Zak Опубліковано: В неділю в 16:40 Поділитись Опубліковано: В неділю в 16:40 В 07.07.2024 в 21:16, BAV_Lug сказал: Почав монтувати парапетні кришки Звернув увагу на кріплення по швах парапєту. Мав таку проблему: на сонці метал розігрівається, розширюється, вигинається, а герметик відшаровується. Як наслідок в шов затікала вода і залишала розводи на фасаді. Пролікувалось щільним додаванням саморізів (Фото). Враховуючи що у Вас є нахил та підкладка під металом, не факт що вода потече по фасаду, навіть якщо затече туди. Тим не меньш раджу перший час поспостерігати за швами, і якщо що додати саморізів. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: В неділю в 17:45 Поділитись Опубліковано: В неділю в 17:45 57 хвилин тому, Zak сказав: Мав таку проблему: на сонці метал розігрівається, розширюється, вигинається, а герметик відшаровується. Як наслідок в шов затікала вода і залишала розводи на фасаді. Тому і не рекомендується з`єднувати металеві елементи між собою. До основи , будь ласка , а між собою зась. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: В неділю в 17:54 Поділитись Опубліковано: В неділю в 17:54 8 минут назад, andrey_ka сказал: Тому і не рекомендується з`єднувати металеві елементи між собою. До основи , будь ласка , а між собою зась. То есть, при применении металла в кровельных работах никаких нахлестов? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: В неділю в 17:58 Поділитись Опубліковано: В неділю в 17:58 1 хвилину тому, Propeller сказав: То есть, при применении металла в кровельных работах никаких нахлестов? Чого б то , просто крутити саморізи в місцях нахлесту зась. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: В неділю в 20:03 Поділитись Опубліковано: В неділю в 20:03 (змінено) 2 часа назад, andrey_ka сказал: Чого б то , просто крутити саморізи в місцях нахлесту зась. соединять металлические листы только фальцем? а как тогда с кровельным профнастилом? Змінено В неділю в 20:09 користувачем Propeller Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: В неділю в 20:23 Поділитись Опубліковано: В неділю в 20:23 (змінено) 3 часа назад, Zak сказал: Звернув увагу на кріплення по швах парапєту. Мав таку проблему: на сонці метал розігрівається, розширюється, вигинається, а герметик відшаровується. Як наслідок в шов затікала вода і залишала розводи на фасаді. Пролікувалось щільним додаванням саморізів (Фото). Враховуючи що у Вас є нахил та підкладка під металом, не факт що вода потече по фасаду, навіть якщо затече туди. Тим не меньш раджу перший час поспостерігати за швами, і якщо що додати саморізів. В этом случае надо облегчить работу герметику. Сначала по оси шва наклеить малярную ленту 6 мм или 9 мм. И прмо по ней нансоить герметик. Ширина полосы герметика должна быть = 2-3 ширины малярки. На рисунке видно почему в случае 1 герметик может порваться, а в случае 2 (внимание!) никогда. Змінено В неділю в 20:25 користувачем Propeller Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: В неділю в 21:08 Поділитись Опубліковано: В неділю в 21:08 51 хвилину тому, Propeller сказав: соединять металлические листы только фальцем? Було б чудово , але не завжди це доцільно. 51 хвилину тому, Propeller сказав: а как тогда с кровельным профнастилом? Ніяк. Кріпити так , як рекомендує виробник профнастилу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Propeller Опубліковано: В неділю в 21:27 Поділитись Опубліковано: В неділю в 21:27 17 минут назад, andrey_ka сказал: Кріпити так , як рекомендує виробник профнастилу. Так как тогда с вашим зась? Там же в месте нахлеста саморез к основанию. Ладно. Пусть это будет исключением из ваших правил. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: В неділю в 21:41 Поділитись Опубліковано: В неділю в 21:41 2 хвилини тому, Propeller сказав: Ладно. Пусть это будет исключением из ваших правил. Я не проти , можете туди додати ще металочерепицю та всі інші криволінійні вироби , вони це спокійно терплять. Але як тільки скрутити до купи вироби з гладких листів , типу таких кришок , усіляких капельників та планок примикання , їх якогось біса починає вигинати. Я знаю , я пробував. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: В неділю в 21:54 Автор Поділитись Опубліковано: В неділю в 21:54 5 часов назад, Zak сказал: Звернув увагу на кріплення по швах парапєту. Мав таку проблему: на сонці метал розігрівається, розширюється, вигинається, а герметик відшаровується. Як наслідок в шов затікала вода і залишала розводи на фасаді. Пролікувалось щільним додаванням саморізів (Фото). Враховуючи що у Вас є нахил та підкладка під металом, не факт що вода потече по фасаду, навіть якщо затече туди. Тим не меньш раджу перший час поспостерігати за швами, і якщо що додати саморізів. Для цього я не скріплював кришки між собою. В них є можливість відносно вільно розширюватися не впираючись при цьому в сусідню. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: В неділю в 22:00 Автор Поділитись Опубліковано: В неділю в 22:00 (змінено) В 02.11.2024 в 09:15, Bimerok сказал: Що вибрали для вентиляції ? БУде тепловий насос ? По електрощитку. Навіщо ці космічні блоки керування сірі ? З опису не зрозуміло який кейс ви закриваєте ? Можете 1 хеппі пас кейс розписати ? (особливо той, які не закривають вай фай розетки і вай фай автомати). По покрівлі, і ТПО мембрані, чи буде ще щось зверху ? мій архітектор ось такий будетрброд поверх утеплювача і стяжки рекомендує: 1. По вікнам не можу нічого порадити, бо сам з ними покувиркався добряче. Вищє в цій темі є історія. 2. Вентиляція - планую якусь установку від Вентс. Скоріше за все ту яка одразу в шумозахисному кожусі. 3. Теплового насосу не буде. Рахував і поки не бачу в ньому сенсу. Планую сонячний колектор для ГВ. 4. То система керування освітленням в будинку. Це зовсім не обов'язково так робити, то мої таргани )) 5. По даху вам тут вже детально відповіли, мені додати нічого )) Змінено В неділю в 22:43 користувачем BAV_Lug 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: В неділю в 22:06 Автор Поділитись Опубліковано: В неділю в 22:06 Продовжую вкладати плитку 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: В неділю в 22:11 Автор Поділитись Опубліковано: В неділю в 22:11 (змінено) Встановив септік з бетонних кілець. 2 камери по 2 кільця 1,5 метра. Дренажна камера 2 кільця 2 метра. Бюджет вийшов в 75к. Це з вивозом 4 камазів грунту. Більша частина це матеріали та техніка. Сама робота 10к. Хотів запилити відосік з процесом, але поки не можу побороти відеоредактор. Дуже великий файли (4к). Змінено В неділю в 22:15 користувачем BAV_Lug 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: В неділю в 22:31 Автор Поділитись Опубліковано: В неділю в 22:31 (змінено) В 02.11.2024 в 09:15, Bimerok сказал: По електрощитку. Навіщо ці космічні блоки керування сірі ? З опису не зрозуміло який кейс ви закриваєте ? Можете 1 хеппі пас кейс розписати ? (особливо той, які не закривають вай фай розетки і вай фай автомати) Вирішив розписати один з кейсів, щоб було зрозуміло навіщо оті сірі коробочки)) Є спальня в якої є верхній світ, світильники з двох боків ліжка, і додаткова підсвітка цього ліжка. В класичному виконанні треба би було з двох сторін ліжка і біля входу встановлювати по 4 прохідних вимикача для того щоб з всім цим багатством світла керувати. Купа кабелів, та і прохідні вимикачі на мій погляд не дуже естетично виглядають (стоять в різних положеннях). В моєму випадку в кожній цій точці буде по два вимикачі кнопкового типу. Які можуть реагувати на коротке або довге натискання. І в залежності від цього виконувати ту або іншу функцію. А так кейсів планується багато - від мастер вимикача, освітлення двору за часом до імітації присутності в будинку)) Змінено В неділю в 22:36 користувачем BAV_Lug 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: В неділю в 22:32 Автор Поділитись Опубліковано: В неділю в 22:32 (змінено) В 02.11.2024 в 09:15, Bimerok сказал: По електрощитку. Навіщо ці космічні блоки керування сірі ? З опису не зрозуміло який кейс ви закриваєте ? Можете 1 хеппі пас кейс розписати ? (особливо той, які не закривають вай фай розетки і вай фай автомати) Змінено В неділю в 22:33 користувачем BAV_Lug Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: В неділю в 22:47 Автор Поділитись Опубліковано: В неділю в 22:47 В будинку зараз температура 19 градусів. Встановлено один електричний конвектор на 2 кВт з моніторингом. Ось такі витрати за останні дні Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: В понеділок в 08:07 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 08:07 9 годин тому, BAV_Lug сказав: щоб з всім цим багатством світла керувати В мене в спальні один вимикач для люстри, користуємся ним раз на місяць... 99% це світить мобілка чи телевізор )) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: В середу в 20:38 Автор Поділитись Опубліковано: В середу в 20:38 (змінено) Змінено В середу в 20:56 користувачем BAV_Lug 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
KakTuz Опубліковано: В четвер в 19:12 Поділитись Опубліковано: В четвер в 19:12 В 04.11.2024 в 00:47, BAV_Lug сказал: В будинку зараз температура 19 градусів. Встановлено один електричний конвектор на 2 кВт з моніторингом. Ось такі витрати за останні дні 20кВт/ч в день на один обогреватель? А я еще на ТН смотрю и думаю многовато уходит. в доме 23С и 230-250м2. С сентября он в общем потребил около 560кВт/ч отопление с гвс. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: В четвер в 21:14 Автор Поділитись Опубліковано: В четвер в 21:14 (змінено) 2 часа назад, KakTuz сказал: 20кВт/ч в день на один обогреватель? А я еще на ТН смотрю и думаю многовато уходит. в доме 23С и 230-250м2. С сентября он в общем потребил около 560кВт/ч отопление с гвс. По перше в домі щє немає внутрішнього оздоблення і, головне, утеплювача на підлозі. По друге - так ТН дешевше для опалення, але його вартість нівелює цю дешевизну. Я рахував попередньо - строк окупності десь 5-6 років (за нинішніх цін на електрику). І не факт що він стільки пропрацює, або не треба буде робити вартісний ремонт )) По вартості мені газ з котлом дешевше можна провести ніж ТН, але я теж поки не планую цього робити. Змінено В четвер в 21:14 користувачем BAV_Lug Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ho4u_pizzu Опубліковано: В четвер в 22:46 Поділитись Опубліковано: В четвер в 22:46 03.11.2024 в 23:31, BAV_Lug сказав: В моєму випадку в кожній цій точці буде по два вимикачі кнопкового типу. Які можуть реагувати на коротке або довге натискання. І в залежності від цього виконувати ту або іншу функцію. та ж сама Aqara E1 це робить Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ho4u_pizzu Опубліковано: В четвер в 22:48 Поділитись Опубліковано: В четвер в 22:48 (змінено) 06.11.2024 в 21:38, BAV_Lug сказав: А номер екскаватора скинете, а то потрібно трохи покопати (розкопати крайню колону септику і обсипати щебнем, як тут рекомендували) Змінено В четвер в 22:50 користувачем ho4u_pizzu Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 17 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 17 годин тому 9 часов назад, ho4u_pizzu сказал: та ж сама Aqara E1 це робить Дякую з китайськими девайсами та їх хмарами я вже награвся )) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BAV_Lug Опубліковано: 17 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 17 годин тому 9 часов назад, ho4u_pizzu сказал: розкопати крайню колону септику і обсипати щебнем, як тут рекомендували Де рекомендували, а головне навіщо? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
KakTuz Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому (змінено) 17 часов назад, BAV_Lug сказал: По перше в домі щє немає внутрішнього оздоблення і, головне, утеплювача на підлозі. По друге - так ТН дешевше для опалення, але його вартість нівелює цю дешевизну. Я рахував попередньо - строк окупності десь 5-6 років (за нинішніх цін на електрику). І не факт що він стільки пропрацює, або не треба буде робити вартісний ремонт )) По вартості мені газ з котлом дешевше можна провести ніж ТН, але я теж поки не планую цього робити. Я считал и получалось наоборот. Я купил LG 16kW, по диллерской. Подвести газ стоило более 60% стоимости тн. Я не ругаю, у самого в мастерской электрокотел. Я радуюсь своему вложению. Хотя сейчас наверно бы брал однофазный, проще от солнца/акб запитать. Мой потребляет 2,4квт при работе. Кстати прошлую зиму дом перезимовал на 3х инверторных кондеях, тоже где то 2,2квт потребления. По цене 2200$ обошлись Змінено 11 годин тому користувачем KakTuz Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз