vadim240283 Опубліковано: 29 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 червня 2023 (змінено) Добрый день! Подскажите, что лучше использовать в качестве подсыпки под тротуарную плитку, щебень или гранотсев? Я везде читал и слышал что используют щебень, но мастер сказал что лучше использовать гранотсев. Предлагают мне делать следующие операции -выемка грунта -Геотекстиль -подушка из гранотсева 7-10 см -трамбовка -гарцовка из смеси песка с цементом -Плитка Трамбовка. Правильный пирог получается? Змінено 29 червня 2023 користувачем vadim240283 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 29 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 червня 2023 Я б геогтекстіль поклав на гранвідсів. Потім гарцовка. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadim240283 Опубліковано: 29 червня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 29 червня 2023 А цілком можна гранотсів замість щебня? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 29 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 червня 2023 (змінено) 1 час назад, vadim240283 сказал: А цілком можна гранотсів замість щебня? Звісно. Але дорожче. В мене усе на піску. Змінено 29 червня 2023 користувачем Gitan Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 29 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 29 червня 2023 (змінено) 22 години тому, vadim240283 сказав: Подскажите, что лучше использовать в качестве подсыпки под тротуарную плитку, щебень или гранотсев? І те і те. Засипаєте гранвідсів 5-10см (в залежності від трамбовки) зверху щебінь в один шар. Далі поливаєте водою , і ущільнюєте. Потімм процедуру повторюєте ітд... 22 години тому, vadim240283 сказав: Предлагают мне делать следующие операции Опишу свій варіант: 1. Знімаєте верхній шар землі 25см , знімаєте за межі бордюрів на 5-10см. 2. Засипаєте щебінь (20-40) в один шар та ущільнюєте , або важкою віброплитою (більше 100кг.) , або віброногою (буде більш якісно). 3. Стелите геотекстиль , і під бордюрами включно. 4. Ставите бордюри. 5. Далі між бордюрами почергово гранвідсів , щебінь , і ущільнюєте до необхідної висоти. 6. Далі шар чистого гранвідсіву 1-2см. , і ущільнення віброплитою , потім по маякам знімаєте зайвий шар гранвідсіву , і вкладаєте бруківку. Далі мішаєте цемент з чистим піском 1х4 , зовсім трохи зволожуєте (щоб не пилив) , розстеляєте по бруківці , і щіткою ганяєте його туди-сюди. щоб загнати його у шви. Далі зайвий змітаєте , і проходите по поверхні віброплитою (на плиту надіти селіконовий килимок) . Від вібрації ця суміш буде поступово заповнювати шви. Цю процедуру повторюєте доки суміш не заповнить усі шви. Це робиться для того , щоб потім в процесі життя не виколупувати зі швіів траву. Змінено 30 червня 2023 користувачем andrey_ka 1 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadim240283 Опубліковано: 1 липня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 1 липня 2023 Спасибо за советы, но как-то однозначного вывода я не сделал. 1. Для пешеходных зон и заезда легкового авто, подойдёт подушка (7-10 см) из отсева? Или лучше щебень, расклиненный песком? 2) грунт нужно трамбовать перед засыпкой отсевом или щебнем? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadim240283 Опубліковано: 2 липня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 2 липня 2023 Я понимаю что это смешно. Спрошу по-другому. Прочность(на сжатие,степень просадки) утрамбованного отсева ниже чем у утрамбованного щебня? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladimir_UA Опубліковано: 24 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 липня 2023 Має бути щебенева підготовка, дороги ж будують не на відсіві, а на втрамбованому щебні. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadim240283 Опубліковано: 24 липня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 24 липня 2023 Да, я уже решил, спасибо. Будет щебень 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз