carolgs Опубліковано: 31 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 31 липня 2023 Підкажіть, будь ласка, чи можна робити такий крутий ухил на коротких проміжках каналізаційної магістралі? Наскільки я знаю, для труби 110 має бути 2 см на 1 метр, але майстер зробив каналізацію за такою схемою. Це внутрішня каналізація, вона виходить через фундамент назовні. З іншого боку є продовження в сусіднє приміщення, там зроблено з потрібним ухилом (2 см на 1 м). Зверху буде заливатись чорнова підлога. Правильно ж, коли вертикальний сегмент переходить в горизонтальний на вихід із будинку різко, а не під таким великим кутом на достатньо довгому відрізку. Ще є можливість переробити, бо мені не зовсім це подобається. А, може, я помиляюсь, і все працюватиме. Порадьте, будь ласка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 31 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 31 липня 2023 не знаю как на таком участке по протяжности, но угол в 2см на метр для 110 трубы- это чтобы вода и какаха перемещались вместе. выше уклон - вода быстрее уходит и какаха остается сама наедине. в трубе. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
carolgs Опубліковано: 31 липня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 31 липня 2023 Це зрозуміло. У тому й справа, що цікавить саме таке питання - чи стосується правило ухилу коротких секцій та ще й на виході з будинку, коли там має бути крутий спуск Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 1 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 1 серпня 2023 Звісно то тільки для горизонтальних, стояки з квартири на 16 поверсі ніхто з укліном 2см не робить 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
denis-k Опубліковано: 1 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 1 серпня 2023 Вы зайдите в любой подвал многоэтажки, вы там такие углы увидите..., и ничего, работает. 2 см это минимум, а так вроде от 2 до 15 см норма. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 1 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 1 серпня 2023 14 минут назад, denis-k сказал: а так вроде от 2 до 15 см норма. У пластика низкий коэффициент шероховатости. Вода проскакивает быстрее, чем то что она смывает. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 1 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 1 серпня 2023 До двох метрів робіть уклін який захочете. Більше двох, 2-3 тисячних. Відкриваємо мануал Остендорфа, там все написано. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 1 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 1 серпня 2023 45 минут назад, Сергей 31 сказал: Вода проскакивает быстрее, чем то что она смывает. На следующий поезд сядет)) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
carolgs Опубліковано: 1 серпня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 1 серпня 2023 (змінено) Дякую всім за відповіді! Як на мене, то ідеальною була би така схема, коли ухил зберігається до самого кінця, а потім магістраль одразу переходить у вертикаль через кут на 45 та трійник на 45. Тобто, треба просто взяти трійник на 45, а не на 90, і трохи підняти його - так ми позбудемось перегинів траси (отого черв'ячка), а ухил стане нормативним. Якщо помилка критична, звісно, доведеться переробити ділянку з трійником. Але, можливо, це не так і потрібно? Тому дуже потребую експертної думки, яка підтвердить чи розсіє мої побоювання Змінено 1 серпня 2023 користувачем carolgs виправлення термінологічної помилки 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 1 серпня 2023 Поділитись Опубліковано: 1 серпня 2023 абсолютно верно. Поднять тройник до нужной отметки. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S_k_i_f Опубліковано: 22 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 22 вересня 2023 (змінено) Друзі вітаю! Сподіваюсь ТС не буде ображатись, якщо я задам тут питання. Не хочу створювати окрему тему. Маю таку ситуацію. 1. Труба що виходить з фундаменту вища за септик на 1м. Це так щоб зайти прям під кришку септика. 2. Відстань між будинком та септиком майже 9м. Питання, як краще зробити: 1. Заломати трубу, на виході з будинку, на 30 градусів. 2. Заломати трубу, на виході з будинку, на 15 гразусів. Як я зрозумів, то 30 грудусів буде ок. Прошу поради Змінено 22 вересня 2023 користувачем S_k_i_f Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 22 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 22 вересня 2023 коліно 90 градусів з горизонталі у вертикаль вас чому не влаштовує? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
S_k_i_f Опубліковано: 22 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 22 вересня 2023 (змінено) хз. Відверто не знаю які тут дозволені/заборонені норми. Якщо 90 зверху, і 90 знизу можна, то взагалі буде мені простіше. Я ж вірно зрозумів. 90 градусів з горизонталі в вертикаль і потім з вертикалі в горизон???? Змінено 22 вересня 2023 користувачем S_k_i_f Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 22 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 22 вересня 2023 Ну а як у квартирах каналізація працює? Вертикально стояк і горизонтально труба, ніхто через сусідів не скорочує Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
delic Опубліковано: 22 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 22 вересня 2023 6 хвилин тому, S_k_i_f сказав: Якщо 90 зверху, і 90 знизу можна, то взагалі буде мені простіше. Я ж вірно зрозумів. 90 градусів з горизонталі в вертикаль і потім з вертикалі в горизон???? З вертикалі в горизонт вже два коліна по 45. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Privet Опубліковано: 1 лютого Поділитись Опубліковано: 1 лютого (змінено) В 22.09.2023 в 17:05, S_k_i_f сказал: Сподіваюсь ТС не буде ображатись, якщо я задам тут питання. Не хочу створювати окрему тему. Треба окреме приміщення з туалетом, душевою зробити - відстань від септика 20 метрів та перепад висот - 3-и метри. Як його правильно облаштувати ? Розумію, що потрібно буде робити якийсь проміжний колодязь ? Але, як його правильно зробити ? Змінено 1 лютого користувачем Privet Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Privet Опубліковано: 3 лютого Поділитись Опубліковано: 3 лютого В 01.02.2024 в 19:34, Privet сказал: перепад висот - 3-и метри. Поки, міркую, - щось подібне зробити як у кацапів. Але, не впевнений, що це найпростіше рішення. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз