Mr. D Опубліковано: 26 липня Поділитись Опубліковано: 26 липня (змінено) 19 хвилин тому, mib сказав: Ну это уже фантастика Хотя JK и подвирает, когда долго не видит полного заряда то показывает 100% а в батарею еще влазит 20% емкости Ви вважаєте, якщо LFP батарею покласти на полицю на 2 роки, то така акумуляторна батарея не втратить жодного відсотка своєї ємності за 2 роки? Або якщо LFP батарея буде працювати в ДБЖ в режимі очікування 5 років та за ці 5 років буде використана на 5 умовних циклів, то можливо вважати що така батарея на 99% відповідає характеристикам нової батареї? Змінено 26 липня користувачем Mr. D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 26 липня Поділитись Опубліковано: 26 липня 9 минут назад, Mr. D сказал: Ви вважаєте, якщо LFP батарею покласти на полицю на 2 роки, то така акумуляторна батарея не втратить жодного відсотка своєї ємності за 2 роки? Я считаю что в таком случае ее не стоит покупать 10 минут назад, Mr. D сказал: Або якщо LFP батарея буде працювати в ДБЖ в режимі очікування 5 років та за ці 5 років буде використана на 5 умовних циклів, то можливо вважати що така батарея на 99% відповідає характеристикам нової батареї? Там больше проблема будет с перегревом, если речь про класический дбж чем с годами Про фантастику было в том ключе что бмс понятия не имеет как батарея деградирует от времени А так я почти уверен что у большинства лифер умрет от старости, а не от того что циклы закончились 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 26 липня Поділитись Опубліковано: 26 липня https://www.facebook.com/vavricius/videos/лаконічна-відповідь-на-питання-чому-ти-не-ремонтуєш-електротранспорт/860648318771606/?rdid=gle2xjT6EtMm9jj8 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 26 липня Поділитись Опубліковано: 26 липня (змінено) 28 хвилин тому, mib сказав: Там больше проблема будет с перегревом, если речь про класический дбж чем с годами Не у всіх ДБЖ батарея в корпусі ДБЖ поряд з трансформатором. Та й нічого не заважає користувачу розташувати батарею в умовах, де не буде значного охолодження або нагрівання батареї Та й нічого не заважає використовувати звичайний сонячний інвертор без сонячних панелей в режимі UPS. 28 хвилин тому, mib сказав: А так я почти уверен что у большинства лифер умрет от старости, а не от того что циклы закончились Які часові рамки деградації LFP? Старість - це скільки років 5, 10 або 15? А де гарантія, що через 7 років в якійсь комірці LFP не трапиться S/C або це зовсім нереальний сценарій? Змінено 26 липня користувачем Mr. D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmode Опубліковано: 26 липня Поділитись Опубліковано: 26 липня 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 26 липня Поділитись Опубліковано: 26 липня (змінено) 32 хвилини тому, US7IGN сказав: https://www.facebook.com/vavricius/videos/лаконічна-відповідь-на-питання-чому-ти-не-ремонтуєш-електротранспорт/860648318771606/?rdid=gle2xjT6EtMm9jj8 LFP так теж вміє? Або це щось схоже на NMC? Змінено 26 липня користувачем Mr. D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Leader9 Опубліковано: 26 липня Поділитись Опубліковано: 26 липня (змінено) 1 час назад, Vikctor сказал: Ні ну так ми до маразма дійдемо) Я на таки профілі збираюся опирати кронштейни для монтажу сонячних панелей і то думаю це занадто. В групі Lifepo4 в телеграмі наче дійшли висновку, що стискання на оті 300 чогось там потрібно лишень разове для перфекціоністів при першой зарядці окремой комірки. Навряд хтось таке на практиці робитиме. В подальшому потрібно лишень не дати розповзтися збірці, залишивши 1-2мм на розширення для кожной комірки. Тому кутники та шпильки я застосую, але затягувати на всі гроші не буду. Якщо кому цікаво, для себе вирішив збирати комірки в батарею таким чином. Передивився багато варіантів збірок к корпусах і без... Нарізав полосок шириною 10-12мм з склотекстоліту товщиною 0.5 - 1 мм. Двостороннім тонким скотчем наклеїв полоски вертикально вздовж бічних кутів на комірки. Таким чином при збірці ці полоски залишають зазор між комірками 1-2мм. В середину між полосками вирізав вкладку на самоклейці з вспіненого поліетилену (можна й ЕВО) товщиною на 1 мм більшою за зазор від полосок між комірками. Таким чином при стягуванні комірок полоски на кутах обмежать і зафіксують комірки між собою, а наповнювач посередині дасть невелике сдавлення на комірки і ізоляцію їх між собою. Якщо комірки надумають розширюватись то місця їм буде обмежено і тиск зросте. щось на кшталт саморегуляції.... Змінено 26 липня користувачем Leader9 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 26 липня Поділитись Опубліковано: 26 липня 1 година тому, Leader9 сказав: Якщо комірки надумають розширюватись якщо не качати їх 1С зарядом, а 0,3С наприклад, то ніколи вони не розширяться. Пілонтек обмежив заряд 0,5С, а комірки в них безкорпусні, тупо мішки целофанові. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 26 липня Поділитись Опубліковано: 26 липня (змінено) 1 годину тому, Mr. D сказав: Не у всіх ДБЖ батарея в корпусі ДБЖ поряд з трансформатором. Та й нічого не заважає користувачу розташувати батарею в умовах, де не буде значного охолодження або нагрівання батареї Та й нічого не заважає використовувати звичайний сонячний інвертор без сонячних панелей в режимі UPS. Які часові рамки деградації LFP? Старість - це скільки років 5, 10 або 15? А де гарантія, що через 7 років в якійсь комірці LFP не трапиться S/C або це зовсім нереальний сценарій? за таким відношенням стосовно гарантії можна любий товар, продукцію забракувати eve пишуть про деградацію 1% за рік. і ще кажуть знатоки, що за перший рік деградація більше ніж 1%. потім відсоток щорічної деградації зменшуеться. по любому варіанту через 10 років деградація від 15% . Змінено 26 липня користувачем Александр Аврамчук Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 26 липня Поділитись Опубліковано: 26 липня (змінено) 16 хвилин тому, Александр Аврамчук сказав: за таким відношенням стосовно гарантії можна любий товар, продукцію забракувати eve пишуть про деградацію 1% за рік. і ще кажуть знатоки, що за перший рік деградація більше ніж 1%. потім деградація зменшуеться. по любому варіанту через 10 років деградація від 15% . Найбільшу офіційну гарантію (5 років) серед всього, що стосується СЕС або резервного живлення побутовим споживачам надає Victron Energy. Ще мені, здається, це єдина компанія, яка вказує розрахункову потужність інверторів в залежності від температури офіційно. Це якщо вже про гарантію, яку дуже складно уявити для СЕС або подібного обладнання. Точніше скільки фактично буде коштувати і як швидко буде вирішуватися питання у разі виходу з ладу якогось обладнання. Чув нещодавно історію по інверторний рідиннопаливний генератор, який вже 2 місяці ремонтують та все ніяк не знайдуть правильну інверторну плату. А обладнання простоює фактично. Тому й важливо в якийсь момент зрозуміти можливості системи резервного живлення з відповідними ризиками. Змінено 26 липня користувачем Mr. D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 26 липня Автор Поділитись Опубліковано: 26 липня 7 часов назад, Mr. D сказал: Ви вважаєте, якщо LFP батарею покласти на полицю на 2 роки, то така акумуляторна батарея не втратить жодного відсотка своєї ємності за 2 роки? Або якщо LFP батарея буде працювати в ДБЖ в режимі очікування 5 років та за ці 5 років буде використана на 5 умовних циклів, то можливо вважати що така батарея на 99% відповідає характеристикам нової батареї? Я все не можу зрозуміти - ви купуєте чи продаєте? Вам не довподоби Lifepo4? Хтось з присутніх змушує вас придбати собі таки акб? Хто цей негідник? П.С.: в мене невдовзі звільняться гелєві акб.😁Вони позбавлені усіх недоліків Lifepo4. В них навіть отой дурной bms немає, яка незрозуміло як цикли рахує. В режимі 7/2/7/2ч зі скрипом але витримували. Можу продати. Дешево. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 26 липня Поділитись Опубліковано: 26 липня (змінено) 1 година тому, Vikctor сказав: Я все не можу зрозуміти - ви купуєте чи продаєте? Вам не довподоби Lifepo4? Хтось з присутніх змушує вас придбати собі таки акб? Хто цей негідник? П.С.: в мене невдовзі звільняться гелєві акб.😁Вони позбавлені усіх недоліків Lifepo4. В них навіть отой дурной bms немає, яка незрозуміло як цикли рахує. В режимі 7/2/7/2ч зі скрипом але витримували. Можу продати. Дешево. Тобто в перекладі на дещо іншу мову зміст вашого повідомлення приблизно такий - LFP краще, ніж будь-який варіант свинцево-кислотних батарей (негерметичних або герметичних, з більшими катодами\анодами або з меншими), особливо якщо мова йде про постійне заряджання й розряджання кожен день (тому відповідно такого типу батареї використовуються часто з СЕС). Щось підкорегуєте? З трохи цікавішого, не бачив поки що вашого коментаря з цього приводу. Ви могли б навести посилання на якийсь документ, де саме так й написано, що цикл це повне розряджання й потім повне заряджання. Було б навіть цікаво побачити такі цитати з багатьох документів різних компаній виробників акумуляторних батарей. На рахунок купівлі або продажу. Загалом саме зараз мені потрібна вже зібрана LFP 4S батарея, але, на жаль, з якоїсь причини перевізник в Китаї таку батарею відмовився відправляти. То ж шукаю альтернативний варіант. У Вас щось є в продажу подібне? Змінено 26 липня користувачем Mr. D 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 26 липня Автор Поділитись Опубліковано: 26 липня 6 минут назад, Mr. D сказал: ...Щось підкорегуєте? Ні. пропозиція стосовно гелєвих акб в силі. LFP не пропоную і навіть не зичу вам розглядати для купівлі. СЕС+кіслотні акб шикарний варіант. Я ні в коєму разі вас від нього не відмовляю. 10 минут назад, Mr. D сказал: З трохи цікавішого, не бачив поки що вашого коментаря з цього приводу. Ви могли б навести посилання на якийсь документ, де саме так й написано, що цикл це повне розряджання й потім повне заряджання. Було б навіть цікаво побачити такі цитати з багатьох документів різних компаній виробників акумуляторних батарей. Це ж вам цікаво а не мені. Чому ж я для вас повинен розшукувати якийсь документ. У вас якась дивна уява про форум. Вас ніхто не змушує купувати щось і вам ніхто не забов'язаний надати якісь потрібні вам документи. Тут лишень спілкування без зобов'язань. 13 минут назад, Mr. D сказал: Загалом саме зараз мені потрібна вже зібрана LFP 4S батарея, але, на жаль, з якоїсь причини перевізник в Китаї таку батарею відмовився відправляти з якоїсь причини. То ж шукаю альтернативний варіант. Ну нарешті. Тож у вас травма психологічна і образа на китайського продавця LFP батареї і відповідно на LFP технологію загалом. До речі мені китайці чомусь все сплачене відправляють. 15 минут назад, Mr. D сказал: ...У Вас щось є в продажу подібне? Я запропонував вам в попередньому повідомленні чудовий альтернативний варіант. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 26 липня Поділитись Опубліковано: 26 липня 1 хвилину тому, Vikctor сказав: Я запропонував вам Може вже час відкрити колезі таємницю Алібаби? 🤣 Нарешті мої п.п. стихли… Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 26 липня Поділитись Опубліковано: 26 липня 1 хвилину тому, Vikctor сказав: Ні. пропозиція стосовно гелєвих акб в силі. LFP не пропоную і навіть не зичу вам розглядати для купівлі. СЕС+кіслотні акб шикарний варіант. Я ні в коєму разі вас від нього не відмовляю. Це ж вам цікаво а не мені. Чому ж я для вас повинен розшукувати якийсь документ. У вас якась дивна уява про форум. Вас ніхто не змушує купувати щось і вам ніхто не забов'язаний надати якісь потрібні вам документи. Тут лишень спілкування без зобов'язань. Ну нарешті. Тож у вас травма психологічна і образа на китайського продавця LFP батареї і відповідно на LFP технологію загалом. Ваш коментар був дуже корисним. Дякую. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 26 липня Поділитись Опубліковано: 26 липня 1 хвилину тому, МакДо сказав: Може вже час відкрити колезі таємницю Алібаби? 🤣 Нарешті мої п.п. стихли… Не поспішайте. Ще треба познущатися. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 26 липня Поділитись Опубліковано: 26 липня (змінено) 9 хвилин тому, Mr. D сказав: Не поспішайте. Ще треба познущатися. Я не бачу тут знущання. Тут скоріше міряння піпісками. ))) Дозвольте надати вам приклад батареї, що може конкурувати по вартості з самозбірками. Я замовляв її там же, де й інвертор. Єдиний мінус - час очікування. Але до зими має прибути. Це справжнісінький кіт у мішку, китайський витвір, Sunket ESS 10kWh LV. Що скажете про мій вибір? Можете не стримуватися) п.с. -$1210 + доставка LFP5-10kWh-LV-Energy-Storage-Battery.pdf Змінено 26 липня користувачем МакДо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 26 липня Автор Поділитись Опубліковано: 26 липня 12 минут назад, МакДо сказал: Може вже час відкрити колезі таємницю Алібаби? 🤣 Нарешті мої п.п. стихли… Навіщо? Кіслотні акб дешевше купити тут. Lifepo4 його лякають, бо призвели до психологічной травми. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 26 липня Автор Поділитись Опубліковано: 26 липня 4 минуты назад, МакДо сказал: ...може конкурувати по вартості з самозбірками LFP5-10kWh-LV-Energy-Storage-Battery.pdf 363 \u043a\u0411 · 1 загрузка Це навряд. Конкурувати з іншими готовими збірками безумовно може. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 26 липня Поділитись Опубліковано: 26 липня 14 хвилин тому, Vikctor сказав: Навіщо? Кіслотні акб дешевше купити тут. Lifepo4 його лякають, бо призвели до психологічной травми. Скажіть, а що саме Ви хотіли б довести ображаючи когось з дописувачів? В чому ціль цих знущань? Вам в будь-якому випадку не можна ставити ніяких питань? Кілька днів читаю форум та отримав масу корисною інформації (жодного корисного коментаря від вас), які ще треба обробити та поміркувати. В чому сенс ваших коментарів? Ви надаєте якість платні консультації або щось продаєте, все ніяк не зрозумію. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 26 липня Поділитись Опубліковано: 26 липня 17 хвилин тому, Vikctor сказав: Це навряд. Конкурувати з іншими готовими збірками безумовно може. То мій особистий висновок, розрахований на вартості закупівлі 105Аг банок (32шт), bms, та $90 сусіду за збірку з матеріалами. Виходило ₴52400. Фабричний же кіт в мішку ₴62710 з доставкою. Так, дорожче, але не значуще, бо я ще не рахував розвідники типу шин для зʼєднання і якогось корпусу. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 26 липня Поділитись Опубліковано: 26 липня (змінено) 7 часов назад, Mr. D сказал: Найбільшу офіційну гарантію (5 років) серед всього, що стосується СЕС або резервного живлення побутовим споживачам надає Victron Energy почему так мало , всего пять лет ? в рекламных роликах про 20 лет срока службы рассказывают... Змінено 26 липня користувачем igorrius Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 26 липня Автор Поділитись Опубліковано: 26 липня 6 минут назад, МакДо сказал: То мій особистий висновок, розрахований на вартості закупівлі 105Аг банок (32шт), bms, та $90 сусіду за збірку з матеріалами. Виходило ₴52400. Фабричний же кіт в мішку ₴62710 з доставкою. Так, дорожче, але не значуще, бо я ще не рахував розвідники типу шин для зʼєднання і якогось корпусу. Зрозуміло. В мене математика така: 6800грн за кожні дві комірки 304Аг з логістикою. Тобто за всі 16 - 54400грн або десь $1330. В віярі замовлю три полиці зі всіма потрібними отворами (я вмію в їх прозі все вказувати) з залишків ЛДСП. В них на сайті завжди є файл з залишками. Плюс кутники/шпильки/гайки/колеса. Все разом думаю $50-60. Bms $110. Сподіваюсь вона теж включена в закон про безмитний ввоз обладнання для СЕС, який сьогодні до речі вже підписав президент. Тож разом акб на умовні 14,5кВт/г з доступними скажемо 12-12,5кВт/г вийде десь $1500. Фактично стільки ж скільки вам обійдеться ваша, але більшой ємності. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 26 липня Поділитись Опубліковано: 26 липня (змінено) 6 хвилин тому, igorrius сказав: почему так мало , всего пять лет ? в рекламных поликах про 20 лет срока службы рассказывают... Не знаю, про які саме відео йде мова. Але офіційна гарантія - 5 років. Можливо, мова йде про термін експлуатації. Пральні машини та холодильники теж мають термін експлуатації близько 10 років та гарантійне обслуговування ніхто не продає на 10 років. Не завжди запасні деталі й через 5 - 7 років можливо замовити. Лише порівнюю з тим, що пропонують конкуренти. Можливо, якісь корпоративні замовлення мають довгу гарантію теж, але, мабуть, не побутові. Змінено 26 липня користувачем Mr. D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 26 липня Поділитись Опубліковано: 26 липня (змінено) 12 минут назад, Vikctor сказал: 6800грн за кожні дві комірки 304Аг з логістикою. Тобто за всі 16 - 54400грн або десь $1330 304 - это lf304 , то есть всего 4000 цыклов ? а сколько логистика отдельно стоит ? с алибабы 16 ячеек по 306 46560 примерно, но с логистикой больше 54400 наверное получится Змінено 26 липня користувачем igorrius 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз