tansss Опубліковано: 9 червня Поділитись Опубліковано: 9 червня 8 минут назад, sv_vs сказал: сірі за офтоп, це тільки для готових плит такі заморочки потрібні чи і для монолітного перекриття? Тіко для ПК. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 9 червня Поділитись Опубліковано: 9 червня 35 хвилин тому, andrey_ka сказав: Гугл всюди пише , що площа опирання не більше 20см . А отой пояс , що біля плити по суті продовжує саму плиту таким чином збільшуючи площу опирання та защемлюючи її. Так взагалі робити можна ? ПС.. Хтось в курсі яким нормативним документом регламентується встановлення та анкерування плит. Цікаво було б почитати , як дійсно правильно їх встановлювати. Ну так можна знайти нормативні документи та подивитись. Наприклад, у клятих мос*лів був сто нааг, там є всі вузли. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 9 червня Поділитись Опубліковано: 9 червня 35 хвилин тому, andrey_ka сказав: Гугл всюди пише , що площа опирання не більше 20см . А отой пояс , що біля плити по суті продовжує саму плиту таким чином збільшуючи площу опирання та защемлюючи її. Так взагалі робити можна ? ПС.. Хтось в курсі яким нормативним документом регламентується встановлення та анкерування плит. Цікаво було б почитати , як дійсно правильно їх встановлювати. Ну так можна знайти нормативні документи та подивитись. Наприклад, у клятих мос*лів був сто нааг, там є всі вузли. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 9 червня Поділитись Опубліковано: 9 червня 9 хвилин тому, shneider_vova сказав: Ну так можна знайти нормативні документи та подивитись. Я пробував , поки не вдалось. Тому і питаю , який документ за це відповідає. А що таке "сто нааг" ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: 9 червня Поділитись Опубліковано: 9 червня 24 минуты назад, shneider_vova сказал: Ну так можна знайти нормативні документи та подивитись. Наприклад, у клятих мос*лів був сто нааг, там є всі вузли. От ви як завжди, зайшли на те щоб мене роздратувати 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 9 червня Поділитись Опубліковано: 9 червня 28 хвилин тому, tansss сказав: От ви як завжди, зайшли на те щоб мене роздратувати Ну а що робити? Свої списи вже давно поламали та проговорили, доводиться по другому чи третьому колу заходити Я знаю, що ви суперспец по газіку. Тільки арматуру під пк не кладіть Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: 9 червня Поділитись Опубліковано: 9 червня (змінено) 18 минут назад, shneider_vova сказал: Ну а що робити? Свої списи вже давно поламали та проговорили, доводиться по другому чи третьому колу заходити Я знаю, що ви суперспец по газіку. Тільки арматуру під пк не кладіть Арматуру укладав, далі буду укладати, та й всіх запрошую, тільки не в вашему варіанті креслень де ПК одразу на гб бо вона гарантуе отой шар розчину рівномірно 10 чи 12 мм в залежності від... Та ще й мої замовники дивуються... А чому у мене (в них) стеля виходить рівна а не так як у сусіда - як бик насцяв. Змінено 9 червня користувачем tansss Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andry07 Опубліковано: 9 червня Поділитись Опубліковано: 9 червня 2 часа назад, sv_vs сказал: сірі за офтоп, це тільки для готових плит такі заморочки потрібні чи і для монолітного перекриття? Пробачте що втручуюсь, але в малоповерховому будівництві і при відсутності сейсміки такі заморочки не потрібні зовсім. В газоблоці під збірні плити монолітний пояс і все. Якщо стіни із цегли, або перекриття монолітне то взагалі нічого не потрібно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: 9 червня Поділитись Опубліковано: 9 червня (змінено) . В газоблоці під збірні плити монолітний пояс і все. Не зовсім... Ви ж бачили креслення з деякого проекту... Така ж фігня бувае і з фундаментами і загалом з усіею конструкцію. Монолітний расподільчий пояс в парі з додатковим значно знижуть ризики помилок в проектуванні/виконанні при майже нульовій вартості в порівнянні з можливими проблемами. Змінено 9 червня користувачем tansss Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andry07 Опубліковано: 9 червня Поділитись Опубліковано: 9 червня 9 минут назад, tansss сказал: . В газоблоці під збірні плити монолітний пояс і все. Не зовсім... Ви ж бачили креслення з деякого проекту... Така ж фігня бувае і з фундаментами і загалом з усіею конструкцію. Монолітний расподільчий пояс в парі з додатковим значно знижуть ризики помилок в проектуванні/виконанні при майже нульовій вартості в порівнянні з можливими проблемами. Цікава думка. Ну, якщо замовник готовий платити, то чому б ні. Головне щоб він розумів що платитить за чиїсь можливі помилки, а не за необхідність виконання таких рішень. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 9 червня Автор Поділитись Опубліковано: 9 червня 4 часа назад, andry07 сказал: Монолітний пояс під плитою, потім ще один біля плити і ще арматура під плитою. Це мабуть для сейсміки в 9 балів. Нє, то просто у мене в проекті цей вузол тільки так зображений, там u блок перемичка заливається Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andry07 Опубліковано: 9 червня Поділитись Опубліковано: 9 червня 1 минуту назад, dragon200 сказал: Нє, то просто у мене в проекті цей вузол тільки так зображений, там u блок перемичка заливається і навіть немає вузла спирання плит перекриття на монолітний пояс? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: 9 червня Поділитись Опубліковано: 9 червня 3 минуты назад, andry07 сказал: Цікава думка. Ну, якщо замовник готовий платити, то чому б ні. Головне щоб він розумів що платитить за чиїсь можливі помилки, а не за необхідність виконання таких рішень. У замовника завжди е альтернатива... Платити або ні, вважаючи що наприклад пояс під ПК це така собі забавка ( в нормах на проектування до приблизно 2015 пояс під ПК такі не був потрібний взагалі) . Ще пару років тому стіна з гб 500д300 вважалась забаганками, і замовників за оплату такої стіни вважали "лицами обманутими хулиганами", а сьогодні все навпаки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 9 червня Автор Поділитись Опубліковано: 9 червня 13 часов назад, tansss сказал: Дякую що приділили увагу і навіть намалювали 👍👍👍 Бачу що треба ще робити випуск арматури (8?) з армопояма і потім пов'язувати плити? Такого точно не знав і не чув. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 9 червня Автор Поділитись Опубліковано: 9 червня 13 часов назад, tansss сказал: А такий варіант допустимий? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 9 червня Поділитись Опубліковано: 9 червня (змінено) 2 хвилини тому, dragon200 сказав: А такий варіант допустимий? С моего проекта Между Гб и армопоясом, Гб и плитой - эппс Змінено 9 червня користувачем ЯД 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 9 червня Автор Поділитись Опубліковано: 9 червня Только что, ЯД сказал: С моего проекта ООО отак і я хочу робити, різати 2й ряд блоку. Оце проект я розумію, 👍 все розписано в деталях. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 9 червня Поділитись Опубліковано: 9 червня 3 хвилини тому, dragon200 сказав: ООО отак і я хочу робити, різати 2й ряд блоку. Оце проект я розумію, 👍 все розписано в деталях. Проектом я дуже задоволений) хоча і будував не власноруч Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andry07 Опубліковано: 9 червня Поділитись Опубліковано: 9 червня 14 минут назад, tansss сказал: У замовника завжди е альтернатива... Платити або ні, вважаючи що наприклад пояс під ПК це така собі забавка ( в нормах на проектування до приблизно 2015 пояс під ПК такі не був потрібний взагалі) . Замовник, який розуміє навіщо монолітний пояс зробить замість нього кілька рядів армованної цегли, хоча в жодному проекті ви такого не побачите. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 9 червня Автор Поділитись Опубліковано: 9 червня Только что, ЯД сказал: Проектом я дуже задоволений) хоча і будував не власноруч Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 9 червня Автор Поділитись Опубліковано: 9 червня Сьогодні офіційно🎂 розпочав будівництво. Поклав десь 1 куб, там де не вистачило в тому році. Втомився як собака 😬, але то таке потім втянуся. Завтра буде помічник планую робити армування. Також зробив міні лєса, із драбини яку модернізував по останньому слову техніки. Тепер витримує мене і блоки без жодних проблем. Розумію що такої штуки мені вистачить ще ряда на 2 - 3, а що потім робити - ХЗ. Дуже не хочеться будувати якісь складні конструкції. Коротше подивимся як воно буде далі 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tansss Опубліковано: 9 червня Поділитись Опубліковано: 9 червня 17 минут назад, dragon200 сказал: А такий варіант допустимий? Дело хозяйское, но я бы воздержался от такой подрезки... По савокупности причин. Без разшифровки. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 9 червня Поділитись Опубліковано: 9 червня 6 хвилин тому, dragon200 сказав: Сьогодні офіційно🎂 розпочав будівництво. Поклав десь 1 куб, там де не вистачило в тому році. Втомився як собака 😬, але то таке потім втянуся. Завтра буде помічник планую робити армування. Також зробив міні лєса, із драбини яку модернізував по останньому слову техніки. Тепер витримує мене і блоки без жодних проблем. Розумію що такої штуки мені вистачить ще ряда на 2 - 3, а що потім робити - ХЗ. Дуже не хочеться будувати якісь складні конструкції. Коротше подивимся як воно буде далі Поддоны от блоков остались? Из них делают 'козлов' - поддон на ребро (или 2 поддона треугольником) по краям - это ноги. На них доску потолще. Вдоль стен, за счёт углов отличная устойчивость. И строители уже под самым 'потолком' на эти 'леса' ставили поддон, опираясь на стену. Но имхо немного не очь, чуть вес на первой ступени назад, и поддон уходит от стены. Но каменщикам было норм, они похоже всегда так делали) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
andrey_ka Опубліковано: 10 червня Поділитись Опубліковано: 10 червня 7 годин тому, dragon200 сказав: а що потім робити - ХЗ. Що ви мучитесь , у вас же є блоки. Це чудові підставки під риштування. По мірі підйому просто додаєте блоків та переставляєте дошки. ПС.. Ставте риштування по всьому периметру будинку. Чим зручніше вам буде працювати , тим рівніші будуть стіни. 8 годин тому, dragon200 сказав: А такий варіант допустимий? А що вас бентежить. Блок же дозволяєтья випускати на 1/3 своєї довжини, тобто можна спокійно підрізати без шкоди для кладки. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 10 червня Поділитись Опубліковано: 10 червня 13 годин тому, andrey_ka сказав: Я пробував , поки не вдалось. Тому і питаю , який документ за це відповідає. А що таке "сто нааг" ? ну гугл ніхто не відміняв, я не можу за вас ввести цю фразу в пошукову строку та вибрати відповідне посилання. Але як не хочете москальське, то ось вам наше рідне - ДСТУ-Н Б В.2.6-202:2015. Пункти 5.2.5-5.2.7 дадуть відповіді на питання, задані в темі. А рис. Е9 дасть чітко вузел, який шукає ТС 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз