ЯД Опубліковано: 8 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2024 1 година тому, KakTuz сказав: Я считал и получалось наоборот. Я купил LG 16kW, по диллерской. Подвести газ стоило более 60% стоимости тн. Я не ругаю, у самого в мастерской электрокотел. Я радуюсь своему вложению. Хотя сейчас наверно бы брал однофазный, проще от солнца/акб запитать. Мой потребляет 2,4квт при работе. Кстати прошлую зиму дом перезимовал на 3х инверторных кондеях, тоже где то 2,2квт потребления. По цене 2200$ обошлись Может у вас подвести газ дорого. Или ТН вышел в 1000уе? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
KakTuz Опубліковано: 8 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2024 (змінено) 1 час назад, ЯД сказал: Может у вас подвести газ дорого. Или ТН вышел в 1000уе? Газ до войны стоил 100-120кГрн подключение. Тн точно не помню, между 3-5к$. Я так наелся КС облгазом - даром бы не подключился. Им не хватает фаб-1000 на контору. Воры и мошенники. Электричество я запасаю/вырабатываю, газ - только воздух испортить. И рядом дармовых дров лет на 5-6. Змінено 8 листопада 2024 користувачем KakTuz Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 8 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2024 3 хвилини тому, KakTuz сказав: Газ до войны стоил 100-120кГрн подключение. Тн точно не помню, между 3-5к$. Ну тут сильно зависит от цены подключения. Я изначально хотел тн. Но мне подключение газа обошлось в 1.5 - 2 раза дешевле тн. Если в уе - то подключение заняло 2к. Это с учётом всех работ и оплаты труда людей, которые делали проект, подписывали утверждали копали и пр. Я только подпись в конце поставил на договоре с газом. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
KakTuz Опубліковано: 8 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 8 листопада 2024 (змінено) Ну, за 2 мне обещали "посмотреть" только линия 200м. Спасибо Мафии, тн стоил дешевле Змінено 8 листопада 2024 користувачем KakTuz Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бармалей Опубліковано: 9 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2024 В 07.11.2024 в 23:14, BAV_Lug сказал: По друге - так ТН дешевше для опалення, але його вартість нівелює цю дешевизну Добрый день! А не рассматривали вариант с самодельным ТН воздух-вода из инверторного кондиционера? На ютубе куча видео. П.С. у знакомого знакомого работает такое, по словам в межсезонье и до минус 5 экономия в 3,5, при ниже температурах не испытывал, работает лишь год и зима была теплой. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ho4u_pizzu Опубліковано: 9 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2024 08.11.2024 в 09:02, BAV_Lug сказав: Де рекомендували, а головне навіщо? Тут в групі, останнє кільце діаметр більше на 40-50 см, по стінкам геотекстиль, і насипати щебеню навколо стінок Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ho4u_pizzu Опубліковано: 9 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2024 2 години тому, Бармалей сказав: Добрый день! А не рассматривали вариант с самодельным ТН воздух-вода из инверторного кондиционера? На ютубе куча видео. П.С. у знакомого знакомого работает такое, по словам в межсезонье и до минус 5 экономия в 3,5, при ниже температурах не испытывал, работает лишь год и зима была теплой. Більше про переробку старт-стопних Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 9 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2024 23 минуты назад, ho4u_pizzu сказал: Тут в групі, останнє кільце діаметр більше на 40-50 см, по стінкам геотекстиль, і насипати щебеню навколо стінок Стосовно геотекстілю то точно зайве, бо шанси замулювання саме на ньому найбільші. В крайньому випадку якщо йдеться про глину/чернозем, то геотекстиль з боків (не знизу!) між грунтом та щебінкою, а не між колодцем та щебінкою. А щебінка навколо дренажного колодця маст хев - невже це потребує пояснень? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 9 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2024 (змінено) Поки відносно тепло, вирішив залити ганок. Заливав цемент+пісок (1:3) + фібра. Два дні пройшли - жодної тріщини. Ухил 1 см на метр Змінено 9 листопада 2024 користувачем BAV_Lug 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 9 листопада 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2024 (змінено) 9 часов назад, Бармалей сказал: Добрый день! А не рассматривали вариант с самодельным ТН воздух-вода из инверторного кондиционера? На ютубе куча видео. П.С. у знакомого знакомого работает такое, по словам в межсезонье и до минус 5 экономия в 3,5, при ниже температурах не испытывал, работает лишь год и зима была теплой. Ні не розглядав. Для себе вирішив що в будинку експериментувати не хочу, і буду використовувати тільки перевірені рішення. Ця теза точно не має відношення до саморобних пристроїв )) Взагалі, вже закуплені і частково змонтовані інверторні кондиціонери с зимовим пакетом (до -25 градусів). Планую частково закривати опалення за їх допомогою. Ну і вже замовлена камінна топка, яка теж буде робити свій вклад в опалення)) Змінено 9 листопада 2024 користувачем BAV_Lug Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ho4u_pizzu Опубліковано: 9 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 9 листопада 2024 7 годин тому, Vikctor сказав: Стосовно геотекстілю то точно зайве, бо шанси замулювання саме на ньому найбільші. В крайньому випадку якщо йдеться про глину/чернозем, то геотекстиль з боків (не знизу!) між грунтом та щебінкою, а не між колодцем та щебінкою. А щебінка навколо дренажного колодця маст хев - невже це потребує пояснень? Ну я про геотекстиль з боків мав на увазі, а про дно там так і писали, що на дно не потрібно. Наступного тижня буду розказувати, бо навколо не було( Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Бармалей Опубліковано: 10 листопада 2024 Поділитись Опубліковано: 10 листопада 2024 18 часов назад, BAV_Lug сказал: Взагалі, вже закуплені і частково змонтовані інверторні кондиціонери с зимовим пакетом (до -25 градусів) Кондиционер имеет существенный недостаток - шум...так же - прогрев до пола особенно и не доходит. У меня пока дома нет, лишь земля под строительство... жду конца войны и так изучаю и проектирую что к чему))) Мне вариант с переделкой понравился, для низкотемпературных систем отопления, на мой взгляд, подходит. Хотя конечно по узнавать у живых пользователей не помешает. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 11 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 11 грудня 2024 Встановили камін. Зараз шукаю де купити сухі дрова 12 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 пластик відділили теплоізолом? там до 300 градусів може бути Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 12 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 5 минут назад, newbee2020 сказал: пластик відділили теплоізолом? там до 300 градусів може бути Сподіваюсь що так. Але на цьому етапі мене не було. Там є збоку решітка в цю камеру - загляну при нагоді. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 12 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 1 минуту назад, BAV_Lug сказал: Сподіваюсь що так. Але на цьому етапі мене не було. Там є збоку решітка в цю камеру - загляну при нагоді. завжди було цікаво - а як мити скло на гільйотині? у відкритому стані туди ж не дістанеш? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 12 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2024 Только что, newbee2020 сказал: завжди було цікаво - а як мити скло на гільйотині? у відкритому стані туди ж не дістанеш? Це було одне з перших питань до тих хто встановлював камін ))) Зверху скла два важилі - їх висуваєш і скло відкидається на тебе (з обмежувачами) 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 13 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 Сьогодні завіз дров і набив дровницю. Даже без оздоблення виглядає так, як я собі і уявляв )) 13 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 13 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 А то не зависоко камін стоїть? на око десь 80 см Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 13 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 13 грудня 2024 (змінено) 52 минуты назад, Фрай сказал: А то не зависоко камін стоїть? на око десь 80 см Зараз 1 м. Від чистової підлоги буде як раз 800 мм )) Все пішло з цієї теми Змінено 13 грудня 2024 користувачем BAV_Lug Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 16 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 грудня 2024 а ви щілину під каміном чимось декорували щоб не сильно просвічувало? собі думаю бо трохи муляє Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 16 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 16 грудня 2024 5 часов назад, standov сказал: а ви щілину під каміном чимось декорували щоб не сильно просвічувало? собі думаю бо трохи муляє Щє ні. Але думав про можливо якийсь алюмінієвий т-профіль. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 16 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 грудня 2024 1 минуту назад, BAV_Lug сказал: Щє ні. Але думав про можливо якийсь алюмінієвий т-профіль. Ну я більше про якусь решітку чи шось таке, бо мене чогось почало мулять що там все видно ) одразу не муляло а зараз щось почало, щось здалося що в вас щось там є Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 16 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 16 грудня 2024 26 минут назад, standov сказал: Ну я більше про якусь решітку чи шось таке, бо мене чогось почало мулять що там все видно ) одразу не муляло а зараз щось почало, щось здалося що в вас щось там є Стоп. Ми мабуть про різне. Ви маєте на увазі отвір під повітря? Він з дефлектором і через нього нічого не видно. А я маю на увазі щілину між топкою і суперізолом. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 16 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 16 грудня 2024 4 минуты назад, BAV_Lug сказал: Стоп. Ми мабуть про різне. Ви маєте на увазі отвір під повітря? Він з дефлектором і через нього нічого не видно. А я маю на увазі щілину між топкою і суперізолом. Так, а є якесь іото чи креслення дефлектора цього? Подивитися як роблять люди) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз