dragon200 Опубліковано: 26 червня Автор Поділитись Опубліковано: 26 червня 10 часов назад, Сарочка сказал: Та нормально, але по троху, краще не одночасно всі перемички . Армопояс бажано залити одночасно, звісно, але є нюанси , буває що шматками , це боляче в одного с самозамесом , але ничого аж прям страшного нема . В порівнянні з мауерлатом в одного і дахом, то взагалі , потім враження, що от армопояс ведрамі , от то було не складно. Стяжка- так само носитиме ведрамі, і там взагалі варіантів нема , але ж обʼєми набагато більше. І це буде ще більш боляче , але не треба лякатися, Рамштайн в навушники ( Чі що полюбляєте заряджаюче і робити на автоматі, не рахувати, не думати коли вони все скінчиться і скільки ще залишилось) Зараз дуже тепло, на наступний день вже можна класти, все одно, більше одного ряда в одного не закидаєте зверху перемички. Армопоям планую лити бетононасосом разом зі сходами ) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 26 червня Автор Поділитись Опубліковано: 26 червня 3 часа назад, normal сказал: У додатка той самий двіжок як в онлайн калькуляторі, я потім просто сходи і плиту намалював на стінах, а звичайні роботяги збили опалубку, пов'язали і залили, у 2017 за роботу взяли 12000грн, потім так само ще вуличні сходи зробили Показать контент Дуже круто зроблено як для звичайних работяг. Цікаво скільки зараз така робота коштує в Київській області? Бачу у вас сходи плиткою покриті, не холодно взимку? Я планував дерево Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 26 червня Поділитись Опубліковано: 26 червня В мене вся підлога на першому з плитки і навіть коли працює ТП вона не дуже то і тепла і сходи не надто відрізняються, доводиться ходити в шкарпетках\тапках і тільки ось з червня можна босим, але і з ламінатом я ходив у шкарпетках, бо цілий день сидіти (навіть не торкаючись підлоги) наче більше ноги змерзають ніж коли ходиш Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 27 червня Автор Поділитись Опубліковано: 27 червня (змінено) 🚨🚨🚨Тріснули стіни! У стінах в середині, у ряді де є армування крайні блоки тріснули по шву (клею), можливо я б це не помітив, але я по тих стінах пригаю і звернув увагу на дивний звук. Придивився і дійсно крайні блоки трохи відійшли на всіх трьох стінах, якщо сильно вгору давити вони рухаються на якісь мікрони, та і по шву видно мікротріщина. (Навіть на фото її не видно) Думаю що так сталось через армування не в клею а в ЦПС + адська спека, цпс і арматура нагрілася і потягнула за собою блок, а так як клей менш міцній за цпс то там і лопнуло Першу стіну я з гаряча, розібрав, ледь розібрав. І приклеїв заново. Що робити із останнім двома? Теж розбирати перекладати чи так і залишити? Просто класти зверху і не паритись? Дуже вдячний за поради Змінено 27 червня користувачем dragon200 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andry07 Опубліковано: 27 червня Поділитись Опубліковано: 27 червня Якщо Ви з трудом розібрали, значить тримається кладка міцно. Я б так залишив. Вагою верхніх блоків придавиться і все буде нормально. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 27 червня Автор Поділитись Опубліковано: 27 червня 32 минуты назад, andry07 сказал: Якщо Ви з трудом розібрали, значить тримається кладка міцно. Я б так залишив. Вагою верхніх блоків придавиться і все буде нормально. Теж так думаю, але чи допускається таке? Хочеться потім не кусати лікті 🙀 якщо дом завалиться 🤣 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: 27 червня Поділитись Опубліковано: 27 червня (змінено) Строительство дома из газобетона - это некая технология, причём с кучей нюансов. Я свечку не держал и что вы нарушили в этой технологии не знаю. Применение цпс точно не причина! А вот непонятные куски клей пены в вертикальных швах вызывают серьёзные вопросы... Как поведёт себя кладка с учётом того что стена(ы) несущие и на них обопрутся ПК трудно прогнозировать. Возможно всё что должно треснуть - треснет и не приведёт к проблемам. А если деформации будут существенные тогда ... Что делать!? - Перекладывать все стены вы не станете! Поэтому двигайтесь дальше! И как минимум постарайтесь следовать моим рекомендациям по устройству пояса и укладке ПК (я уже говорил, что эта технология помогает защититься от головотяпства и разных негараздів) ! Ну и общий совет! Изучите и соблюдайте технологии. Змінено 27 червня користувачем tansss 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 27 червня Автор Поділитись Опубліковано: 27 червня 9 минут назад, tansss сказал: Строительство дома из газобетона - это некая технология, причём с кучей нюансов. Я свечку не держал и что вы нарушили в этой технологии не знаю. Применение цпс точно не причина! А вот непонятные куски клей пены в вертикальных швах вызывают серьёзные вопросы... Как поведёт себя кладка с учётом того что стена(ы) несущие и на них обопрутся ПК трудно прогнозировать. Возможно всё что должно треснуть - треснет и не приведёт к проблемам. А если деформации будут существенные тогда ... Что делать!? - Перекладывать все стены вы не станете! Поэтому двигайтесь дальше! И как минимум постарайтесь следовать моим рекомендациям по устройству пояса и укладке ПК (я уже говорил, что эта технология помогает защититься от головотяпства и разных негараздів) ! Ну и общий совет! Изучите и соблюдайте технологии. Дуже дякую за те що приділили ваш час! Я так розумію нічого критичного не сталося. Тобто можна продовжувати піднімати внутрішні стіни. По поясу Вас зрозумів 🤝 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andry07 Опубліковано: 28 червня Поділитись Опубліковано: 28 червня 10 часов назад, dragon200 сказал: Теж так думаю, але чи допускається таке? Хочеться потім не кусати лікті 🙀 якщо дом завалиться 🤣 Та ту тріщину навіть не видно. Ви би і не знали про неї якби по блокам не плигали. Будуйте далі і не заморочуйтесь. Утеплення будинку планується? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 29 червня Автор Поділитись Опубліковано: 29 червня В 28.06.2024 в 10:14, andry07 сказал: Та ту тріщину навіть не видно. Ви би і не знали про неї якби по блокам не плигали. Будуйте далі і не заморочуйтесь. Утеплення будинку планується? Не знав би 1000%, але вже знаю), справа випадку. Утеплення, навіть не задумувався ще, бо мені здається до того ще далеко. Я думаю одну зиму подивитись як воно буде а там вже вирішувати. Але я б краще без утеплення обійшовся. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 29 червня Поділитись Опубліковано: 29 червня 27.06.2024 в 20:58, dragon200 сказав: Думаю що так сталось через армування не в клею а в ЦПС + адська спека, цпс і арматура нагрілася і потягнула за собою блок, а так як клей менш міцній за цпс то там і лопнуло Не фантазуйте , ні в якого ЦПР чи арматури , чи у них узятих разом не вистачить дурі щоб підняти 3м кладки . Ви , коли викладаєте ряд блоків та затираєте цей ряд теркою потім перевіряєте рівність 3м правилом ? ПС.. І з якого переляку ви взялись армувати цих чотири блоки? Вам "tansss" дав Одну дієву пораду , вивчайте технології. Зайдіть на сайт будь-якого виробника ГБ та почитайте , де і як потрібно армувати ГБ. Є на картинці місце , яке заармоване у вас на фото ? 27.06.2024 в 20:58, dragon200 сказав: крайні блоки трохи відійшли на всіх трьох стінах, Якщо у вас на трьох стінах однакова проблема , - це означає , що ви точно щось робите не так. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 1 липня Автор Поділитись Опубліковано: 1 липня В 29.06.2024 в 18:38, andrey_ka сказал: Не фантазуйте , ні в якого ЦПР чи арматури , чи у них узятих разом не вистачить дурі щоб підняти 3м кладки . Ви , коли викладаєте ряд блоків та затираєте цей ряд теркою потім перевіряєте рівність 3м правилом ? ПС.. І з якого переляку ви взялись армувати цих чотири блоки? Вам "tansss" дав Одну дієву пораду , вивчайте технології. Зайдіть на сайт будь-якого виробника ГБ та почитайте , де і як потрібно армувати ГБ. Є на картинці місце , яке заармоване у вас на фото ? Якщо у вас на трьох стінах однакова проблема , - це означає , що ви точно щось робите не так. Які 3м? Зірвало верхні крайні блоки. Попри всі переконання що цпс такого не зробить я впевнений що це саме через цпс з фіброю + додатковим цементом + спека, блоки ті я мабуть перекладу, а от наступне армування буду на клею робити. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Maryan_bhfz Опубліковано: 1 липня Поділитись Опубліковано: 1 липня 42 минуты назад, dragon200 сказал: Які 3м? Зірвало верхні крайні блоки. Попри всі переконання що цпс такого не зробить я впевнений що це саме через цпс з фіброю + додатковим цементом + спека, блоки ті я мабуть перекладу, а от наступне армування буду на клею робити. 100%, думаю, що саме така причина, я би теж переклав, чисто для самозаспокоєння, бо потім буду ходити і постійно підозріло на ту стіну поглядати. Може ще на майбутнє підгадувати так, щоб влеювати арматуру і одразу в той же день навантажувати зверху наступним рядом, так думаю точно не порве Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 1 липня Автор Поділитись Опубліковано: 1 липня 1 час назад, Maryan_bhfz сказал: 100%, думаю, що саме така причина, я би теж переклав, чисто для самозаспокоєння, бо потім буду ходити і постійно підозріло на ту стіну поглядати. Може ще на майбутнє підгадувати так, щоб влеювати арматуру і одразу в той же день навантажувати зверху наступним рядом, так думаю точно не порве 100% теж думаю, що якщо б той ряд накрив блоками все було ок. Але вже все) можливо комусь мій досвід буде корисним 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 1 липня Поділитись Опубліковано: 1 липня (змінено) 10 годин тому, dragon200 сказав: Які 3м? Я мав на увазі , після того як ви викладаєте ряд та затираєте стики , ви перевіряєте рівність цього ряду 3м. правилом ? Я веду до того , що можливо десь на кінці одного з рядів є зазор , тобто ряд не абсолютно рівний. І після того як ви поклали зверху ще ряд чи два (не важливо) , а останній ряд заармували то всі попередні ряди просіли , а останній (так як заармований ) ні тому ви і бачите , відчуваєте тріщину. ПС.. ІМХО. Тому я і звертаю вашу увагу на правилах армування стін. Бо не завжди воно йде на благо. Змінено 1 липня користувачем andrey_ka Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 3 липня Автор Поділитись Опубліковано: 3 липня В 01.07.2024 в 13:53, andrey_ka сказал: Я мав на увазі , після того як ви викладаєте ряд та затираєте стики , ви перевіряєте рівність цього ряду 3м. правилом ? Я веду до того , що можливо десь на кінці одного з рядів є зазор , тобто ряд не абсолютно рівний. І після того як ви поклали зверху ще ряд чи два (не важливо) , а останній ряд заармували то всі попередні ряди просіли , а останній (так як заармований ) ні тому ви і бачите , відчуваєте тріщину. ПС.. ІМХО. Тому я і звертаю вашу увагу на правилах армування стін. Бо не завжди воно йде на благо. Доречі може і таке бути. Але я ж для того на клей класичний саджаю щоб ті 1 - 3мм нерівностей невілювати. ХЗ. Ті блоки вже переклав. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 3 липня Автор Поділитись Опубліковано: 3 липня Готуюсь до встановлення опалубки. Надивившись інтернету було вирішено придбати турбогвинт для газобетону BLAUGELB FK-T30 1300грн за 100 штук, я взяв 200. Виходить по 13 грн за штуку. Враховуючи те що вони не одноразові 🙂 думаю нормально буде. На швидку руку спробував закрутити в газоблок, і дійсно тримає дуже добре, не порівняти із чорними і жовтими саморізами і турбогвинтами по бетону. Далі зроблю більш детальний тест. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 12 липня Автор Поділитись Опубліковано: 12 липня По трохи іде робота... Закуплені дошки на опалубку і сходи Опалубка майже змонтована, попередньо по лазерному рівню останній ряд вивів в 0. І нарешті вирішилось питання з електрикою, встановили стовп і лічильник, тепер чекаю як оформлять договір 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 12 липня Поділитись Опубліковано: 12 липня А вы чем то опалубку армопояса стягивает? Не разопрет бетоном? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 12 липня Поділитись Опубліковано: 12 липня 40 см бетону, на армопоясі, потрібно додатково стягувати опалубку наскрізь Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 12 липня Поділитись Опубліковано: 12 липня 1 час назад, Сарочка сказал: 40 см бетону, на армопоясі, потрібно додатково стягувати опалубку наскрізь Наче 20. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 13 липня Поділитись Опубліковано: 13 липня 23 години тому, Gitan сказав: Наче 20. Там де армопояс с перемичкою вікна співпадає то там 40 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 13 липня Автор Поділитись Опубліковано: 13 липня В 12.07.2024 в 12:58, ЯД сказал: А вы чем то опалубку армопояса стягивает? Не разопрет бетоном? Так, зверху буду стягувати, по середині ні, бо вона і так мертво стоїть, я туди гвинти спеціальні через кожні 20см крутив, штук 300їх там Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 14 липня Поділитись Опубліковано: 14 липня Рекомендую перепроверить лазерный уровень - водяным. На больших расстояниях лазер даёт погрешность. И чем дешевле лазер - тем больше 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 14 липня Поділитись Опубліковано: 14 липня 20 годин тому, dragon200 сказав: Так, зверху буду стягувати, по середині ні, бо вона і так мертво стоїть, я туди гвинти спеціальні через кожні 20см крутив, штук 300їх там Чому не використали для опалубки у-блоки ? ІМХО. Бетон потрібно ховати , щоб при оздобленні не було "мучітєльно больно". Різноріді матеріали при оздобленні потребують додаткових маніпуляцій. Краще цього позбутись ще на стадії кладки. 9 годин тому, Dendnepr сказав: Рекомендую перепроверить лазерный уровень - водяным. На больших расстояниях лазер даёт погрешность. И чем дешевле лазер - тем больше 9 годин тому, Dendnepr сказав: Рекомендую перепроверить лазерный уровень - водяным. На больших расстояниях лазер даёт погрешность. И чем дешевле лазер - тем больше ІМХО. Водяним також потрібно вміти користуватись. З ним можна ще більше накосячити ніж з дешевим лазерним. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз