vovarpd Опубліковано: 29 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 серпня 2023 48 хвилин тому, Chatter сказав: Собрание шизофреников. Зачекайте, ще не всі. Щойно переговорив з незалежним експертом щодо запобіжників 😆 chat.openai.com/share/2fc1e436-2e8a-441a-9c63-254b002237da 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 29 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 серпня 2023 15 минут назад, standov сказал: Далі питання як ви плануєте його використовувати, бо ну не заряджається свинець за 3-4 години так энергию солнца никто не отменял Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 29 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 серпня 2023 2 минуты назад, igorrius сказал: одна проблема : а точно ли в БУ аккумуляторе будут заявленные амперчасы , а не окажется ли реальный ресурс , как у свинца ? Вам же не обязательно его покупать на алишке, хотя и там где хорошие и много отзывов проблем не будет, купите тут, многие гарантию дают, разница в цене не так велика, ну или в nkon там дешевле чем у нас но отзывы исключительно положительные 3 минуты назад, igorrius сказал: а зачем для свинца балансир ? Затем что две батареи и со временем они начнут разбегаться 3 минуты назад, igorrius сказал: кто ж драгоценные амперчасы в темло превращает ? лучше больше сечение пв3 , чем модная жаростойкая изоляция У меня ток редко бывает больше 20 ампер, только на заряд 60 так что меня устраивает 3 минуты назад, igorrius сказал: лучше два провода пв -3 25 в две нитки , чем один пв-3 50 Если говорить про лучше то для этого есть awg1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 29 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 серпня 2023 ви там по 50 квадратам / 1awg плануєте електрони по колу прискорювати чи шо?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 29 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 серпня 2023 4 минуты назад, igorrius сказал: так энергию солнца никто не отменял взимку? бог Ра відміняв 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 29 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 серпня 2023 (змінено) 4 минуты назад, mib сказал: Вам же не обязательно его покупать на алишке, хотя и там где хорошие и много отзывов проблем не будет ну по началу нет , вроде бы все плюс - минус работает , только это когда то был аккумулятор на большую емкость , он отработал не малую часть своего ресурса , потерял емкость и его продают уже как менее емкий аккумулятор , но ведь там уже и саморазпяд больше , и ресурс не тот Змінено 29 серпня 2023 користувачем igorrius Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 29 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 серпня 2023 4 минуты назад, mib сказал: Затем что две батареи и со временем они начнут разбегаться а как тогда шесть банок штатно работают без балансиров ? наверное свинец выравнивается при зарядке , не требуя bms Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 29 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 серпня 2023 Только что, igorrius сказал: а как тогда шесть банок штатно работают без балансиров ? наверное свинец выравнивается при зарядке , не требуя bms не вирівнюються навіть з балансіром, але не вирівнюються трохи меньше ніз без нього, особливо в частині перезаряду Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 29 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 серпня 2023 4 минуты назад, standov сказал: взимку? бог Ра відміняв мроцентов 10 остается от летней мощности ? ветровые электростанции еще есть ... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 29 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 серпня 2023 2 минуты назад, standov сказал: ви там по 50 квадратам / 1awg плануєте електрони по колу прискорювати чи шо?) Вы не забывайте тут 24 вольт, у вас на 48 штатные вроде 25 и не пв3 2 минуты назад, igorrius сказал: ну по началу нет , вроде бы все плюс - минус работает , только это когда то был аккумулятор на большую емкость , он отработал не малую часть своего ресурса , потерял емкость и пго продают уже как менее емкий аккумулятор , но ведь там уже и саморазпяд больше , и ресурс не тот Так не покупайте на али по самой низкой цене, там может вообще никаких не прийти я покупал тут меня результат устраивает хотя и чуть дороже чем на али Только что, igorrius сказал: а как тогда шесть банок штатно работают без балансиров ? наверное свинец выравнивается при зарядке , не требуя bms Так что в инверторе есть режим выравнивания, в это время заряденые кипят недозаряженные зарядаются Балансир ровняет только акб между собой, все остальное во время кипения Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 29 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 серпня 2023 1 минуту назад, igorrius сказал: мроцентов 10 остается от летней мощности ? ветровые электростанции еще есть ... С ноября по середину февраля считайте что у вас 0 инвертор съест больше чем выработает если говорить про обсуждаемый маст или про мой srne в системах 10+ кВт там чуть иначе но от блекаутов тоже не панацея 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 29 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 серпня 2023 1 минуту назад, mib сказал: я покупал тут меня результат устраивает хотя и чуть дороже чем на али а чем купленные тут отличаются от тех , что на али ? не алиекспресс - так алибаба , все равно с Китая , все равно перепакованный в новую обертку пока еще живой аккумулятор Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 29 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 серпня 2023 1 минуту назад, igorrius сказал: мроцентов 10 остается от летней мощности ? ветровые электростанции еще есть ... ще і атомні є, і гідро..ви то до чого?) 2 минуты назад, mib сказал: у вас на 48 штатные вроде 25 и не пв3 ну по перше в мене штатні на 24 були аж 8 квадратів, по друге 25 квадратів на зовсім інші струми розраховані (150А) і відповідно для наших режимів там запас вже кратний Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 29 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 серпня 2023 4 минуты назад, igorrius сказал: а чем купленные тут отличаются от тех , что на али ? не алиекспресс - так алибаба , все равно с Китая , все равно перепакованный в новую обертку пока еще живой аккумулятор Есть перепакованные, есть с хранения, есть некондиция по тем или иным параметрам Если не искать самые дешевые то как минимум вам подберут в сборку одинаковые и дадут гарантию как максимум местному продавцу можете дать в лицо а китайцу только написать отзыв Вы года два уже мусолите тему, я попробовал автосвинец, мне очень понравилась цена и он выполнил свою задачу на прошлый год, сейчас пробую lifepo4 на фоне автосвинца мне не нравится цена, но нравиться все остальное, если сравнивать с ценой ажм/гель то лучше литий даже бу Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 29 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 серпня 2023 (змінено) 9 часов назад, standov сказал: ще і атомні є, і гідро..ви то до чого?) ну по перше в мене штатні на 24 були аж 8 квадратів, по друге 25 квадратів на зовсім інші струми розраховані (150А) і відповідно для наших режимів там запас вже кратний 25 квадрат - 115 ампер , чем больше сечение - тем меньше потерь на проводе , меньше провод греться будет electrocontrol.com.ua/stati-sxemy-i-spravochnaya-informaciya/tablicy-vybora-secheniya-kabelya-po-moshhnosti.html Змінено 30 серпня 2023 користувачем igorrius Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 29 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 серпня 2023 1 минуту назад, igorrius сказал: 25 квадрат - 115 ампер , чем больше сесение - тем меньше потерь на проводе , меньше провод греться будет electrocontrol.com.ua/stati-sxemy-i-spravochnaya-informaciya/tablicy-vybora-secheniya-kabelya-po-moshhnosti.html ви ще не забули шо мова була про 3квт інвертор та 100аг 24 систему, 115 ампер з неї ви візьмете перший і останній раз Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 29 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 серпня 2023 5 минут назад, standov сказал: ну по перше в мене штатні на 24 були аж 8 квадратів, по друге 25 квадратів на зовсім інші струми розраховані (150А) і відповідно для наших режимів там запас вже кратний Ваш старый пролоджик не пережил бы 150 ампер нагрузки ему и не нужно было и там стандартный медный луженый кабель А Виктора маст потенциально может попросить 150 ампер, у меня к примеру жена пылесос включала, сейчас на стиралку посматривает Учитывая что кабеля нужно аж 2 метра смысл на нем экономить? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 29 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 серпня 2023 Только что, standov сказал: ви ще не забули шо мова була про 3квт інвертор та 100аг 24 систему, 115 ампер з неї ви візьмете перший і останній раз Уже речь про 200 но на свинце я бы больше 10 ампер не брал, Виктор в теории так делать и будет, но есть всевозможные внештатные ситуации, микроволновку захочется а это уже 50-60 ампер или еще что то, ну и не забываем про заряд штатный для них будет 40-50 ампер, а в блекаут будут пихать что лезет Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 29 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 серпня 2023 Только что, mib сказал: Ваш старый пролоджик не пережил бы 150 ампер нагрузки ему и не нужно было и там стандартный медный луженый кабель А Виктора маст потенциально может попросить 150 ампер, у меня к примеру жена пылесос включала, сейчас на стиралку посматривает Учитывая что кабеля нужно аж 2 метра смысл на нем экономить? 1. не пролоджик тьфу-тьфу ) 2. якщо він попросить з акб 150 ампер то кабелю не буде аж ніфіга (я вам то гарантую) а от акб свинцевий 100аг увійде у вальгалу красиво ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 29 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 серпня 2023 8 минут назад, standov сказал: 1. не пролоджик тьфу-тьфу ) Значит с кем то вас перепутал 8 минут назад, standov сказал: 2. якщо він попросить з акб 150 ампер то кабелю не буде аж ніфіга (я вам то гарантую) а от акб свинцевий 100аг увійде у вальгалу красиво ) У вас есть возможность проверить, положите гаечный ключ на свой акб в машине я так делал мне не понравилось Я не знаю как в масте, у меня стоит предохранитель 150 ампер, если взять кабель малого сечения то он будет защищать предохранитель хотя тут кому как нравится Давайте на тему сечения закончим Виктор выберет себе ответ по вкусу Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 29 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 серпня 2023 гайковий ключ не мідний ) Будь-який калькулятор вам покаже що 25 квадратів на 3квт 24dc за глаза, да будуть трошки втрати але це пікові струми а не постійне навантаження від якого він просто крякне або стане в захист. Просто оця історія з квадратами трошки нагадує аудіофільську ізотерику (я сам аудіофіл) коли наче потенційно-розумній аргумент про "наявність потенціального мінімального впливу в крайніх кейсах" роздувається до абсолютної істерії і головне "ти сам сказав шо вплив інколи може бути, от ми перестрахувалися як могли" ) То шо там в інверторі клеми dc розпаяні на текстоліті і дорожки припоєм накатані - то вже деталі 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
igorrius Опубліковано: 29 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 серпня 2023 36 минут назад, mib сказал: Уже речь про 200 но на свинце я бы больше 10 ампер не брал, Виктор в теории так делать и будет, но есть всевозможные внештатные ситуации, микроволновку захочется а это уже 50-60 ампер или еще что то, ну и не забываем про заряд штатный для них будет 40-50 ампер, а в блекаут будут пихать что лезет у свинца хорошие токи разряда , больше 10 ампер - не проблема Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 29 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 серпня 2023 4 минуты назад, igorrius сказал: у свинца хорошие токи разряда , больше 10 ампер - не проблема Не ну стартерный может и 600 отдать или сколько там ампер, мы то говорим не про сколько свинец может, а про его долгую жизнь Тут опять таки литий выигрывает, мне на кофеварку в день нужно всего 60 ватт но потребляет она 2кВт в моменте и для свинца в разумной емкости это быстрая смерть, а литий хоть увидет что то приблеженное к номинальному току 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Chatter Опубліковано: 29 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 серпня 2023 1 час назад, igorrius сказал: а зачем для свинца балансир ? а на кой хер для лифеполя балансир, встречный вопрос? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 29 серпня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 29 серпня 2023 Я точно знаю що ніхто не зазіхатиме ані на мікрохвильку, ані на тостер, ані на кофеварку, бо я ті розетки не заживлюватиму) Моя ціль - світло всюди за бажанням, роутер, сігналізація, холодильник та морозилка. Ну й на насос задивляюсь... Холодильник з морозилкою сучасні, тому немає там великих пускових струмів. Замовник в моєй присутності спокійно запустив свій холодильник від екофлоу... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз