Фрай Опубліковано: 21 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 квітня 2023 (змінено) Не знайшов відповідну тему тому пропоную задавати подібні питання тут Зовнішній блок кондиціонера тимчасово був під‘єднаний пвс, рідко користуюсь, зараз хочу підключити до розподільчого щитка, але не можу зрозуміти який перетин дроту має бути достатнім згідно потужності? Дякую Змінено 21 квітня 2023 користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Firetuf Опубліковано: 21 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 квітня 2023 3 минуты назад, Фрай сказал: Не знайшов відповідну тему тому пропоную задавати подібні питання тут Зовнішній блок кондиціонера тимчасово був під‘єднаний пвс, рідко користуюсь, зараз хочу підключити до розподільчого щитка, але не можу зрозуміти який перетин дроту має бути достатнім згідно потужності? 1. Якщо буде тільки один споживач, то достатньо і 3х1,5. Але враховуючи довжину, то стандартно беруть 2,5 мм.кв. Автомат 16А. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 21 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 21 квітня 2023 (змінено) Дякую! Довжина буде 6,5 м, в принципі так і хотів на 2,5 як було, але знітили цифри на лейбі про 5,5 kW, чи це не за ті кіловати мова? бо тепер ламаю голову який автомат поставити? Змінено 21 квітня 2023 користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Firetuf Опубліковано: 21 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 квітня 2023 5 минут назад, Фрай сказал: Дякую! Довжина буде 6,5 м, в принципі так і хотів на 2,5 як було, але знітили цифри на лейбі про 5,5 kW, чи це не за ті кіловати мова? Нє, то не про те))) В даному випадку нас цікавить вхідна (споживча) потужність - 2,25кВт/10,2А 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 21 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 квітня 2023 (змінено) 7 годин тому, Фрай сказав: Дякую! Довжина буде 6,5 м, в принципі так і хотів на 2,5 як було, але знітили цифри на лейбі про 5,5 kW, чи це не за ті кіловати мова? То мощность охлаждения/ обогрева, А ниже инпут - мощность на входе для генерации охл/ обогрева инглишом ж по белому напечатано) Змінено 21 квітня 2023 користувачем ЯД 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 25 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2023 (змінено) При струмі до 11,5А та перерізі 1,5 кв.мм. втрати не перевищать номінал (5%) при довжині кабелю до 20м. Треба тільки зауважити, що вітчизняний ПВС то не кабель а провід із всіма недоліками, що з цього витікають. Враховуючи довжину до 7 метрів, я б особисто, як для себе, все ж для стаціонарної проводки взяв би кабель ВВГ 3х1,5 або 3х2,5. ПВС то таке... Він буде трохи дешевшим, і за нормами начебто проходить, але ж для стаціонарного підключення, особливо з виходом назовні (хоч і в трубці) не призначений. Змінено 25 квітня 2023 користувачем Vladdi 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Firetuf Опубліковано: 25 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2023 3 минуты назад, Vladdi сказал: При струмі до 11,5А та перерізі 1,5 кв.мм. втрати не перевищать номінал (5%) при довжині кабелю до 20м. Треба тільки зауважити, що вітчизняний ПВС то не кабель а провід із всіма недоліками, що з цього витікають. Враховуючи довжину до 7 метрів, я б особисто, як для себе, все ж для стаціонарної проводки взяв би кабель ВВГ 3х1,5 або 3х2,5. ПВС то таке... Він буде трохи дешевшим, і за нормами начебто проходить, але ж для стаціонарного підключення, особливо з виходом назовні (хоч і в трубці) не призначений. Офф. Якщо вже бути до кінця чесним і послідовним))), то підключення окремого електроприймача (в нашому випадку кондиціонер) проводом з'єднувальним типу ПВС, ніяк не суперечить Нормам. Ось коли ПВС, а ще гірше ШВВП, застосовуються у стаціонарній проводці , з подальшими розгалуженнями, з'єднаннями, і тд, це заборонено. Ну і мегометр наше усьо!) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 25 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2023 1 година тому, Firetuf сказав: Ось коли ПВС, а ще гірше ШВВП А чим ШВВП гірше ПВС в стаціонарній проводці? Це ж ті самі проводи, просто по-іншому запаковані в зовнішньо ізоляцію, яка має різну механічну стійкість, але в стаціонарної проводки практично нема механічого навантаження. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Firetuf Опубліковано: 25 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2023 (змінено) 1 час назад, volomoto сказал: А чим ШВВП гірше ПВС в стаціонарній проводці? Це ж ті самі проводи, просто по-іншому запаковані в зовнішньо ізоляцію, яка має різну механічну стійкість, але в стаціонарної проводки практично нема механічого навантаження. Ніт, це не тіж самі. Опір ізоляції різний. Тому і вимоги щодо максимальної робочої напруги різні. В мене є такий собі особистий вираз "міцний" кабель. Так от ВВГ, чи моя мрія "безгалогенний полімер " - це більш міцний кабель. І ізоляція, і перенавантаження, і зовнішні умови, і срок служби і тд. все краще. А там все менше і гірше. Якось так) Змінено 25 квітня 2023 користувачем Firetuf 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 25 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2023 Дякую! ось ще питання, маю пряме підключення з щитка до бойлера кабелем 3Х6. До нього підключив інвертор і маю проблему яку рекомендують лікувати прокладенням окремого «нуля». треба тягнути 6 квадратів чи можно 4? (завтра їду купувати моножилу і хочу знати напевне) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikingua Опубліковано: 25 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 25 квітня 2023 переріз кабеля треба рахувати згідно з навантаженням... але якщо інші вже 6, то краще 6 і брати... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 26 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 26 квітня 2023 14 часов назад, Фрай сказал: треба тягнути 6 квадратів чи можно 4? Трифазні кабелі із зменшеним перерізом нульового дроту використовувались для підключення трифазних струмоприймачів з рівномірним навантаженням на фази (насамперед то були трифазні двигуни верстатів та інших механізмів на виробництвах). У випадку, якщо навантаження нерівномірне, використовуються кабелі з рівномірними перерізами всіх провідників. А що у Вашому випадку? Підключення кабелем 3х6 натякає, що то є однофазний струмоприймач... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Firetuf Опубліковано: 26 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 26 квітня 2023 15 часов назад, Фрай сказал: Дякую! ось ще питання, маю пряме підключення з щитка до бойлера кабелем 3Х6. До нього підключив інвертор і маю проблему яку рекомендують лікувати прокладенням окремого «нуля». треба тягнути 6 квадратів чи можно 4? (завтра їду купувати моножилу і хочу знати напевне) Вам потрібен окремий чистий нуль? Краще тоді в кабелі задійте жилу заземлення під "другий" нуль, а бойлер заземліть окремою жилою. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз