ЯД Опубліковано: В четвер в 21:55 Поділитись Опубліковано: В четвер в 21:55 (змінено) 14 хвилин тому, МакДо сказав: Дивність. Застосунок показує на першій банці 3,361в, на пʼятій 3,374. Мультиметр на першій 3,391, на пʼятій 3,393. Це при заряді 45А. А ще більша дивина: під час зарядки мультиметр на 15 банках показав 3,390-3,392 і лише на одній 3,393в. Бмс же малює розбаланс 13мВ при 45А заряду. Чи це Бмс дурна, чи ті проводки брешуть, чи то застосунок кінчений… Либо погрешность измерений на маленьких напряжениях вашего мультиметра Есть даташит мультиметра, какие там погрешности измерений? Змінено В четвер в 21:56 користувачем ЯД 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: В четвер в 22:02 Поділитись Опубліковано: В четвер в 22:02 7 хвилин тому, ЯД сказав: Либо погрешность измерений на маленьких напряжениях вашего мультиметра Есть даташит мультиметра, какие там погрешности измерений? В мене був сусід з іншим мультиметром і показники були ідентичні. Можливо похибка ідентична, але хз чи в 0,03в і завжди в + Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: В четвер в 22:12 Поділитись Опубліковано: В четвер в 22:12 (змінено) 11 хвилин тому, МакДо сказав: В мене був сусід з іншим мультиметром і показники були ідентичні. Можливо похибка ідентична, але хз чи в 0,03в і завжди в + Вот например у моего То есть на изменение до 6В погрешность до +- 0.032В То есть 3.37 реальных может быть и 3.36, и 3.38, то есть +- 0.017В Ну и кто точнее... Бмс или мультиметр - тут хз) по идее бмс должна быть точнее так ее делали с учётом измерения таких маленьких напряжений Змінено В четвер в 22:15 користувачем ЯД 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: В четвер в 22:16 Поділитись Опубліковано: В четвер в 22:16 А подключите джиконг - что она показывает?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: В четвер в 22:21 Поділитись Опубліковано: В четвер в 22:21 1 хвилину тому, ЯД сказав: А подключите джиконг - что она показывает?) ой, та вона 100А з 1А балансуванням, але краще, ніж пасивне. Я б може вже і її поставив, але є нюанс - хочу щоб світлодіоди лишилися на штатних місцях))). А ще хз як 100 Амперна БМСка буде тримати 100А розряд/заряд. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: В четвер в 22:21 Поділитись Опубліковано: В четвер в 22:21 37 хвилин тому, МакДо сказав: Чи це Бмс дурна, чи ті проводки брешуть, чи то застосунок кінчений… 12.12.2024 в 12:49, beavis сказав: Може вже простіше бмс замінити? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: В четвер в 22:23 Поділитись Опубліковано: В четвер в 22:23 (змінено) 7 хвилин тому, МакДо сказав: ой, та вона 100А з 1А балансуванням, але краще, ніж пасивне. Я б може вже і її поставив, але є нюанс - хочу щоб світлодіоди лишилися на штатних місцях))). А ще хз як 100 Амперна БМСка буде тримати 100А розряд/заряд. Ну джиконги 100А это типа то, что должна свободно держать, а перегруз там до 200 или типа того, не помню. Та и для баланса штатную ж можно даже не вынимать. Подсоедените балансировочные и минусовую и плюс доп питания Ну будет батарея с внутренностями наружу какое то время) ну и платка для инвертора ПС изолировать только, чтобы где-то не замкнуть случайно на ячейки) Змінено В четвер в 22:29 користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: В четвер в 22:28 Поділитись Опубліковано: В четвер в 22:28 (змінено) 4 хвилини тому, ЯД сказав: Подсоедените балансировочные и минусовую и плюс доп питания Інші роз'єми для балансувальних. Розмір плати ніби той самий. І так, читаю цифру 200А (напевно пік) Змінено В четвер в 22:29 користувачем МакДо Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: В четвер в 22:31 Поділитись Опубліковано: В четвер в 22:31 1 хвилину тому, МакДо сказав: Інші роз'єми для балансувальних. Розмір плати ніби той самий. І так, читаю цифру 200А (напевно пік) А обжимки и мелких наконечников у вас нема, я так понимаю. Не очь Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: В четвер в 22:35 Поділитись Опубліковано: В четвер в 22:35 1 хвилину тому, ЯД сказав: А обжимки и мелких наконечников у вас нема, я так понимаю. Не очь Добрі люди на форумі писали, що надішлють мені обжимку. Бо в мене лише та, що за 250грн в місцевому електро магазині. Як треба то і наконечники замовлю. Тут багато diy’шиків з досвідом) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: В четвер в 22:37 Поділитись Опубліковано: В четвер в 22:37 1 хвилину тому, МакДо сказав: Добрі люди на форумі писали, що надішлють мені обжимку. Бо в мене лише та, що за 250грн в місцевому електро магазині. Як треба то і наконечники замовлю. Тут багато diy’шиків з досвідом) Та то понятно) у меня тоже небыло, пока не прижало с батарейкой) В итоге ща ещё одна приедет партия на 14кВтч 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: учора в 08:10 Поділитись Опубліковано: учора в 08:10 13 годин тому, МакДо сказав: балансир який не враховує внутрішній опір, годиться хіба що для простого літія, і то з натяжкою. Щоб враховувати внутрішній опір, треба чимсь міряти струм, має бути вимірювальний шунт на силовому дроті. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: учора в 08:59 Поділитись Опубліковано: учора в 08:59 49 хвилин тому, yur43 сказав: балансир який не враховує внутрішній опір, годиться хіба що для простого літія, і то з натяжкою. Для чого балансиру знати внутрішній опір? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: учора в 09:01 Поділитись Опубліковано: учора в 09:01 11 часов назад, ЯД сказал: Так у вас есть бмс с активным балансиром Отрубите родную, подсоедените эту и вуаля) ток заряда 5А и пусть крутит. отбалансирует - и врубите назад родную, или поменяете уже капитально на эту. Так там всі дроти припаяні а не прикручені. І мало того - немає куди прикручувати. Тобто треба стати майстром з паяльних робіт, щоб те все кілька разів переробити. Взагалі в цілому напевно контакт максимально надійний, коли на комірках замість терміналів одразу наварені шинкі. Але ремонтопригодність при цьому множиться на нуль. Принаймні в домашніх умовах. Щоб пану МакДо замінити три "погані" комірки (чи шість, раз вони там подвоєні) доведеться знайти того, хто має обладнання для відповідних зварних робіт. Таки в країні є, бо начебто зірваний при затягуванні термінал вже не є проблемою і ремонтується. Але одна справа відправити в інше місто на ремонт одну комірку, та зовсім інша відправляти цілу збірку вагою більше 100кг. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: учора в 09:24 Поділитись Опубліковано: учора в 09:24 22 хвилини тому, Vikctor сказав: там всі дроти припаяні а не прикручен Та вроде нет 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: учора в 09:37 Поділитись Опубліковано: учора в 09:37 (змінено) 38 хвилин тому, volomoto сказав: Для чого балансиру знати внутрішній опір? для того, щоб вирахувати похибку напруги для кожного елементу батареї. За відсутності струму похибки немає, але батарея в нас завжди працює. Згідно еквівалентної схеми джерела енергії, при струмі I на внутрішньому опорі виникне напруга U=I*Rвн. Тоді для адекватного аналізу напругу батареї треба корегувати на цю похибку. Всі нормальні БМС це роблять, але виробники не завжди налаштовують цю функцію. А вона не тільки покращує аналіз стану заряду, а й дозволяє виправити проблемні збірки батарей. Часто збирають секціями 8+8шт з гнучким з'єднанням, тоді для елемента №8 або №9 (в залежності від того як підключені дроти балансування) треба до базового внутрішнього опору додати опір з'єднання секцій. Дана схема робить правильною оцінку напруг елементів під час використання, покращує балансування, запобігає хибному балансуванні. Змінено учора в 09:38 користувачем yur43 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: учора в 09:41 Поділитись Опубліковано: учора в 09:41 16 минут назад, ЯД сказал: Та вроде нет Треба у пана МакДо дізнаватися, бо я досі бачу припаяні) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: учора в 09:56 Поділитись Опубліковано: учора в 09:56 12 хвилин тому, yur43 сказав: при струмі I на внутрішньому опорі виникне напруга U=I*Rвн. Подивіться осцилографом на роботу балансира і побачите, що він працює імпульсами і міряє напругу тоді, коли нема струму, відповідно опір не має ніякого впливу на напругу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: учора в 09:56 Поділитись Опубліковано: учора в 09:56 14 хвилин тому, Vikctor сказав: Треба у пана МакДо дізнаватися, бо я досі бачу припаяні) Привіт. Всі дротики на гвинтиках 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: учора в 09:58 Поділитись Опубліковано: учора в 09:58 1 минуту назад, МакДо сказал: Привіт. Всі дротики на гвинтиках Не чує бачить баба) Тоді все значно простіше. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: учора в 10:01 Поділитись Опубліковано: учора в 10:01 (змінено) 6 хвилин тому, volomoto сказав: Подивіться осцилографом на роботу балансира і побачите, що він працює імпульсами і міряє напругу тоді, коли нема струму, відповідно опір не має ніякого впливу на напругу. я говорив про основний струм, а не струм балансиру. Основний на порядки більший. Легше зрозуміти наочно, маючи під рукою БМС і ввівши для одного елементу корекцію наприклад 3mOm Змінено учора в 10:03 користувачем yur43 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: учора в 10:14 Поділитись Опубліковано: учора в 10:14 3 хвилини тому, yur43 сказав: я говорив про основний струм, а не струм балансиру. Основний на порядки більший Тоді всеодно не розумію до чого тоді знати внутрішній опір. Яка напруга є на комірці – таку і треба враховувати і не треба нічого коригувати. Якщо одна комірка вмираю і в неї росте опір, тоді це буде видно по напрузі і буде спрацьовувати відповідний захист. Я не знаю хто при здоровому глузді буде це маскувати. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: учора в 10:35 Поділитись Опубліковано: учора в 10:35 (змінено) 27 хвилин тому, volomoto сказав: Тоді всеодно не розумію до чого тоді знати внутрішній опір. мабуть правильніше те називати "перехідний опір", як сума внутрішнього опору і опору конструкції збірки. Елемент в спокої припустимо 3,37в, при струмі заряду 100А на клемах вже 3,4в. Але це не значить що елемент зарядився, адже пройшло тільки кілька секунд. Десь там всередині, в еквівалентній схемі, напруга ідеального елементу ще не змінилася, просто до неї додалася напруга яка падає на внутрішньому опорі (а це цілих 30mV, як приклад). Розрахунок з компенсацією внутр.опору дозволяє визначити напругу отого ідеального джерела в еквівалентній схемі і правильніше проводити дії по його вирівнюванню або захисту. Так само при розряді, захист по напрузі комірки має враховувати струм споживання. При 1А це один поріг, а коли ми навантажили 150А, це має бути з врахуванням струму, нижче начення, бо як тільки зменшиться навантаження напруга збільшиться, що буде говорити про передчасність висновку про розряд і відповідно відключення системи. Змінено учора в 10:42 користувачем yur43 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: учора в 10:50 Поділитись Опубліковано: учора в 10:50 (змінено) Випадок з МакДо якраз правильними налаштуваннями компенсації вн.опору дозволяє правильно балансувати і використовувати його батарею. Бо виробник збільшив той перехідний опір перемичками між секціями, але БМС не налаштував враховувати їх вплив. І балансир при заряді качає наприклад №3 в №4, а при розряді перекачує навпаки. А насправді нічого і не треба було балансувати, бо ще рано ото. Чи схожі процеси пасивного балансування. А всього треба було прописати оті опори в налаштуваннях. Змінено учора в 10:52 користувачем yur43 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: учора в 11:17 Поділитись Опубліковано: учора в 11:17 хто б подумав, що з фабричним китаєм головняка буде в рази більше, ніж самому зібрати.. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз