standov Опубліковано: 14 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2023 В 10.11.2023 в 19:00, FOX.kissfm сказал: Доречі, дуже єфективна від плісняви - хлорка. мені більш сподобалися таблетки шок-кисню для басейнів, я хз що краще працює але якось психологічно приємніше і воно виванюється майже миттєво на відміну від хлору Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
FOX.kissfm Опубліковано: 14 листопада 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 14 листопада 2023 (змінено) Ну и немного вина в тему ) На днях отжал мезгу со второй партии. Итого в этом году 160л красного Кабене Совиньон. ) С прошлого года осталось 25л Каберне и 50л Кабасия - за приобритением прошу в личку ) Змінено 14 листопада 2023 користувачем FOX.kissfm 6 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
FOX.kissfm Опубліковано: 19 листопада 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 19 листопада 2023 (змінено) Сегодня поехала посылочка с тремя бутылками винишка в Киевскую область ) есть еще ) Змінено 19 листопада 2023 користувачем FOX.kissfm 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volkoff Опубліковано: 20 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 20 листопада 2023 В 14.11.2023 в 22:03, FOX.kissfm сказал: Ну и немного вина в тему ) На днях отжал мезгу со второй партии. Итого в этом году 160л красного Кабене Совиньон. По поводу пресса. Я работал с винтовым и у моего друга винтовой на несколько вёдер, а такого пресса с домкратом от грузовика, впервые вижу ).. А если потечет во время давки? ).. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
FOX.kissfm Опубліковано: 20 листопада 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 20 листопада 2023 (змінено) 2 часа назад, volkoff сказал: По поводу пресса. Я работал с винтовым и у моего друга винтовой на несколько вёдер, а такого пресса с домкратом от грузовика, впервые вижу ).. Смотря какой винтовой? Советский или итальянский? у советского как у моего сверху блин который , который через червяк упирается в раму. У итальянского червяк проходит через всю корзину и имеет храповый механизм вращения. Что мне не нравиться, так как червяк и продукты трения металлов контактируют с вином. Я пользовался советским, и через несколько лет меня это утомило. Пока отжимаешь 30 - 50кг винограда - можно потерпеть. Но когда 300кг.... то руки начинают отваливаться. Поэтому я решил что нужна малая механизация. Варианты: гидропресс который работает от водопровода и собственно тот что я взял себе - с гидродомкратом. Чем не понравился гидропрес: ценой - она там совсем не адекватная функциональностью - то есть результат зависит от давления в водопроводе и на это никак нельзя повлиять ( Итого - у меня с домкратом ) 2 часа назад, volkoff сказал: А если потечет во время давки? ).. скажем так - ничего хорошего, как и в случае если потечет груша гидропресса, так и в случае выхода из строя насоса фильтр/пресса, как и в случае уронить стеклянный бутыль на пол )) как и тут )) .... В общем никто не застрахован от непредвиденных обстоятельств. ) Змінено 20 листопада 2023 користувачем FOX.kissfm 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 21 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 21 листопада 2023 Теж дивився на прес, але вдома об'єми невеликі і спробував звичайною насадкою-міксером на шурупокрут - реально непогано працює, а якщо загострити вийде як блендер Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 21 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 21 листопада 2023 56 минут назад, normal сказал: Теж дивився на прес, але вдома об'єми невеликі і спробував звичайною насадкою-міксером на шурупокрут - реально непогано працює, а якщо загострити вийде як блендер насадка - измельчает (для яблок и груш использую). а прес же отжимает из измельченного. На будующий год планирую купить пресс и кормодробилку/терку 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Falwar Опубліковано: 21 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 21 листопада 2023 Дозвольте дати пораду від аматора. Я в свій час, певно як і всі, намучався з сепарацією мезги від соку. Тепер працюю за дуже простою схемою: 1) Зібраний виноград перебиваю блендером з пластиковою насадкою для тіста, щоб не пошкодити кісточки 2) В день відокремлення мезги перестаю розмішувати/збивати "шапку", щоб всі тверді рештки опинилися під верхом. 3) Увечері занурюю трубку на дно дно і переливаю в бутлі чистий сік способом відомим автомобілістам ) В результаті вина виходить навіть більше, ніж при намаганні вижимати сік з мезги, тому що зі старту працюємо з майже ідеально відфільтрованим матеріалом і втрачаємо менше при усуненні винного каменю. Також такий спосіб менш трудо-часо-нервозатратний і виконувати можна навіть у чистих приміщення, не маючи спеціально призначеного місця. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
FOX.kissfm Опубліковано: 21 листопада 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 21 листопада 2023 (змінено) 4 часа назад, normal сказал: Теж дивився на прес, але вдома об'єми невеликі і спробував звичайною насадкою-міксером на шурупокрут - реально непогано працює, а якщо загострити вийде як блендер Нижчє як раз Dendnepr вже сказав - подрібнення то одне, а віджим соку то вже наступний етап. 47 минут назад, Falwar сказал: 1) Зібраний виноград перебиваю блендером з пластиковою насадкою для тіста, щоб не пошкодити кісточки простіше дрель та насадку для раствору якщо у вас не великі обсяги. Коли у мене віросли обсяги я перейшов на такий аппарат 47 минут назад, Falwar сказал: 3) Увечері занурюю трубку на дно дно і переливаю в бутлі чистий сік способом відомим автомобілістам ) В результаті вина виходить навіть більше, ніж при намаганні вижимати сік з мезги, тому що зі старту працюємо з майже ідеально відфільтрованим матеріалом і втрачаємо менше при усуненні винного каменю. Також такий спосіб менш трудо-часо-нервозатратний і виконувати можна навіть у чистих приміщення, не маючи спеціально призначеного місця. Саме так, але вже після того як зняли самотьок, віджимається мезга. Змінено 21 листопада 2023 користувачем FOX.kissfm 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 21 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 21 листопада 2023 3 години тому, Dendnepr сказав: насадка - измельчает В мене насадка перебила і порозривала десь 98% бубок, а яка м'якоть залишилась, то дріжджі за кілька днів переробили її на сік, коли знімав з мезги, то була звичайна шапка тільки з шкірками, потім що зміг руками з неї вичавив, може пресом би отримав на 100мл більше з відра, не бачу сенсу Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 21 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 21 листопада 2023 у меня аналогично. кальвадос гнал с мезгой. но, говорят, что из чистого сока качество выше Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Falwar Опубліковано: 21 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 21 листопада 2023 (змінено) 37 хвилин тому, FOX.kissfm сказав: Саме так, але вже після того як зняли самотьок, віджимається мезга. В ній така мізерна кількість мутного соку лишається, що я не бачу сенсу морочитися з нею. Більше мороки ніж матеріалу на виході (по відношенню до злитого соку) Змінено 21 листопада 2023 користувачем Falwar 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
FOX.kissfm Опубліковано: 21 листопада 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 21 листопада 2023 6 минут назад, Falwar сказал: В ній така мізерна кількість мутного соку лишається, що я не бачу сенсу морочитися з нею. Більше мороки ніж матеріалу на виході (по відношенню до злитого соку) Все залежить від ваших обсягів. З 20 кіло винограду, з мезги ви багато не дожмете. А з 300кг? як вважаєте? )) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
FOX.kissfm Опубліковано: 21 листопада 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 21 листопада 2023 (змінено) 19 минут назад, normal сказал: В мене насадка перебила і порозривала десь 98% бубок, а яка м'якоть залишилась, то дріжджі за кілька днів переробили її на сік, коли знімав з мезги, то була звичайна шапка тільки з шкірками, потім що зміг руками з неї вичавив, може пресом би отримав на 100мл більше з відра, не бачу сенсу Залежить ще від багатьох факторів: який сорт винограду використовуєте який тип вина ви отримуєте (червоне/розе/біле/орандж) скільки проходить мацерація, при якій температурі, чи є додаткові ферменти, який смак ви хочете отримати на виході все це впливає на те - чи будете ви віджимати мезгу, та на скільки сильно. Тут не має жорстких правил чи вимог - виноробство творчий процесс, і він не зводиться до вдобно чи вигідно... головне який результат ви хочете отримати )) Змінено 21 листопада 2023 користувачем FOX.kissfm 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 21 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 21 листопада 2023 У вас такий цікавий підхід до будівництва, що закортіло спробувати яке ж у вас вино. Лякають пластик та оті домкрати, але спробую, якщо вишлете пару літрів різного. (Червоного сухого) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
FOX.kissfm Опубліковано: 21 листопада 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 21 листопада 2023 1 час назад, Фрай сказал: У вас такий цікавий підхід до будівництва, що закортіло спробувати яке ж у вас вино. Лякають пластик та оті домкрати, але спробую, якщо вишлете пару літрів різного. (Червоного сухого) Дякую за довіру. Відповім в приватні Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
FOX.kissfm Опубліковано: 21 листопада 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 21 листопада 2023 2 часа назад, Фрай сказал: Лякають пластик щоб вас не лякав пластик, то першочергово то німецький харчовий пластик Mauser. І в ньому проходить тільки перша стадія ферментації -1 тиждень. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
FOX.kissfm Опубліковано: 22 листопада 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 22 листопада 2023 Продаю Водяной счетчик Gross MTK-UA 40/300 новый 2300грн Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
FOX.kissfm Опубліковано: 14 грудня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 14 грудня 2023 счетчик забрали Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 4 січня Поділитись Опубліковано: 4 січня В 09.11.2023 в 23:23, standov сказал: По моєму досвіду - дощова вода навколо труби намиває собі шлях вниз, далі як би ви не закопували і не тромбували грунт навколо труби все одно буде с часом під вагою та влагою намивання пустот, то все буде по тій самій трубі намагатися заплвнитися дощовою водою. .. Якби так було у всіх, то в мене будинок давно б розвалився, бо ГТО розташований якраз під ним. Думаю справа все ж таки в вашой глині. До речі конденсат ніяк не регулюю. Плісняву не контролюю і не уявляю чи вона там є. Користуюсь на постійной основі з 2018р. Повністю задоволений. Пару років не наважуюсь побудувати погреб, хоча наявні врожаї зимових яблук з прогнозованим збільшенням до цього спонукають. Я не планую такий розмах будивництва як в ТС. Але все одно це займе дуже багато часу, зусиль та коштуватиме не дешево. І головне - немає гарантії, що температура в погребі буде задовільною. Бо скільки не читав на форумі, а підходящою в користувачів вона стає лишень взимку. Тому прохання до ТС фіксувати й публікувати показники температури в погребі хочаб раз на місяць. Бо може ваше утеплення й товсті кам'яні стіни зробе ваш погреб більш прохолодним і в міжсезоння ніж в інших. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andry07 Опубліковано: 5 січня Поділитись Опубліковано: 5 січня 13 часов назад, Vikctor сказал: Плісняву не контролюю і не уявляю чи вона там є Якщо у мене в будинку десь може бути пліснява, я б не міг заснути поки це не з'ясував би ))))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 5 січня Поділитись Опубліковано: 5 січня 14 часов назад, Vikctor сказал: Бо скільки не читав на форумі, а підходящою в користувачів вона стає лишень взимку. Тому прохання до ТС фіксувати й публікувати показники температури в погребі хочаб раз на місяць. Бо може ваше утеплення й товсті кам'яні стіни зробе ваш погреб більш прохолодним і в міжсезоння ніж в інших. Десь знаходив таблицю - у нашому регіоні влітку температура грунта на глибині біля 3 х метрів щось 12-15 градусів. По власному досвіду так і є. За умови "классичної" вентіляції погребу в цьому році в мене до кінця листопада початку грудня було 10-12. Щас вже коливається 5-8 градусів. в залежності від вітру. Яблуки не зимні, але поки що лежать біль-менш нормально. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 5 січня Поділитись Опубліковано: 5 січня 47 минут назад, andry07 сказал: Якщо у мене в будинку десь може бути пліснява, я б не міг заснути поки це не з'ясував би ))))) В кожного свої фобії. Але краще їх лікувати ніж поширювати) 16 минут назад, Dendnepr сказал: Десь знаходив таблицю - у нашому регіоні влітку температура грунта на глибині біля 3 х метрів щось 12-15 градусів. По власному досвіду так і є. За умови "классичної" вентіляції погребу в цьому році в мене до кінця листопада початку грудня було 10-12. Щас вже коливається 5-8 градусів. в залежності від вітру. Яблуки не зимні, але поки що лежать біль-менш нормально. Більш цікаво яка температура в погребі наприкінці вересня чи початку жовтня, бо тоді самий час знімати яблука. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
FOX.kissfm Опубліковано: 17 січня Автор Поділитись Опубліковано: 17 січня (змінено) В 04.01.2024 в 21:49, Vikctor сказал: Якби так було у всіх, то в мене будинок давно б розвалився, бо ГТО розташований якраз під ним. Думаю справа все ж таки в вашой глині. До речі конденсат ніяк не регулюю. Плісняву не контролюю і не уявляю чи вона там є. Користуюсь на постійной основі з 2018р. Повністю задоволений. Пару років не наважуюсь побудувати погреб, хоча наявні врожаї зимових яблук з прогнозованим збільшенням до цього спонукають. Я не планую такий розмах будивництва як в ТС. Але все одно це займе дуже багато часу, зусиль та коштуватиме не дешево. І головне - немає гарантії, що температура в погребі буде задовільною. Бо скільки не читав на форумі, а підходящою в користувачів вона стає лишень взимку. Тому прохання до ТС фіксувати й публікувати показники температури в погребі хочаб раз на місяць. Бо може ваше утеплення й товсті кам'яні стіни зробе ваш погреб більш прохолодним і в міжсезоння ніж в інших. Основна задача у мене це зберігання та витримка вина, а для цього мені потрібно в районі 10-15гралусів та близько 55-65% вологості. В приміщенні для овочів там температура потрібна нижчє, але це не пріорітетне приміщення )). Зараз в овочесховищі близько 3 градусів Змінено 18 січня користувачем FOX.kissfm 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
FOX.kissfm Опубліковано: 15 березня Автор Поділитись Опубліковано: 15 березня Вот столкнулся с проблемой найти газоблок 250мм. Все магазины обзвонил - ни у кого нет (( 300й пилить не хочется - надо 65 штук. Может кто знает, где завалялось... или может я плохо искал. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз