Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 7 грудня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2023 4 минуты назад, Vstar сказал: А чи потрібен Вам той керамоблок, спеціальні анкера (для кріплення утеплювача), монтаж віконних та дверних прорізів також треба мудрувати. Штробити під проводку, труби то Да - класно )) Авжеш потрібен. Мене людина агітує невтомно, а я слабохарактерний-взяв і погодився))) 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 7 грудня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2023 1 час назад, Drosselbeere сказал: Все залежить від конструктивноі схеми будівлі. Армаваний монолітний з/б пояс це вже протисейсмічні міри В нас просто багато хто ті колони заливає (тім самим роблять містки холоду) ось я і задався питанням на скільки то потрібно. я і так маю армувати кожен 4-й ряд газіка...-невже того не досить навіть для крихкого газобетону... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Drosselbeere Опубліковано: 7 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2023 Армування ГБ і залізобетона колона це абсолютно різні речі. Хоча коли будуть колони, аля каркас, то і армування можливо не потрібне буде в певних місцях. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 7 грудня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2023 16 минут назад, Drosselbeere сказал: Армування ГБ і залізобетона колона це абсолютно різні речі. Хоча коли будуть колони, аля каркас, то і армування можливо не потрібне буде в певних місцях. То зрозуміло. Лити чи не лити? Потрібно то "страхування" чи воно себе не оправдує (гроші на вітер)? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alvalk Опубліковано: 7 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2023 (змінено) 1 час назад, Nikolay Cherednichenko сказал: В нас просто багато хто ті колони заливає (тім самим роблять містки холоду) ось я і задався питанням на скільки то потрібно. я і так маю армувати кожен 4-й ряд газіка...-невже того не досить навіть для крихкого газобетону... Насправді багато хто в Одесі будує без цих колон і все нормально (поки... бо давно не було, згідно сейсмозоні, замлетрусу 7 балів 😉 ), але в ДБН В.1.1-12-2014 "Будівництво у сейсмічних районах" начебто написано, що треба з ними: Колись розбирався, по старому ДБН наче можна було без колон, але з газоблоку D600 (але де ж його взяти? Та й не теплий він буде), а по новому ДБН з колонами Змінено 7 грудня 2023 користувачем Alvalk Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 7 грудня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2023 6 минут назад, Alvalk сказал: Насправді багато хто в Одесі будує без цих колон і все нормально (поки... бо давно не було, згідно сейсмозоні, замлетрусу 7 балів 😉 ), але в ДБН В.1.1-12-2014 "Будівництво у сейсмічних районах" начебто написано, що треба з ними: "не утворюють рами або каркасу"... і як то можна зрозуміти? Як на мене ті колони і утворюють раму(каркас)...чи я не правильно розумію? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 7 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2023 Раджу притримуватись норм. Нещодавно високовольтна опора лягла на Одещині із-за погодніх умов. Хоть подібні випадки трапляються раз на 30 років... . Подібне і з сейсмікою може трапитись "Никогда такого не было, и вот опять" . Звісно це все, можете подумати зайві капіталовкладення , але це безпека всіх хто буде проживати, і на вулиці щоб не залишитись. Якщо Ви фартовий, то і пояс не робіть і кладку не перев'язуйте. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 7 грудня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2023 (змінено) 27 минут назад, Vstar сказал: Раджу притримуватись норм. Нещодавно високовольтна опора лягла на Одещині із-за погодніх умов. Хоть подібні випадки трапляються раз на 30 років... . Подібне і з сейсмікою може трапитись "Никогда такого не было, и вот опять" . Звісно це все, можете подумати зайві капіталовкладення , але це безпека всіх хто буде проживати, і на вулиці щоб не залишитись. Якщо Ви фартовий, то і пояс не робіть і кладку не перев'язуйте. Батя, я заговорьонний)) усьо будєт по феншую))) главноє узнать гдє отой феншуй узять на развєс)))))) Змінено 7 грудня 2023 користувачем Nikolay Cherednichenko 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volkoff Опубліковано: 7 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2023 7 часов назад, Nikolay Cherednichenko сказал: Між іншим. можлива така схема: 250мм товщина стіни керамоблоком і 100 мм пінопласту для мого регіону? Ну,я б не радив вам з 25-го (250мм) кер-блока гнати стiни, i утепленя "пiнопластом не бажано", тому що керамоблок мат. паропроникний, а пiнопласт- НЕпаропроникний,а це плохо. (i на пiнопласт/вату,потiм не можна "грузити тяжке облицювання, а вдруг ви захочите плитку травертiн по 45$," i шо? ).. Хотя, у блока 250мм. неплохi пар. по теплопровiдностi (а там iх два вида) з коефф.тепло/опiр(R=3,29 i 3,75) Тут багато питань до вас, який фундамент буде, теж 250мм.?, а це не добре. Фундамент повинен бути мiцний i не менше 350мм.ширини. Або 30-й (300мм) з коефф.тепло/опiр (R=3,83),..по 30-му була стройка до вiйни, забудовник захотiв стiну з Family-300мм.,а з серединi "впритул до блока" була кладка з повнотiлоi пiв-цегли(для бiльш акум.тепла) так захотiв хазяин. А з другоi сторони, навiщо той 25-й/30-й, якщо 380мм. кращий з мiцною стiною i коефф.тепло/опiр (R=4,89)i не потрiбно утепляти, а до 25/30-му блоку нема вiконих/дверних доборних блокiв, як у 380мм. А це плохо, тому що будуть проблеми з вiконими проймами (паз з утепленям -фото) I не дуже слухайте тут "диваних" експертiв, бо бачу тут багато советчиков "як iз гiвна i палок доробити", а у людей добавилось проблем, хотя вони самi виновнi "куди очи дивились" (а щоб все дiзнатись, краще позвонити) 1 час назад, Vstar сказал: А чи потрібен Вам той керамоблок, спеціальні анкера (для кріплення утеплювача), монтаж віконних та дверних прорізів також треба мудрувати. А вам,якщо не тямите в матерiалах, будь ласка не пишiть дурниць. Керамоблок "Н" не потребуе утепленя, а мудрувати треба з ГБ з його утепленям i подвiйними роботами, а в кер-блоках все продумано,шлифовано и кладка "лего" i це е тiльки в Хелуз i Вiнербергер. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volkoff Опубліковано: 7 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2023 4 часа назад, Nikolay Cherednichenko сказал: В нас просто багато хто ті колони заливає (тім самим роблять містки холоду) ось я і задався питанням на скільки то потрібно. я і так маю армувати кожен 4-й ряд газіка...-невже того не досить навіть для крихкого газобетону... На щот "колон-армостовби" -це на ваше бачення (усмотрение), а якщо "трухане" то камiнь на каменi не останеться ).. (з армостовб., чи без них ).. А що до "ГБ" його мiцностi(прочности) то вiн уступае керамоблоку в три рази (у ГБ -М27, а у кер-бл.М100) По технологii кладку ГБ з порядовкою"армуванням" треба робити з арм. Ф-10 i "паз з коробочкою 4х4см." з закладкою цем.-розчина (не клея) i потiм вдавлювати арматуру (чого цього нiхто не робе) a потiм дивуюця звiдки трiщiни. (з армуванням 4-ряда i армопоясом зверху 25см.х30см.) А це не тiльки "мiстки холода" -це подорожчення i утеплення по коробкi в цiлому, чого я тут уже багато разiв писав. I без цего не куди не дiтись (фото) а це подвiйнi роботи, з опалубкою,арматур,бетон i др. побiчнi роботи, а при кер-блоках це не потрiбно. То вам треба добре помiркувати, "семь раз отмерь,один раз отрежь" i стережiця тих "граблiв" ).. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 7 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2023 (змінено) 47 хвилин тому, volkoff сказав: На щот "колон-армостовби" -це на ваше бачення (усмотрение), а якщо "трухане" то камiнь на каменi не останеться ).. (з армостовб., чи без них ).. А що до "ГБ" його мiцностi(прочности) то вiн уступае керамоблоку в три рази (у ГБ -М27, а у кер-бл.М100) По технологii кладку ГБ з порядовкою"армуванням" треба робити з арм. Ф-10 i "паз з коробочкою 4х4см." з закладкою цем.-розчина (не клея) i потiм вдавлювати арматуру (чого цього нiхто не робе) a потiм дивуюця звiдки трiщiни. (з армуванням 4-ряда i армопоясом зверху 25см.х30см.) А це не тiльки "мiстки холода" -це подорожчення i утеплення по коробкi в цiлому, чого я тут уже багато разiв писав. I без цего не куди не дiтись (фото) а це подвiйнi роботи, з опалубкою,арматур,бетон i др. побiчнi роботи, а при кер-блоках це не потрiбно. Якою б гарною не була технологія керамоблоків, але коли про неї розповідає людина, яка бреше в кожному реченні, то таке негативне ставлення мимоволі перекидається і на цю технологію. По пунктах: 1) ви брешете, що сейсмостійкість конструкції ніяк не залежить від будівельної технології; 2) ви брешете по якісь міфічні подвійні/потрійні роботи. Для замовника не має значення, скільки там робіт, важлива лише ціна фінального продукту (матеріали та послуги) з заданими властивостями - міцність, тепловтрати, теплова інерційність, мікроклімат, довговічність, вартість володіння тощо. Перестаньте розмовляти мовою рекламних проспектів та навчальних семінарів і люди потягнуться до чудової технології. Змінено 7 грудня 2023 користувачем BugS 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 7 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 7 грудня 2023 1 годину тому, BugS сказав: Якою б гарною не була технологія керамоблоків, але коли про неї розповідає людина, яка бреше в кожному реченні, то таке негативне ставлення мимоволі перекидається і на цю технологію. По пунктах: 1) ви брешете, що сейсмостійкість конструкції ніяк не залежить від будівельної технології; 2) ви брешете по якісь міфічні подвійні/потрійні роботи. Для замовника не має значення, скільки там робіт, важлива лише ціна фінального продукту (матеріали та послуги) з заданими властивостями - міцність, тепловтрати, теплова інерційність, мікроклімат, довговічність, вартість володіння тощо. Перестаньте розмовляти мовою рекламних проспектів та навчальних семінарів і люди потягнуться до чудової технології. Я катати когда решился строится изначально думал про керамоблок, а не Гб. Гб смотрел так как с ним проще искать людей на стройку. Но тут мне написал волкофф и тупо отбросил желание даже смотреть в керамоблок)) вот такая реклама) 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 8 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2023 (змінено) 12 годин тому, Vstar сказав: А чи потрібен Вам той керамоблок, спеціальні анкера (для кріплення утеплювача), монтаж віконних та дверних прорізів також треба мудрувати. Штробити під проводку, труби то Да - класно )) Де ви таких жахив начулися??? всі вріплення простіше за газоблок, також нічого замудрого з проємами... Прихований текст [spoiler][/spoiler] Змінено 8 грудня 2023 користувачем vbb Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 8 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2023 11 годин тому, Alvalk сказав: Насправді багато хто в Одесі будує без цих колон і все нормально (поки... бо давно не було, згідно сейсмозоні, замлетрусу 7 балів 😉 ), але в ДБН В.1.1-12-2014 "Будівництво у сейсмічних районах" начебто написано, що треба з ними: Колись розбирався, по старому ДБН наче можна було без колон, але з газоблоку D600 (але де ж його взяти? Та й не теплий він буде), а по новому ДБН з колонами По нормам я там тему створював, не знаю, чи щось змінилось з тих часів... 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 8 грудня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2023 Доречі до керамічних матеріалів-вони в моєму будинку будуть 100%. Я планую перестінки тонкі ложити з цегли під розшивку і не штукатурити. по перше то гарно, а по друге то теплоінерційність... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 8 грудня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2023 (змінено) Ля шо "західні партнери" будують. А я в "хрестики і нолики" по горизонталі чи по вертикалі ганяю))) можна ж бляха і по діагоналі)))) Змінено 8 грудня 2023 користувачем Nikolay Cherednichenko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alvalk Опубліковано: 8 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2023 5 минут назад, Nikolay Cherednichenko сказал: Доречі до керамічних матеріалів-вони в моєму будинку будуть 100%. Я планую перестінки тонкі ложити з цегли під розшивку і не штукатурити. по перше то гарно, а по друге то теплоінерційність... Я теж планую всі внутрішні стіни і перегородки робити з цегли, але штукатурити. Цегла під розшивку - то сумнівний варіант. Це я к у вас буде? Зовнішні стіни з газоблоку штукатурені, а інші - цегла під розшивку? Дизайн якось на любителя вийде. До того ж цегла під розшивку дорожча за "звичайну", тож зекономити теж не факт, що вийде (треба рахувати) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 8 грудня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2023 (змінено) 3 минуты назад, Alvalk сказал: Я теж планую всі внутрішні стіни і перегородки робити з цегли, але штукатурити. Цегла під розшивку - то сумнівний варіант. Це я к у вас буде? Зовнішні стіни з газоблоку штукатурені, а інші - цегла під розшивку? Дизайн якось на любителя вийде. До того ж цегла під розшивку дорожча за "звичайну", тож зекономити теж не факт, що вийде (треба рахувати) Там по факту тільки коридор буде лофт а зі сторони кімнат поштукатурити. Несучі (товсті) перестінки будуть з газіка. Я художнік-я так віжу))) Змінено 8 грудня 2023 користувачем Nikolay Cherednichenko 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vstar Опубліковано: 8 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2023 (змінено) 7 годин тому, vbb сказав: Де ви таких жахив начулися??? Я збудував собі будинок з керамоблока... . І скільки хімічних анкерів пішло на прорізи знаю не по слухам. Чи це проблема - ні, але дорого. Я ще у мене попереду утеплення зовні, закупив спеціальні дюбель-зонтик для керамоблоку (Польша), але отвори потрібно робити без ударного моменту, інакше надламуються стінки кераміки і дюбель не триматиме. Для цього потрібно багато якісних бурів. Все робиться, нема нічого не можливого. Змінено 8 грудня 2023 користувачем Vstar 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alvalk Опубліковано: 8 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2023 (змінено) 18 часов назад, Nikolay Cherednichenko сказал: "не утворюють рами або каркасу"... і як то можна зрозуміти? Як на мене ті колони і утворюють раму(каркас)...чи я не правильно розумію? Там дійсно дивно якось написано, але... Я вчора коли кидав, трохи забув... Все гадав, що там не так... То було ще до змін в ДБН. А потім (в 2019) додали ось такі зміни: Змінено 8 грудня 2023 користувачем Alvalk 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 8 грудня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2023 (змінено) 49 минут назад, Alvalk сказал: Там дійсно дивно якось написано, але... Я вчора коли кидав, трохи забув... Все гадав, що там не так... То було ще до змін в ДБН. А потім (в 2019) додали ось такі зміни: Ми в зоні 7 балів, етаж один. так що З/Б карандаші можна і не робити))) Ці правила ДБН ( чи рекомендації) пише якась людина яка думає що всі екстрасенси і мають розуміти поняття "залізобетонне включення" як вертикальну армовану колону)) то ж можна зрозуміти і як горизонтальну залізобетонну стрічку))) А чи є в тому документі креслення чи малюнки які показують ті вузли і їх правильне облаштування? Між іншим знайшов відео рашнявого "протектора" газобетону Льва Гріна на тему зведення будинків з газіка в сейсмозонах-треба глянути що він вєщаєт. А взагалі то цікава сама фізика впливу землетрусу на стіни... Он в нас хати з ракухи,кізяку і палок-і стоять по сто років, і хоть би що їм)))) Змінено 8 грудня 2023 користувачем Nikolay Cherednichenko Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Drosselbeere Опубліковано: 8 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2023 9 хвилин тому, Nikolay Cherednichenko сказав: Між іншим знайшов відео рашнявого "протектора" газобетону Льва Гріна на тему зведення будинків з газіка в сейсмозонах-треба глянути що він вєщаєт. із його "вєщаній" тільки цікаве посилання на випробування будівлі з ГБ при сейсміці 10 хвилин тому, Nikolay Cherednichenko сказав: А взагалі то цікава сама фізика впливу землетрусу на стіни... від простих тріщін до не придатності експлуатації будівлі 11 хвилин тому, Nikolay Cherednichenko сказав: Он в нас хати з ракухи,кізяку і палок-і стоять по сто років, і хоть би що їм)))) так куди вони дінуться, якщо був землетрус за останні 100 років 5-6 балів по Ріхтеру у вас в Одесі Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alvalk Опубліковано: 8 грудня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2023 (змінено) 44 минуты назад, Nikolay Cherednichenko сказал: Ми в зоні 7 балів, етаж один. так що З/Б карандаші можна і не робити))) Я трохи інакше сприймаю цей документ. Як я розумію, він каже, з яких матеріалів можна будувати в сейсмозоні і яка максимальна кількість поверхів. Тобто в зоні 7 балів можна будувати з газобетону, але тільки з з/б колонами і не більше 3 поверхів (D400) або 2 поверхів (D300) 44 минуты назад, Nikolay Cherednichenko сказал: А чи є в тому документі креслення чи малюнки які показують ті вузли і їх правильне облаштування? Цей документ для конструкторів. А конструктори, підозрюю, користуються також і іншими документами для розрахунків цих вузлів. 44 минуты назад, Nikolay Cherednichenko сказал: Он в нас хати з ракухи,кізяку і палок-і стоять по сто років, і хоть би що їм)))) не не скажіть. У моїх родичів мазанка (я колись в дитинстві навіть допомагав її будувати ) ледве не відвалилась стіна. Ремонтували. В місті багато будинків з ракушняка теж в аварийному стані. А десь щось інколи і падає. P.S. Я по секрету скажу, колись розглядав сейсмічну мапу ретельно, порівнював з гуглівськой (бо сейсмічна дуже груба) і прийшов до висновку, що моя ділянка таки в районі 6 балів (недалеко від межи 6 і 7. Подивився зараз на мапу - ваша, можливо, теж. Хоча... з точки зору ДБН і одного поверху це ні на що не впливає. Просто приємніше і легше приймати рішення про порушення, якщо надумаєте . Я для себе вирішив, що порушувати не буду. Тим більше, що в будь-якому випадку планую утеплювати 10см, тож з точки зору теплозбереження мінусів теж не буде. Змінено 8 грудня 2023 користувачем Alvalk Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 8 грудня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2023 18 минут назад, Alvalk сказал: Я трохи інакше сприймаю цей документ. Як я розумію, він каже, з яких матеріалів можна будувати в сейсмозоні і яка максимальна кількість поверхів. Тобто в зоні 7 балів можна будувати з газобетону, але тільки з з/б колонами і не більше 3 поверхів (D400) або 2 поверхів (D300) Цей документ для конструкторів. А конструктори, підозрюю, користуються також і іншими документами для розрахунків цих вузлів. не не скажіть. У моїх родичів мазанка (я колись в дитинстві навіть допомагав її будувати ) ледве не відвалилась стіна. Ремонтували. В місті багато будинків з ракушняка теж в аварийному стані. А десь щось інколи і падає. P.S. Я по секрету скажу, колись розглядав сейсмічну мапу ретельно, порівнював з гуглівськой (бо сейсмічна дуже груба) і прийшов до висновку, що моя ділянка таки в районі 6 балів (недалеко від межи 6 і 7. Подивився зараз на мапу - ваша, можливо, теж. Хоча... з точки зору ДБН і одного поверху це ні на що не впливає. Просто приємніше і легше приймати рішення про порушення, якщо надумаєте . Я для себе вирішив, що порушувати не буду. Тим більше, що в будь-якому випадку планую утеплювати 10см, тож з точки зору теплозбереження мінусів теж не буде. Певно що питання цікаве і серйозне... Треба вивчати і "курити" цю тему особисто. Згадую прислів'я : -"нєт ума-строй дома", і певно я б не хотів жити в будинку який будувала людина без розуму))) P.S.: Між іншим хотів сьогодні подивитись фільм "Розлом Сан-Андреас"...але шось передумав))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nikolay Cherednichenko Опубліковано: 8 грудня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 8 грудня 2023 40 минут назад, Drosselbeere сказал: так куди вони дінуться, якщо був землетрус за останні 100 років 5-6 балів по Ріхтеру у вас в Одесі А вдруг скоро кінець світу, і землетрус в 9 балів... А мене при 5-ти завалило у власній хаті...обідно, навіть кульмінації апокаліпсису з під завалу не побачу)))) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз