volomoto Опубліковано: 12 грудня Поділитись Опубліковано: 12 грудня 5 хвилин тому, МакДо сказав: Спробував виставити налаштування Енді для балансування, але поки маю перевищення по 3 парам комірок. Щойно знизив ток заряду до 5А, може не так швидко ці пари вилітатимуть в оверчардж. Якщо в одному стрінгу є комірки з 3.57 та 3.35, то все дуже погано і ви це не відбалансуєте ніяк тою БМС. Проблема в тому, що БМС зупиняє заряд шляхом закривання зарядних мосфетів, коли одна комірка досягає OVP і тоді ніяке балансування не відбувається. Обмеження струму до 5А не дуже допоможе, бо струм треба обмежувати динамічно, залежно від того як вириваються комірки, а ця БМС цього також не вміє. У вас дуже сильний розбаланс, який стає тільки гіршим і без зовнішнього втручання ви того не виправите. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 12 грудня Поділитись Опубліковано: 12 грудня 7 хвилин тому, volomoto сказав: Якщо в одному стрінгу є комірки з 3.57 та 3.35, то все дуже погано і ви це не відбалансуєте ніяк тою БМС. Проблема в тому, що БМС зупиняє заряд шляхом закривання зарядних мосфетів, коли одна комірка досягає OVP і тоді ніяке балансування не відбувається. Обмеження струму до 5А не дуже допоможе, бо струм треба обмежувати динамічно, залежно від того як вириваються комірки, а ця БМС цього також не вміє. У вас дуже сильний розбаланс, який стає тільки гіршим і без зовнішнього втручання ви того не виправите. 223мВ зʼявилося після встановлення налаштувань від Енді))) До того максимум був 93 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 12 грудня Поділитись Опубліковано: 12 грудня 29 хвилин тому, МакДо сказав: 223мВ зʼявилося після встановлення налаштувань від Енді))) До того максимум був 93 продайте комусь цю погану батарею, а собі купіть хорошу. В мене і покупець є на вашу. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 12 грудня Поділитись Опубліковано: 12 грудня 10 хвилин тому, yur43 сказав: продайте комусь цю погану батарею, а собі купіть хорошу. В мене і покупець є на вашу. Ідея не погана. А що взяти в замін? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 12 грудня Поділитись Опубліковано: 12 грудня 4 хвилини тому, МакДо сказав: А що взяти в замін? Хорошу батарейку ? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 12 грудня Поділитись Опубліковано: 12 грудня 3 хвилини тому, yur43 сказав: Хорошу батарейку ? У ФБ бачу що у людей батарейки Deye відлітають, у ютюб як пілон поганий, а інші китайські за не всі гроші я вже й годі шукати Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 12 грудня Поділитись Опубліковано: 12 грудня Якось надто швидкій перехід від 5 часов назад, yur43 сказал: немає там проблемних банок, є проблемна конструкція. Але БМС має спосіб виправити це. Треба в стані заряду близько 50% промоніторити напруги комірок з струмом наприклад 50А і без струму. Налаштуваннями компенсації внутрішнього опору добитись мінімальної різниці напруг для струму 50А. Потім поставити поріг для балансування може 4,2в і збірка поступово збалансується. Програмних налаштувань вистачить. до 19 минут назад, yur43 сказал: продайте комусь цю погану батарею, а собі купіть хорошу. В мене і покупець є на вашу. Цікаво а може во всіх готових рішеннях (тіх саміх деє) встановлений пасивний балансир і користувач просто не має доступу до моніторингу рівня зарядженості комірок, а замість цього спокійно користується своєю батареєю роками і спить спокійно. Як ото товарищ пана МакДо. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 12 грудня Поділитись Опубліковано: 12 грудня Тільки що, Vikctor сказав: спить спокійно Я вже проклинаю той день, коли замовив usb/rs485 свисток 🤣 Все що мене турбувало - чому вона розряджається до 96 і знову до 100 циклами. Але знайшов відповідь у налаштув Бмс. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 12 грудня Поділитись Опубліковано: 12 грудня 1 хвилину тому, МакДо сказав: У ФБ бачу що у людей батарейки Deye відлітають, у ютюб як пілон поганий, а інші китайські за не всі гроші я вже й годі шукати а чого пілон поганий? Його хоча б налаштовують на заводі. Ті що я бачив, були збалансовані. Інша справа, чи варті вони тих грошей, але це готовий продукт. Безродні виробники часто продають трохи недороблене, але все можна довести до норми. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 12 грудня Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2 минуты назад, МакДо сказал: У ФБ бачу що у людей батарейки Deye відлітають, у ютюб як пілон поганий, а інші китайські за не всі гроші я вже й годі шукати Якщо дійсно вирішити продати, то тут вже багацько користувачив саморобних акб. Все розповімо та навчимо. До речі наразі найнижча ціна на комірни Eve 314Аг з тих що я бачив на нконі. Комірки з шинками біля вашого порогу виходять трохи менше ніж 85 євро за кВтг. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 12 грудня Поділитись Опубліковано: 12 грудня (змінено) 9 хвилин тому, Vikctor сказав: Цікаво а може во всіх готових рішеннях (тіх саміх деє) встановлений пасивний балансир і користувач просто не має доступу до моніторингу рівня зарядженості комірок, а замість цього спокійно користується своєю батареєю роками і спить спокійно. Як ото товарищ пана МакДо. моніторинг, як і непотрібні знання - зло, а корінь його - школа, конкретно вчительки молодших класів. Була в мене одна.. Змінено 12 грудня користувачем yur43 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 12 грудня Поділитись Опубліковано: 12 грудня 11 хвилин тому, Vikctor сказав: Якщо дійсно вирішити продати, то тут вже багацько користувачив саморобних акб. Все розповімо та навчимо. До речі наразі найнижча ціна на комірни Eve 314Аг з тих що я бачив на нконі. Комірки з шинками біля вашого порогу виходять трохи менше ніж 85 євро за кВтг. Теоретично цікаво зібрати 16s. Але ж блін знову diy 🤣. То захопливо, але коли вже заведений))). А скільки ще доларів піде на комплектуючі? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 12 грудня Поділитись Опубліковано: 12 грудня от дивлюсь на дисбаланс у standby і хоч до рани прикладай. Хоч бери і не використовуй))) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 12 грудня Поділитись Опубліковано: 12 грудня Замовив шину. Заміню, по спостерігаю і вже далі думатиму як далі. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 12 грудня Поділитись Опубліковано: 12 грудня 28 минут назад, МакДо сказал: А скільки ще доларів піде на комплектуючі? 130$ на бмс, 50$ на гарний запобіжник з тримачем та мінусовой клемою, 20-40$ на дрібниці і від 40 бо 500 баксів за корпус в залежності від потреб та бажань. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 12 грудня Поділитись Опубліковано: 12 грудня 38 хвилин тому, МакДо сказав: от дивлюсь на дисбаланс у standby і хоч до рани прикладай. Хоч бери і не використовуй))) Це особливість ліфера, що в standby по напрузі неможливо визначити рівень заряду комірок. Тільки при доведені до насичення (більше 3.45) можна побачити хто де срав. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 12 грудня Поділитись Опубліковано: 12 грудня 31 минуту назад, МакДо сказал: Замовив шину. Заміню, по спостерігаю і вже далі думатиму як далі. Имхо, закажите отдельно пктивный балансир от дали он правда на 1 ампер но постепенно выравняет ячейки и будет поддерживать их в тонусе, вроде что то такое и от jk было но не уверен, или просто бмс поменять на jk инверторную У меня тоже вчера прикол был, настроил тайм оф юс что бы заряжать ночью и разряжать днем до 50% А jk не разрешает разряд при наличии сети по протоколу деи, поменял протокол на люкспавер разрешила 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 12 грудня Поділитись Опубліковано: 12 грудня 3 хвилини тому, mib сказав: А jk не разрешает разряд при наличии сети по протоколу деи Ось це дивно. @Vikctor, це дійсно так? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 12 грудня Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2 минуты назад, МакДо сказал: Ось це дивно. @Vikctor, це дійсно так? Может это мой частный случай, и я какой то параметр в батареи поставил не так, я до видео энди еще не добрался, которое мне скинул Виктор И есть подозрение что по протоколу дея jk этот параметр передает инвертору, а по протоколу люкс нет Или дело в разнице прошивки у меня июльская Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 12 грудня Поділитись Опубліковано: 12 грудня Тільки що, mib сказав: Может это мой частный случай, и я какой то параметр в батареи поставил не так, я до видео энди еще не добрался, которое мне скинул Виктор И есть подозрение что по протоколу дея jk этот параметр передает инвертору, а по протоколу люкс нет Или дело в разнице прошивки у меня июльская Цікаво звідки Бмс знає про наявність мережі? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 12 грудня Поділитись Опубліковано: 12 грудня 1 минуту назад, МакДо сказал: Цікаво звідки Бмс знає про наявність мережі? Может ей инвертор шепчет, что если хочешь зарядиться то у меня сеть есть Но когда я выключил вводной автомат то разряж батареи начался Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 12 грудня Поділитись Опубліковано: 12 грудня 14 минут назад, mib сказал: А jk не разрешает разряд при наличии сети по протоколу деи, поменял протокол на люкспавер разрешила Дивно - в мене протокол деє і бмс не заперечує розряджання акб при наявності мережі. 11 минут назад, МакДо сказал: Ось це дивно. @Vikctor, це дійсно так? В мене дозволяє. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 12 грудня Поділитись Опубліковано: 12 грудня 6 минут назад, mib сказал: Может это мой частный случай, и я какой то параметр в батареи поставил не так, я до видео энди еще не добрался, которое мне скинул Виктор И есть подозрение что по протоколу дея jk этот параметр передает инвертору, а по протоколу люкс нет Или дело в разнице прошивки у меня июльская Я вам не відео скинув, а його підборку скрінів налаштувань бмс. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 12 грудня Поділитись Опубліковано: 12 грудня 7 минут назад, mib сказал: Или дело в разнице прошивки у меня июльская Може й так. В мене до речі теж не нова. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 12 грудня Поділитись Опубліковано: 12 грудня 2 минуты назад, Vikctor сказал: Я вам не відео скинув, а його підборку скрінів налаштувань бмс. Аааа спасибо, я почему то подумал что видео и отложил на попозже когда мне в ухо дочка перестанет рассказывать весь поток информации 5 лет и ее не остановить 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз