Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Будівництво всупереч, чи я дуже вірю у ЗСУ. Нові Петрівці

BAV_Lug

Рекомендовані повідомлення

В 07.07.2024 в 21:16, BAV_Lug сказал:

Почав монтувати парапетні кришки 

IMG_20240707_182927017.jpg

IMG_20240707_182921656.jpg

IMG_20240707_182918577.jpg

IMG_20240707_182914207.jpg

Звернув увагу на кріплення по швах парапєту. Мав таку проблему: на сонці метал розігрівається, розширюється, вигинається, а герметик відшаровується. Як наслідок в шов затікала вода і залишала розводи на фасаді. Пролікувалось щільним додаванням саморізів (Фото). Враховуючи що у Вас є нахил та підкладка під металом, не факт що вода потече по фасаду, навіть якщо затече туди. Тим не меньш раджу перший час поспостерігати за швами, і якщо що додати саморізів.

20241103_152450.jpg

20241103_152457.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

57 хвилин тому, Zak сказав:

Мав таку проблему: на сонці метал розігрівається, розширюється, вигинається, а герметик відшаровується. Як наслідок в шов затікала вода і залишала розводи на фасаді.

Тому і не рекомендується з`єднувати металеві елементи між собою. До основи , будь ласка , а між собою зась.

• Лайк 1
Посилання на коментар

8 минут назад, andrey_ka сказал:

Тому і не рекомендується з`єднувати металеві елементи між собою. До основи , будь ласка , а між собою зась.

То есть, при применении металла в кровельных работах никаких нахлестов? 

Посилання на коментар

1 хвилину тому, Propeller сказав:

То есть, при применении металла в кровельных работах никаких нахлестов? 

Чого б то , просто крутити саморізи в місцях нахлесту зась.

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 часа назад, andrey_ka сказал:

Чого б то , просто крутити саморізи в місцях нахлесту зась.

соединять металлические листы только фальцем? 

а как тогда с кровельным профнастилом?

Змінено користувачем Propeller
Посилання на коментар

3 часа назад, Zak сказал:

Звернув увагу на кріплення по швах парапєту. Мав таку проблему: на сонці метал розігрівається, розширюється, вигинається, а герметик відшаровується. Як наслідок в шов затікала вода і залишала розводи на фасаді. Пролікувалось щільним додаванням саморізів (Фото). Враховуючи що у Вас є нахил та підкладка під металом, не факт що вода потече по фасаду, навіть якщо затече туди. Тим не меньш раджу перший час поспостерігати за швами, і якщо що додати саморізів.

20241103_152450.jpg

20241103_152457.jpg

В этом случае надо облегчить работу герметику. 

Сначала по оси шва наклеить малярную ленту 6 мм или 9 мм. И прмо по ней нансоить герметик. Ширина полосы герметика должна быть = 2-3 ширины малярки.

На рисунке видно почему в случае 1 герметик может порваться, а в случае 2 (внимание!) никогда.9090.jpg.4f5a39a01960f1b0da4bd332ea04b529.jpg

Змінено користувачем Propeller
Посилання на коментар

51 хвилину тому, Propeller сказав:

соединять металлические листы только фальцем? 

Було б чудово , але не завжди це доцільно.

51 хвилину тому, Propeller сказав:

а как тогда с кровельным профнастилом?

Ніяк.

Кріпити так , як рекомендує виробник профнастилу.

Посилання на коментар

17 минут назад, andrey_ka сказал:

Кріпити так , як рекомендує виробник профнастилу.

Так как тогда с вашим зась? Там же в месте нахлеста саморез к основанию.

Ладно. Пусть это будет исключением из ваших правил.

Посилання на коментар

2 хвилини тому, Propeller сказав:

Ладно. Пусть это будет исключением из ваших правил.

Я не проти , можете туди додати ще металочерепицю та всі інші криволінійні вироби , вони це спокійно терплять.

Але як тільки скрутити до купи вироби з гладких листів , типу таких кришок , усіляких капельників та планок примикання , їх якогось біса починає вигинати. Я знаю , я пробував.

Посилання на коментар

5 часов назад, Zak сказал:

Для цього я не скріплював кришки між собою. В них є можливість відносно вільно розширюватися не впираючись при цьому в сусідню.

• Лайк 2
Посилання на коментар

В 02.11.2024 в 09:15, Bimerok сказал:

Що вибрали для вентиляції ?

БУде тепловий насос ?

По електрощитку. Навіщо ці космічні блоки керування сірі ? З опису не зрозуміло який кейс ви закриваєте ? Можете 1 хеппі пас кейс розписати ? (особливо той, які не закривають вай фай розетки і вай фай автомати).

По покрівлі, і ТПО мембрані, чи буде ще щось зверху ? мій архітектор ось такий будетрброд поверх утеплювача і стяжки рекомендує:

image.png.848d4b97caa84d32b73723d22811b282.png

1. По вікнам не можу нічого порадити, бо сам з ними покувиркався добряче. Вищє в цій темі є історія.

2. Вентиляція - планую якусь установку від Вентс. Скоріше за все ту яка одразу в шумозахисному кожусі.

3. Теплового насосу не буде. Рахував і поки не бачу в ньому сенсу. Планую сонячний колектор для ГВ.

4. То система керування освітленням в будинку. Це зовсім не обов'язково так робити, то мої таргани ))

5. По даху вам тут вже детально відповіли, мені додати нічого ))

Змінено користувачем BAV_Lug
  • Лайк 1
Посилання на коментар

Встановив септік з бетонних кілець.

2 камери по 2 кільця 1,5 метра. Дренажна камера 2 кільця 2 метра.

Бюджет вийшов в 75к. Це з вивозом 4 камазів грунту. Більша частина це матеріали та техніка. Сама робота 10к.

Хотів запилити відосік з процесом, але поки не можу побороти відеоредактор. Дуже великий файли (4к).

• Лайк 3
Посилання на коментар

По електрощитку. Навіщо ці космічні блоки керування сірі ? З опису не зрозуміло який кейс ви закриваєте ? Можете 1 хеппі пас кейс розписати ? (особливо той, які не закривають вай фай розетки і вай фай автомати)

Вирішив розписати один з кейсів, щоб було зрозуміло навіщо оті сірі коробочки))

Є спальня в якої є верхній світ, світильники з двох боків ліжка, і додаткова підсвітка цього ліжка. 

В класичному виконанні треба би було з двох  сторін ліжка і біля входу встановлювати по 4 прохідних вимикача для того щоб з всім цим багатством світла керувати. Купа кабелів, та і прохідні вимикачі на мій погляд не дуже естетично виглядають (стоять в різних положеннях).

В моєму випадку в кожній цій точці буде по два вимикачі кнопкового типу. Які можуть реагувати на коротке або довге натискання. І в залежності від цього виконувати ту або іншу функцію.

А так кейсів планується багато - від мастер вимикача, освітлення двору за часом до імітації присутності в будинку))

• Лайк 1
Посилання на коментар

По електрощитку. Навіщо ці космічні блоки керування сірі ? З опису не зрозуміло який кейс ви закриваєте ? Можете 1 хеппі пас кейс розписати ? (особливо той, які не закривають вай фай розетки і вай фай автомати)

Посилання на коментар

В будинку зараз температура 19 градусів. Встановлено один електричний конвектор на 2 кВт з моніторингом. 

Ось такі витрати за останні дні

Screenshot_20241104-004559.png

Посилання на коментар

9 годин тому, BAV_Lug сказав:

щоб з всім цим багатством світла керувати

В мене в спальні один вимикач для люстри, користуємся ним раз на місяць... 99% це світить мобілка чи телевізор ))

• Хаха 2
Посилання на коментар

В 04.11.2024 в 00:47, BAV_Lug сказал:

В будинку зараз температура 19 градусів. Встановлено один електричний конвектор на 2 кВт з моніторингом. 

Ось такі витрати за останні дні

Screenshot_20241104-004559.png

20кВт/ч в день на один обогреватель? А я еще на ТН смотрю и думаю многовато уходит. в доме 23С и 230-250м2. С сентября он в общем потребил около 560кВт/ч отопление с гвс.

Посилання на коментар

2 часа назад, KakTuz сказал:

20кВт/ч в день на один обогреватель? А я еще на ТН смотрю и думаю многовато уходит. в доме 23С и 230-250м2. С сентября он в общем потребил около 560кВт/ч отопление с гвс.

По перше в домі щє немає внутрішнього оздоблення і, головне, утеплювача на підлозі.

По друге - так ТН дешевше для опалення, але його вартість нівелює цю дешевизну. Я рахував попередньо - строк окупності десь 5-6 років (за нинішніх цін на електрику). І не факт що він стільки пропрацює, або не треба буде робити вартісний ремонт ))

По вартості мені газ з котлом дешевше можна провести ніж ТН, але я теж поки не планую цього робити.

Посилання на коментар

03.11.2024 в 23:31, BAV_Lug сказав:

В моєму випадку в кожній цій точці буде по два вимикачі кнопкового типу. Які можуть реагувати на коротке або довге натискання. І в залежності від цього виконувати ту або іншу функцію.

та ж сама Aqara E1 це робить

Посилання на коментар

06.11.2024 в 21:38, BAV_Lug сказав:

А номер екскаватора скинете, а то потрібно трохи покопати (розкопати крайню колону септику і обсипати щебнем, як тут рекомендували)

Змінено користувачем ho4u_pizzu
Посилання на коментар

9 часов назад, ho4u_pizzu сказал:

та ж сама Aqara E1 це робить

Дякую з китайськими девайсами та їх хмарами я вже награвся ))

Посилання на коментар

9 часов назад, ho4u_pizzu сказал:

розкопати крайню колону септику і обсипати щебнем, як тут рекомендували

Де рекомендували, а головне навіщо?

Посилання на коментар

17 часов назад, BAV_Lug сказал:

По перше в домі щє немає внутрішнього оздоблення і, головне, утеплювача на підлозі.

По друге - так ТН дешевше для опалення, але його вартість нівелює цю дешевизну. Я рахував попередньо - строк окупності десь 5-6 років (за нинішніх цін на електрику). І не факт що він стільки пропрацює, або не треба буде робити вартісний ремонт ))

По вартості мені газ з котлом дешевше можна провести ніж ТН, але я теж поки не планую цього робити.

Я считал и получалось наоборот. Я купил LG 16kW, по диллерской. Подвести газ стоило более 60% стоимости тн. Я не ругаю, у самого в мастерской электрокотел. Я радуюсь своему вложению. Хотя сейчас наверно бы брал однофазный, проще от солнца/акб запитать. Мой потребляет 2,4квт при работе. Кстати прошлую зиму дом перезимовал на 3х инверторных кондеях, тоже где то 2,2квт потребления. По цене 2200$ обошлись

Змінено користувачем KakTuz
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...