Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

як обрати акумулятори до інвертору

Vikctor

Рекомендовані повідомлення

37 минут назад, Vikingua сказал:

а чому кабель до бмс не двома окремими ?
був би иеньше опір в місці підключення до батареї
ие саме про чорний кабель - його краще було би на 2 астини поділити і общати в 2 коннектора

Яке відношення чорний кабель має до бмс? Не бачу сенсу ділити 50мм2 кабель з позитивної клеми акб на два. Ви бачите - діліть в себе. Я б і на бмс нічого не ділив би якби знайшов толкові шинки, що з'єднують дві клеми бмс в одну.

28 минут назад, Dmode сказал:

То опір дротів що йдуть від бмс. Позичте в когось "юрка" а краще придбайте бо з ним одразу видно якщо щось не так у з'єднанні чи обжимці.

При всій повазі - не бачу жодного сенсу. Батарея працює штатно. Після останніх налаштувань бмс все взагалі чудово.

16 минут назад, Dmode сказал:

Ось мої заміри збірки 24В для кума, на таких самих 304 комірках, з неоригінальними терміналами. Залежність опору від моменту затяжки. Що цікаво оригінальні термінали анодовані, і якщо їх закрутити без попереднього зачищання то стартовий показник 0.75мОм, тобто в рази вищий.

Скрыть контент

image.png.f89ee3bde3e4199ce0cb0cc22f0bfed6.png

Цікаво також що подвійна саморобна перемичка з дротів 16мм2 має кращі значення ніж штатні басбари. 

Скрыть контент

image.png.a4f4908ac247415eebe47b2f7cec3f15.png

Басбари затягував з зусиллям трохи більше  5Nm. брав відповідний інструмент у пана razzil. Встановити більший момент просто не наважився. Мене цілковито влаштовують басбари, якими скомплектував комірки продавець, бо точно таки само використовуються у геть усіх збірках від китайських виробників металевих коробів яки я бачив на ютубі. нічого вигадувати з підручних матеріалів не планував і не буду. Як безумовно не буду зачищати оригінальні термінали. Підвищенням температури комірок в процессі заряджання я поділився лишень для ілюстрації що їх температура підіймається на декілька градусів навіть за умов ідеальной з точки зору даташиту температури 25 градусів.

19 минут назад, Александр Аврамчук сказал:

між комірками що? 

Жовтенький склотекстоліт 0,5мм.

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

11 хвилин тому, Vikctor сказав:

Підвищенням температури комірок в процессі заряджання я поділився лишень для ілюстрації що їх температура підіймається на декілька градусів

Чим більший опір тим більше підвищення температури. Тому і намагаються знизити опір всіх з'єднань, щоб енергія, яка на них виділяється не підвищувала температуру комірок. 

Змінено користувачем Dmode
  • Лайк 1
Посилання на коментар

21 хвилину тому, Vikctor сказав:

Не бачу сенсу ділити 50мм2 кабель з позитивної клеми акб на два.

Якщо є вибір вести один кабель на 35 мм² чи два на 16 мм², то я оберу 2х16. Бо так мені легше формувати трасу: радіус згину тоншого кабелю менший, ніж у товстого. Це просто зручніше. Такий висновок зроблений на основі шести збірок. Крім того, площа контакту, як вже зазначалося вище, є більшою коли використані обидва болти на терміналі комірки.

Посилання на коментар

8 минут назад, Dmode сказал:

Якщо є вибір вести один кабель на 35 мм² чи два на 16 мм², то я оберу 2х16. Бо так мені легше формувати трасу: радіус згину тоншого кабелю менший, ніж у товстого. Це просто зручніше. Такий висновок зроблений на основі шести збірок. Крім того, площа контакту, як вже зазначалося вище, є більшою коли використані обидва болти на терміналі комірки.

Чесно - мені оця битва за мікрони ніколи не була цікава. Кому цікаво - бийтеся.:)

• Лайк 2
Посилання на коментар

16 минут назад, Dmode сказал:

Чим більший опір тим більше підвищення температури. Тому і намагаються знизити опір всіх з'єднань, щоб енергія, яка на них виділяється не підвищувала температуру комірок. 

Вам вдалося домогтися сталой температури комірок під час заряджання/розряджання,  яка не відрізняється від температури повітря в приміщенні де встановлений акб?

Посилання на коментар

13 годин тому, Vikctor сказав:

За власними спостереженнями навіть за умов заряджання струмом 40А температура комірок збільшується з 24 градусів (фактична температура приміщення) до 28-29 і навіть короткочасно до 30 градусів.

В мене теж струм заряду 40А для комірок щоправда LF230.

І температури схожі.
Синій графік то температура біля інвертора (датчик валяється в районі видува, інвертор очевидно що гріється більше) в шафі на поличці вище.
Червоний графік то температура батареї яка теж в шафі. 

На цифри ще деколи впливає чи закриті двері в шафу повністю чи ні. 

image.thumb.png.bec7ddce530db5212459cfff92667602.png

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Відрізнятись звісно буде. Але якщо ці зєднання мають підвищений опір то відрізнятись буде більше ніж могло би.

А питання хороше. Поки я всі нові збірки зібрані з замірами опору роздав кінцевим споживачам, а мої старі були зібрані на око, і комірки там зовсім з іншим опором. Треба буде налаштувати відповідні графіки на своїх нових збірках.

Посилання на коментар

Приїхала батарея 48/200Ah від JSDSolar. 
В комплекті є кабелі для підключення до інвертора. Це добре.
Погано що ті дротики розміром AWG 6 (13 квадратів).
Батарея нібито дозволяє струм розряду 200A 😄
Десь ті китайці дуже оптимістичні ))) 
Зате фабричне рішення, не оті наші сам пан склепав, хтось ними і підключить )
Аж цікаво а що там всередині до клем підведено... неохота розкручувати..

Планується її підключити до віктрона 48/5000/70 (з піком 10квт на секунду), так там інструкція каже 70mm2 (а це AWG 2/0), так виглядає що вони навпаки перестрахувалися.

image.png.ebde1a6a27fccc8a358c6b7df10f0dad.pngimage.png.96c45a32182abe439019909bc956b523.png

Змінено користувачем vovarpd
  • Лайк 1
Посилання на коментар

32 хвилини тому, Dmode сказав:

Відрізнятись звісно буде. Але якщо зі зєднання мають підвищений опір то відрізнятись буде більше ніж могло би.

А питання хороше. Поки я всі нові збірки зібрані з замірами опору роздав кінцевим споживачам, а мої старі були зібрані на око, і комірки там зовсім з іншим опором. Треба буде налаштувати відповідні графіки на своїх нових збірках.

Имхо, температура на датчиках будет сильно зависить от корпуса, точнее на сколько он вентилируем. Те что у меня просто из двух пластин люминькидо 30 не греются, а деревянный ящик, закрытый со всех сторон - то 35 там обычное дело при зарядке 

• Лайк 2
Посилання на коментар

22 хвилини тому, vovarpd сказав:

Аж цікаво а що там всередині до клем підведено... неохота розкручувати..

Зробіть будь-ласка фото або відео огляд. Цікаво як всередині зроблено.

Посилання на коментар

21 хвилину тому, ЯД сказав:

Имхо, температура на датчиках будет сильно зависить от корпуса, точнее на сколько он вентилируем

Так, і від вентильованості, і від теплотехнічних характеристик стінок корпусу. Але основне джерело тепла всередині це самі комірки, басбари, дроти, бмс, запобіжник і т.д. І якщо на з'єднаннях та обжимках косяки, то грітися буде більше ніж мало би. А корпус та вентиляція це вже другорядне.

Посилання на коментар

10 хвилин тому, Dmode сказав:

Зробіть будь-ласка фото або відео огляд. Цікаво як всередині зроблено.

в ютюб повно оглядів. 

Посилання на коментар

57 хвилин тому, Александр Аврамчук сказав:

в ютюб повно оглядів. 

Знайшов один але не дуже чіткий. Там получається що і всередині кабель 6 AWG, але неясно чи один чи хоча би 2.

Підкажіть відео де добре видно що всередині.

Посилання на коментар

2 години тому, vovarpd сказав:

Приїхала батарея 48/200Ah від JSDSolar. 

На фото панель з портами комунікаційними така сама як у JK інверторної бмс. Цікаво чи це просто панель універсальна чи там JK інверторна?

image.png.78b8d9289a8e1a25264729a86e209383.png 

Посилання на коментар

15 хвилин тому, Dmode сказав:

На фото панель з портами комунікаційними така сама як у JK інверторної бмс. Цікаво чи це просто панель універсальна чи там JK інверторна?

схода панель є в бмс різних виробників. jbd наприклад  

• Лайк 1
Посилання на коментар

28 хвилин тому, Dmode сказав:

Комунікація по can там має бути, принаймні я замовив для віктрона кабель type b, як мені підказав саппорт jsdsolar. Підключу побачу як комунікує, думаю що інверторна бмс але чи іменно jk незнаю чи оприділю..

• Лайк 1
Посилання на коментар

16 хвилин тому, vovarpd сказав:

Комунікація по can там має бути, принаймні я замовив для віктрона кабель type b, як мені підказав саппорт jsdsolar. Підключу побачу як комунікує, думаю що інверторна бмс але чи іменно jk незнаю чи оприділю..

і так видно що не jk. індикатор світлодіодний не там знаходиться.  скоріше усього від jbd з пасинвими балансирами. на такі батареї не ставлять з активними, тому і неставлять від jk. по надійності і безглючності комунікацій з інвертором jbd навіть краще. але мінус відсутність активних балансирів.       

Змінено користувачем Александр Аврамчук
Посилання на коментар

1 година тому, yur43 сказав:

youtu.be/DvX9hudvV5M?si=TWgGgROtaer0yoRK

про стиснення не розкрив. сказав що бмс рахуе часткові цикли. але це не так. бмс jk  рахує повні цикли. просто ділить cycle capacity на емність батареї, вказану в бмс. 

Посилання на коментар

17 минут назад, Александр Аврамчук сказал:

про стиснення не розкрив. сказав що бмс рахуе часткові цикли. але це не так. бмс jk  рахує повні цикли. просто ділить cycle capacity на емність батареї, вказану в бмс. 

Він це й мав на увазі, що Catl не вказує до якой ємності розряджаються комірки для вимірювання кількості циклів і вони легко можуть розряджати їх скажемо до 50% і бмс сумуватиме таки недоцикли в цилі і рахуватиме їх.

Посилання на коментар

37 хвилин тому, Vikctor сказав:

Він це й мав на увазі, що Catl не вказує до якой ємності розряджаються комірки для вимірювання кількості циклів і вони легко можуть розряджати їх скажемо до 50% і бмс сумуватиме таки недоцикли в цилі і рахуватиме їх.

так я ж кажу. бмс jk не рахуе розряд до 50 за цикл. вона просто всю віддану емність за період ділить на емність батареї вказану а бмс .

Посилання на коментар

47 хвилин тому, Vikctor сказав:

я на попередній сторінці скрін зі своєї JK викладав.

3326 (загалом спожито за весь час)/230 (ємність елемента) = 14.46, от воно і округляє до 14 циклів. 

Хоча насправді було більше дрібних зарядів розрядів.

• Лайк 1
Посилання на коментар

мене бентежить інше. Я вважав що знаходження в стані 100% псує батарею. А якщо напівцикли, то краще 0-50% ніж 50-100%. А блогер приводить свої висновки.

В чому я з ним солідарний, що робочий струм треба мінімізувати. Я прихильник паралельного підключення кількох батарей, тоді і струм менший і глибина циклу.

Змінено користувачем yur43
  • Лайк 3
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...