Богдан32 Опубліковано: 22 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 22 березня 2023 Отже маю таку проблему, маю ділянку ( часний сектор ) на якій стоїть старий будинок ( в майбутньому планував будувати там ще один новий ) але поруч забудовник сусід викупив ділянку і намагається впихнути туди 2 4поверхові будинки з квартирами, гроші по закону зробили свою справу. Будинок він хоче побудувати в притул до мого паркану ( відступом 1 метр ), зрозуміло що мені не хочеться такого сусідства адже 12 метрова стіна над головою абсолютно ні до чого.... В мене питання... я видивився що по нормам від курника має бути відступ 15 метрів. То чи можу я поки не почалося будівництво сусіда, побудувати там маленький курник і тим самим зайняти місце під будівництво завдяки нормам ДБН що дозволять йому будувати лише за 15 метрів від курника ? Виглядає смішно але просто не знаю що робити... жили, горя не знали, а тепер мало того що війна так ще і з*явилося таке недобропорядне сусідство чи може хто підкаже як бути ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Maryan_bhfz Опубліковано: 22 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 22 березня 2023 3 минуты назад, Богдан32 сказал: гроші по закону зробили свою справу Я думаю, що в цих словах криється відповідь на ваше запитання, чи допоможе курник, впевнений, що не допоможе. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dendnepr Опубліковано: 22 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 22 березня 2023 6 минут назад, Богдан32 сказал: Отже маю таку проблему, маю ділянку ( часний сектор ) на якій стоїть старий будинок ( в майбутньому планував будувати там ще один новий ) але поруч забудовник сусід викупив ділянку і намагається впихнути туди 2 4поверхові будинки з квартирами, гроші по закону зробили свою справу. Будинок він хоче побудувати в притул до мого паркану ( відступом 1 метр ), зрозуміло що мені не хочеться такого сусідства адже 12 метрова стіна над головою абсолютно ні до чого.... В мене питання... я видивився що по нормам від курника має бути відступ 15 метрів. То чи можу я поки не почалося будівництво сусіда, побудувати там маленький курник і тим самим зайняти місце під будівництво завдяки нормам ДБН що дозволять йому будувати лише за 15 метрів від курника ? Виглядає смішно але просто не знаю що робити... жили, горя не знали, а тепер мало того що війна так ще і з*явилося таке недобропорядне сусідство чи може хто підкаже як бути ? кто первый оформил строительстьво, тот и прав 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Богдан32 Опубліковано: 22 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 22 березня 2023 там будівництво ще не оформлено. але цікаво на скільки така ідея має право жити ? чи це безглуздо ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 22 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 22 березня 2023 Біжить в архітектуру, та отримуйте Стройпаспорт на щось маленьке. Наприклад, гараж. Сусід вже не зможе отримати дозвіл на будівництво. Хоча навряд це ойго зупинить. Но в вас буде козир для перемовин з ним. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 27 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 27 березня 2023 В 22.03.2023 в 16:37, Богдан32 сказал: там маленький курник Чтобы отпугнуть соседа лучше маленький свинарник построить) 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
kovalenko Опубліковано: 12 квітня 2023 Поділитись Опубліковано: 12 квітня 2023 27.03.2023 в 08:59, DimaF сказав: Чтобы отпугнуть соседа лучше маленький свинарник построить) І поставити мангал Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз