Олег Стефанів Опубліковано: 8 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 травня 2023 (змінено) Доброго дня! Зараз я в процесі будівництва будинку у Львові, і одним з наступних етапів є септик та ливнева система. Я задумався (адже всі майстри питають, чому я цього не зробив) про те, чи потрібна мені гідроізоляція фундаменту. Ось деякі деталі: - Фундамент - стрічковий; - Ширина - 40 см; - Глибина в землі - 1 метр; - Висота над землею: спереду - 30 см, ззаду - 70 см (ділянка з ухилом); - Кладка з газоблоку, перший ряд на рубероїді; - Грунтові води у нас високі, навесні можуть досягати метра; - У будинку всюди прокладена тепла підлога. Враховуючи вищенаведене, шановні експерти, скажіть, чи потрібно мені зараз розкопувати все та робити гідроізоляцію? Змінено 8 травня 2023 користувачем Олег Стефанів Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Drosselbeere Опубліковано: 8 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 8 травня 2023 34 хвилини тому, Олег Стефанів сказав: потрібно мені зараз розкопувати все та робити гідроізоляцію? у вас є погреб? підвал? у вас грунтові води агресивні до з/б? тоді питання від чого ви будете гідроізолювати. головне щоб у вас фундамент був зробений з врахуванням водонасиченого грунта а також горизонтальна(капілярна ) гідроізоляція стін і підлоги. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sv_vs Опубліковано: 10 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 10 травня 2023 Не знаю на рахунок гідроізоляції, але утеплити варто було Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Олег Стефанів Опубліковано: 13 травня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 13 травня 2023 10.05.2023 в 09:28, sv_vs сказав: Не знаю на рахунок гідроізоляції, але утеплити варто було Так, утеплювати буду точно Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bunak Опубліковано: 25 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 травня 2023 14.05.2023 в 00:16, Олег Стефанів сказав: Так, утеплювати буду точно Ну якщо ви будете утеплювати цоколь і фундамент ЕППС на бітумний клей - це вже гідроізоляція. Облицьовувати цоколь плануєте? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз