dragon200 Опубліковано: 13 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 13 травня 2023 Вітаю. завджи мріяв про власний будинок, і от по троху почав втілювати мрію в життя! Завдяки форуму починаю по трохи розбиратися в юридичних і технічних питаннях. Будуватись буду +- сам (можливо в подальшому щось зміниться, але поки що буду пробувати сам.) Вирішив описувати свої кроки тут, (ніж постійно створювати нові теми і отримати бан)) можливо хтось щось да підкаже, підкорегує. Маємо ділянку 7 соток с. Тарасівка корисний простір буде 5 соток так як 2 сотки це заїзд, чому купив саме таку (не зручну) ділянку - ціна/місцеразтошування. мене все влаштовує. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 13 травня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 13 травня 2023 Вчора був на ділянці, купив лопату ) викопав яму глибиною 1,1м. хотів подивитися що там за грунт десь нижче 80см йде пісок, як я розумію це хороша основа під фундамент 👌. сьогодні також їздив дивитись, пересаджував маленькі сосни із середини ділянки в куток, щоб їх при планувані трактором не втратити, заглянув у яму - сухо, думаю це вже добре) бо я чогось накрутив себе що там буде вода) 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Maryan_bhfz Опубліковано: 13 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 13 травня 2023 Вітаю, сусіда, я з Нового) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 14 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 14 травня 2023 15 часов назад, dragon200 сказал: бо я чогось накрутив себе що там буде вода) Вокруг ни души что ли?) Про УГВ можно у соседей спросить) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 14 травня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 14 травня 2023 за 2 години навчився до рівня ПРОФІ 😆 в sketch up малювати квадратики, намалював який не який ескіз і приблизно розташував будинок так як мені б цього хотілось: всі останні обєкти під питанням, чи там вони будуть і чи такі вони будуть - велике питання поки що. Єдине що мене бентежить так це те що людина мені сказала що відстані від забору повинні бути 4 мети а не 3, типу в архітектурі не приймуть 3 метри.... ХЗ, просто якщо брати 3 метри то все чотко стає, якщо 4 метри, то вже не влазить, або терасу прибирати, або перевартати будинок на 90 градусів. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 14 травня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 14 травня 2023 (змінено) Наступні кроки 1. Винос меж + план 2000, 500 (буду на ОЛХ мабуть шукати, чи може підкажете до кого звернутись?) 2. Проект (вже +- знайшов) 3. Виклик трактора для зняття зелені та планування ділянки Змінено 14 травня 2023 користувачем dragon200 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 14 травня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 14 травня 2023 20 часов назад, Maryan_bhfz сказал: Вітаю, сусіда, я з Нового) Вітання якщо що, буду в приват вам писати цікавитись де що краще купувати та де теніку замовляли 🏗️ 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Astrolog_ua Опубліковано: 14 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 14 травня 2023 2 часа назад, dragon200 сказал: за 2 години навчився до рівня ПРОФІ 😆 в sketch up малювати квадратики, намалював який не який ескіз і приблизно розташував будинок так як мені б цього хотілось: всі останні обєкти під питанням, чи там вони будуть і чи такі вони будуть - велике питання поки що. Єдине що мене бентежить так це те що людина мені сказала що відстані від забору повинні бути 4 мети а не 3, типу в архітектурі не приймуть 3 метри.... ХЗ, просто якщо брати 3 метри то все чотко стає, якщо 4 метри, то вже не влазить, або терасу прибирати, або перевартати будинок на 90 градусів. 3 метри. Я влітку вводив в експлуатацію. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Maryan_bhfz Опубліковано: 14 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 14 травня 2023 4 часа назад, dragon200 сказал: Вітання якщо що, буду в приват вам писати цікавитись де що краще купувати та де теніку замовляли 🏗️ Пишіть звичайно) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 14 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 14 травня 2023 О, помню этот участок обсуждали как то тут. Или очень похожий, с таким же заездом. Вынос и геологию ИТП лучше не в олх, а просто погуглить. Их много. Я себе просто смотрел чтобы были сертификаты. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 14 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 14 травня 2023 Отсебятина: Подумайте где держать материалы/ сыпучку, при этом оставив доступ подъехать поближе к месту застройки например бетономешалке/крану (если надо будет). Чтобы не попасть на бетононасос, а то с мешалкой вместе им будет тесно имхо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 15 травня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 15 травня 2023 19 часов назад, ЯД сказал: О, помню этот участок обсуждали как то тут. Или очень похожий, с таким же заездом. Вынос и геологию ИТП лучше не в олх, а просто погуглить. Их много. Я себе просто смотрел чтобы были сертификаты. так, то я його і і розглядав. і купив тепер) 19 часов назад, ЯД сказал: Отсебятина: Подумайте где держать материалы/ сыпучку, при этом оставив доступ подъехать поближе к месту застройки например бетономешалке/крану (если надо будет). Чтобы не попасть на бетононасос, а то с мешалкой вместе им будет тесно имхо так, вже голову ломаю) тут 2 варіанта, або купувати якусь угашену будку/контейнер/кунг за 10-15 тис грн + доставка +- 5 тис або будувати самому з пиломатеріалів, це вийде дешевше (думаю тисяч 5-7) але довше по часу і силам. покупну будку я потім зможу продати за ті ж гроші, а от саморобну мабуть тільки на дрова. так що ХЗ що робити Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 15 травня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 15 травня 2023 Сьогодні не очіковано швидко зробив винос меж ділянки + топозйомку 500. Викопіювання 2000 не став робити, так як світло буду мабуть через рішалу робити а там він вже хай сам займається, подивимось... пара слів про те як шукав спеціаліста: відкрив ОЛХ понаписував +- один текст (досить детально що де і як треба) дехто просто не прочитав дехто прочитав і не відповів деякі відповідали 5000 грн, так, ні, жесть кожне слово витягав з цих спеців... дехто одразу переходив на ти і казав звони дагаваримся при чому діапазон цін дуже сильно відрізнявся від 5500 до 13000грн У мене склалось таке враження що не я їм буду гроші платити а прошу у них грошей в борг, просто жесть, а потім ще кажуть що роботи/клієнтів нема, ясна річ що з таким відношенням ніфіга не буде. По ітогу зайшов в гугл карти і шукав компанії по відгукам, були абсолютні лідери аде там дуже дорого, знайшов доволі непогану компанію із хорошими відгуками, зателефонував і людина одразу сподобалась, все детально пояснив, порекомендував. По ціні вийшло 6000грн. зараз чекаю поки все доробить, а так загалом задоволений! 8 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Astrolog_ua Опубліковано: 15 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 15 травня 2023 46 минут назад, dragon200 сказал: мене склалось таке враження що не я їм буду гроші платити а прошу у них грошей в борг, просто жесть, а потім ще кажуть що роботи/клієнтів нема, ясна річ що з таким відношенням ніфіга не буде. Звикайте. В будівництві це на кожному кроці. 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 15 травня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 15 травня 2023 (змінено) 20 минут назад, Astrolog_ua сказал: Звикайте. В будівництві це на кожному кроці. та я розумію, воно і не тільки в будівництві... але як так? я хочу дати гроші, а люди просто не хочуть їх отримати, нічого не роблять, навпаки роблять так щоб я їм їх не давав, ХЗ. потім кажуть що все дуже погано, роботи нема, рошей нема.... ситуація дуже схожа коли ти без запису, зимою на перший сніг великий, їздиш по шиномонтажам в надії поміняти резину 🤣 Змінено 15 травня 2023 користувачем dragon200 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Astrolog_ua Опубліковано: 15 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 15 травня 2023 2 минуты назад, dragon200 сказал: 22 минуты назад, Astrolog_ua сказал: та я розумію, воно і не тільки в будівництві... але як так? я хочу дати гроші, а люди просто не хочуть їх отримати, нічого не роблять, навпаки роблять так щоб я їм їх не давав, ХЗ. потім кажуть що все дуже погано, роботи нема, рошей нема.... Так і є. А потім ідуть в умовну Польщу і там хрєначать що дурні… менталітет. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 15 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 15 травня 2023 1 хвилину тому, Astrolog_ua сказав: Так і є. А потім ідуть в умовну Польщу і там хрєначать що дурні… менталітет. Я думаю не менталитет, а людям не нравится их работа либо задолбала, а заняться новым = риски. Вот так и получается такое отношение 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 16 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 16 травня 2023 12 часов назад, dragon200 сказал: покупну будку я потім зможу продати за ті ж гроші А какая ширина заезда получилась!? 12 часов назад, dragon200 сказал: пара слів про те як шукав спеціаліста: Не знаю, в 2014 году был единый тариф, 300 гривен точка, приехали первые которым позвонил. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Krut1la Опубліковано: 16 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 16 травня 2023 Нащо вам олх? Тут всіх можна знайти) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 16 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 16 травня 2023 (змінено) могу подсказать классного экскаваторщика Васю на jcb. Работает быстро и ювелирно. Живет в Белогородке, в радиусе 20 км точно приезжает. Выкопать фундамент/ септик/ спланировать участок / выровнять дорогу - легко и быстро. О6792ОО8О8 Василь. Из Малютянки можно позвать Сергея О679О41385 (Камаз, газон, доставка и вывоз грунта/песка/щебня) - они часто работают с Василием в связке и между собой могут договориться. (По опыту простой JCB из-за нерасторопного камазиста может вылиться в нехилую сумму). В номерах телефонов букву "О" - заменить на нули. Змінено 16 травня 2023 користувачем sly 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 16 травня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 16 травня 2023 2 часа назад, sly сказал: могу подсказать классного экскаваторщика Васю на jcb. Работает быстро и ювелирно. Живет в Белогородке, в радиусе 20 км точно приезжает. Выкопать фундамент/ септик/ спланировать участок / выровнять дорогу - легко и быстро. О6792ОО8О8 Василь. Из Малютянки можно позвать Сергея О679О41385 (Камаз, газон, доставка и вывоз грунта/песка/щебня) - они часто работают с Василием в связке и между собой могут договориться. (По опыту простой JCB из-за нерасторопного камазиста может вылиться в нехилую сумму). В номерах телефонов букву "О" - заменить на нули. ОО, вже не зря створив тему цінні контакти. дуже дякую! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
dragon200 Опубліковано: 16 травня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 16 травня 2023 5 часов назад, Krut1la сказал: Нащо вам олх? Тут всіх можна знайти) та шукав наче, не знайшов геодезиста, хоча можливо шукав погано. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Денис0201 Опубліковано: 16 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 16 травня 2023 9 часов назад, sly сказал: могу подсказать классного экскаваторщика Васю на jcb. Работает быстро и ювелирно. Живет в Белогородке, в радиусе 20 км точно приезжает. Выкопать фундамент/ септик/ спланировать участок / выровнять дорогу - легко и быстро. О6792ОО8О8 Василь. Из Малютянки можно позвать Сергея О679О41385 (Камаз, газон, доставка и вывоз грунта/песка/щебня) - они часто работают с Василием в связке и между собой могут договориться. (По опыту простой JCB из-за нерасторопного камазиста может вылиться в нехилую сумму). В номерах телефонов букву "О" - заменить на нули. А бригаду будівельників не порадите в Білогородці? Так щоб добротно робили свою справу і без кидалова. Прошу вибачення у автора що вліз. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sly Опубліковано: 16 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 16 травня 2023 34 минуты назад, Денис0201 сказал: А бригаду будівельників не порадите в Білогородці? от з тим важко. Скільки в мене було бригад - це або роботяги самі по собі, або прораб, який експлуатує декілька бригад. В обох випадках це люди з якимось навичками (прораб - командувати та тирити гроші на закупках, бригада - роботу робити). А от щоб ДУМАЛИ - таких не бачив. Можуть накосячити просто тому, что недалекі або "ми завжди так робили" навіть якщо на руках мають проект. А коли ставиш завдання прорабу, він заглядає тобі у очі та питає "а як це зробити" Тому на будівництві потрібно буди кожен день. А пропустив лише три дні (у дочки був день народження, 500 км в одну сторону) - розгрібав потім довго та дорого. Самий яскравий приклад з мого досвіду - вигнали 50% коробки з газоблоку, не армуючи... Просто тому, що у проекті написано "викласти стіни з ГБ згідно технології". Викладка у проекті є - по ній виклали. А що там за технологія - їм пофіг. Інший приклад - треба було мені піску 60 тон засипати, так замість того, щоб замовити 2 30-тонника, вони замовили 6 камазів... "бо нам так зручно". А мені коштувало у два рази дорожче. Тому я не можу нікого рекомендувати, нажаль... Найкращий варіант - подивитись об'єкти, що у прораба у роботі або завершені... Я так одного разу поїхав - а там срач та бригада бухає... варіант відразу відпав. Тут є толкові прораби на форумі - спробуйте з ними домовитись. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 16 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 16 травня 2023 3 години тому, Денис0201 сказав: А бригаду будівельників не порадите в Білогородці? Так щоб добротно робили свою справу і без кидалова. Прошу вибачення у автора що вліз. Могу порекомендовать тех, что мне делали. Таких трабл, как у Sly небыло, сделали хорошо. Минус только что дольше, чем обычно. Правда хз что они сейчас, может заняты уже Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз