anabioz Опубліковано: 23 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 23 серпня 2023 Вітаю. Є фасадна частина будинку, на яку будуть потрапляти опади та яка окрашена гумовою фарбою: Прихований текст epicentrk.ua/ua/shop/kraska-rezinovaya-colorina-baza-s-mat-belyy-6-kg.html Після тестів з водою, виявилося, що покриття цієї фарби лаком "teknos helo 20 aqua", дає бажаний блиск та ефект швидкого стікання води і чистої поверхні. Питання: Яким лаком (склад) можна покрасити цю гумову фарбу без наслідків для самої фарби та і лаку в принципі, та щоб потім можливо було без проблем перекрасити у майбутньому (5-10 років) і якою фарбою (склад)? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tayatlas Опубліковано: 23 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 23 серпня 2023 Т.н. резиновая краска имеет акриловую основу. Логично, что наиболее подходящим вариантом является и акриловый лак. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: 23 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 23 серпня 2023 Есть краска. Есть лак. Провели испытания : нанесли лак на краску и побрызгали водой. Работа "системы" понравилась. Дальше вопрос : каким лаком покрасить краску? Оригинально. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: 24 серпня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 24 серпня 2023 9 годин тому, Propeller сказав: Есть краска. Есть лак. Провели испытания : нанесли лак на краску и побрызгали водой. Работа "системы" понравилась. Дальше вопрос : каким лаком покрасить краску? Оригинально. Можливо не зовсім зрозуміло описав. То був тест на маленькій ділянці. Як себе поведе лак на сонці/в мороз на тій фарбі через місяць/рік - невідомо. Так само невідомо, чи можливо буде потім той лак перефарбувати через 5-10 років. То ж, питаю, який саме лак по цій фарбі краще, щоб не було проблем зараз і потім. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: 24 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 серпня 2023 Вряд ли у кого-то был опыт такой отделки цоколя. Краска - эсть краска. Лак - для прозрачной защиты минеральной поверхности (если кто-то хочет камянный или кирпичеый цоколь). То есть - это два параллельных решения. Если наносить на краску лак, а потом хотеть его снять (или вместе с краской или с нее) или наносить на этот лак опять слой краски и по краске опять слой лака.....как по мне рисковано в плане адгезии (если просто нарашивать толщину отделки новыми слоями) и технически сложно (снимать лак с краски). Мое предложение - Забить. Покрасить цоколь краской. Эта краска должна иметь достаточно хорошую стойкость к циклам мойки (это я про дождь). Если есть желание мыть цоколь - тоже не проблема при желании. Когда состяние краски не будет ужк рабовать глаз или захочется изменить цвет, то просто, безо всяких технических ограничений нанести новый слой краски. Кстати 5 и 10 лет - это большая разница. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: 24 серпня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 24 серпня 2023 4 хвилини тому, Propeller сказав: Вряд ли у кого-то был опыт такой отделки цоколя. Краска - эсть краска. Лак - для прозрачной защиты минеральной поверхности (если кто-то хочет камянный или кирпичеый цоколь). То есть - это два параллельных решения. Если наносить на краску лак, а потом хотеть его снять (или вместе с краской или с нее) или наносить на этот лак опять слой краски и по краске опять слой лака.....как по мне рисковано в плане адгезии (если просто нарашивать толщину отделки новыми слоями) и технически сложно (снимать лак с краски). Мое предложение - Забить. Покрасить цоколь краской. Эта краска должна иметь достаточно хорошую стойкость к циклам мойки (это я про дождь). Если есть желание мыть цоколь - тоже не проблема при желании. Когда состяние краски не будет ужк рабовать глаз или захочется изменить цвет, то просто, безо всяких технических ограничений нанести новый слой краски. Кстати 5 и 10 лет - это большая разница. Це не цоколь, а покрівля, проте дякую за пораду. Буду думати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 24 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 серпня 2023 9 минут назад, anabioz сказал: а покрівля 14 часов назад, anabioz сказал: фасадна частина будинку краще б визначитися, бо поради можуть суттєво різнитися 14 часов назад, anabioz сказал: epicentrk.ua/ua/shop/kraska-rezinovaya-colorina-baza-s-mat-belyy-6-kg.html наскільки я побачив, ця фарба маловідомого виробника, тех. інструкції в інтернеті не знайшов, тож навряд чи хтось зможе обгрунтувати сумісність невідомо чого з якимось лаком 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: 24 серпня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 24 серпня 2023 4 хвилини тому, shneider_vova сказав: краще б визначитися, бо поради можуть суттєво різнитися На кшталт такого Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: 24 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 серпня 2023 (змінено) 20 минут назад, anabioz сказал: Це не цоколь, а покрівля, проте дякую за пораду. Буду думати. По фото. Красить будете горизонтали или вертикали? Если вертикали, то просто фасадная краска. Желательно латексная. И сделать так, чтобы с горизонтали (верха парапета) вода не стекала на фасад. Организовать уклон внутрь кровли. Змінено 24 серпня 2023 користувачем Propeller 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: 24 серпня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 24 серпня 2023 8 хвилин тому, Propeller сказав: По фото. Красить будете горизонтали или вертикали? Відмічено червоним. Відлив і уклон є. Вже пофарбовано гумовою. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: 24 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 серпня 2023 (змінено) ну тогда фасадная краска и мои рекомендации по уклону плоскости парапета внутрь Змінено 24 серпня 2023 користувачем Propeller 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз