МакДо Опубліковано: 27 липня Поділитись Опубліковано: 27 липня 4 години тому, mib сказав: Даже боюсь себе представить размер наконечников Ага, в мануалі Deye саме такий переріз зазначено для підключення батарей. Почав гуглити кінцевики і теж прикуїв. Але ж УШМ дозволяє зменшити їх до розміру клемника інвертору, бо таких як вони там малюють на українському ринку не зустрів. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Yurii_ Опубліковано: 27 липня Поділитись Опубліковано: 27 липня (змінено) Для тих хто ще планує замовляти: в мене доречі після отримання та перевірки усіх моїх комірок (які вже їдуть) буде на продаж все необхідне для перевірки ліферумних комірок: тестер опору, тестер ємності (2 шт) та зарядне (0-60 в). Ціну драти не буду, тільки своє повернути. Так що можете починати чергу займати 😆 Змінено 27 липня користувачем Yurii_ 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 27 липня Поділитись Опубліковано: 27 липня 13 минут назад, МакДо сказал: Ага, в мануалі Deye саме такий переріз зазначено для підключення батарей. Почав гуглити кінцевики і теж прикуїв. Але ж УШМ дозволяє зменшити їх до розміру клемника інвертору, бо таких як вони там малюють на українському ринку не зустрів. 125 квадратов? Признаюсь мануал я еще не читал У меня бмс будет 200 ампер, я всегда считал для долговременной нагрузки 4 ампера на квадрат, как раз и выходит 200 ампер 50 квадратов как я и заказал Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Yurii_ Опубліковано: 27 липня Поділитись Опубліковано: 27 липня 5 минут назад, mib сказал: 125 квадратов? Признаюсь мануал я еще не читал У меня бмс будет 200 ампер, я всегда считал для долговременной нагрузки 4 ампера на квадрат, как раз и выходит 200 ампер 50 квадратов как я и заказал А наскільки ви його навантажувати збираєтеся?. 51,2в да на 200а, це ж усі 10 кВт 🤔 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 27 липня Поділитись Опубліковано: 27 липня 2 минуты назад, Yurii_ сказал: А наскільки ви його навантажувати збираєтеся?. 51,2в да на 200а, це ж усі 10 кВт 🤔 Когда никогда такое может случиться, но надеюсь не часто учитывая что инвертор будет 12 квт и я планирую через него подключить весь дом за исключением котла Точнее котел будет через 1-0-2 учитывая что в апреле-мае и в сентябре-октябре солнца будет полно, а отопительный сезон уже или еще в разгаре Но если получится сделать ЗТ то понятно что котел будет всегда мимо инвертора 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 27 липня Поділитись Опубліковано: 27 липня 20 хвилин тому, mib сказав: 125 квадратов? Признаюсь мануал я еще не читал У меня бмс будет 200 ампер, я всегда считал для долговременной нагрузки 4 ампера на квадрат, как раз и выходит 200 ампер 50 квадратов как я и заказал Клемник 30мм. Влізе що хоч) А я вам признаюсь - вже почав вивчати мануал, по кілька разів . Вони заганяють туди максимальні номінали: АС автомати на 63А (а в мене введено 25А), кабель до батареї на 300А… тобто потрібно підлаштовуватися під реалії. В батареї, що до мене пливе, в комплекті 25мм2 кабелі. Це десь логічно, бо для 200Аг, з номіналом 0,5С розряд/заряд, 115А при 25мм2 має вистачити. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 27 липня Поділитись Опубліковано: 27 липня 9 хвилин тому, mib сказав: если получится А чому не вийде? Вчора запитував у знайомого комерсанта з чергою до жовтня, що ставить СЕС домогосподарствам. Каже та норм, якщо є час займатися - готуй 13к (лічильник 10к та РЕСу 3к), а як часу немає, додай 25к для рішали, що все зробить за кілька днів навіть без наявності обладнання. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Yurii_ Опубліковано: 27 липня Поділитись Опубліковано: 27 липня 8 минут назад, mib сказал: Когда никогда такое может случиться, но надеюсь не часто учитывая что инвертор будет 12 квт и я планирую через него подключить весь дом за исключением котла Точнее котел будет через 1-0-2 учитывая что в апреле-мае и в сентябре-октябре солнца будет полно, а отопительный сезон уже или еще в разгаре Но если получится сделать ЗТ то понятно что котел будет всегда мимо инвертора Ну тоді мабуть якщо гуляти, так гуляти то і батарейку треба на 20 кВт мудрити, щоб її отими ощадливими для неї 0,5С берегти Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 27 липня Поділитись Опубліковано: 27 липня 5 минут назад, МакДо сказал: А я вам признаюсь - вже почав вивчати мануал, по кілька разів . Вони заганяють туди максимальні номінали: АС автомати на 63А (а в мене введено 25А), кабель до батареї на 300А… тобто потрібно підлаштовуватися під реалії. В батареї, що до мене пливе, в комплекті 25мм2 кабелі. Це десь логічно, бо для 200Аг, з номіналом 0,5С розряд/заряд, 115А при 25мм2 має вистачити. Ну вот и у меня плюс минус тоже самое батарея 314 бмс 200 и надеюсь автомат будет 25 пока всего 16 3 минуты назад, МакДо сказал: А чому не вийде? Вчора запитував у знайомого комерсанта з чергою до жовтня, що ставить СЕС домогосподарствам. Каже та норм, якщо є час займатися - готуй 13к (лічильник 10к та РЕСу 3к), а як часу немає, додай 25к для рішали, що все зробить за кілька днів навіть без наявності обладнання. Пока жду подключение, сейчас кооперативный трансформатор 2 минуты назад, Yurii_ сказал: Ну тоді мабуть якщо гуляти, так гуляти то і батарейку треба на 20 кВт мудрити, щоб її отими ощадливими для неї 0,5С берегти Если нынешнюю на 7 кВт не продам то будет примерно 22, но пока больше склонен продать то будет грубо 15 Сейчас мне и 7 хватает но подключено только самое необходимое 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 27 липня Поділитись Опубліковано: 27 липня (змінено) 1 годину тому, Yurii_ сказав: Ну а тому хто ще не купив то треба думати. Треба воно чи не треба, де і як, щоб нерви зберегти Ото ж бо і воно.... Ще років п'ять думати і нервувати: а чи прийде, а коли, а чи та ємність, а чи не відмінять мито... А я зразу купив і вже жалкую, бо немає тупо куди ті кВт дівати, ноути і мобіли самі по 4 години тримають, а сину спеціально не даю, щоб хоч перепочив 4 години від компа, інакше всі цілодобово у гаджетах, людині фізично кожні 4 години потрібна перерва від того всьго електричного, а тут нахаляву... Змінено 27 липня користувачем normal 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 27 липня Поділитись Опубліковано: 27 липня (змінено) 3 години тому, Yurii_ сказав: youtu.be/WQ51TuLsbt4?si=I7pJHgTA8wFczHuK До речі, дуже цікаве відео. Автор показав в чому різниця на практиці між клемами зі стрижнями M4 та M6 (точніше для отримання однакового опору з M4 треба працювати більше). Відео, схоже, знімалось у грудні 2022 року та автор каже, що якщо немає можливості купити нормальні LFP, то купуйте звичайний SLI (або ще називають негерметичні Fluid) свинцево-кислотні батареї, яких вистачить на 2 - 3 роки. Хоча з особистого досвіду батареї AGM Exide звичайний ДБЖ за пів року довів до 30% початкової ємності (так це ще AGM). ) Подивився на багато коробок в відео з призматичними елементами, які рекламував автор, й думаю, а який сенс купувати окремі комірки в Китаї та потім все збирати в Україні, якщо, скоріше за все, все додаткове обладнання (й BMS, й балансир, й провідники-з'єднувачі комірок, і якісь інші металічні вироби все одно в багатьох випадках теж китайські). Виглядає так, що простіше знайти якогось виробника, хто вже все збирає в єдиний корпус (ще і якщо є можливість на якість впливати якимись інструкціями). Змінено 27 липня користувачем Mr. D 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 27 липня Поділитись Опубліковано: 27 липня 4 минуты назад, Mr. D сказал: Подивився на багато коробок в відео з призматичними елементами, які рекламував автор, й думаю, а який сенс купувати окремі комірки в Китаї та потім все збирати в Україні, якщо, скоріше за все, все додаткове обладнання (й BMS, й балансир, й провідники-з'єднувачі комірок, і якісь інші металічні вироби все одно в багатьох випадках теж китайські). Виглядає так, що простіше знайти якогось виробника, хто вже все збирає в єдиний корпус (ще і якщо є можливість на якість впливати якимись інструкціями). Где то так и есть, разве что ящик можно было бы купить тут, но тут опять таки цена что оно выйдет плюс минус как от туда с доставкой Я правда не очень понимаю как жить с акб в 120 кг Сейчас у меня около 50 и я его с большим трудом запер на полку на уровне глаз Ломом кантовать наверно не вариант Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 27 липня Поділитись Опубліковано: 27 липня 5 хвилин тому, mib сказав: Я правда не очень понимаю как жить с акб в 120 кг Сейчас у меня около 50 и я его с большим трудом запер на полку на уровне глаз Ломом кантовать наверно не вариант Якщо 120 кг LFP, то це, мабуть, 15 - 20 kWh. Припускаю, батарея буде експлуатуватись у приватному будинку, значить, скоріше за все батарея буде на першому поверсі. Значить, теоретично можливо катати на колесах (скажімо, тримати в гаражі за наявності такого). 15 - 20 kWh в багатоквартирному будинку, думаю, окремому власнику квартири й не дуже потрібні. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 27 липня Поділитись Опубліковано: 27 липня 1 хвилину тому, Mr. D сказав: Якщо 120 кг LFP, то це, мабуть, 15 - 20 kWh. Ось до мене їде батарея, упаковка якої важить 122кг. Але там заявлено 10кВтг. Тому не дочекаюся її отримати, зняти кришку, та поставити на ваги) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 27 липня Автор Поділитись Опубліковано: 27 липня 47 минут назад, mib сказал: Но если получится сделать ЗТ Наче немає вже. Нет біллінг чи якось так умовно доступні, але то не точно. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 27 липня Автор Поділитись Опубліковано: 27 липня 1 минуту назад, МакДо сказал: Ось до мене їде батарея, упаковка якої важить 122кг. Але там заявлено 10кВтг. Тому не дочекаюся її отримати, зняти кришку, та поставити на ваги) А де ви таки ваги знайдете і як поставите?😃 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 27 липня Поділитись Опубліковано: 27 липня Тільки що, Vikctor сказав: А де ви таки ваги знайдете і як поставите?😃 Візьму у ванній. Заявлено макс 150кг, поставлю як і топку ставили. Нагадаю, чи дорожчий товар, тим легшим він здається))) 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 27 липня Поділитись Опубліковано: 27 липня 1 минуту назад, Vikctor сказал: Наче немає вже. Нет біллінг чи якось так умовно доступні, але то не точно. Вроде до 25го года в теории еще можно успеть 6 минут назад, Mr. D сказал: Якщо 120 кг LFP, то це, мабуть, 15 - 20 kWh. Припускаю, батарея буде експлуатуватись у приватному будинку, значить, скоріше за все батарея буде на першому поверсі. Значить, теоретично можливо катати на колесах (скажімо, тримати в гаражі за наявності такого). 15 - 20 kWh в багатоквартирному будинку, думаю, окремому власнику квартири й не дуже потрібні. 15 плюс железяка корпус что то около 30 кг но 120 может это будет и транспортировочный вес по факту меньше Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 27 липня Автор Поділитись Опубліковано: 27 липня 23 минуты назад, МакДо сказал: Візьму у ванній. Заявлено макс 150кг, поставлю як і топку ставили. Нагадаю, чи дорожчий товар, тим легшим він здається))) Ну, не знаю. Свою топку ледь підіймав, бо в процесі монтажу коробу треба було пару раз підняти/встановити. Мої ваги у ванній мають обмеження 110кг і це не головне. Головне що я не уявляю як на них зважити щось велике та більше за ваги. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 27 липня Поділитись Опубліковано: 27 липня 2 минуты назад, Vikctor сказал: Ну, не знаю. Свою топку ледь підіймав, бо в процесі монтажу коробу треба було пару раз підняти/встановити. Мої ваги у ванній мають обмеження 110кг і це не головне. Головне що я не уявляю як на них зважити щось велике та більше за ваги. Мои еще и стеклянные и если их раздавит то меня в угол поставят Да и лишний раз поднимать что бы взвесить мне точно в голову не прийдет, тут бы как то в сарай запереть 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 27 липня Поділитись Опубліковано: 27 липня 1 годину тому, mib сказав: сейчас кооперативный трансформатор А ми в кооперативі домовились про генерацію. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 27 липня Поділитись Опубліковано: 27 липня 9 минут назад, Dmode сказал: А ми в кооперативі домовились про генерацію. Я помню вы писали в какой то из тем, у нас по идее есть тоже прецеденты правда не в нашем городке, но я уже подал заявку ДТЭК деньги взял сейчас стадия разработка проекта, тоесть в теории все получится, но как будет на самом деле узнаю через месяц/два 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Danylo Ivanov Опубліковано: 28 липня Поділитись Опубліковано: 28 липня (змінено) 13 часов назад, Mr. D сказал: Подивився на багато коробок в відео з призматичними елементами, які рекламував автор, й думаю, а який сенс купувати окремі комірки в Китаї та потім все збирати в Україні, якщо, скоріше за все, все додаткове обладнання (й BMS, й балансир, й провідники-з'єднувачі комірок, і якісь інші металічні вироби все одно в багатьох випадках теж китайські). Виглядає так, що простіше знайти якогось виробника, хто вже все збирає в єдиний корпус (ще і якщо є можливість на якість впливати якимись інструкціями). Змінено 28 липня користувачем Danylo Ivanov 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 28 липня Поділитись Опубліковано: 28 липня (змінено) 14 часов назад, mib сказал: Я правда не очень понимаю как жить с акб в 120 кг Сейчас у меня около 50 и я его с большим трудом запер на полку на уровне глаз Ломом кантовать наверно не вариант такие тяжести должны на полу навернре стоять . и кантовать его не надо , собрал , подключил , и пусть стоит себе на месте Змінено 28 липня користувачем igorrius 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 28 липня Поділитись Опубліковано: 28 липня (змінено) 12 годин тому, Danylo Ivanov сказав: З цього відео можливо зробити висновок, що є багато особливостей у ящиків для батарей, тому зібрати щось подібне самому буде достатньо складно. А ще і якщо треба отримати компактний ящик. До речі, автор зазначає, що рекомендоване, але не обов'язкове стискання має силу до 300 кг згідно з пропозицією виробника комірок. Можливо виділити окремі опції - 1) зручність коліс; 2) можливість кріплення на стіну; 3) захист силових клем; 4) можливість стискання елементів; 5) наявність загального запобіжника та роз'єднувача-вимикача; 6) наявність Smart BMS та балансира з можливістю віддаленого керування; 7) наявність клем з компенсацією руху комірок. Майже як колись збирали настільні або підстільні побутові комп'ютери (хоча, можливо, хтось й досі це робить). ) Змінено 28 липня користувачем Mr. D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз