NBB Опубліковано: 15 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 15 липня 2023 в котельні встановлено котел Протермскат 14 кВт бойлер має бути теж Протерм чи інший непрямого нагріву ціна на них 28-35 тис грн а звичайний бойлер на 100-120 л електричний вартість 15-20 тис грн підкажіть в чому принципова різниця ( я не про технологію тут зрозуміло) я про зручність та раціональність, наскільки такий бойлер ( непрямого нагріву) краще і вартий переплати? дякую Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 15 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 15 липня 2023 Ситуація - дітки прийняли ванну, бойлер холодний. Скільки часу із звичайним бойлером потрібно, щоб дорослому прийняти нормально душ? Думаю, не меньше години. Якщо це бойлер непрямого нагріву, то це 15 хвилин. Ну і душ там можна нескінченно приймати - фактично котел виступає в ролі проточного нагрівача. Електричний бойлер на 2 кВт це зробити не зможе 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
NBB Опубліковано: 21 липня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 21 липня 2023 зрозуміло дякую Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Владимир В. Опубліковано: 23 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 23 липня 2023 В 15.07.2023 в 11:24, NBB сказал: підкажіть в чому принципова різниця ( я не про технологію тут зрозуміло) я про зручність та раціональність, наскільки такий бойлер ( непрямого нагріву) краще і вартий переплати? Поставив комбінований і все чудово працює! "Непрямий нагрів" від ТА, гравітаційна система🙂! Ціна 9 т/грн. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 23 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 23 липня 2023 4 часа назад, Владимир В. сказал: Поставив комбінований і все чудово працює! "Непрямий нагрів" від ТА, гравітаційна система🙂! Ціна 9 т/грн. А де ж тут непрямий нагрів?! 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sharkan Опубліковано: 23 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 23 липня 2023 Я зробив по-іншому. Купив бойлер Дражіце на 250 літрів. Він має два змієвики і тен для нагріву електрикою. Бойлер гріється теном тільки вночі - з 23-ї до 7-ї по пільговому тарифу електроенергії - і на сім'ю з 4-х чоловік його цілком і повністю хватає . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
NBB Опубліковано: 23 липня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 23 липня 2023 тобто і від котла і сам? яка вартість? і в шоу така зручність він же по ідеї має бути дорожче ніж просто непрямого нагріву бо два в одному? дякую Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 24 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 липня 2023 17 часов назад, NBB сказал: тобто і від котла і сам? яка вартість? і в шоу така зручність він же по ідеї має бути дорожче ніж просто непрямого нагріву бо два в одному? дякую зазвичай в непрямого є фланець під додатковий тен, тобто вони фактично всі два в одному тільки питання довстановлення тену в той фланець. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 24 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 липня 2023 27 хвилин тому, standov сказав: зазвичай в непрямого є фланець під додатковий тен, тобто вони фактично всі два в одному тільки питання довстановлення тену в той фланець. Не в всіх у фланець можна поставити тен. В мене є Дражице з фланцем (OKC 300 NTRR/SOL), але туди тен без допилювальння напильником не стає, правда є різьба 1 1/2 дюйма під різьбовий тен, але він може нагріти тільки половину бака. Одним словом, потрібно дуже детально читати інструкцію. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 24 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 липня 2023 21 минуту назад, volomoto сказал: Не в всіх у фланець можна поставити тен. В мене є Дражице з фланцем (OKC 300 NTRR/SOL), але туди тен без допилювальння напильником не стає, правда є різьба 1 1/2 дюйма під різьбовий тен, але він може нагріти тільки половину бака. Одним словом, потрібно дуже детально читати інструкцію. ну зазвичай виробник пропонує тен який стає в його фланець ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 24 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 липня 2023 6 хвилин тому, standov сказав: ну зазвичай виробник пропонує тен який стає в його фланець ) Так от і я так думав, що 150 мм ТЕН від Дражице підходить до 150 мм фланця в бойлері Дражице, але виявилося що якраз в моїй моделі не підходить Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sharkan Опубліковано: 24 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 липня 2023 19 годин тому, NBB сказав: тобто і від котла і сам? яка вартість? і в шоу така зручність він же по ідеї має бути дорожче ніж просто непрямого нагріву бо два в одному? дякую Я вже не пам'ятаю яка вартість. Але думаю це легко знайти в інтернеті. Бойлер ось такий: teplahata.biz.ua/vodonagrevateli-i-bojlery/bojler-kosvennogo-nagreva/bojler-kosvennogo-nagreva-drazice-okc-250-ntr-bp/ Пошукайте в кого буде гарна ціна ;) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Sharkan Опубліковано: 24 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 липня 2023 3 хвилини тому, volomoto сказав: Так от і я так думав, що 150 мм ТЕН від Дражице підходить до 150 мм фланця в бойлері Дражице, але виявилося що якраз в моїй моделі не підходить Я купував відразу з ТЕНом - тобто вже все було вмонтовано. Є ще один фланець в бойлері - але туди мрію встановити ТЕН від сонячних панелей Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
NBB Опубліковано: 24 липня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 24 липня 2023 3 часа назад, Sharkan сказал: Я вже не пам'ятаю яка вартість. Але думаю це легко знайти в інтернеті. Бойлер ось такий: teplahata.biz.ua/vodonagrevateli-i-bojlery/bojler-kosvennogo-nagreva/bojler-kosvennogo-nagreva-drazice-okc-250-ntr-bp/ Пошукайте в кого буде гарна ціна 😉 дешевше ніж Протерм дякую 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
naupv Опубліковано: 25 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2023 Коли у дражице стоїть NTRR, це два теплообмінники. Якщо не буде солар системи, теплообмінники можна запаралелити, площа нагріву збільшиться майже у два рази. Відповідно час нагрівання сильно скорочується. Якщо дражице без ТЕНа, і є можливість його встановити, зразу запитуйте, чи є він у наявності. Є такі моделі, що ТЕН пообіцяють *колись* привезти, і майже ніколи не привозять. Тому раджу зразу перевіряти. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
NBB Опубліковано: 25 липня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 25 липня 2023 (змінено) мені треба напольний з верхнім підключенням, там на Дражице ціна 500-900 доларів, тому напевно проектний Протерм на 120 л Змінено 25 липня 2023 користувачем NBB Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 25 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 липня 2023 (змінено) 22 минуты назад, NBB сказал: там на Дражице ціна 500-900 доларів найдешевше шо я свого часу знайшов верхне підключення напольне на 100л - gorenje gv 100, один змєєвік, виконання досить паскудненьке, ізоляція недостатня але ціна 8тис грн і поки живий. ось тут писав про це чудо https://www.stroimdom.com.ua/topic/204179-moya-stroyka-zx50-vorzele-zamorochkami/page/66/#comment-5245187 Змінено 25 липня 2023 користувачем standov Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз