Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Розводка сантехники в новобудові

Fancase

Рекомендовані повідомлення

Вітаю, шановні форумчані. Вже більше року читаю цей форум, набираюсь знань для проведення ремонту в однокімнатній новобудові в передмісті Києва.

Питання по сантехніці, відкладав «на потім», розуміючі, що дорого і тому буде робитись поступово, спочатку  водорозподіл та каналізація, унітаз, ванна, а плитку і все інше пізніше…

За останні два тижні перечитав  майже всю тему «Сантехмонтаж в картинках», яку вже багато років веде Сергій. Великий йому за це респект, багато корисної інформації, про яку я навіть не здогадувався.

Це була така мабуть преамбула, а тепер по суті, потрібні підказки та опоненти, так як хочу підійти до цього виважено.

По трубопроводу, я вирішив що це буде трійникова розводка міддю. Років 25 назад паяв у тещі в Києві панельці 70х років, але там труби пішло 2,5 м на все.   Тут по схемі санвузла, яку намалював забудовник, до кухні  потрібно майже 3м труби. У тещі паяв трубою 15 мм, а тут хватить 15 мм чи краще «магістральний» водорозподіл робити 22-18, а вже від трійників вести 15-12 мм? Щодо використання води все по мінімуму, ніяких тропічних душів не планується.

Вузол водорозподілу… У Сергія на фото все чітко: запірні крани, фільтр, редуктор і т.і. Забудовник лічильники, фільтр грубої очистки та зворотній клапан ставить в загальному коридорі на поверсі. В санвузол заходить два коротиша з заглушками. І є нюанс - «гарячої води» вже пару років в місті немає, тому ставиться бойлер. З одного боку плюс не потрібно два редуктора. З іншого, зворотній фільтр, якщо немає гарячої води, не буду чим промивати, з бойлера вона не піде якщо немає тиску в системі. Який вихід з цієї ситуації? Можливо не ставити зворотній фільтр, а після редуктора поставити звичайний колбовий 10.  Чи є якісь інші бюджетні рішення?

Не дуже  подобається мені розташування унітазу чи інсталяції на схемі забудовника, на мій погляд його краще встановити в нішу, але ж довжина каналізації 110 чи 90 стане майже 3 м. чи не забагато?

Санвузол_1.png

Змінено користувачем Fancase
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Рішення по промивці фільтру знайшлось в темі Сергія «Сантехмонтаж в картинках»... два додаткових крана та обвідна труба.

Щодо редуктора... забудовник каже, що редуктор "колективний" стоїть на кожному поверсі.

Чи варто ставити окремий на квартиру?

IMG_1567.thumb.JPG.e4590f90178eafe596ad4195dafd9df7.jpg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...