Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

як обрати акумулятори до інвертору

Vikctor

Рекомендовані повідомлення

1 час назад, Vikctor сказал:

Ви не знаходите ні яких протиріч?

сбор информации , сравнение цен перед возможной покупкой ( мой свинец еще держится , но он скорее всего жить долго не будет )

никаких противоречий

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 часа назад, Yurii_ сказал:

Поділився, але в приваті, бо я рекламою китайців не займаюся

я бы и сам на алиекспресс купил бы , бесплатная доставка , защита покупателя , наличие отзывов - очень удобно через них покупать .

Посмотрел по Вашей ссылке - дорого у них и отзывы нелестные о товаре.

На алибабе дешевле получается , даже если доставку приплюсовать

Змінено користувачем igorrius
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 часа назад, Vikctor сказал:

Ви ж в курсі, що коли Jk bms вмикає порт підігріву, то вимикає заряджання акб? Я не знаю як довго це триває, але в умовах ймовірних коротеньких проміжків зі світлом не хотілося б втрачати хоч декілька хвилин на це.

У меня отделтный внешний термостат, но это логично бмс должна сначала нагреть акб до возможности зарядки

2 часа назад, Vikctor сказал:

Звучить норм, хоча завжди вважав що вам довподоби робить таки речі самостійно. Це ж ви мене фактично направили на цю стежку, бо спочатку я хотів придбати готове рішення в корпусі. Але якщо чесно то обираючи між вашим рішенням та пана МакДо я би зупинився на другому.

Тут банально сыграла цена, когда китайцы предложили собрать все в ящик то цена доставки ящика стала почти 0 его бы пустым по объемному весу посчитали, а так я планировал просто ячейки купить

2 часа назад, Vikctor сказал:

Стосовно AWG  кабелів, то я не наважився стільки переплачувати, бо підозрюю що всередині приміщення звичайний ПВ-3 50мм2 від Одескабелю чи ЗЗКМ це рішення не гірше. Може й помиляюся. Якщо виявиться що AWG значно краще, то доки приїдуть всі компоненти ДБЖ кабель теж встигне доїхати. Ось наприклад 1AWG з free shipping до 16 серпня гарантовано приїде. По $21 за 1м.

Дело больше в изоляции она расчитана на более высокую температуру, плюс кабель уже с наконечниками и на сторону акб и на сторону инвертора, если на сторону инвертора мне не принципиально могу и сам обжать и наконечники есть, то на сторону акб могут быть нюансы с быстрым поиском, в итоге опять таки цена мне понравилась

Но это все пока в теории :-)

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, igorrius сказал:

я бы и сам на алиекспресс купил бы , бесплатная доставка , защита покупателя , наличие отзывов - очень удобно через них покупать .

Посмотрел по Вашей ссылке - дорого у них и отзывы нелестные о товаре.

На алибабе дешевле получается , даже если доставку приплюсовать

Ну по ціні то було значно дешевше, щось мабуть місяць тому вони ціни усі на Алі підняли. Мо зростання попиту підстьогнули ціни, може логістика, може ще щось. Мені набір з 4-х 105 комірок обходився у 131 - 140$

По відгукам? Та я теж орієнтувався на відгуки. Та й вашу увагу звернув що є вкрай негативний відгук. Але тут теж є але. Ось на 1000 продажів -з 5 десятків позитивних відгуків, є і 3 дійсно негативні відгуки. Це багато? Ні, але ж вони є  Тим більш, що на негативні відгуки усі як правило не дужі скупі. Бо якщо отримав товар, який тебе влаштовує, то тобі в принципі нічого і не треба. А ось якщо тебе надули, то вже інша справа, тут на адресу продавця вже нема чого слів  жалкувати. Просто я до того, що не такі страшні ті чорти-китайці, як їх малюють і довіряти лякалкам то або залишатися без нічого, або годувати місцевих бариг, які скоріш за все саме там і візьмуть. З України там є взагалі то багацько негативних відгуків у стилі продавець обманув, але ж там нюанс,  відгуки що продавець прислав якусь херню замість комірок або сам повернув відправлення від того, що ліньки дізнатися оті нюанси доставки акумів з Китаю, а простіше одразу включити оте "Все пропало"

Я ще замовлених комірок чекаю. Спокійно чекаю. У випадку чого готовий до спілкування і з продавцем і з площадкою Алі. У крайньому випадку буде втрачений час та необхідність повторного замовлення. На Алі апеляцію подавати то нескладно. Тільки докази потрібні, що продавець продав тобі не те що сам у описі товарів заявив. Продавець має змогу перевірити товар на відповідність перед відправкою, і не важливо це його товар чи він лише посередник, а я як покупець такої змоги до отримання товару не маю, а відтак коли роблю передоплату мушу покладаюся на відповідальність продавця на площадці Аліекспресу та на гарантії які заявляє Аліекспрес. Тобто я як покупець невинен у покупці неякісного товару, що він неякісний докази вам навів, а далі ви Аліекспрес вирішуйте з продавцем, бо я до нього звернувся з претензією, а він зараза така не схотів мирно вирішити це питання без залучення площадки

 

Змінено користувачем Yurii_
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, Vikctor сказав:

Задля щоденного пробігу чи задля збереження батареї більшой ємності? Бо якщо перше, то і 100км пробігу на одному заряді вистачить в 90% випадків.

Прихований текст

задля пробігу від заправки до заправки. Банально Львів-Київ (550км) проїхати бажано без довгої дозаправки (ще годинку потерплю почекати но більше якось недуже. на бензиновій до війни на Чайку їздив не один раз в режимі в 2 ночі зі Львова, 8 ранку на місці, реєстрація, трек дні, перекус на місці в польовій кухні, в 15 00 додому і десь в 21-22 вже вдома 😄 , з електричкою хотілося б не сильно по часу втратити), а може і в Крим колись, тоже бажано без ночовок по дорозі.  Це щоправда буває 2-3 рази в році. По Львову 100 км в день то аж забагато, я не пригадую коли більше 30-40км проїжджав. В нас не ті відстані що в Києві, все відносно компактно. 

Ладно це тут офтоп ))

 

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ще оце думав/міряв, та й під збірку із 16 комірок на 105 ач купив отакого чумуйдана. Якщо з вазеліном, то має по довжині усе впихнутися. По ширині висоті - та вагон. Можна навіть бмску під прозору кришку впендюрити, щоб на неї таку гарну дивитися. Ще хочу маненькі колесики для нього знизу прикрутити, а то раптом вагу того усього ручка не витримає і тоді має бути бомба-ракета

dnipro-m.ua/tovar/yashhik-dlya-instrumenta-power-box-26/

Що під 8 комірок пристосувати ще думаю, бо якщо менший ящик від того ж Дніпро-М брати, то  завеликий буде

Змінено користувачем Yurii_
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

b grade відрізняється від a grade всього навсього відхиленнями по розмірам, зовнішньому вигляду, більшими відхиленнями по внутрішньому опору, емності. не проходять по жорстким відхиленням для автотранспорту, здаеться відхилення  більше 1відсотка. при тому відхилення ці для домашніх  систем зберігання енергії підходять ідеально. мало того, більша емність від паспортної це теж bgrade. сортування відбуваеться на заводі. після заміру опору, емності . все. по іншим параметрам, типа втрата емності не відбувается тестування. бо це нереально. як ви собі це уявляете? кожну комірку тримати на заводі місяці і потім міряти емність? і як отримати батареї на конвеері з суттево різним параметрами по наприклад втраті емності? 

у мене придбані з нкон bgrade ,calb 125а, фпктична емність 135а.. при тому я купив в 2023 році 4 штуки, потім докупив в 2024 році 4 штуки. інша дата виробництва і партія . працюють в збірці з 8 штук прекрасно, розбаланс мінімальний, активним балансиром вирівнюється навіть після 3.45в. емність видають ту що написано фактичну на батареї. струм розряду 1с видають без проблем з мінімальним нагрівом, , заряду 0.5с взагалі не гріються, більше не рестував, зарядний більше не дає.  знаймі купували на нкон на 130а bgrade, фактична емність 140а. теж розбаланс мінімальний, прекрасно працюють. 

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

19 хвилин тому, Yurii_ сказав:

Ще оце думав/міряв, та й під збірку із 16 комірок на 105 ач купив отакого чумуйдана. Якщо з вазеліном, то має по довжині усе впихнутися. Ще хочу маненькі колесики для нього знизу прикрутити, а то раптом вагу того усього ручка не витримає і тоді буде бомба-ракета

dnipro-m.ua/tovar/yashhik-dlya-instrumenta-power-box-26/

Що під 8 комірок пристосувати ще думаю, бо якщо менший ящик від того ж Дніпро-М брати, то  завеликий буде

А высоты хватит?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

34 минуты назад, ЯД сказал:

А высоты хватит?

Тільки що ще раз переміряв. Висота самого відсіку чиста -21 см, при закритій кришці десь 22 см виходить, + там ще , якщо шпильки довгі, чи провода, то під кришкою ще трохи простіру знайти можна, ну  може десь трохи підпиляти перемички жорсткості у тій кришці можливо прийдеться, якщо шпилька в ту перемичку впреться. Ширина 22 см.. тобто, що стоячи, чи лежачі на боку все має стати

Змінено користувачем Yurii_
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

25.07.2024 в 11:16, Александр Аврамчук сказав:

в даташит до акумуляторів описано детально тестування на отримання гарантованої кількості циклів. при тестуванні заряд до 3.65в розряд до 2.5в, струмом в деяких акумах 0.5с, в деяких 1с. 

 

 

В цьому відео автор розказує про те, що орієнтується на термін експлуатації у 20 років, але й зазначає, що не всі сучасні LFP комірки здатні стільки пропрацювати з його ж слів.

Ще, схоже, автор не каже прямо, але всіляко натякає, що його LFP комірки Thunder Sky Winston Battery, які вироблялися на замовлення компанії Voltronix - це одні з найкращих LFP комірок, з якими він мав справу.

Тест автора фактично показав, що його достатньо активний режим експлуатації знизив ємність LFP комірки за 12 років (2 з яких комірки були на полиці без експлуатації, тобто близько 9-ти років комірки експлуатувались активно) на 24% (зі 118 Ah до 95 Ah, хоча вимірювання він робив струмом у два рази більшим, ніж номінальний струм, рекомендований виробником).

Цікаво, до речі, що автор каже, що 5 - 7 років - це термін експлуатації комірок посередньої якості або точніше негативні прояви у комірок посередньої якості вже будуть через 5 - 7 років. Тобто можливо припустити, що як раз ці 5 - 7 років - це якийсь умовний термін придатності для LFP батарей посередньої якості з aliexpress.com, яких там, мабуть, дуже багато в продажу.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 часа назад, mib сказал:

Дело больше в изоляции она расчитана на более высокую температуру

Можно купити ПВ3 75, або 120 мм кв. Буде все одно дешевше ніж сілікон. І нагріватися не буде. 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

14 минут назад, Gitan сказал:

Можно купити ПВ3 75, або 120 мм кв. Буде все одно дешевше ніж сілікон. І нагріватися не буде. 

Даже боюсь себе представить размер наконечников :-)

  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, Mr. D сказал:

В цьому відео автор розказує про те, що орієнтується на термін експлуатації у 20 років, але й зазначає, що не всі сучасні LFP комірки здатні стільки пропрацювати з його ж слів.

Ще, схоже, автор не каже прямо, але всіляко натякає, що його LFP комірки Thunder Sky Winston Battery, які вироблялися на замовлення компанії Voltronix - це одні з найкращих LFP комірок, з якими він мав справу.

Тест автора фактично показав, що його достатньо активний режим експлуатації знизив ємність LFP комірки за 12 років (2 з яких комірки були на полиці без експлуатації, тобто близько 9-ти років комірки експлуатувались активно) на 24% (зі 118 Ah до 95 Ah, хоча вимірювання він робив струмом у два рази більшим, ніж номінальний струм, рекомендований виробником).

Цікаво, до речі, що автор каже, що 5 - 7 років - це термін експлуатації комірок посередньої якості або точніше негативні прояви у комірок посередньої якості вже будуть через 5 - 7 років. Тобто можливо припустити, що як раз ці 5 - 7 років - це якийсь умовний термін придатності для LFP батарей посередньої якості з aliexpress.com, яких там, мабуть, дуже багато в продажу.

То інший ютубер на пальцях пояснює, що краще ніж CATL нічого кращого немає, бо і сама Тесла, і там технологія пайки і намотування там інше і шини токопровідні в комірці не просто фольга, а огого яка фольга, і ще щось таке.. Інший розпилює Катлівську батарею, але іншої ніж у попередника ємності, та з величезним подивом дістає з неї товстелезну пластину з вуглеродистої сталі, яка не зрозуміло звідки там взялася і нащо окрім для ваги там потрібна. Інший збірник каже що краще ніж EVE 90ah годі і шукати, бо просто такого немає. То я стільки їх усіляких передивився і кумекаю, що кожна жаба своє якесь болото хвалить. 

Ми ту кляту батарейку, прям як жінку собі вибираємо 😆 

Як той Остап Бендер казав' "- Мені не потрібна вічна голка для примуса, я ж не збираюся жити вічно" От і мене цікавлять щоб на найближчі  2-3 роки. А як буде через 20 років, то мабуть я років через 18 - 19 за це почну собі думу думати

Але з іншого боку може ви ї праві.  Питання додаткової мотивації. Бо тоді у кацапів немає взагалі жодних шансів. Самі подумайте, Як же ж таку вистраждану та викохану батарейку, яку ще можна буде і онукам у спадок передати, і що якимось кацапам оце залишити?

Змінено користувачем Yurii_
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, Yurii_ сказав:

То інший ютубер на пальцях пояснює, що краще ніж CATL нічого кращого немає, бо і сама Тесла, і там технологія пайки і намотування там інше і шини токопровідні в комірці не просто фольга, а огого яка фольга, і ще щось таке.. Інший розпилює Катлівську батарею, але іншої ніж у попередника ємності, та з величезним подивом дістає з неї товстелезну пластину з вуглеродистої сталі, яка не зрозуміло звідки там взялася і нащо окрім для ваги там потрібна. Інший збірник каже що краще ніж EVE 90ah годі і шукати, бо просто такого немає. То я стільки їх усіляких передивився і кумекаю, що кожна жаба своє якесь болото хвалить. 

Ми ту кляту батарейку, прям як жінку собі вибираємо 😆 

Як той Остап Бендер казав' "- Мені не потрібна вічна голка для примуса, я ж не збираюся жити вічно" От і мене цікавлять щоб на найближчі  2-3 роки. А як буде через 20 років, то мабуть я років через 18 - 19 за це почну собі думу думати

Але з іншого боку може ви ї праві.  Питання додаткової мотивації. Бо тоді у кацапів немає взагалі жодних шансів. Самі подумайте, Як же ж таку вистраждану та викохану батарейку, яку ще можна буде і онукам у спадок передати, і що якимось кацапам оце залишити?

Мотивація проста - витрати менше, але отримати більше. Мабуть, як й у 90% читачів цієї гілки. Можливо, хтось щось, звісно, продає з наявного.

До речі, рекомендуйте, будь ласка, оті відео, про які розказуєте. Подивлюся, цікаво.

 

Схоже, 2 - 3 роки майже будь-що з LFP буде працювати, тоді навіщо платити більше. )

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 години тому, Александр Аврамчук сказав:

b grade відрізняється від a grade всього навсього відхиленнями по розмірам, зовнішньому вигляду, більшими відхиленнями по внутрішньому опору, емності. не проходять по жорстким відхиленням для автотранспорту, здаеться відхилення  більше 1відсотка. при тому відхилення ці для домашніх  систем зберігання енергії підходять ідеально. мало того, більша емність від паспортної це теж bgrade. сортування відбуваеться на заводі. після заміру опору, емності . все. по іншим параметрам, типа втрата емності не відбувается тестування. бо це нереально. як ви собі це уявляете? кожну комірку тримати на заводі місяці і потім міряти емність? і як отримати батареї на конвеері з суттево різним параметрами по наприклад втраті емності? 

у мене придбані з нкон bgrade ,calb 125а, фпктична емність 135а.. при тому я купив в 2023 році 4 штуки, потім докупив в 2024 році 4 штуки. інша дата виробництва і партія . працюють в збірці з 8 штук прекрасно, розбаланс мінімальний, активним балансиром вирівнюється навіть після 3.45в. емність видають ту що написано фактичну на батареї. струм розряду 1с видають без проблем з мінімальним нагрівом, , заряду 0.5с взагалі не гріються, більше не рестував, зарядний більше не дає.  знаймі купували на нкон на 130а bgrade, фактична емність 140а. теж розбаланс мінімальний, прекрасно працюють. 

В мене дві збірки, одна з grade B комірок інша з grade A (все з nkon), збірка з grade B сильно розбігається в кінці заряду (активний балансир на 2А присутній), при чому чим більша сила струму тим більший розбіг, ємність кожної комірки не заміряв але 1 комірка в кінці заряду має меншу напругу десь на 0.05-0.1в тобто її ємність скоріше всього більша на якийсь %. Збірка з grade A коли заряд на комірку наближається до 3.6в показує різницю між комірками 0.008в. Дивно що у вас комірки з різних партій а розбігу немає. Суть в тому що ми не знаємо який саме тест не пройшли комірки перед тим як їх відбракували, відбраковка теж може різна бути. 

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

34 минуты назад, Mr. D сказал:

Мотивація проста - витрати менше, але отримати більше. Мабуть, як й у 90% читачів цієї гілки. Можливо, хтось щось, звісно, продає з наявного.

До речі, рекомендуйте, будь ласка, оті відео, про які розказуєте. Подивлюся, цікаво.

 

Схоже, 2 - 3 роки майже будь-що з LFP буде працювати, тоді навіщо платити більше. )

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

50 минут назад, Mr. D сказал:

Мотивація проста - витрати менше, але отримати більше. Мабуть, як й у 90% читачів цієї гілки. Можливо, хтось щось, звісно, продає з наявного.

До речі, рекомендуйте, будь ласка, оті відео, про які розказуєте. Подивлюся, цікаво.

 

Схоже, 2 - 3 роки майже будь-що з LFP буде працювати, тоді навіщо платити більше. )

Чесно кажучи я просто їх далеко не вчора дивився, а як став планувати комірки замовляти і як тепер їх шукати по тому ютюбу - хз

І якщо, щоб вкласти менше, а отримати більше, оскільки я періодично це питання моніторив, то замовляти краще усього було б - березень-квітень. А думати мабуть ще раніше Я замовляв у травні-червні, ціни вже підросли, але все ж були і у доларах і у гривнях значно нижче ніж зараз

Змінено користувачем Yurii_
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

27 хвилин тому, solar2024 сказав:

В мене дві збірки, одна з grade B комірок інша з grade A (все з nkon), збірка з grade B сильно розбігається в кінці заряду (активний балансир на 2А присутній), при чому чим більша сила струму тим більший розбіг, ємність кожної комірки не заміряв але 1 комірка в кінці заряду має меншу напругу десь на 0.05-0.1в тобто її ємність скоріше всього більша на якийсь %. Збірка з grade A коли заряд на комірку наближається до 3.6в показує різницю між комірками 0.008в. Дивно що у вас комірки з різних партій а розбігу немає. Суть в тому що ми не знаємо який саме тест не пройшли комірки перед тим як їх відбракували, відбраковка теж може різна бути. 

от я сам дивуюся. ризикував. але пощастило. на комірках вказана фактична виміряна  емність, відхилення по емності між комірками менше 1а, менше 1%. початок балансування у мене в налаштуваннях 3.45в. навіть при заряді 60а, 0,5с. , балансир встигае нормально відбалансувати. не було жодного разу , щоб бмс спрацювала по перевищенню напруги. товариш теж має з нкон , тільки на 130а, фактичні 140, емність що казана на комірках має мінімальні відхилення між комірками.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, Mr. D сказал:

Мотивація проста - витрати менше, але отримати більше. Мабуть, як й у 90% читачів цієї гілки. Можливо, хтось щось, звісно, продає з наявного.

До речі, рекомендуйте, будь ласка, оті відео, про які розказуєте. Подивлюся, цікаво.

 

Схоже, 2 - 3 роки майже будь-що з LFP буде працювати, тоді навіщо платити більше. )

youtu.be/WQ51TuLsbt4?si=I7pJHgTA8wFczHuK

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

20 минут назад, Александр Аврамчук сказал:

 

 

Почав дивитися і здається що саме у цього ютюбера, що працює тільки з катлом у якомусь з відео я і почув оте, що катл це огого акумулятор і треба купляти саме у нього, а все інше то і поруч не стояло а відтак і гроші на вітер

Змінено користувачем Yurii_
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

16 хвилин тому, Yurii_ сказав:

Почав дивитися і здається що саме у цього ютюбера, що працює тільки з катлом у якомусь з відео я і почув оте, що катл це огого акумулятор і треба купляти саме у нього, а все інше то і поруч не стояло а відтак і гроші на вітер

він розбирав і calb. навіть можна не слухати в просто подивитися, що в середині. 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...