beavis Опубліковано: 6 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 6 вересня 2023 3 часа назад, Слободарий сказал: А як таке зробити и що воно дає? Додався в групу chat.whatsapp.com/JQTsAmrgvszLCtbY89NpTB Попросив глянути чи є оновлення, вони по серійнику Логера перевіряють і віддалено самі апдейтять. Додалось пару галочок, пропали налаштування для вітряних турбін. Додав новий мануал, можете порівняти зі своїм. 30240301002081-使用说明书-储能单相-SUN-(3.6-8)K-SG05LP1-EU-中性-封面彩印-封面封底157g-内页70g铜版纸-142.5x210mm-V3.pdf 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 6 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 6 вересня 2023 2 години тому, beavis сказав: Додав новий мануал, можете порівняти зі своїм. Це взагалі для SG05 – у вас саме такий тип корпусу? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 6 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 6 вересня 2023 (змінено) 10 минут назад, volomoto сказал: Це взагалі для SG05 – у вас саме такий тип корпусу? Ні, у мене 03. В сапорті скинули таку, бо мені треба було прочитати про нові пункти. Знайшов старі мануали від травня - там зміни однакові для 05 і 03, інші не порівнював. Думаю серпневі мануали також однакові по змінам Оновляли по серійнику, навіть не питали який девайс. Змінено 6 вересня 2023 користувачем beavis 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 6 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 6 вересня 2023 9 хвилин тому, beavis сказав: там зміни однакові для 05 і 03 Та вони начинкою однакові, тільки корпус, клеми і система охолодження трохи відрізняються. Я просто не бачив, щоб хтось в Україну завозив 05. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 6 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 6 вересня 2023 05.09.2023 в 11:13, igorrius сказав: ну хоть 10 процентов мощности от номинальной мощности панели можно вытянуть в зимний пасмурный день ? Дні бувають різні. Коли є ті 5-10 процентів, а іноді пів процента, ледве на власне споживання інвертора вистачає. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bs0d Опубліковано: 11 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 вересня 2023 (змінено) Підніму тему власного споживання інвертора, може у когось вийшло змусити працювати той Low power mode. Deye 8квт, 1ф, 1ї генерації (SUN-8k-SG01-LP1) Підключений як мережевий, є ЗТ, на бекапі у робочому режмі споживання немає (бекап ввожу в роботу вручну, 1-0-2 перемикачем, за потреби) Основна проблема починається коли зникає сонце, тобто умовно вночі. Згідно власної стати інвертора Power = -50w, тобто, як я це розумію, він показує, що хаває з мережі на власні потреби, при цьому струм 0.5а (згідно тої ж стати), виходить що всі 115w, ну і з акумулятора в цей час щось підсмоктує на рівні 10-20вт. Тобто за умовні 12 годин без сонця це золотце хаває добрих півтора кіловати. Далі, коли трохи сходить сонце, Power зменшується до нуля і починає заряджатися акумулятор, тобто інвертор наче як переходить на самозабезпечення. Але фіг там, згідно мультиметра (і стати інвертора також) струм споживання з мережі навіть виростає до 0.6-0.65а. Якщо вимкнути інвертор зеленою кнопкою збоку, то показник Power залишається без змін, а струм падає до рівня 0.22а, що як раз і дорівнює тим 50вт на забезпечення внутрішніх потреб/дісплею/етц. З радістю б вимикав його на ніч, але програмно цього не зробити. Я так розумію, що мені ідеально пасуватиме той самий Low power mode (чекбокс що його вмикає у мене є, як мінімум), який вимикатиме режим негайного бекапу есеншіалів, чим зменшить загальне споживання. Спойлер Змінено 11 вересня 2023 користувачем bs0d Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 11 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 вересня 2023 5 минут назад, bs0d сказал: Згідно власної стати інвертора Power = -50w Перевіряли даний показник зовнішнім Ватт метром з урахуванням cosF ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bs0d Опубліковано: 11 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 вересня 2023 11 минут назад, Dalet сказал: Перевіряли даний показник зовнішнім Ватт метром з урахуванням cosF ? Точно ні, лище клещами зняв що там 0.5а, їх фотка є під спойлером як раз в моменті коли інвертор маює -50w Є у мене якийсь китайський ватметр розеточний типу Feron, чи варто спробувати ним заміряти? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 11 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 вересня 2023 18 минут назад, bs0d сказал: Точно ні, лище клещами зняв що там 0.5а, їх фотка є під спойлером як раз в моменті коли інвертор маює -50w Є у мене якийсь китайський ватметр розеточний типу Feron, чи варто спробувати ним заміряти? варто заміряти не лише струм, а і інші показники. Бо струм то лиш частина формули потужності 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 11 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 вересня 2023 1 годину тому, bs0d сказав: Підніму тему власного споживання інвертора, може у когось вийшло змусити працювати той Low power mode. Тільки коли міряєте дивитись не на показники інвертора, а на прибори. Наприклад в мене при відсутності мережі споживання від мережі 12 Вт. Я так думаю китайці не дуже переймались точністю вимірювань, калібровкою та екраном ліній вимірювань від завад. Чи то може у китайців супер технології, котрі можуть викачати з мережі при її відсутності 12 Вт. Може в них фізика якась інша. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 11 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 вересня 2023 2 часа назад, k-master сказал: Тільки коли міряєте дивитись не на показники інвертора, а на прибори. Наприклад в мене при відсутності мережі споживання від мережі 12 Вт. Я так думаю китайці не дуже переймались точністю вимірювань, калібровкою та екраном ліній вимірювань від завад. Чи то може у китайців супер технології, котрі можуть викачати з мережі при її відсутності 12 Вт. Може в них фізика якась інша. інвертор не є прицензійним вимірювальним пристроєм. Окрім того процесами індикації та роботи інвертора займаються два різних процесори - зазвичай так там Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bs0d Опубліковано: 11 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 11 вересня 2023 11 часов назад, Dalet сказал: варто заміряти не лише струм, а і інші показники. Бо струм то лиш частина формули потужності Дякую, раніше я не знав про коеф.потужності (чи косінус фі, це наче трохи різні речі), провів заміри рандомним китайським ватметром: - живлення є, кнопка інвертора OFF: 16вт - після увімкнення кнопкою: 1вт (походу з акумулятора бере, не дивився) - після того як вийде в робочий режим: 46-50вт (цифри відповідають інформації на інверторі) Фотки додав для історії під кат 600вт з мережі за 12годин це звичайно значно приємніше за 1200, але питання про Low power mode лишається відкритим, бо для моєї схеми воно прям непогано пасує і можливо все ж хтось розібрався як його використовувати. Я подивився всі відоси від sunsynk та інших африканських кентів, перечитав кілька суміжних топіків на паверфорумі/діуайсолярі, але так ніц і не зрозумів, окрім того що має бути time of use та правильно встановлений low battery поріг. Time of use я не налаштовував собі для "робочого режиму", бо не заряджаю акб від мережі (поки що, бггг) та не планую його розряджати ні вдень ні вночі, взагалі якийсь дурний режим для тих у кого є доступ до мережі в принципі Спойлер Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 12 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 12 вересня 2023 13 годин тому, bs0d сказав: Я подивився всі відоси від sunsynk та інших африканських кентів, перечитав кілька суміжних топіків на паверфорумі/діуайсолярі, але так ніц і не зрозумів, окрім того що має бути time of use та правильно встановлений low battery поріг. Time of use я не налаштовував собі для "робочого режиму", бо не заряджаю акб від мережі (поки що, бггг) та не планую його розряджати ні вдень ні вночі, взагалі якийсь дурний режим для тих у кого є доступ до мережі в принципі Розберіться спочатку як працює Time of Use і тому зрозумієте, що він не тільки для заряду від мережі. Цей режим дуже добре працює, коли потужність сонця перевищує визідну AC потужність інвертора, тоді надлишком сонця можна зарядити акумулятор, а потім розрядити, коли вже сонця нема. Тоді експортно-імпортний баланс зміститься в сторону експорту і акум не буде без діла деградувати. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bs0d Опубліковано: 12 вересня 2023 Поділитись Опубліковано: 12 вересня 2023 7 минут назад, volomoto сказал: Розберіться спочатку як працює Time of Use і тому зрозумієте, що він не тільки для заряду від мережі. Цей режим дуже добре працює, коли потужність сонця перевищує визідну AC потужність інвертора, тоді надлишком сонця можна зарядити акумулятор, а потім розрядити, коли вже сонця нема. Тоді експортно-імпортний баланс зміститься в сторону експорту і акум не буде без діла деградувати. Я поекспериментую обов'язково Але я розумію про що ви кажете, і гадаю мені то не сильно релевантно, як мені здається: бо у пікове сонце загальна потужніть по PV у мене не перевищує 8400w, і то це триває літерально якісь хвилини, тобто експорт завжди працює на максимумі AC спроможностей (deye 8kw), а ті дрібні рештки скидаються у батарею (у мене тупий ліфер без кан, інвертор загоняє зайве, у висновку засетана float напруга 53.2 стає трохи вищою) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bs0d Опубліковано: 25 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 жовтня 2023 Знайшов (принаймні для себе) можливість знизити власне споживання інвертора вночі - вимикаю акумулятор засобами JK bms (charge: off, discharge: off) - вимикаю інвертор від мережі шляхом збільшення порогу мінімальної напруги до 250в (через RS485) Виходить десь 15вт замість 50вт (інвертор продовжує хавати з мережі для підтримання штанів), вимикати ввід AC було б ліпше, але для того треба окремо купляти контактор і реле, бо вручну я тим явно не планую займатися. Хз наскільки це може бути неприємним для інвертора, може хтось має думки з цього приводу? Ну і походу з can акумуляторами, які я планую, подібне вже не вийде провернути Прихований текст Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 25 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 жовтня 2023 45 хвилин тому, bs0d сказав: вимикаю інвертор від мережі шляхом збільшення порогу мінімальної напруги до 250в (через RS485) А хіба він тоді не переходить на акумулятор? З мережі споживання падає, але з акумулятора тоді береться тих же 50 Вт і тепер сумарно вже 65 Вт. А потім сонцем вам потрібно із втратами зарядити акумулятор, а могли б прямо в мережу експортувати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bs0d Опубліковано: 25 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 жовтня 2023 22 хвилини тому, volomoto сказав: А хіба він тоді не переходить на акумулятор? З мережі споживання падає, але з акумулятора тоді береться тих же 50 Вт і тепер сумарно вже 65 Вт. А потім сонцем вам потрібно із втратами зарядити акумулятор, а могли б прямо в мережу експортувати. Так вхід-вихід з акума закриваються засобами JK BMS, я ж це зазначив. Хз шо воно там робить, мосфети закриває, я не шарю, але зробити це можна програмно Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 25 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 жовтня 2023 2 хвилини тому, bs0d сказав: Так вхід-вихід з акума закриваються засобами JK BMS, я ж це зазначив. Хз шо воно там робить, мосфети закриває, я не шарю, але зробити це можна програмно Я щось упустив про БМС. Але тоді при зникання мережі інвертор не буде працювати як УПС. Для автономної роботи треба включити розряд на БМС і тоді інвертор піде на холодний старт, тобто подасть напругу на Load десь через хвилину. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bs0d Опубліковано: 25 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 жовтня 2023 6 хвилин тому, volomoto сказав: Я щось упустив про БМС. Але тоді при зникання мережі інвертор не буде працювати як УПС. Для автономної роботи треба включити розряд на БМС і тоді інвертор піде на холодний старт, тобто подасть напругу на Load десь через хвилину. Мене такий варіант влшатовує як раз на 100%, я б навіть заплатив за окрему можливість примусово вирубити УПС режим (привіт "покращений" low power mode), аби зменшити споживання інвертора вночі 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 25 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 жовтня 2023 2 хвилини тому, bs0d сказав: Мене такий варіант влшатовує як раз на 100%, я б навіть заплатив за окрему можливість примусово вирубити УПС режим (привіт "покращений" low power mode), аби зменшити споживання інвертора вночі Так штатний low power mode якраз то і робить, то чим він вам не підійшов? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bs0d Опубліковано: 25 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 жовтня 2023 3 години тому, volomoto сказав: Так штатний low power mode якраз то і робить, то чим він вам не підійшов? Не знаю навіть з чого почати, щоб виглядало переконливо: він не працює для 1ф 8квт інвертора, налаштовувати його - не очевидний геморой 🙃 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dalet Опубліковано: 26 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 2023 10 часов назад, bs0d сказал: Знайшов (принаймні для себе) можливість знизити власне споживання інвертора вночі - вимикаю акумулятор засобами JK bms (charge: off, discharge: off) - вимикаю інвертор від мережі шляхом збільшення порогу мінімальної напруги до 250в (через RS485) Виходить десь 15вт замість 50вт (інвертор продовжує хавати з мережі для підтримання штанів), вимикати ввід AC було б ліпше, але для того треба окремо купляти контактор і реле, бо вручну я тим явно не планую займатися. Хз наскільки це може бути неприємним для інвертора, може хтось має думки з цього приводу? Ну і походу з can акумуляторами, які я планую, подібне вже не вийде провернути Показать контент Та нічого. Згоре інвертор, не страшно. Якраз одне на одне і вийде 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bs0d Опубліковано: 26 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 2023 5 годин тому, Dalet сказав: Та нічого. Згоре інвертор, не страшно. Якраз одне на одне і вийде Авторитетно, втім не обгрунтовано, шо йому буде, коли навантаження через нього не проходить, і він фактично лише виконує роль транслятора інформації з CT Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей Стрельник Опубліковано: 26 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 2023 1 година тому, bs0d сказав: Авторитетно, втім не обгрунтовано, шо йому буде, коли навантаження через нього не проходить, і він фактично лише виконує роль транслятора інформації з CT Мається на увазі що підключення/відключення АКБ на гарячу від інвертора не є добре Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bs0d Опубліковано: 26 жовтня 2023 Поділитись Опубліковано: 26 жовтня 2023 7 хвилин тому, Сергей Стрельник сказав: Мається на увазі що підключення/відключення АКБ на гарячу від інвертора не є добре Приблизно так і зрозумів, але маю уточнити що саме значить "на гарячу": це коли є навантаження на акумулятор, чи коли інвертор увімкнений в принципі? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз