mib Опубліковано: 8 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2023 1 час назад, newbee2020 сказал: з синусом. підозрюю також що реальна потужність трохи більша, ніж на шильдику. морозилки запускає без напряга. вага більше ніж в ДовгийПрутень на китайських 2500Вт Нуон НЧ потому и весит, там же трансформатор на пол корпуса Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 8 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2023 1 час назад, mib сказал: Нуон НЧ потому и весит, там же трансформатор на пол корпуса а чому принципова різниця в характестистиках - НЧ і ВЧ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 8 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2023 32 минуты назад, newbee2020 сказал: а чому принципова різниця в характестистиках - НЧ і ВЧ Это лучше к @dneprstab или @Daletв моем понимании НЧ надежней и дороже в производстве из минусов больше ест но есть оговорка в виде тора, а ВЧ дешевле в производстве меньше ест, но и менее надежен при каких то там условиях Но это имхо, скорее правильный ответ будет от сервисников если захотят ответить 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 8 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 вересня 2023 (змінено) А ще НЧ працює з усіма типами навантаження.Має кращу перевантажувальну здатність. Зараз такі з'явилися. Зроблено в Індії !!! Реально , Індія.Зараз тестую потрохи Змінено 8 вересня 2023 користувачем dneprstab 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
eam Опубліковано: 10 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 вересня 2023 (змінено) А подскажите если присматриваю инвертор на 1.5-2 квт то есть ли принципиальная разница будет он 12 или 24 вольта? Основная нагрузка 90% времени будет до киловатта а процентов 70 времени вообще до 500 ватт. Рассматривал 12в но вдруг на 24 будет вот совсем лучше. Змінено 10 вересня 2023 користувачем eam Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 10 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 вересня 2023 1 час назад, eam сказал: А подскажите если присматриваю инвертор на 1.5-2 квт то есть ли принципиальная разница будет он 12 или 24 вольта? Основная нагрузка 90% времени будет до киловатта а процентов 70 времени вообще до 500 ватт. Рассматривал 12в но вдруг на 24 будет вот совсем лучше. на 24В легше буде йому працювати, особливо якщо треба щось стартувати з великим стартовим струмом. на 24В більше потужність зарядки, відповідно на 24В можна більше автономності зробити по часу. але АКБ треба більше штук, відповідно і вірогідність не рівномірного зносу вища 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
eam Опубліковано: 10 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 вересня 2023 (змінено) 40 минут назад, Dalet сказал: на 24В легше буде йому працювати, особливо якщо треба щось стартувати з великим стартовим струмом. на 24В більше потужність зарядки, відповідно на 24В можна більше автономності зробити по часу. але АКБ треба більше штук, відповідно і вірогідність не рівномірного зносу вища Аккумы думал брать с одинаковым запасом мощности т.к. по цене они одинаковые. Соответственно и думаю нужно ли рассматривать решение на 24в при моих не сильно высоких запросах по потреблению: - инвертор на 12в + аккум 12 на 200ач - инвертор на 24в + аккум 24 на 100ач Змінено 10 вересня 2023 користувачем eam Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 10 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 вересня 2023 (змінено) 12в можна зарядити від автівки, навіть якщо немає мережі, генератора чи інвертор накрився, ну і можна напряму підключати роутер чи світлодіоди на 12в, є перетворювачі напруги 12В-5В для зарядки мобілок, а на 24в це все треба ще пошукати Змінено 10 вересня 2023 користувачем normal 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dneprstab Опубліковано: 10 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 вересня 2023 2 часа назад, eam сказал: А подскажите если присматриваю инвертор на 1.5-2 квт то есть ли принципиальная разница будет он 12 или 24 вольта? Основная нагрузка 90% времени будет до киловатта а процентов 70 времени вообще до 500 ватт. Рассматривал 12в но вдруг на 24 будет вот совсем лучше. 1. Якщо літій - без різниці. 2. Якщо свинець - краще 24 . 3.Можна і 12 свинець , переваги якщо потрібно кудись взяти інвертор на виїзд , а 12 вольт легше знайти. І 2 сотки в цьому випадку мобільніше ніж одна двухсотка.І потім якщо що сотки легше ао одній чи продати, чи використовувати 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 10 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 вересня 2023 1 час назад, dneprstab сказал: 1. Якщо літій - без різниці. там э момент. нормальний літій на 12В має будет дорожче за 24В, при перерахунку на кВт*год ємності. Бо BMS, гарна BMS, коштуэ на 24В стільки ж як і на 12В 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 10 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 вересня 2023 4 часа назад, eam сказал: А подскажите если присматриваю инвертор на 1.5-2 квт то есть ли принципиальная разница будет он 12 или 24 вольта? Основная нагрузка 90% времени будет до киловатта а процентов 70 времени вообще до 500 ватт. Рассматривал 12в но вдруг на 24 будет вот совсем лучше. 12 вольт не надо балансировать , провода конечно толще нужны , но для киловатта нагрузки - норм . а еще у вас будет 12 в , которые можно пробросить по комнатам и иметь возможность пользоваться благами электричества даже если инвертор вдруг сломается . 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 10 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 вересня 2023 1 час назад, igorrius сказал: а еще у вас будет 12 в , которые можно пробросить по комнатам и иметь возможность пользоваться благами электричества даже если инвертор вдруг сломается . але якщо цей час, який ви витратите на оту проводку, а потім штукатурку, а потім на те щоб не забути не 12В а де 220В витратити на благо, і потім те благо обміняти на нормальний інвертор то може воно одне на те і вийде? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 10 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 вересня 2023 6 часов назад, eam сказал: А подскажите если присматриваю инвертор на 1.5-2 квт то есть ли принципиальная разница будет он 12 или 24 вольта? Основная нагрузка 90% времени будет до киловатта а процентов 70 времени вообще до 500 ватт. Рассматривал 12в но вдруг на 24 будет вот совсем лучше. 4 часа назад, eam сказал: Аккумы думал брать с одинаковым запасом мощности т.к. по цене они одинаковые. Соответственно и думаю нужно ли рассматривать решение на 24в при моих не сильно высоких запросах по потреблению: - инвертор на 12в + аккум 12 на 200ач - инвертор на 24в + аккум 24 на 100ач Ну вот если говорить про свинец, который нежелательно разряжать больше чем на 50% выходит что у вас запаса будет 1000 ватт тоесть при ваших как вам кажется скромных запросах вам акб хватит на час/два Скорее вы завышаете требования к мощности, перечислите что вы хотите подключать? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 10 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 вересня 2023 2 часа назад, Dalet сказал: але якщо цей час, який ви витратите на оту проводку, а потім штукатурку, а потім на те щоб не забути не 12В а де 220В витратити на благо, і потім те благо обміняти на нормальний інвертор то може воно одне на те і вийде? зачем в штукатурку ? я в коробе по - быстрому замутил . , где то так пробросил за диваном провод , а-ля времянка . и розетки автомобильные обычные на 12в и разьемы 5,5 мм круглые , не спутать с обычной розеткой . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
eam Опубліковано: 10 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 вересня 2023 (змінено) 3 часа назад, mib сказал: Ну вот если говорить про свинец, который нежелательно разряжать больше чем на 50% выходит что у вас запаса будет 1000 ватт тоесть при ваших как вам кажется скромных запросах вам акб хватит на час/два Скорее вы завышаете требования к мощности, перечислите что вы хотите подключать? Я подключать буду весь дом без мощных потребителей. Поэтому мощность инвертора я беру с запасом на всякий случай т.к. более точный расчет показывает что я как раз более 95% времени буду потреблять менее 500Вт. А вот на оставшиеся менее 5% как раз может и пригодится запас и возможность стартовые токи обработать. Поэтому и хочу выбрать инвертор с минимальным потребление холостого хода чтобы этот запас не съедал аккумы сам по себе. Ну и хватит ли запаса и насколько долго то уже другой вопрос который, насколько я понимаю, не относится к выбору 12 или 24 вольта т.к. запас в обоих случаях будет одинаковый (2,4кВт). Сейчас главное выбрать а подключить парралельно еще 1-2 аккума то всегда в будущем можно если будет не хватать ЗЫ. Изначально хотел АГМ аккумы брать но сейчас посматриваю на лиферы - они всего в 2,5 раза дороже вроде получаются. Змінено 10 вересня 2023 користувачем eam 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
eam Опубліковано: 10 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 вересня 2023 (змінено) 17 минут назад, igorrius сказал: зачем в штукатурку ? я в коробе по - быстрому замутил . , где то так пробросил за диваном провод , а-ля времянка . и розетки автомобильные обычные на 12в и разьемы 5,5 мм круглые , не спутать с обычной розеткой . Нее. Таким я точно заниматься не буду Змінено 10 вересня 2023 користувачем eam 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 10 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 вересня 2023 1 час назад, eam сказал: Я подключать буду весь дом без мощных потребителей. Поэтому мощность инвертора я беру с запасом на всякий случай т.к. более точный расчет показывает что я как раз более 95% времени буду потреблять менее 500Вт. А вот на оставшиеся менее 5% как раз может и пригодится запас и возможность стартовые токи обработать. Поэтому и хочу выбрать инвертор с минимальным потребление холостого хода чтобы этот запас не съедал аккумы сам по себе. Ну и хватит ли запаса и насколько долго то уже другой вопрос который, насколько я понимаю, не относится к выбору 12 или 24 вольта т.к. запас в обоих случаях будет одинаковый (2,4кВт). Сейчас главное выбрать а подключить парралельно еще 1-2 аккума то всегда в будущем можно если будет не хватать ЗЫ. Изначально хотел АГМ аккумы брать но сейчас посматриваю на лиферы - они всего в 2,5 раза дороже вроде получаются. Может посмотрите в таком случае на соонечные AIO к примеру мой SRNE на 3 кВт потребляет всего 1 ампер тоесть 25-30 ватт, а учитывая что вы задумались про лифер в нем есть зарядное до 80 ампер и стгит он сейчас около 12000 грн тоесть не намного дороже ибп или даже дешевле Ну и малоли со временем созреете на пару панелей как минимум мой опыт этого лета говорит о том что вся моя резервируемая нагрузка может жить автономно 8 месяцев в году 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
eam Опубліковано: 10 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 вересня 2023 (змінено) 1 час назад, mib сказал: Может посмотрите в таком случае на соонечные AIO к примеру мой SRNE на 3 кВт потребляет всего 1 ампер тоесть 25-30 ватт, а учитывая что вы задумались про лифер в нем есть зарядное до 80 ампер и стгит он сейчас около 12000 грн тоесть не намного дороже ибп или даже дешевле Ну и малоли со временем созреете на пару панелей как минимум мой опыт этого лета говорит о том что вся моя резервируемая нагрузка может жить автономно 8 месяцев в году Хм. Цена интересная. Это гибридный инвертор и у него реально такой ток хх? Чтото в продаже в Украине я пока не нашел его (SRNE HF2430S60-100) Хотя вот вы же писали: Мой ВЧ комбайн на 3000ва ест 1 ампер при 24 вольт тоесть 2 при 12 вольт Так что все таки не мало в пересчете на 12в Змінено 10 вересня 2023 користувачем eam Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 10 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 вересня 2023 7 минут назад, eam сказал: Хм. Цена интересная. Это гибридный инвертор и у него реально такой ток хх? Чтото в продаже в Украине я пока не нашел его (SRNE HF2430S60-100) Ток да я замерял клещами и в ютубе смотрел обзор там его подключали к лабораторнику По цене уже опять подорожал, они их привезли в конце блекаута по 15000 потом распродавали по 10 последнее что видел было 12 но уже 14 я свой на алишке покупал с вайфай свистком получился 15 topsmart.com.ua/gibridnyy-invertor-srne-hf2430-s60-100-3-kvt-24v/ На алишке где покупал a.aliexpress.com/_mNb04fU Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 14 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 14 вересня 2023 В 10.09.2023 в 11:14, normal сказал: 12в можна зарядити від автівки, навіть якщо немає мережі, генератора чи інвертор накрився, ну і можна напряму підключати роутер чи світлодіоди на 12в, є перетворювачі напруги 12В-5В для зарядки мобілок, а на 24в це все треба ще пошукати більшість зарядок універсальні 12 або 24В, але PD 3.0 (18 ватт) або PD 4.0 (65 ватт) від 12В не стартануть, майте на увазі. а воно потрібно для роботи кабелів з бустерами, для роутерів і PON (хоча думаю і від 9В стартане) маю таку www.aliexpress.com/item/1005004521595905.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.288.22bc180247OH6Y роутери тяне начебто, але ще замовив такого ж плану тільки із зарядкою для ноута 65 ват підключаю через плату захисту від низької напруги, там вручну виставляєш скільки треба і можна за акуми не переживати www.aliexpress.com/item/4000895496738.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.258.22bc180247OH6Y купив слабенький роутер спеціально для аварійного режиму, разом з конвертером споживає при навантаженні до 4вт. інвертор холостий хід десь 15-20 вт не менше. математика проста. інвертор для інтернету, все одно що генератор для лампочок - неоптимально. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 14 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 14 вересня 2023 Я ту зиму ноут заряджав від ДБЖ всього один раз - коли був блекаут 36 годин, а коли планові відключення 4\4, то ноуту хватало своєї батареї, я навіть з ліжка не вставав, щоб бігати вмикати якісь ДБЖ чи генератори, роутер постійно був напряму підключений і сам перемикався між провідним та 4G провайдерами 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 14 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 14 вересня 2023 5 часов назад, newbee2020 сказал: більшість зарядок універсальні 12 або 24В, але PD 3.0 (18 ватт) або PD 4.0 (65 ватт) від 12В не стартануть, майте на увазі. а воно потрібно для роботи кабелів з бустерами, для роутерів і PON (хоча думаю і від 9В стартане) у меня обычная автомобильная зарядка , спецом гнездо на стену призвиздясил , прям туды впихнул автомобильную зарядку в прикуриватель , она же , автозарядка еще и вольтметром является . А роутер у меня на 12 в , и как оказалось ,настольная лампа - я их напрямую от аккумулятора 12в и питаю Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз