Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

с. Тарасівка, Київська обл. Будую будинок :)

dragon200

Рекомендовані повідомлення

24 хвилини тому, dragon200 сказав:

Буду кріпити в армопояс, чисто для галочки. хоча чесно кажучи не уявляю що повинно статись щоб ті плити хоч на 1мс зсунулись.... 

Чому для галочки , раптом ви захочете  ФАБ-200  всередині будинку розібрати , і воно йо....не. От на такі випадки вони і кріпляться. 

301.png.a75654861c56ae6fc58d14e0ec3bc629.png

• Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 часа назад, andrey_ka сказал:

Можете намалювати або пояснити. .

Малювати ліньки, пробачте. Десь раніше в цій темі були картинки. Кладуться плити на монолітний пояс, а потім торці плит зв'язуються ще одним залізобетонним поясом (обв'язочним). Ну і арматуру заводять в шви плит та анкерують в цьому поясі. Це необхідно для районів з сейсмічною активністю. При відсутності сейсміки та для малоповерхової забудови це зайве.

38 минут назад, dragon200 сказал:

Буду кріпити в армопояс, чисто для галочки.

Так, це суто для вашого спокою.

• Дякую 1
Посилання на коментар

2 хвилини тому, andry07 сказав:

Малювати ліньки, пробачте. Десь раніше в цій темі були картинки. Кладуться плити на монолітний пояс, а потім торці плит зв'язуються ще одним залізобетонним поясом (обв'язочним). Ну і арматуру заводять в шви плит та анкерують в цьому поясі. Це необхідно для районів з сейсмічною активністю. При відсутності сейсміки та для малоповерхової забудови це зайве.

Нє , сейсміка тут ні до чого , обв'язувальний пояс , наскільки я зрозумів , робиться зовсім з іншими цілями . І декілька сторінок назад також викладав витримки з норм ,  навіщо він потрібен. І до кріплення плит до стін він немає ніякого відношення , як і до сейсміки.

Посилання на коментар

4 минуты назад, andrey_ka сказал:

Нє , сейсміка тут ні до чого , обв'язувальний пояс , наскільки я зрозумів , робиться зовсім з іншими цілями . І декілька сторінок назад також викладав витримки з норм ,  навіщо він потрібен. І до кріплення плит до стін він немає ніякого відношення , як і до сейсміки.

І навіщо він потрібен тоді?

Посилання на коментар

5 хвилин тому, andry07 сказав:

І навіщо він потрібен тоді?

Ось у цій нормі , та в цьому додатку.

22.thumb.png.04a732f27d384572ff6c2a4c53a493fa.png

23.thumb.png.bc711cfd0a561f0fecab6f39310fab31.png

І мабуть усі ці моменти не такі актуальні для залізобетонних плит , тому і написали , що для них він необов'язковий.

Посилання на коментар

10 минут назад, andrey_ka сказал:

Ось у цій нормі , та в цьому додатку.

Ну це ж зовсім не те. До чого тут газобетонні плити? Я ж кажу, для збірних плит обв'язочний (антисейсмічний пояс) потрібен тільки в сейсмічно активних районах, або коли у замовника є зайві гроші.image.png.ddaeba5a8a496a9bfc510113468eaf74.pngimage.png.7951bfba41746508ed46bd67fd8b4c92.png

Посилання на коментар

33 хвилини тому, andry07 сказав:

Ну це ж зовсім не те. До чого тут газобетонні плити? Я ж кажу, для збірних плит обв'язочний (антисейсмічний пояс) потрібен тільки в сейсмічно активних районах, або коли у замовника є зайві гроші.

Тому що для цих плит обв'язувальний пояс є обов'язковий , і тут детально описано , що і як він робить та для чого він потрібен.

Для чого ви приплели сюди будівництво в сейсмічних районах. Будівництво там , це бідівництво там зі всіма своїми нюансами.

З якого переляку ви об'єднали обв'язувальний пояс з антисейсмічним. Вони зовсім різні. Візьміть хоча б армування , тут просторове , а в обв'язувальному плоске. 

Де , у тому що ви виклали слово "обв'язувальний" ? 

І де , у тому що я викладав слово антисейсмічний. ?

Невже ви не розумієте , що це різні речі.

Посилання на коментар

9 часов назад, andrey_ka сказал:

А ТС вроді як питав , до чого кріпити плити до пояса чи до ГБ.

Кроме этих двух вариантов я предложил третий 😉

Посилання на коментар

10 часов назад, andrey_ka сказал:

У вас як зроблено ?

Якось так. Я зазделегідь отвори на торцях плит не чеканив. Тому зробив опалубку із ГБ 100 мм, потім 100 мм еппс (так само, як і армопояс під плити) вклав арматуру, пройшовши крізь колони, та залив бетоном з вібруваннями. Ще й шпильки завів для кріплення навісу (Чи їх ще у армопояс заводив)

Тобто і зачеканив отвори і якийсь обв'язочний армопояс зробив

Screenshot_2024-08-17-06-46-19-264_com.google.android.apps.photos.jpg

Змінено користувачем Dendnepr
  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

10 часов назад, andrey_ka сказал:

Невже ви не розумієте , що це різні речі.

Ще раз. ТС спитав як прив'язати плити до стін із газоблоку. Залізобетонні плити, а не газобетонні, які ви чомусь сюди приплели. Я порадив або кріпити до існуючого монолітного поясу, або зробити обв'язочний пояс. По іншому плити до стіни із газобетону не закріпиш. Обв'язочний пояс доречний тільки в сейсмічних районах і він називається антисейсмічним, тому без сейсміки це зайва витрата коштів. Той обв'язочний пояс для газобетонних плит, на який ви посилаєтеся, то взагалі зайва витрата коштів, якщо у вас не газобетонні плити. 

Посилання на коментар

16 хвилин тому, andry07 сказав:

Ще раз. ТС спитав як прив'язати плити до стін із газоблоку. Залізобетонні плити, а не газобетонні, які ви чомусь сюди приплели. Я порадив або кріпити до існуючого монолітного поясу, або зробити обв'язочний пояс. По іншому плити до стіни із газобетону не закріпиш. Обв'язочний пояс доречний тільки в сейсмічних районах і він називається антисейсмічним, тому без сейсміки це зайва витрата коштів. Той обв'язочний пояс для газобетонних плит, на який ви посилаєтеся, то взагалі зайва витрата коштів, якщо у вас не газобетонні плити.

Так обв'язочний пояс ніяк не кріпить плити до стін , тому і запитав , як ви збираєтесь за допомогою цього пояса закріпити плити до стін.

23 хвилини тому, andry07 сказав:

Залізобетонні плити, а не газобетонні, які ви чомусь сюди приплели.

Я ж вже пояснив , я не приплітав газобетонні плити. Я приплів опис принципу дії обв'язочного пояса , а він описаний в розділі про газобетонні плити , тільки і всього.

ПС... І не просто так його згадують в конструктивних рішеннях при перекритті ЗБ плитами. І в нормативі не кажуть , що він не потрібен , а просто необов'язковий. Тобто , наскільки я зрозумів в деяких випадках (наприклад при граничному навантаженні , чи ще в якихось) його все ж таки доцільно зробити. А в стандартних , так він абсолютно зайвий.

Посилання на коментар

7 минут назад, andrey_ka сказал:

Так обв'язочний пояс ніяк не кріпить плити до стін

Добре. Най буде так. ТС все одно не буде його робити.

• Лайк 1
Посилання на коментар

10 хвилин тому, andry07 сказав:

Добре. Най буде так. ТС все одно не буде його робити.

Ще не вечір. 

• Хаха 1
Посилання на коментар

А коли від ракет ( у Т С , і в мене одна зона ) дім , в деякій час, підстрибував  так, що кожен шов розійшовся трещіною то вже зона « сейсмичной» активности, чі ще ні?
Ну це не жарт, це буквально так було ще недавно .

З йобнутим сусідом николи не знаємо коли це буде знов. Завтра, чі через 10 років. Тому в нас однозначно в Кіівськой області зона сейсмичной активності. я так вважаю.  І активність  не слабо потужна, що на її фоні, природні катаклізми  зовсім не такі частіши, а іноді враження, що і мабуть не такі потужні, подарунків від сусіда

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

По плитах інфа. Як я і казав, ціни всюди +- однакові, замовив там де найбільш нормальний менеджер був. 

Хотів спочатку купувати ПБ так як вони ідеально рівні, але всі як один казали що в них петель немає. Замовив ПК, від Ковальської. Приїхала машина, дивлюсь, а там плити ПБ із петлями 🤣🤣🤣, їх як вони працюють....

Начитавшись різної інфи, вирішив класти плити на розчин БЕЗ арматури, так і зробив. Робота наче і не дуже складно, але задовбався нормально.

По розмірах, все стало ІДЕАЛЬНО, я такого не очікував, плити лягли добре, але є перепади по висоті +- 3см, типа сходинка, хз чого так, може це через те що без арматури, може камінь якийсь попався, а може ще щось....  В любому випадку зверху буде стяжка, знизу натяжна чи ГК стеля. 

Плити 12 шт вийшли в 55тис грн

Доставка 4000

Кран 4500грн

По часу все зробили за 4годинни, плити - 20 палки підняли газоблока. 

Працювали удвох. 

IMG_20240814_132449.jpg

IMG_20240814_132455.jpg

IMG_20240814_132444.jpg

IMG_20240814_132432.jpg

IMG_20240814_090603.jpg

• Лайк 9
Посилання на коментар

2 години тому, dragon200 сказав:

По плитах інфа. Як я і казав, ціни всюди +- однакові, замовив там де найбільш нормальний менеджер був. 

Хотів спочатку купувати ПБ так як вони ідеально рівні, але всі як один казали що в них петель немає. Замовив ПК, від Ковальської. Приїхала машина, дивлюсь, а там плити ПБ із петлями 🤣🤣🤣, їх як вони працюють....

Начитавшись різної інфи, вирішив класти плити на розчин БЕЗ арматури, так і зробив. Робота наче і не дуже складно, але задовбався нормально.

По розмірах, все стало ІДЕАЛЬНО, я такого не очікував, плити лягли добре, але є перепади по висоті +- 3см, типа сходинка, хз чого так, може це через те що без арматури, може камінь якийсь попався, а може ще щось....  В любому випадку зверху буде стяжка, знизу натяжна чи ГК стеля. 

Плити 12 шт вийшли в 55тис грн

Доставка 4000

Кран 4500грн

По часу все зробили за 4годинни, плити - 20 палки підняли газоблока. 

Працювали удвох. 

IMG_20240814_132449.jpg

IMG_20240814_132455.jpg

IMG_20240814_132444.jpg

IMG_20240814_132432.jpg

IMG_20240814_090603.jpg

Я ж вам говорил что ПБ с петлями. И они ровные и по размеру.

А ты мне не верила (Л. Подеревлянський)

Круто, что получилось как хотелось)

Змінено користувачем ЯД
Посилання на коментар

• 1 місяць потому...

Пройшло 2 місяці і жодного жописа, в все тому що працював,) 

В підсумку всі стіни готові, дуже швидко їх поклав. Ще планував залити армопояс із фундаментом тераси, АЛЕ нажаль коштів вже не вистачило. Тому це вже буде на наступний рік.

Єдине що перемички вручну залив над вікнами, щоб за зиму вони не попрогибалися 

На всякий випадок прикріплю фотки.

IMG_20240823_200117.jpg

IMG_20240823_200126.jpg

IMG_20240823_200132.jpg

IMG_20240823_200246.jpg

IMG_20240910_195550.jpg

IMG_20240910_195557.jpg

• Лайк 8
Посилання на коментар

🚨🚨🚨

Потрібна допомога 

У нас пройшли добрячі дощі, після я приїхав на будівництво і побачив от таку картину. 

IMG_20241008_175734.thumb.jpg.78a9df0e81459ee4baf2dd2e86ea5d80.jpgIMG_20241008_171929.thumb.jpg.5bf33c912326273f97d002c1cbb81f46.jpgIMG_20241008_171926.thumb.jpg.ec78fb95f09137577d5baa6526ec4c06.jpgIMG_20241008_171908.thumb.jpg.a53b62017a23d0a99c25c905ef6c354a.jpgIMG_20241008_171859.thumb.jpg.541146f3d2ee562edcf00faa96b9ec2e.jpgIMG_20241008_171853.thumb.jpg.41b14f7930580309bbd98281b9a2da20.jpg

На зиму так лишати я гадаю що не можна. Бо влуплять  морози і трісне будинок 🐸

Наче дірок неде нема, там де плита зі стіною контактують. Я думаю що скоріш за все вода туди потрапила через отвори під петлі, хоча візуально дірок там теж нема!

У мене 2 варіанти

1. Прлмазати все це діло (місце біля петель і вузол стіна/плита) гідроізоляцією.... Але якою? Вона якась повинна бути спеціальна?

2. Бітум + ребероїд направити 

Шановні, хто що може порадити? Дякую!!!

Посилання на коментар

не переймайтесь. єдине, що потрібно - щоб в середині пустот плит не було води. для цього треба взяти 10 мм свердло та посередині кодної плити в кожній пустоті просверлити отвір

• Лайк 1
Посилання на коментар

Не самый удачный вариант остановки стройки....

Надо было оставить на следующий год перекрытие, или выскакивать из штанов и накрывать.

Плиты вы ничем (бюджетным) не закроете.

Если только петли волнуют, то я бы обычным раствором с горкой замазал, потом убрать не трудно.

Посилання на коментар

10 хвилин тому, dragon200 сказав:

На зиму так лишати я гадаю що не можна. Бо влуплять  морози і трісне будинок 🐸

Наче дірок неде нема, там де плита зі стіною контактують. Я думаю що скоріш за все вода туди потрапила через отвори під петлі, хоча візуально дірок там теж нема!

У мене 2 варіанти

1. Прлмазати все це діло (місце біля петель і вузол стіна/плита) гідроізоляцією.... Але якою? Вона якась повинна бути спеціальна?

2. Бітум + ребероїд направити 

Будинок не трісне, не хвилюйтесь.

Промазати хоча б чимось гідроізолюючим місця петель не завадить. Але не заморачуйтесь чимось надзвичайним. Ще на початку писав, не приділяйте багато часу дрібним питанням бо не хватить сил до завершення будови.

Можна перевірити чи в отворах плит є вода, просто поробіть отвори знизу.

Змінено користувачем Vstar
Посилання на коментар

у меня дом зимовал без крыши. отверстия в плиах снизу сделайте и все будет хорошо.

а петли - надо было после уклалдки обвязать и залить раствором

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, shneider_vova сказал:

10 мм свердло та посередині кодної плити в кожній пустоті просверлити отвір

в кожній але по два біля обох країв

• Лайк 4
Посилання на коментар

слушне зауваження. у ПК отвори конусні. тому можно один отвір у кажу пустоту, але треба знати з якого боку ширший конус

у ПБ пустоти не конусні. тому треба кілька отворів

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...