Mihleo Опубліковано: 21 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 червня 2023 Планую обшити стіни дерев"яною вагонкою. Кладку хочу робити горизонтально. Довжина стіни 3,5 м. а вагонка найдовша має 3 м. Яким методом стикують вагонку в такому випадку ? Зарізають під кутом 45 град. чи як ? Не хочеться нащільники ставити. Яку довжину брати вагонки для цього 2,5 м і 1 м, 3,0 і 0,5 м .... ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
lastandr Опубліковано: 21 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 червня 2023 (змінено) 39 минут назад, Mihleo сказал: Не хочеться нащільники ставити. Ежели хотите, чтоб выглядело более-менее прилично, то без декоративных планок или уголков не обойтись... есть, правда, еще вариант стыковки в разбежку. но для него нужно тщательно подбирать каждую планку... либо купляйте вагонку длиннее... Змінено 21 червня 2023 користувачем lastandr 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 21 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 червня 2023 На такую длину, проще всего купить 4х метровую А так мне делали под 45 и в разбежку, потом на стене еще раза три красили и до монтажа раза три но это пропиткой она слабо укрывистая 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 22 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 22 червня 2023 Давно було... Брав довшу, різав. Огризки 0,5 м +- продались без проблем чуть дешевше цін самої вагонки. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 22 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 22 червня 2023 у меня 3,6 вагонка нужна. 4-х метровая под заказ. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 22 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 22 червня 2023 10 годин тому, Mihleo сказав: Яким методом стикують вагонку в такому випадку ? Стикуйте врозбіжку під 90° , по принципу , як ламінат стелять. Якщо вагонка зрощена стики будуть майже непомітні. ПС... З торців знімати фаску. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ngstil Опубліковано: 22 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 22 червня 2023 13 часов назад, Mihleo сказал: Планую обшити стіни дерев"яною вагонкою. Кладку хочу робити горизонтально. Довжина стіни 3,5 м. а вагонка найдовша має 3 м. Яким методом стикують вагонку в такому випадку ? Зарізають під кутом 45 град. чи як ? Не хочеться нащільники ставити. Яку довжину брати вагонки для цього 2,5 м і 1 м, 3,0 і 0,5 м .... ? Якщо є час та надзнення, зробіть шип-паз на торці, як у дошки пола. Фрезер в допомогу. Заготуйте потрібну кількість, поклейте, а потім монтувати на стіну. Розбіжність швів бажано буде зробити. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mihleo Опубліковано: 22 червня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 22 червня 2023 57 хвилин тому, ngstil сказав: Якщо є час та надзнення, зробіть шип-паз на торці, як у дошки пола. Фрезер в допомогу. Заготуйте потрібну кількість, поклейте, а потім монтувати на стіну. Розбіжність швів бажано буде зробити. Чим заробляють розбіжність швів - шпаклівкою по дереву ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Mihleo Опубліковано: 22 червня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 22 червня 2023 3 години тому, andrey_ka сказав: Стикуйте врозбіжку під 90° , по принципу , як ламінат стелять. Якщо вагонка зрощена стики будуть майже непомітні. ПС... З торців знімати фаску. Маєте на увазі як ламінат ось так: Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
BugS Опубліковано: 22 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 22 червня 2023 4 хвилини тому, Mihleo сказав: Маєте на увазі як ламінат ось так: Я робив собі верхній варіант. Абсолютно не напрягає. Але оскільки торцовочної пили не маю, то різав лобзиком та підганяв кожний стик до 90 градусів шлифовалкою, Тай й обсяг був не великий. Якщо всі стіни, то мабуть треба торцовочна пила. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Humanite Опубліковано: 22 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 22 червня 2023 1 хвилину тому, BugS сказав: то мабуть треба торцовочна пила. Краще фрезер з фрезою шип/паз. Тоді не буде різниці чи по першому чи по другому. З"єднаннь просто не буде видно взагалі. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 22 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 22 червня 2023 10 хвилин тому, Mihleo сказав: Маєте на увазі як ламінат ось так: Маю на увазі безвідходний варіант . Перша вагонка 3м , наступна 0,5м , наступна 2,5м , наступна 1м , і.т.д. На стики , де потрібно , можна клеїти шматочки тонкої фанери , Але , якщо рейки через 30-40см , то і це зайве. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 22 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 22 червня 2023 27 хвилин тому, Mihleo сказав: Маєте на увазі як ламінат ось так: Спеціального фото немає , ось скріншот з відео , як це виглядає. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ngstil Опубліковано: 23 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 23 червня 2023 19 часов назад, Mihleo сказал: Чим заробляють розбіжність швів - шпаклівкою по дереву ? Якщо ви маєте фрезу шип-паз, один раз робиться шаблон розмірів і виз'єднаєте практично без швів. Потім шпаклівка, або пил з дерева + клей ПВА. І шліфовка різними наждачками. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 23 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 23 червня 2023 49 хвилин тому, ngstil сказав: Якщо ви маєте фрезу шип-паз, один раз робиться шаблон розмірів і виз'єднаєте практично без швів. Як - це виглядає? 50 хвилин тому, ngstil сказав: Потім шпаклівка, або пил з дерева + клей ПВА. І шліфовка різними наждачками. Погана ідея . По місцю нормально такий стик склеїти неможливо , і з вірогідністтю 95% він трісне. Вагонка монтується тільки у готовому вигляді. При лакуванні після монтажу , ви не зможете нормвльно шліфувати шви між вагонкою , і вигляд буде на любителя. ПС... При змішуванні пилу , стружки дереве з ПВА , ви отримаєте субстанцію , яка не буде мати нічого спільного з кольором деревини. При висиханні , буде темно-сірий колір. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ngstil Опубліковано: 23 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 23 червня 2023 18 минут назад, andrey_ka сказал: Як - це виглядає? Погана ідея . По місцю нормально такий стик склеїти неможливо , і з вірогідністтю 95% він трісне. Вагонка монтується тільки у готовому вигляді. При лакуванні після монтажу , ви не зможете нормвльно шліфувати шви між вагонкою , і вигляд буде на любителя. ПС... При змішуванні пилу , стружки дереве з ПВА , ви отримаєте субстанцію , яка не буде мати нічого спільного з кольором деревини. При висиханні , буде темно-сірий колір. Звичайна фреза для виготовлення з'єднання шип-паз. Де я писав, що це робиться по місту??? Прочитайте мій перший коментар, де я відразу вказав на те, що спочатку заготовити всі планки потрібного розміру (тобто склеить і відшліфувати на столі), а вже потім монтаж на стіну. Я таку річ робив, але мені треба було десь біля 10 планок дотачати. Після декількох спроб вийшло ідеально, а потім по шаблону всі заготовити і змо6тував. Поки клієнту не показав місця зрощування, він їх не бачив. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 23 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 23 червня 2023 22 хвилини тому, ngstil сказав: Де я писав, що це робиться по місту??? Значить я не правильно зрозумів ваш пост. 23 хвилини тому, ngstil сказав: Я таку річ робив, але мені треба було десь біля 10 планок дотачати. Якщо таких стиків мега-дофіга , і припустити , що ця робота виконується власноруч , то їх (стики) ліпше очолити ніж приховувати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ngstil Опубліковано: 23 червня 2023 Поділитись Опубліковано: 23 червня 2023 2 часа назад, andrey_ka сказал: Значить я не правильно зрозумів ваш пост. Якщо таких стиків мега-дофіга , і припустити , що ця робота виконується власноруч , то їх (стики) ліпше очолити ніж приховувати. Я з Вами згоден. То в мене було багато часу та натхнення. Я два дні сидів на об'єкті та чекав матеріали. Ось і займався від скуки. А дві симетричні планки декоративні по боках, не так вже і погано виглядають. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз