Vikctor Опубліковано: 16 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 37 минут назад, Vikingua сказал: а чому кабель до бмс не двома окремими ? був би иеньше опір в місці підключення до батареї ие саме про чорний кабель - його краще було би на 2 астини поділити і общати в 2 коннектора Яке відношення чорний кабель має до бмс? Не бачу сенсу ділити 50мм2 кабель з позитивної клеми акб на два. Ви бачите - діліть в себе. Я б і на бмс нічого не ділив би якби знайшов толкові шинки, що з'єднують дві клеми бмс в одну. 28 минут назад, Dmode сказал: То опір дротів що йдуть від бмс. Позичте в когось "юрка" а краще придбайте бо з ним одразу видно якщо щось не так у з'єднанні чи обжимці. При всій повазі - не бачу жодного сенсу. Батарея працює штатно. Після останніх налаштувань бмс все взагалі чудово. 16 минут назад, Dmode сказал: Ось мої заміри збірки 24В для кума, на таких самих 304 комірках, з неоригінальними терміналами. Залежність опору від моменту затяжки. Що цікаво оригінальні термінали анодовані, і якщо їх закрутити без попереднього зачищання то стартовий показник 0.75мОм, тобто в рази вищий. Скрыть контент Цікаво також що подвійна саморобна перемичка з дротів 16мм2 має кращі значення ніж штатні басбари. Скрыть контент Басбари затягував з зусиллям трохи більше 5Nm. брав відповідний інструмент у пана razzil. Встановити більший момент просто не наважився. Мене цілковито влаштовують басбари, якими скомплектував комірки продавець, бо точно таки само використовуються у геть усіх збірках від китайських виробників металевих коробів яки я бачив на ютубі. нічого вигадувати з підручних матеріалів не планував і не буду. Як безумовно не буду зачищати оригінальні термінали. Підвищенням температури комірок в процессі заряджання я поділився лишень для ілюстрації що їх температура підіймається на декілька градусів навіть за умов ідеальной з точки зору даташиту температури 25 градусів. 19 минут назад, Александр Аврамчук сказал: між комірками що? Жовтенький склотекстоліт 0,5мм. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikingua Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня більше площа дотику - меньше опір, але звісно справа ваша 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня (змінено) 11 хвилин тому, Vikctor сказав: Підвищенням температури комірок в процессі заряджання я поділився лишень для ілюстрації що їх температура підіймається на декілька градусів Чим більший опір тим більше підвищення температури. Тому і намагаються знизити опір всіх з'єднань, щоб енергія, яка на них виділяється не підвищувала температуру комірок. Змінено 16 жовтня користувачем Dmode 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня (змінено) 21 хвилину тому, Vikctor сказав: Не бачу сенсу ділити 50мм2 кабель з позитивної клеми акб на два. Якщо є вибір вести один кабель на 35 мм² чи два на 16 мм², то я оберу 2х16. Бо так мені легше формувати трасу: радіус згину тоншого кабелю менший, ніж у товстого. Це просто зручніше. Такий висновок зроблений на основі шести збірок. Крім того, площа контакту, як вже зазначалося вище, є більшою коли використані обидва болти на терміналі комірки. Змінено 16 жовтня користувачем Dmode Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 16 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 8 минут назад, Dmode сказал: Якщо є вибір вести один кабель на 35 мм² чи два на 16 мм², то я оберу 2х16. Бо так мені легше формувати трасу: радіус згину тоншого кабелю менший, ніж у товстого. Це просто зручніше. Такий висновок зроблений на основі шести збірок. Крім того, площа контакту, як вже зазначалося вище, є більшою коли використані обидва болти на терміналі комірки. Чесно - мені оця битва за мікрони ніколи не була цікава. Кому цікаво - бийтеся. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 16 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 16 минут назад, Dmode сказал: Чим більший опір тим більше підвищення температури. Тому і намагаються знизити опір всіх з'єднань, щоб енергія, яка на них виділяється не підвищувала температуру комірок. Вам вдалося домогтися сталой температури комірок під час заряджання/розряджання, яка не відрізняється від температури повітря в приміщенні де встановлений акб? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 13 годин тому, Vikctor сказав: За власними спостереженнями навіть за умов заряджання струмом 40А температура комірок збільшується з 24 градусів (фактична температура приміщення) до 28-29 і навіть короткочасно до 30 градусів. В мене теж струм заряду 40А для комірок щоправда LF230. І температури схожі. Синій графік то температура біля інвертора (датчик валяється в районі видува, інвертор очевидно що гріється більше) в шафі на поличці вище. Червоний графік то температура батареї яка теж в шафі. На цифри ще деколи впливає чи закриті двері в шафу повністю чи ні. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня (змінено) Відрізнятись звісно буде. Але якщо ці зєднання мають підвищений опір то відрізнятись буде більше ніж могло би. А питання хороше. Поки я всі нові збірки зібрані з замірами опору роздав кінцевим споживачам, а мої старі були зібрані на око, і комірки там зовсім з іншим опором. Треба буде налаштувати відповідні графіки на своїх нових збірках. Змінено 16 жовтня користувачем Dmode Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня (змінено) Приїхала батарея 48/200Ah від JSDSolar. В комплекті є кабелі для підключення до інвертора. Це добре. Погано що ті дротики розміром AWG 6 (13 квадратів). Батарея нібито дозволяє струм розряду 200A 😄 Десь ті китайці дуже оптимістичні ))) Зате фабричне рішення, не оті наші сам пан склепав, хтось ними і підключить ) Аж цікаво а що там всередині до клем підведено... неохота розкручувати.. Планується її підключити до віктрона 48/5000/70 (з піком 10квт на секунду), так там інструкція каже 70mm2 (а це AWG 2/0), так виглядає що вони навпаки перестрахувалися. Змінено 16 жовтня користувачем vovarpd 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 32 хвилини тому, Dmode сказав: Відрізнятись звісно буде. Але якщо зі зєднання мають підвищений опір то відрізнятись буде більше ніж могло би. А питання хороше. Поки я всі нові збірки зібрані з замірами опору роздав кінцевим споживачам, а мої старі були зібрані на око, і комірки там зовсім з іншим опором. Треба буде налаштувати відповідні графіки на своїх нових збірках. Имхо, температура на датчиках будет сильно зависить от корпуса, точнее на сколько он вентилируем. Те что у меня просто из двух пластин люминькидо 30 не греются, а деревянный ящик, закрытый со всех сторон - то 35 там обычное дело при зарядке 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня (змінено) 22 хвилини тому, vovarpd сказав: Аж цікаво а що там всередині до клем підведено... неохота розкручувати.. Зробіть будь-ласка фото або відео огляд. Цікаво як всередині зроблено. Змінено 16 жовтня користувачем Dmode Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня (змінено) 21 хвилину тому, ЯД сказав: Имхо, температура на датчиках будет сильно зависить от корпуса, точнее на сколько он вентилируем Так, і від вентильованості, і від теплотехнічних характеристик стінок корпусу. Але основне джерело тепла всередині це самі комірки, басбари, дроти, бмс, запобіжник і т.д. І якщо на з'єднаннях та обжимках косяки, то грітися буде більше ніж мало би. А корпус та вентиляція це вже другорядне. Змінено 16 жовтня користувачем Dmode Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 10 хвилин тому, Dmode сказав: Зробіть будь-ласка фото або відео огляд. Цікаво як всередині зроблено. в ютюб повно оглядів. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня (змінено) 57 хвилин тому, Александр Аврамчук сказав: в ютюб повно оглядів. Знайшов один але не дуже чіткий. Там получається що і всередині кабель 6 AWG, але неясно чи один чи хоча би 2. Підкажіть відео де добре видно що всередині. Змінено 16 жовтня користувачем vovarpd Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 12 хвилин тому, vovarpd сказав: Підкажіть відео де добре видно що всередині. Щось тут видно 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 2 години тому, vovarpd сказав: Приїхала батарея 48/200Ah від JSDSolar. На фото панель з портами комунікаційними така сама як у JK інверторної бмс. Цікаво чи це просто панель універсальна чи там JK інверторна? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 15 хвилин тому, Dmode сказав: На фото панель з портами комунікаційними така сама як у JK інверторної бмс. Цікаво чи це просто панель універсальна чи там JK інверторна? схода панель є в бмс різних виробників. jbd наприклад 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня (змінено) 28 хвилин тому, Dmode сказав: На фото панель з портами комунікаційними така сама як у JK інверторної бмс. Цікаво чи це просто панель універсальна чи там JK інверторна? Комунікація по can там має бути, принаймні я замовив для віктрона кабель type b, як мені підказав саппорт jsdsolar. Підключу побачу як комунікує, думаю що інверторна бмс але чи іменно jk незнаю чи оприділю.. Змінено 16 жовтня користувачем vovarpd 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня (змінено) 16 хвилин тому, vovarpd сказав: Комунікація по can там має бути, принаймні я замовив для віктрона кабель type b, як мені підказав саппорт jsdsolar. Підключу побачу як комунікує, думаю що інверторна бмс але чи іменно jk незнаю чи оприділю.. і так видно що не jk. індикатор світлодіодний не там знаходиться. скоріше усього від jbd з пасинвими балансирами. на такі батареї не ставлять з активними, тому і неставлять від jk. по надійності і безглючності комунікацій з інвертором jbd навіть краще. але мінус відсутність активних балансирів. Змінено 16 жовтня користувачем Александр Аврамчук Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня youtu.be/DvX9hudvV5M?si=TWgGgROtaer0yoRK Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 1 година тому, yur43 сказав: youtu.be/DvX9hudvV5M?si=TWgGgROtaer0yoRK про стиснення не розкрив. сказав що бмс рахуе часткові цикли. але це не так. бмс jk рахує повні цикли. просто ділить cycle capacity на емність батареї, вказану в бмс. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 16 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 17 минут назад, Александр Аврамчук сказал: про стиснення не розкрив. сказав що бмс рахуе часткові цикли. але це не так. бмс jk рахує повні цикли. просто ділить cycle capacity на емність батареї, вказану в бмс. Він це й мав на увазі, що Catl не вказує до якой ємності розряджаються комірки для вимірювання кількості циклів і вони легко можуть розряджати їх скажемо до 50% і бмс сумуватиме таки недоцикли в цилі і рахуватиме їх. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня 37 хвилин тому, Vikctor сказав: Він це й мав на увазі, що Catl не вказує до якой ємності розряджаються комірки для вимірювання кількості циклів і вони легко можуть розряджати їх скажемо до 50% і бмс сумуватиме таки недоцикли в цилі і рахуватиме їх. так я ж кажу. бмс jk не рахуе розряд до 50 за цикл. вона просто всю віддану емність за період ділить на емність батареї вказану а бмс . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня (змінено) 47 хвилин тому, Vikctor сказав: Він це й мав на увазі, що Catl не вказує до якой ємності розряджаються комірки для вимірювання кількості циклів і вони легко можуть розряджати їх скажемо до 50% і бмс сумуватиме таки недоцикли в цилі і рахуватиме їх. я на попередній сторінці скрін зі своєї JK викладав. 3326 (загалом спожито за весь час)/230 (ємність елемента) = 14.46, от воно і округляє до 14 циклів. Хоча насправді було більше дрібних зарядів розрядів. Змінено 16 жовтня користувачем vovarpd 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 16 жовтня Поділитись Опубліковано: 16 жовтня (змінено) мене бентежить інше. Я вважав що знаходження в стані 100% псує батарею. А якщо напівцикли, то краще 0-50% ніж 50-100%. А блогер приводить свої висновки. В чому я з ним солідарний, що робочий струм треба мінімізувати. Я прихильник паралельного підключення кількох батарей, тоді і струм менший і глибина циклу. Змінено 16 жовтня користувачем yur43 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз