Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Будівництво всупереч, чи я дуже вірю у ЗСУ. Нові Петрівці

BAV_Lug

Рекомендовані повідомлення

1 година тому, KakTuz сказав:

Я считал и получалось наоборот. Я купил LG 16kW, по диллерской. Подвести газ стоило более 60% стоимости тн. Я не ругаю, у самого в мастерской электрокотел. Я радуюсь своему вложению. Хотя сейчас наверно бы брал однофазный, проще от солнца/акб запитать. Мой потребляет 2,4квт при работе. Кстати прошлую зиму дом перезимовал на 3х инверторных кондеях, тоже где то 2,2квт потребления. По цене 2200$ обошлись

Может у вас подвести газ дорого. Или ТН вышел в 1000уе?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, ЯД сказал:

Может у вас подвести газ дорого. Или ТН вышел в 1000уе?

Газ до войны стоил 100-120кГрн подключение. Тн точно не помню, между 3-5к$. Я так наелся КС облгазом - даром бы не подключился. Им не хватает фаб-1000 на контору. Воры и мошенники. Электричество я запасаю/вырабатываю, газ - только воздух испортить.  И рядом дармовых дров лет на 5-6.

Змінено користувачем KakTuz
Посилання на коментар

3 хвилини тому, KakTuz сказав:

Газ до войны стоил 100-120кГрн подключение. Тн точно не помню, между 3-5к$.

Ну тут сильно зависит от цены подключения.

Я изначально хотел тн. Но мне подключение газа обошлось в 1.5 - 2 раза дешевле тн. Если в уе - то подключение заняло 2к. Это с учётом всех работ и оплаты труда людей, которые делали проект, подписывали утверждали копали и пр. Я только подпись в конце поставил на договоре с газом. 

Посилання на коментар

Ну, за 2 мне обещали "посмотреть" только линия 200м. Спасибо Мафии, тн стоил дешевле

Змінено користувачем KakTuz
Посилання на коментар

В 07.11.2024 в 23:14, BAV_Lug сказал:

По друге - так ТН дешевше для опалення, але його вартість нівелює цю дешевизну

Добрый день! А не рассматривали вариант с самодельным ТН воздух-вода из инверторного кондиционера? На ютубе куча видео. 
П.С. у знакомого знакомого работает такое, по словам в межсезонье и до минус 5 экономия в 3,5, при ниже температурах не испытывал, работает лишь год и зима была теплой.  

• Лайк 1
Посилання на коментар

08.11.2024 в 09:02, BAV_Lug сказав:

Де рекомендували, а головне навіщо?

Тут в групі, останнє кільце діаметр більше на 40-50 см, по стінкам геотекстиль, і насипати щебеню навколо стінок

Посилання на коментар

2 години тому, Бармалей сказав:

Добрый день! А не рассматривали вариант с самодельным ТН воздух-вода из инверторного кондиционера? На ютубе куча видео. 
П.С. у знакомого знакомого работает такое, по словам в межсезонье и до минус 5 экономия в 3,5, при ниже температурах не испытывал, работает лишь год и зима была теплой.  

Більше про переробку старт-стопних

Посилання на коментар

23 минуты назад, ho4u_pizzu сказал:

Тут в групі, останнє кільце діаметр більше на 40-50 см, по стінкам геотекстиль, і насипати щебеню навколо стінок

Стосовно геотекстілю то точно зайве, бо шанси замулювання саме на ньому найбільші. В крайньому випадку якщо йдеться про глину/чернозем, то геотекстиль з боків (не знизу!) між грунтом та щебінкою, а не між колодцем та щебінкою. А щебінка навколо дренажного колодця маст хев - невже це потребує пояснень?

Посилання на коментар

Поки відносно тепло, вирішив залити ганок.

Заливав цемент+пісок (1:3) + фібра. Два дні пройшли - жодної тріщини.

Ухил 1 см на метр 

IMG_20241107_130750576.jpg

IMG_20241107_151922055.jpg

IMG_20241109_151320265.jpg

Змінено користувачем BAV_Lug
  • Лайк 1
Посилання на коментар

9 часов назад, Бармалей сказал:

Ні не розглядав. Для себе вирішив що в будинку експериментувати не хочу, і буду використовувати тільки перевірені рішення. Ця теза точно не має відношення до саморобних пристроїв ))

Взагалі, вже закуплені і частково змонтовані інверторні кондиціонери с зимовим пакетом (до -25 градусів). Планую частково закривати опалення за їх допомогою.

Ну і вже замовлена камінна топка, яка теж буде робити свій вклад в опалення))

Посилання на коментар

7 годин тому, Vikctor сказав:

Стосовно геотекстілю то точно зайве, бо шанси замулювання саме на ньому найбільші. В крайньому випадку якщо йдеться про глину/чернозем, то геотекстиль з боків (не знизу!) між грунтом та щебінкою, а не між колодцем та щебінкою. А щебінка навколо дренажного колодця маст хев - невже це потребує пояснень?

Ну я про геотекстиль з боків мав на увазі, а про дно там так і писали, що на дно не потрібно. Наступного тижня буду розказувати, бо навколо не було(

Посилання на коментар

18 часов назад, BAV_Lug сказал:

Взагалі, вже закуплені і частково змонтовані інверторні кондиціонери с зимовим пакетом (до -25 градусів)

Кондиционер имеет существенный недостаток - шум...так же - прогрев до пола особенно и не доходит. 
У меня пока дома нет, лишь земля под строительство... жду конца войны и так изучаю и проектирую что к чему))) Мне вариант с переделкой понравился, для низкотемпературных систем отопления, на мой взгляд, подходит. Хотя конечно по узнавать у живых пользователей не помешает.

Посилання на коментар

• 1 місяць потому...
5 минут назад, newbee2020 сказал:

пластик відділили теплоізолом? там до 300 градусів може бути

Сподіваюсь що так. Але на цьому етапі мене не було. Там є збоку решітка в цю камеру - загляну при нагоді.

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 минуту назад, BAV_Lug сказал:

Сподіваюсь що так. Але на цьому етапі мене не було. Там є збоку решітка в цю камеру - загляну при нагоді.

завжди було цікаво - а як мити скло на гільйотині? у відкритому стані туди ж не дістанеш?

Посилання на коментар

Только что, newbee2020 сказал:

завжди було цікаво - а як мити скло на гільйотині? у відкритому стані туди ж не дістанеш?

Це було одне з перших питань до тих хто встановлював камін )))

Зверху скла два важилі - їх висуваєш і скло відкидається на тебе (з обмежувачами) 

• Лайк 3
Посилання на коментар

Сьогодні завіз дров і набив дровницю. Даже без оздоблення виглядає так, як я собі і уявляв ))

IMG_20241213_165255556.jpg

• Лайк 13
Посилання на коментар

52 минуты назад, Фрай сказал:

А то не зависоко камін стоїть? на око десь 80 см

Зараз 1 м. Від чистової підлоги буде як раз 800 мм ))

Все пішло з цієї теми 

Посилання на коментар

а ви щілину під каміном чимось декорували щоб не сильно просвічувало? собі думаю бо трохи муляє

Посилання на коментар

5 часов назад, standov сказал:

а ви щілину під каміном чимось декорували щоб не сильно просвічувало? собі думаю бо трохи муляє

Щє ні. Але думав про можливо якийсь алюмінієвий т-профіль.

Посилання на коментар

1 минуту назад, BAV_Lug сказал:

Щє ні. Але думав про можливо якийсь алюмінієвий т-профіль.

Ну я більше про якусь решітку чи шось таке, бо мене чогось почало мулять що там все видно ) одразу не муляло а зараз щось почало, щось здалося що в вас щось там є 

Посилання на коментар

26 минут назад, standov сказал:

Ну я більше про якусь решітку чи шось таке, бо мене чогось почало мулять що там все видно ) одразу не муляло а зараз щось почало, щось здалося що в вас щось там є 

Стоп. Ми мабуть про різне. Ви маєте на увазі отвір під повітря? Він з дефлектором і через нього нічого не видно.

А я маю на увазі щілину між топкою і суперізолом.

Посилання на коментар

4 минуты назад, BAV_Lug сказал:

Стоп. Ми мабуть про різне. Ви маєте на увазі отвір під повітря? Він з дефлектором і через нього нічого не видно.

А я маю на увазі щілину між топкою і суперізолом.

Так, а є якесь іото чи креслення дефлектора цього? Подивитися як роблять люди)

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...