mib Опубліковано: 29 липня Поділитись Опубліковано: 29 липня Только что, Mr. D сказал: А якщо три дні була, скажімо, температура 0, то до якої температури було б непогано нагріти батарею. Всі оці температури сприяють міркування про переміщення батареї, але ж це все кабелі й так далі (дуже не зручно). А кабелі до батареї довгими не роблять звичайно, бо втрати. Тобто інвертору бути в температурах 0 - -5, скоріше буде нормально, а от батарея, припускаю, вже не дуже полюбляє такий варіант. В каких условиях? Если мы для батареи то сначала я бы переткнул видку обогрева в генератор и отогрел бы ее часа за 3-5 потом бы заряжал Если батарея для нас то в моем конкретном случае я бы заряжал сразу учитывая что от генератора я могу заряжать аж 20ю амперами при моей емкости это имхо не навредит Но даже если внуки в таком случае батарею не получат в наследство, то мне впжнее что ребенок будет с освещением и холодилтником и прости госпади с мультиками 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 29 липня Поділитись Опубліковано: 29 липня 1 хвилину тому, mib сказав: В каких условиях? Если мы для батареи то сначала я бы переткнул видку обогрева в генератор и отогрел бы ее часа за 3-5 потом бы заряжал Если батарея для нас то в моем конкретном случае я бы заряжал сразу учитывая что от генератора я могу заряжать аж 20ю амперами при моей емкости это имхо не навредит Но даже если внуки в таком случае батарею не получат в наследство, то мне впжнее что ребенок будет с освещением и холодилтником и прости госпади с мультиками Тобто якщо батарея, скажімо, в неопалювальному гаражі, де температура знижується до 0 протягом зими, то гараж все ж краще трохи підігрівати, хоча інвертору й так нормально. До речі, а бувають вже готові батареї з підігрівом? Скажімо, батарея вмикається, розігрівається (мабуть, як в деяких автомобілях) й далі вмикається заряджання. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 29 липня Поділитись Опубліковано: 29 липня 3 минуты назад, Mr. D сказал: ...гараж все ж краще трохи підігрівати... Краще підігріти весь маєток. Чого вже соромитись. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 29 липня Поділитись Опубліковано: 29 липня 1 минуту назад, Mr. D сказал: Тобто якщо батарея, скажімо, в неопалювальному гаражі, де температура знижується до 0 протягом зими, то гараж все ж краще трохи підігрівати, хоча інвертору й так нормально. У меня в сарае он не отапливаемый там зимой как на улице, акб стоит в пенопластовом ящике, инвертор просто на стене висит, нагреть не проблема в ящике два коврика по 15 ватт греют ящик, больше проблема летом охладить, стоит вентилятор напольный и работает от того же термостата 2 минуты назад, Mr. D сказал: До речі, а бувають вже готові батареї з підігрівом? Скажімо, батарея вмикається, розігрівається (мабуть, як в деяких автомобілях) й далі вмикається заряджання. Есть, даже у той же jk bms в каких то там ревизиях есть функция подогрева У меня через отделтный термостат сделано, грубо по принципу инкубатора 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 29 липня Поділитись Опубліковано: 29 липня 1 хвилину тому, mib сказав: У меня в сарае он не отапливаемый там зимой как на улице, акб стоит в пенопластовом ящике, инвертор просто на стене висит, нагреть не проблема в ящике два коврика по 15 ватт греют ящик, больше проблема летом охладить, стоит вентилятор напольный и работает от того же термостата Ідея з килимками цікава як готове рішення. Сама ж батарея себе може трохи гріти та є якась ізоляція ТЕНів підігріву. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 29 липня Поділитись Опубліковано: 29 липня 5 минут назад, Mr. D сказал: Ідея з килимками цікава як готове рішення. Сама ж батарея себе може трохи гріти та є якась ізоляція ТЕНів підігріву. Это коврики Теплик Их пенсионеры покупают ноги греть Я просто купил два самых маленьких, они не греются выше 40 градусов, а стоят где то 10 см от акб в итоге акб не перегревают да и термостат их выключает раньше Из минусов они дороже чем просто купить греюший кабель, но дешевле чем купить специализированные 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 29 липня Поділитись Опубліковано: 29 липня 1 година тому, ЯД сказав: И -30 тоже норм?))) Вообще это все написано в техдоках До речі, в специфікації Pylontech ось так написано Заряджання - 0℃~50℃ (тобто щоб зарядити батарею треба розрядити трохи батарею); Розряджання - -10℃~50℃ Ще, до речі, вказано, що >4500@25℃, але було би цікаво побачити, скільки цих циклів, якщо, скажімо, @30℃. ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Undertone Опубліковано: 29 липня Поділитись Опубліковано: 29 липня 2 години тому, mib сказав: У меня в сарае он не отапливаемый там зимой как на улице, акб стоит в пенопластовом ящике, инвертор просто на стене висит, нагреть не проблема в ящике два коврика по 15 ватт греют ящик, больше проблема летом охладить, стоит вентилятор напольный и работает от того же термостата Я собі також планую запихнути інвертори та АКБ Pylontech в неопалюваний гараж. Для зручності та краси у подібну рекову шафу securitylab.com.ua/c-24u-06-06-ds-pg-1/ Ну і відповідно думаю чи вистачить власних втрат енергії обладнання на підтримання температури. Можно попросити фоточку вашого ящика з ковриками? Мо щось схоже зроблю на зиму. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 29 липня Поділитись Опубліковано: 29 липня 7 хвилин тому, Undertone сказав: Я собі також планую запихнути інвертори та АКБ Pylontech в неопалюваний гараж. Для зручності та краси у подібну рекову шафу securitylab.com.ua/c-24u-06-06-ds-pg-1/ Ну і відповідно думаю чи вистачить власних втрат енергії обладнання на підтримання температури. Можно попросити фоточку вашого ящика з ковриками? Мо щось схоже зроблю на зиму. Деякі Pylontech меншої моделі встановили в верхній частині стіни паралельно в вертикальному положені на серверні кріплення. Доволі компактно розмістилися. Я б навіть сказав, майже ідеальне рішення з погляду на кількість простору для квартири. Ящик чорного кольору з усіма роз'ємами в гору та мінімальною кількістю проводів, особливо нічого й не зачепиш. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 29 липня Поділитись Опубліковано: 29 липня 7 минут назад, Undertone сказал: Я собі також планую запихнути інвертори та АКБ Pylontech в неопалюваний гараж. Для зручності та краси у подібну рекову шафу securitylab.com.ua/c-24u-06-06-ds-pg-1/ Вам как идея, купите б/у холодилтную витрину она утепленная 8 минут назад, Undertone сказал: Ну і відповідно думаю чи вистачить власних втрат енергії обладнання на підтримання температури. Можно попросити фоточку вашого ящика з ковриками? Мо щось схоже зроблю на зиму. Может не надо? Это жуткий колхоз Просто на пену склеенный ящик из обычного пенопласта который лет 5 лежал за сараем А коврики вот такие: teplyk.com/ru/product/kulumok50x20-standart-ru/ Ну и рековый шкаф они не прогреют как и собственное тепло, и главное я бы туда не засовывал инвертор 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 30 липня Поділитись Опубліковано: 30 липня 21 годину тому, Vikctor сказав: Якщо напруга на комірках під час активного заряджання сягає 3,65, а балансування зазвичай виставляється починаючи з 3,42-3,45, то як обмежити працю акб у вказаному ліміті чи більш розповсюдженому 20-80% і при цьому не довести до розбалансу комірок? Тільки з допомогою точного кулонометра і то час від часу треба заряджати до 100% для калібрації, бо є дріфт SoC. В мене на одному об'єкті налаштована автоматизація в хоум асістанті, яка форсує заряд до 100%, якщо впродовж 3 днів SoC трималось менше 100%. Три дні було вибрано екпериментально, щоб дріфт SoC був не більший за 5%. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 30 липня Поділитись Опубліковано: 30 липня 29.07.2024 в 20:30, Mr. D сказав: До речі, в специфікації Pylontech ось так написано Заряджання - 0℃~50℃ (тобто щоб зарядити батарею треба розрядити трохи батарею); Розряджання - -10℃~50℃ Ще, до речі, вказано, що >4500@25℃, але було би цікаво побачити, скільки цих циклів, якщо, скажімо, @30℃. ) У ячеек есть даташиты, и там есть температуры. Мало того, температура влияет на макс ток заряда и разряда. То что батарея может заряжаться при т 0-50 градусов, не значит, что при 10 градусов можно давать 0.5С 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 30 липня Поділитись Опубліковано: 30 липня (змінено) 8 хвилин тому, ЯД сказав: У ячеек есть даташиты, и там есть температуры. Мало того, температура влияет на макс ток заряда и разряда. То что батарея может заряжаться при т 0-50 градусов, не значит, что при 10 градусов можно давать 0.5С Так, вже бачив відповідну таблицю в специфікації на якісь комірки CALB. Але у цьому прикладі, маю надію, вибором струму та напруги заряджання займається саме BMS Pylontech. Тобто за температури +3℃ струм заряджання від інвертора я б очікував на рівні не більше 0,1C (візьмемо для прикладу варіант Victron Energy та Pylontech, які мають зв'язок по CAN). Тому у разі самозбірок ось такий контроль напруги й струму не відбувається (якщо BMS нічого не повідомляє інвертору про поточний стан батареї та температуру батареї). Змінено 30 липня користувачем Mr. D 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 30 липня Поділитись Опубліковано: 30 липня 1 хвилину тому, Mr. D сказав: Так, вже бачив відповідну таблицю в специфікації на якісь комірки CALB. Але у цьому прикладі, маю надію, вибором струму та напруги заряджання займається саме BMS Pylontech. Тобто за температури +3 струм заряджання від інвертора я б очікував на рівні не більше 0,1C (візьмемо для прикладу варіант Victron Energy та Pylontech, які мають зв'язок по CAN). Тому у разі самозбірок ось такий контроль напруги й струму не відбувається (якщо BMS нічого не повідомляє інвертору про поточний стан батареї та температуру батареї). Тут ещё тема, а какая бмс умеет и знает кривую тока от температуры? Я думаю никакая) потому лучше в самосборе держать +- 25, или следить. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 30 липня Поділитись Опубліковано: 30 липня 5 минут назад, ЯД сказал: Тут ещё тема, а какая бмс умеет и знает кривую тока от температуры? Я думаю никакая) потому лучше в самосборе держать +- 25, или следить. В мене є сумніви що інвертори теж вміють регулювати силу струму заряджання в залежності від температури. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 30 липня Поділитись Опубліковано: 30 липня (змінено) 12 хвилин тому, ЯД сказав: Тут ещё тема, а какая бмс умеет и знает кривую тока от температуры? Я думаю никакая) потому лучше в самосборе держать +- 25, или следить. Мабуть, Ви про BMS, які використовуються в самозбірках. Тому що Pylontech знає, що в його коробці, то ж відповідно програма керування BMS знає на що орієнтуватися. На сайті Victron Energy бачив достатньо довгий список виробників батарей, мабуть, багато з яких повідомляють по CAN SoC, температуру та відповідно корегують напругу та струм, а от вміють це робити DALY BMS та інші не знаю. На мою думку, на практиці не завжди є можливість забезпечити температуру +25℃ у приміщені з батареєю або для батареї. Змінено 30 липня користувачем Mr. D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 30 липня Поділитись Опубліковано: 30 липня Тільки що, Vikctor сказав: В мене є сумніви що інвертори теж вміють регулювати силу струму заряджання в залежності від температури. Інвертори роблять те, що їм каже бмс, а нормальні виробники батарей програмують в бмс залежність обмеження струму від температури. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 30 липня Поділитись Опубліковано: 30 липня Тільки що, Mr. D сказав: Мабуть, Ви про BMS, які використовуються в самозбірках. Тому що Pylontech знає, що в його коробці, то ж відповідно програма керування BMS знає на що орієнтуватися. На сайті Victron Energy бачив достатньо довгий список виробників батарей, мабуть, багато з яких повідомляють по CAN SoC, температуру та відповідно корегують напругу та струм, а от вміють це робити DALY BMS та інше не знаю. На мою думку, на практиці не завжди є можливість забезпечити температуру +25℃ у приміщені з батареєю або для батареї. Да, я про универсальные бмс. Типа джика и дали и сепос и пр 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 30 липня Поділитись Опубліковано: 30 липня (змінено) 4 хвилини тому, Vikctor сказав: В мене є сумніви що інвертори теж вміють регулювати силу струму заряджання в залежності від температури. Але й протилежного доказу немає, тобто немає доказу, що не вміють. Не маю змогу охолодити приміщення хоча б до +10℃, а то б спробував перевірити. ) Змінено 30 липня користувачем Mr. D Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 30 липня Поділитись Опубліковано: 30 липня 1 минуту назад, Mr. D сказал: Мабуть, Ви про BMS, які використовуються в самозбірках. Тому що Pylontech знає, що в його коробці, то ж відповідно програма керування BMS знає на що орієнтуватися... Напевно тому непоодиноки випадки, коли в збірках пілонтеч видаляють рідну bms і встановлюють значно кращу від JK. При тому показники работи акб покращуються. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 30 липня Поділитись Опубліковано: 30 липня Тільки що, Vikctor сказав: Напевно тому непоодиноки випадки, коли в збірках пілонтеч видаляють рідну bms і встановлюють значно кращу від JK. При тому показники работи акб покращуються. Цікаво. Можливо, пам'ятаєте якісь приклади відео? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 30 липня Поділитись Опубліковано: 30 липня 3 минуты назад, volomoto сказал: Інвертори роблять те, що їм каже бмс, а нормальні виробники батарей програмують в бмс залежність обмеження струму від температури. А я частіше чув від фахівців, що це інвертор керує bms, а не навпаки. Бо задача останньой керувати акб, а не інвертором. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mr. D Опубліковано: 30 липня Поділитись Опубліковано: 30 липня 2 хвилини тому, Vikctor сказав: Напевно тому непоодиноки випадки, коли в збірках пілонтеч видаляють рідну bms і встановлюють значно кращу від JK. При тому показники работи акб покращуються. Але ж знову JK BMS у таких варіантах з'єднується з інвертором або ні? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 30 липня Поділитись Опубліковано: 30 липня 2 хвилини тому, Vikctor сказав: значно кращу від JK Це жарт? JK — це шматок лайна порівняно з бмс пілонтеча. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 30 липня Поділитись Опубліковано: 30 липня Только что, Mr. D сказал: Цікаво. Можливо, пам'ятаєте якісь приклади відео? Це треба історію ютуба за пару місяців передивитись. З урахуванням того, що в день в середньому я слухаю 20-30 відео, то це займе півгодини напевно. Не хочу. Але це були вітчизняні фахівці. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз