Vikctor Опубліковано: 26 вересня Автор Поділитись Опубліковано: 26 вересня 1 минуту назад, Vikingua сказал: по перше там нема рідини, подивиться, багато відео, де розбирають комірки по друге шо тиск газу, шо тиск рідини однаковий і однаково порве запобіжник і вийде А що ж там реагує при взаємодії з повітрям як не рідина? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 26 вересня Автор Поділитись Опубліковано: 26 вересня (змінено) дубль Змінено 26 вересня користувачем Vikctor Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 26 вересня Поділитись Опубліковано: 26 вересня 13 хвилин тому, Vikctor сказав: А що ж там реагує при взаємодії з повітрям як не рідина? Там гелеподібний електроліт, він не тече. Газувати газує. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 26 вересня Автор Поділитись Опубліковано: 26 вересня Только что, yur43 сказал: Там гелеподібний електроліт, він не тече. Газувати газує. Тобто фактично я змінюю гелеві акб на основі свинцю на гелеві на основі залізо-фосфату-літію))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 26 вересня Поділитись Опубліковано: 26 вересня 4 хвилини тому, Vikctor сказав: Тобто фактично я змінюю гелеві акб на основі свинцю на гелеві на основі залізо-фосфату-літію))) в першу чергу - на високострумові, з можливістю швидкого заряду і герметичні 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 26 вересня Поділитись Опубліковано: 26 вересня 2 години тому, Vikctor сказав: або вийде через клапан назовні. Нічо через клапан не вийде в штатному режимі роботи, тільки при аварії. Комірки розбухають не від газу, а від процесів, які пов'язані і мобільністю іонів літію та їх реакцію з матеріалами анода та катода. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 26 вересня Поділитись Опубліковано: 26 вересня (змінено) є там рідина. електроліт. рідкий а не у вигляді гелю. в нових комірках навіть чутно якщо потрясти . якщо верх дригом спрацює клапан тиску, електроліт може витікати. Змінено 26 вересня користувачем Александр Аврамчук Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 26 вересня Поділитись Опубліковано: 26 вересня 21 час назад, ЯД сказал: Да, на фотке в мануале тоже там 8, а описано как нс у Вас на скрине jk- pb2a балансиры , а я глянул , что у меня в корзине - там jk- b2a , без буквы p можно брать bms без буквы p и на что это влияет ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 26 вересня Поділитись Опубліковано: 26 вересня 1 годину тому, igorrius сказав: у Вас на скрине jk- pb2a балансиры , а я глянул , что у меня в корзине - там jk- b2a , без буквы p можно брать bms без буквы p и на что это влияет ? Pb - это инверторные B- обычные бмс. Если после идёт цифра - это ток баланса, если D6 - ток баланса 0.6 PB2 - инверторная бмс с током балансира 2А B2 - смарт бмс с током балансира 2А BD6 - смарт бмс с током балансира 0.6 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 26 вересня Поділитись Опубліковано: 26 вересня 1 час назад, ЯД сказал: PB2 - инверторная бмс с током балансира 2А B2 - смарт бмс с током балансира 2А а чем инверторная отличается от обычной ? и что значит смарт ? для обычной простой батареи с возможностью контроля по bt и без связи инвертора и батареи по какой либо шине - эти инверторная и смарт будут чем то отличаться в работе от обычной bms ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 26 вересня Поділитись Опубліковано: 26 вересня Хто запустив генератор питань? 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 26 вересня Поділитись Опубліковано: 26 вересня 20 минут назад, igorrius сказал: для обычной простой батареи с возможностью контроля по bt и без связи инвертора и батареи по какой либо шине - эти инверторная и смарт будут чем то отличаться в работе от обычной bms ? Если без связи с инвертором то ничем 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 26 вересня Поділитись Опубліковано: 26 вересня 38 хвилин тому, igorrius сказав: а чем инверторная отличается от обычной ? и что значит смарт ? для обычной простой батареи с возможностью контроля по bt и без связи инвертора и батареи по какой либо шине - эти инверторная и смарт будут чем то отличаться в работе от обычной bms ? Если связь с инв не надо - просто В 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 26 вересня Поділитись Опубліковано: 26 вересня А що скажете про B2A24S20P-Heat-CAN? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Leader9 Опубліковано: 26 вересня Поділитись Опубліковано: 26 вересня У меня есть и "В" и "РВ" , между ними разница только в формате и наличии портов для параллельного подключения, ... вторая может одновременно работать по RS485 и CAN.... Обе иимеют нагрев, RS485, CAN... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 26 вересня Поділитись Опубліковано: 26 вересня 10 минут назад, Gitan сказал: А що скажете про B2A24S20P-Heat-CAN? Эта такая как у меня, только моя на 150 ампер, с инвертором она не доужит Но я вчера ее подружил с home assistant и дею можно подружить с ним через solarman но все управление уйдет на плечи home assistant Тоесть инвертор настраивается на работу поинапряжению, а ХА уже ему говорит когда заряжать в какое время и тд на основе данных из бмс Мой нынешний инвертор я пока не подружил но у меня межлу ним и сетью стоит реле сонофф тоесть я могу на основании soc вкл/выкл сеть инвертору 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 26 вересня Поділитись Опубліковано: 26 вересня 8 минут назад, mib сказал: все управление уйдет на плечи home assistant Ой ні. Це треба ще сервер ставити. Краще BMS змінити. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 26 вересня Поділитись Опубліковано: 26 вересня 3 минуты назад, Gitan сказал: Ой ні. Це треба ще сервер ставити. Краще BMS змінити. И да и нет, если ограничиться только связью с инвертором то да, но если захочется к примеру греть воду когда много солнца или прости госпади котел включить в это время или активировать порт зарядки машины ну или еще какая то там хотелка то home assist рулит Я поставил на старый макбук 2007 года Тоесть подойдет любой старый ноут ну или там какой то мини пс или расбери Но я сам неделю как поставил и пока эмоции зашкаливают от того что оно работает и не так страшно как я всегда думал 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Leader9 Опубліковано: 26 вересня Поділитись Опубліковано: 26 вересня У меня без дела ТВ смартприставка стояла..... теперь на ней HA на ней крутится... Ресурсов выше крыши, потребление ниже плинтуса... 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 26 вересня Поділитись Опубліковано: 26 вересня 4 минуты назад, Leader9 сказал: У меня без дела ТВ смартприставка стояла..... теперь на ней HA на ней крутится... Ресурсов выше крыши, потребление ниже плинтуса... Похоже нужно тему отделтную по ХА создавать и описывать там всем свои автоматизации, многое с первого подхода и в голову не приходит, а потом оказывается что мега удобная штука 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 27 вересня Поділитись Опубліковано: 27 вересня 8 годин тому, mib сказав: нужно тему отделтную по ХА создавать прошу хоч заголовок українською 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 28 вересня Автор Поділитись Опубліковано: 28 вересня (змінено) Оце я розумію розмах. Навіть порахувати важко скільки все це обійшлося. Я на око оцінюю в 80-100кує. І ніхто не парить собі мозок - треба закрипити бмс та балансувальні дроти красиво. Єдине я не розумію чому він обрав 24В батареї і відповідно вражаючу товщину дротів. Змінено 28 вересня користувачем Vikctor 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 28 вересня Поділитись Опубліковано: 28 вересня (змінено) 1 година тому, Vikctor сказав: Єдине я не розумію чому він обрав 24В батареї і відповідно вражаючу товщину дротів. там він в коментарі до першого відео відписав. "так історично склалося" якщо в двох словах. Почав з 24, а потім ще пару віктронів найшов дуже дешево і пішло поїхало. Ще якщо ціну кабелів можна упусити бо не думаю що це дуже критична сума на фоні всього решти, то з сонцем зле получається, так як ці наявні MPPT контроллери більшість вміє 12-24-48v і на 48в видають тупо вдвічі більше потужності на батарею. Шини ті червоні і чорні коробочки такі як в мене Змінено 28 вересня користувачем vovarpd 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 28 вересня Автор Поділитись Опубліковано: 28 вересня 1 час назад, vovarpd сказал: ...Шини ті червоні і чорні коробочки такі як в мене А які ж вони можуть ще бути, якщо всі замовляють одне й те саме з китаю? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 28 вересня Поділитись Опубліковано: 28 вересня 2 хвилини тому, Vikctor сказав: А які ж вони можуть ще бути, якщо всі замовляють одне й те саме з китаю? Ну там багато віктронів у нього всяких, часто вже заодно і віктронівські шини ставлять, гуляти так гуляти )) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз