BeeKeeper Опубліковано: 28 червня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 28 червня 2023 (змінено) Підкажіть будь ласка, з вашого досвіду, хто вже бетонував щось у своєму дворі (дорогу, доріжки, в’їзд, тощо), яка була послідовність дій? Я маю на увазі: чи замовляли ви проект? Маю зізнатися, що будинок будував по власних кресленях. З одного боку це давало певний драйв в свободі творити, з іншого часто - густо допускав помилки (сподіваюсь не критичні). Але останнім часом щось схиляюсь до того, щоб перед тим, як розпочинати якусь більш-менш серйозну роботу, звернутись до професіоналів, принаймі за проектом. Так було із електрикою, із заземленням: спершу замовляв проект. Явно в цьому підході (з проектом) є жирні плюси 😃. Перед тим, як створювати цю тему по бетонуванню, я телефонував в одну фірму з запитом замовити у них проект. Відверто кажучи, з мене трохи покепкували. Сказали: "Який проект? Зніміть верхній шар грунту, далі пісок - щебінь. Пов’яжіть арматуру, виставте опалубку і заливайте з міксера бетон". Щось мене такий підхід не надихнув. Бо після такої розмови залишилось ще більше запитань. Тому і створив цю тему Змінено 28 червня 2023 користувачем BeeKeeper Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 28 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 28 червня 2023 3 минуты назад, BeeKeeper сказал: "Який проект? Зніміть верхній шар грунту, далі пісок - щебінь. Пов’яжіть арматуру, виставте опалубку і заливайте з міксера бетон". Вони праві. Тільки треба зробити компенсаційні пропили через кожны 3 м п 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Hitman1108 Опубліковано: 28 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 28 червня 2023 6 годин тому, BeeKeeper сказав: В моїй самій першій схемі є один суттєвий недолік: вона зроблена не в пропорції. Тому складається враження, що бетонне покриття займе ледь не 50% площі двору перед будинком. Насправді все не так сумно :). Коли поставив кілочки на ширину 4 м дороги від гаражних воріт до в’їздних, то там насправді не така значна площа має бути забетонованою. На фото ще не видно всієї частини двору, що зліва. Але певно, є сенс повернутися та обговорити варіант із навісом праворуч від воріт... На цих вихідних треба буде переміряти і виставити кілочки, як то воно буде виглядати... Ну і заїхати - виїхати між цими кілочками - де цей навіс був би найбільш зручним в плані розвороту автівкою. P.S. В 90% випадків я заїзджаю в двір зліва (якщо дивитись на фото). Ворота шириною 4 м, то схоже, що можна "сходу" без взад - вперед потрапити під навіс. можна просто навіс впритул до воріт зробити 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Hitman1108 Опубліковано: 28 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 28 червня 2023 типу такого, варіантів безліч 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: 30 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 30 червня 2023 Я за навес возле ворот. Но не против гаража, он тоже нужен. В гараж заезжаю 2-6 раз в год, когда зимой что-то починить нужно, чтоб руки не мерзли. Он больше как склад инструмента, снегоубиралки, газонокисилки, детской машины и прочего нужен, что часто используется и на чердак нет смысла убирать или тяжелое. Ещё машина под навесом меньше гниет. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
АлександрБ. Опубліковано: 30 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 30 червня 2023 (змінено) А якщо розташувати навіс боком ? Синім - стійки навісу, Коричневим - ферми даху, чорним - межі навісу. Змінено 30 червня 2023 користувачем АлександрБ. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BeeKeeper Опубліковано: 1 липня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 1 липня 2023 12 часов назад, АлександрБ. сказал: А якщо розташувати навіс боком ? Звичайно боком, так буде зручно заїзджати і виїзджати. Потрібно лише відступити від паркану, щоб вписуватися в радіус повороту. Тобто щоб можливо було б заїхати під навіс без перемикання передач взад - вперед. Взавтра буду там, спеціально заміряю при якому відступі буде комфортно завертати під майбутній навіс. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BeeKeeper Опубліковано: 1 липня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 1 липня 2023 З планом: де заливати, більш - менш визначився. Хоча ще 7 раз відміряю з мірною лєнтою та лазерним рівнем як було б оптимальніше. В чому впевнений на 100%, що мені потрібно залити в’їзд в двір. Як я описував в першому пості, наразі змушений вручну відносити щити з-під воріт, тобто все розбарикадирувати, відкривати вручну ворота, заїзджати, потім все назад барикадувати. Відверто признаюсь, що часто залишаю автівку на вулиці, щоб уникнути цієї рутини. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BeeKeeper Опубліковано: 1 липня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 1 липня 2023 (змінено) А от із технологією бетонування у мене досить багато питань. Насправді все досить туманно. Сподіваюсь на допомогу форумчан, хто цей шлях вже пройшов Бетонне покриття має витримати асенізатор на 8 м3, тобто загальна вага (з запасом) - десь біля 15 т. Хоча він буде заїзджати не часто, але буде. У мене грунт супісь, а починаючи з глибини 400 - 500 мм білий пісок Отже самі головні запитання (поки що): Який пиріг планувати із річкового піска, щебня, та бетону? Яку арматуру, з яким кроком закласти? Яка фракція щебня? Я так собі накидав попередні ескізи, як це має виглядати. Тут саме важливе питання: яку саме товщину кожного компонента "пирога", щоб і без фанатизма, але, щоб грузовик витримало Покритикуйте, будь-ласка, де правильно, а головне, де неправильно Змінено 1 липня 2023 користувачем BeeKeeper Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Romatr Опубліковано: 8 жовтня Поділитись Опубліковано: 8 жовтня Всім привіт, чим закрити тріщину на бетоні в дворі що б туди не попадала вода. Довжина тріщини метра 4-5.. Ширина її десь як 5 копійок. ну місями до 3-4мм не більше.. Просто цемент же випаде? думав може герметик якийсь взяти.. або бітомную мастікою заповнити зі сприца/шпателем, що скажете? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз