и собственно сами уже себе подбираете как хотите что бы оно работало круглосуточно или только ночью или к примеру днем на 50% мощности ночью на 100% и грелось с запасом тут уже от вашей задачи и чувства комфорта 5 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрS Опубліковано: 27 вересня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 27 вересня 2023 Ого. На такий детальний опис я навіть і не розраховував. Зараз замовлю, відпишусь по результату підключення) Дуже Вам дякую! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 27 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 27 вересня 2023 2 минуты назад, АлександрS сказал: Зараз замовлю Вы только цены поищите более адекватные, я ссылки первые попавшиеся кинул, ну и довольно много продавцов у нас на олх и есть в интернет магазинах, если есть пол часа времени потратьте, думаю баксов 10 сэкономите ну или около того Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
m2v Опубліковано: 29 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 вересня 2023 25.09.2023 в 23:13, mib сказав: А так у меня больше 20 девайсов в ewelink добавлено Купив для проби міст Sonoff ZBBridge-P, комутатор Sonoff ZBMINI, розумну розетку Sonoff S20, датчики температури. Читав, що можна керувати пристроями по своєму Wi-Fi, але коли зникає інтернет то я не можу керувати пристроями через домашній Wi-Fi. Потім ще виявилось, що після зникнення живлення будинку, а потім його поновлення, комутатор ZBMINI за замовчуванням в режимі вимкнено, хоча за розкладом повинен бути увімкненим. Але розумна розетка все ж таки дотримується розкладу після відновлення живлення. Вирішив, що система не надійна та сира і більше нічого не став купляти. Підкажіть, це я щось не так зрозумів у налаштуваннях? Як керувати пристроями, якщо нема зовнішнього інтернету, по своєму домашньому Wi-Fi? Якось можна графіки датчиків температури завантажити на комп'ютер? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 29 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 вересня 2023 2 часа назад, m2v сказал: Купив для проби міст Sonoff ZBBridge-P, комутатор Sonoff ZBMINI, розумну розетку Sonoff S20, датчики температури. Читав, що можна керувати пристроями по своєму Wi-Fi, але коли зникає інтернет то я не можу керувати пристроями через домашній Wi-Fi. Потім ще виявилось, що після зникнення живлення будинку, а потім його поновлення, комутатор ZBMINI за замовчуванням в режимі вимкнено, хоча за розкладом повинен бути увімкненим. Але розумна розетка все ж таки дотримується розкладу після відновлення живлення. Вирішив, що система не надійна та сира і більше нічого не став купляти. Підкажіть, це я щось не так зрозумів у налаштуваннях? Як керувати пристроями, якщо нема зовнішнього інтернету, по своєму домашньому Wi-Fi? Якось можна графіки датчиків температури завантажити на комп'ютер? У них нет встроенного сервера времени, они получают его из облака через интернет, лечится альтернативной прошивкой под хом асистент И получается если пропал и свет и интернет, а потом появился только свет то расписания и сценарии выполняться не будут до появления интернета У sonoff s20 в настройках нужно поставить управление по локальной сети тогда можно будет делать вкл/выкл через вайфай У датчиков температуры можно скачать архив за пол года через приложение на андроид в csv и потом его отправить на компьютер Zigbee шлюз к сожалению по локальной сети не работает, у меня это решилось само собой так как и роутер с онушкой и шлюз включены в резервируемую розетку 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
m2v Опубліковано: 30 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 30 вересня 2023 mib, дякую за відповідь. В цілому підтвердили, що розумний дім на цих пристроях будувати не варто. Нема інтернету - не все працює, сценарії не дотримуються при перебоях з живленням, завантажив архів температур - не читабельні, графік не побудуєш. 29.09.2023 в 14:30, mib сказав: И получается если пропал и свет и интернет, а потом появился только свет то расписания и сценарии выполняться не будут до появления интернета ні, при появі інтернету сценарій сам не спрацює, треба вручну його запускати Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 30 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 30 вересня 2023 1 час назад, m2v сказал: mib, дякую за відповідь. В цілому підтвердили, що розумний дім на цих пристроях будувати не варто. Нема інтернету - не все працює, сценарії не дотримуються при перебоях з живленням, завантажив архів температур - не читабельні, графік не побудуєш. ні, при появі інтернету сценарій сам не спрацює, треба вручну його запускати У меня сценарии вроде работали после появления ээ и интернета Сейчас я пользуюсь минимумом сценариев восновном это закат/рассвет Где остальные там не пропадает не ээ не интернет по этой причине могу и не знать Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kvintich Опубліковано: 2 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 2 жовтня 2023 (змінено) В 25.09.2023 в 22:02, АлександрS сказал: Але проблема в тому, що у них всі датчики провідні У мене в вимикачах стоять sonoff nspanel по всіх кімнатах, і керують головками на гребінці теплої підлоги. Можуть керувати просто на включення виключення. Їх можна навіть на стіл ставити, і включати у розетку. Змінено 2 жовтня 2023 користувачем kvintich Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 3 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 жовтня 2023 (змінено) В 27.09.2023 в 20:56, АлександрS сказал: Не зовсім зрозуміло: у вас електрична тепла підлога? А при чому тут котел? Просто у мене задача регулювати саме обігрів теплою водяною підлогою. Будинок без батарей, підігрів першого поверху 60 м.кв. повністю від теплої підлоги через електрокотел. Не хочу заморочуватись з регулюванням по зонам (у мене 6 контурів) щоб не переплачувати, хочу просто регулювати температуру по всьому будинку з одного датчика у залі. Передивився десятки варіантів систем, датчиків, термостатів і т.п. і, чесно кажучи вже мізки плавляться)). Сподівався, що можна буде купити якусь приблуду за декілька тис грн, встановити її та додаток і все буде працювати. Поки розібратись як саме все це підключити і що саме підключати, не зміг електрокотел 9квт і ТП на 10 контурів з пропіленгліколем. контроллер для електро ТП просто вмикає контактор на котел + насоси Змінено 3 жовтня 2023 користувачем newbee2020 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ilazarev Опубліковано: 4 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 жовтня 2023 А можете будь-ласка уточнити який варіант термостату можна обрати для керування (вкл/викл) циркуляційного насосу в системі опалення? Щоб при досягненні певної температури в приміщенні він вмикав насос. Напевно це інші моделі ніж для керування електрокотлом? Дякую Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 4 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 жовтня 2023 2 минуты назад, ilazarev сказал: А можете будь-ласка уточнити який варіант термостату можна обрати для керування (вкл/викл) циркуляційного насосу в системі опалення? Щоб при досягненні певної температури в приміщенні він вмикав насос. Напевно це інші моделі ніж для керування електрокотлом? Дякую Если насос 220 то можно sonoff basic и дальше такой же сценарий на датчик температуры Или если устроит замер температуры возле насоса то sonoff tn 16 или 10 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ilazarev Опубліковано: 4 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 жовтня 2023 @mibДякую за оперативність. Насос такий: Циркуляционный насос Wilo Atmos PICO 25/1-4. Логіка була такою - щоб насос вмикався/вимикався при певній температурі в приміщенні - від насосу до термостату іде провід, а термостатом можна було б керувати віддалено. Та щоб була можливість віддалено бачити температуру та вологість в місці встановлення термостату. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 4 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 4 жовтня 2023 43 минуты назад, ilazarev сказал: @mibДякую за оперативність. Насос такий: Циркуляционный насос Wilo Atmos PICO 25/1-4. Логіка була такою - щоб насос вмикався/вимикався при певній температурі в приміщенні - від насосу до термостату іде провід, а термостатом можна було б керувати віддалено. Та щоб була можливість віддалено бачити температуру та вологість в місці встановлення термостату. Наверно даже проще использовать такую вот розетки через нее включить ваш насос a.aliexpress.com/_mq4IsKw Зигби шлюз и зигби датчик температуры и влажности Ну и сможете настроить любой сценарий, так же мониторить температуру и влажность Ну или брать удлинитель датчика температуры для sonoff th подключать через него насос а датчик удлинителем выносить в помещение в котором нужен мониторинг 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 16 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 2023 15.09.2023 в 23:48, mib сказав: У меня такой стоит, один канал на вкл выкл, второй управляю мощностью через реле разгрузки 100% или 50% Расписания плюс сценарии по датчику температуры Вітаю, щойно спробував задіяти другий канал для скидання потужності. D.68 виставив 4 в D.69 випадає виставити на 0, 6 чи 12. Відповідно у мене котел хоть на 18квт, я обмежив його максимум в D.00 до 10квт. З меню (швидкий доступ) обмежив на 6 квт. Багато написав, надіюсь зрозуміло. Що я не то роблю, канал 2 включаю і вимикаю щось там клацає на платі котла а споживає він всерівно 6 квт Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз