МаТраС Опубліковано: 3 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 квітня 2023 (змінено) ситуація класична. квартира 80-х. вся проводка алюміній. передивився кучу інфо. хто через болт з шайбою робить,хто свинцем припой робить. коменти різні) треба від розетки провести ще 2 розетки та перенести вимикач. в кого є довголітній працюючий спосіб?) навантаження на розетку не більше 2 квт пс: не хотів брати цільний провід, але тампяци ж закидаєте. так і бути візьму) Змінено 3 квітня 2023 користувачем МаТраС Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 3 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 квітня 2023 я якимись такими з'єднував і все нормально electrica-shop.com.ua/ua/kak-soedinit-provod-kabel 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 3 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 3 квітня 2023 4 хвилини тому, US7IGN сказав: я якимись такими з'єднував і все нормально electrica-shop.com.ua/ua/kak-soedinit-provod-kabel ща заплюють) скіко років працює? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Shturman1 Опубліковано: 3 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 квітня 2023 20 минут назад, МаТраС сказал: треба від розетки провести ще 2 розетки сучасні розетки мають контакти для приєднання двох провідників при чому самі провідники між собою напряму не контактують 22 минуты назад, МаТраС сказал: перенести вимикач там де стояв старий вимикач організовуєте розпаєчну коробку і робите там з'єднання любим доступним методом (тими самими болтами з шайбами). 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 3 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 3 квітня 2023 2 хвилини тому, Shturman1 сказав: сучасні розетки мають контакти для приєднання двох провідників при чому самі провідники між собою напряму не контактують там де стояв старий вимикач організовуєте розпаєчну коробку і робите там з'єднання любим доступним методом (тими самими болтами з шайбами). по вимикачам,то ясно.там навантаження херня. а врозетці, по ходу алюміній з тим контактом, який він там хз контактує то) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 3 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 квітня 2023 20 минут назад, МаТраС сказал: ща заплюють) скіко років працює? 5, але я тільки на світло ставив. там ще всередині якійсь солідол був типу щоб корозії не було 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 3 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 3 квітня 2023 21 хвилину тому, US7IGN сказав: 5, але я тільки на світло ставив. там ще всередині якійсь солідол був типу щоб корозії не було ясно. світло не показник. обічгівач 2 квт- показник) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Firetuf Опубліковано: 3 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 квітня 2023 39 минут назад, МаТраС сказал: ща заплюють) скіко років працює? Маску одягни))) Найпростіше - клеми Ваго, які вже показали, або клемники під гвинт. Найнадійніше - перехідник люмінь/мідь опресовка. Якщо напряму з розетки, то: 1. Якщо клема у розетки під гвинт, то люмінь/мідь заборонено як по матеріалам, так і по різним діаметрам. 2. Якщо клемники під прижим (аналогічно Ваго), то можна. Але тут постає питання, чи витримає люмінявий кабель плануєме максимальне навантаження?((( 1 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Firetuf Опубліковано: 3 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 квітня 2023 24 минуты назад, US7IGN сказал: 5, але я тільки на світло ставив. там ще всередині якійсь солідол був типу щоб корозії не було Це змазка, обов'язково для таких з'єднань 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 3 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 квітня 2023 btw у ваго клеми ал-ку йдуть з пастою всередині а то шо заплюють то нормально, в мене квартира на вагах повністю тепер от будинок, головне вагі ті шо вагі а не ті шо в епіцентрі "тіпа вагі" 1 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 3 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 3 квітня 2023 (змінено) 13 хвилин тому, Firetuf сказав: Маску одягни))) Найпростіше - клеми Ваго, які вже показали, або клемники під гвинт. Найнадійніше - перехідник люмінь/мідь опресовка. Якщо напряму з розетки, то: 1. Якщо клема у розетки під гвинт, то люмінь/мідь заборонено як по матеріалам, так і по різним діаметрам. 2. Якщо клемники під прижим (аналогічно Ваго), то можна. Але тут постає питання, чи витримає люмінявий кабель плануєме максимальне навантаження?((( витримає, бо в старій розеці обігрівач і вся мілка техніка була на ній дякую, по розеткам ясно. треба брати з клемниками замість болтів. ще не бачив,але цікаво опресовка, звісно відпадає. Змінено 3 квітня 2023 користувачем МаТраС 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kaha Опубліковано: 3 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 квітня 2023 а почему просто не купить алюминиевый кабель ? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 3 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 3 квітня 2023 1 хвилину тому, kaha сказав: а почему просто не купить алюминиевый кабель ? та якось в європу йдемо)) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 3 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 квітня 2023 2 минуты назад, kaha сказал: а почему просто не купить алюминиевый кабель ? і головне потім не забути його переломати в стіні, шоб веселіше жилося ) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 3 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 3 квітня 2023 17 хвилин тому, standov сказав: btw у ваго щось не находить її.. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 3 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 квітня 2023 28 минут назад, МаТраС сказал: щось не находить її.. Клема WAGO 2273-242 для 2 провідників 2.5 мм² (мідь + алюміній) з пастою 24 А (2273-242) купити за доступною ціною з доставкою по Києву та Україні: ціна, фото, характеристики > Пан Електро (panelectro.ua) перше шо знайшов 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 3 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 3 квітня 2023 (змінено) 3 хвилини тому, standov сказав: Клема WAGO 2273-242 для 2 провідників 2.5 мм² (мідь + алюміній) з пастою 24 А (2273-242) купити за доступною ціною з доставкою по Києву та Україні: ціна, фото, характеристики > Пан Електро (panelectro.ua) перше шо знайшов аа,ясно. а то я розетку таку шукав з клемою ваго.) треба жі там під єднатись. якщо таких немає, то стару якось боком у ваго а потім вже до нової Змінено 3 квітня 2023 користувачем МаТраС 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 3 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 квітня 2023 Только что, МаТраС сказал: аа,ясно. а то я розетку таку шукав з клемою ваго.) треба жі там під єднатись розеток прямо з ваго я особисто не бачив, є просто розетки під затискний контакт (відповідно контакт ку-ал через сталеву пластину), а пасту можна купити окремо ) Купити Шприц 20мл з контактної пастою Alu-plus WAGO 249-130, ціна 135 грн - Prom.ua (ID# 1217513224) 1 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 3 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 квітня 2023 2 минуты назад, МаТраС сказал: треба жі там під єднатись якщо що, 3 таких вагі та розетка влазять в звичайний підрозетник з гарантією 100%, перейшли в підрозетнику на мідь через вагі, а міддю вже розетку 1 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 3 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 3 квітня 2023 6 хвилин тому, standov сказав: розеток прямо з ваго я особисто не бачив, є просто розетки під затискний контакт (відповідно контакт ку-ал через сталеву пластину), а пасту можна купити окремо ) Купити Шприц 20мл з контактної пастою Alu-plus WAGO 249-130, ціна 135 грн - Prom.ua (ID# 1217513224) ну то в ту сталеву пластину можна в одну алюміньку встромити а в другу мідь. чи з лінї алюмінієвої зайти у ваго, а потім вже в розетку міддю? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 3 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 квітня 2023 1 минуту назад, МаТраС сказал: ну то в ту сталеву пластину можна в одну алюміньку встромити а в другу мідь. чи з лінї алюмінієвої зайти у ваго, а потім вже в розетку міддю? можна я так і так але я би особисто зробив другий варіант, бо пару раз розетку необережно змонтуєте і люмуніна обламається, і обламається вона як завжди десь під саму штробу, і секс забезпечено. а так в вагу встромив з неї мідь, обережно вагу в глубину коробки піджав і воно там собі живе, а мідь гнути вже до усрачки 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 3 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 3 квітня 2023 2 хвилини тому, standov сказав: можна я так і так але я би особисто зробив другий варіант, бо пару раз розетку необережно змонтуєте і люмуніна обламається, і обламається вона як завжди десь під саму штробу, і секс забезпечено. а так в вагу встромив з неї мідь, обережно вагу в глубину коробки піджав і воно там собі живе, а мідь гнути вже до усрачки дякую Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Firetuf Опубліковано: 3 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 квітня 2023 18 минут назад, МаТраС сказал: якщо таких немає, то стару якось боком у ваго а потім вже до нової Не займайтесь фантазіями) Зробіть по американські!))) Методом відгалудження. Алюмінь в Ваго, з Ваго мідним на розетки. І на старі, і на нові. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: 3 квітня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 3 квітня 2023 1 хвилину тому, Firetuf сказав: Не займайтесь фантазіями) Зробіть по американські!))) Методом відгалудження. Алюмінь в Ваго, з Ваго мідним на розетки. І на старі, і на нові. да так і буде. всихм щире дякую за оперативність 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurets12 Опубліковано: 3 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 3 квітня 2023 1 час назад, МаТраС сказал: та якось в європу йдемо)) То что ты кусок провода 2 метра поставишь медный, а остальное алюминий, умным человеком тебя не назовут. Выше писали взять алюминиевый провод и сделать хорошую скрутку. И простоит оно, ещё 30 лет, как и все остальное до этого. А самое главное что бюджетно и без головняка чем соединить. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз