irina1969 Опубліковано: 23 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 23 березня 2023 Для ТС, Вам дали дуже слушну пораду шукати ділянку на якій є схил, зазвичай вони продаються дешевше і там можна реалізувати Ваш задум...так це буде цоколь + підвал, але вся площа буде корисною,особистий досвід )) у мене так зроблено і я дуже вдячна Господу, що у нас так...цоколь- гараж, ванна кімната, комора, котельна та житлова кімната (30 кв. м)...можна жити автономно при потребі і не бігати нагору...я додала проект, ми зробили менший, але суть така сама dom_remmers01_23-11-223.pdf 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дмитрий Ф Опубліковано: 24 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 24 березня 2023 Про бейсменты в США и Канаде. Достаточно интересная тема, потому что все те кто хочет строить подвал, и в том числе я аппелируют именно к этому опыту. Так как тут народу куча высказалось против подвалов, пошел я изучать их опыт, почему у них можно, а у нас нельзя. К чему я пришел и что выяснил: 1. Бейсмент строится по монолитной несьемноопалубочной технологии. У нас есть такое, но мало кто строит потому что само домостроительство у них и у нас отличается. У нас в основном строят каменное, а у них картонное... Т.е. нагрузка на фундамент разная, а значит и цена на фундамент разная 2. У бейсмента есть 2 назначения: 2.1. Увеличение площади на маленьком участке. Там как оказалось участки в основном от 6 до 10 соток, а дома они любят строить будь здоров, возможно как раз из-за проблем со звукоизоляцией, но это не точно. 2.2. В штатах где периодически дома сдувает, люди прячутся в бейсментах от ураганов. 3. Есть мнение что бейсменты строят как бункер после Карибского кризиса, но что-то мне подсказывает что нет. Бункеры они почему-то отдельно всегда строят, как отдельную конструкцию. Вобщем я с вашими аргументами против подвала завис ((( Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 24 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 березня 2023 Особисто я в бейсментах побачив дві великі раціональні ідеї - розміщення в них інженерних служб та комунікацій, залишаючи наверху максимум корисної площі під власне житло. По друге, це збільшує теплоефективність всього будинку. Я б собі саме так і робив. Не думаю що в Канаді тепліше ніж в Україні і не чув щоб вони мерзли в своїх паперових будинках. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
normal Опубліковано: 24 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 березня 2023 41 хвилину тому, Дмитрий Ф сказав: Вобщем я с вашими аргументами против подвала завис Ніхто не казав, що підвал це погано, якщо впевнені у заробітках, то будуйте - але у вас не підвал, а повноцінний опалювальний житловий поверх, через 10 років будете з дружиною жити на 60м2, а опалювати все життя 200м2, якщо впевнені у пенсії, то робіть. І попрацюйте над плануванням, бо ні меблі не позначені, якісь незрозумілі ROOM 31... 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 24 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 березня 2023 1 час назад, Дмитрий Ф сказал: Вобщем я с вашими аргументами против подвала завис ((( А я против всех))... я за подвал✋. Если с умом подойти к этому вопросу... и если человеку реально необходим подвал - нужно делать, он себя оправдает. Ни один из моих Заказчиков, у которых в проектах был подвал об этом не пожалели... хотя я их в то время пытался убедить этого не делать. Это вопрос потребностей и приоритетов. 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 24 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 березня 2023 Стены монолит или ФБС... разница в деньгах около 20%... разницу можно увеличить, если блоки взять б/у-шные. А вот плиту перекрытия в нынешних обстоятельствах по любому нужно делать монолитную... мм200-250. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дмитрий Ф Опубліковано: 24 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 24 березня 2023 57 минут назад, MAESTRO DNEPR сказал: Стены монолит или ФБС... разница в деньгах около 20%... разницу можно увеличить, если блоки взять б/у-шные. А вот плиту перекрытия в нынешних обстоятельствах по любому нужно делать монолитную... мм200-250. Хорошо и сколько стоит условный подвал в доме 11 на 11? Подушка + Крышка. Потому как цены плавают от 15к до 40к. И тут вообще не понятно ) Вот по вашему опыту сколько это обычно выходило? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: 24 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 березня 2023 если из комбинированных блоков делать, теоретически стены подвала не должны быть дороже стен дома. Или стены подвала должны быть обязательно толще стен дома? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Savcha Опубліковано: 24 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 березня 2023 15 хвилин тому, Enot123h сказав: если из комбинированных блоков делать Залишилося придумати як такі блоки гідроїзолювати :)))) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 24 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 24 березня 2023 1 час назад, Дмитрий Ф сказал: Хорошо и сколько стоит условный подвал в доме 11 на 11? Подушка + Крышка. Потому как цены плавают от 15к до 40к. И тут вообще не понятно ) Вот по вашему опыту сколько это обычно выходило? Нет, так не получится... у всех разные размеры, разные материалы и в разное время строились. И я приблизительно называть цифры не умею... но я могу посчитать смету по готовому проекту, привязанному к реальному участку, с точностью до гривны. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 26 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 26 березня 2023 23.03.2023 в 13:59, Дмитрий Ф сказав: я уже если не ошибаюсь уже 8 раз переезжал по Украине ) и честно говоря как-то подустал Вместо того, чтобы один раз переехать за пределы Украины... 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 26 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 26 березня 2023 51 минуту назад, vadimv сказал: Вместо того, чтобы один раз переехать за пределы Украины... хто б казав 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 26 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 26 березня 2023 15 хвилин тому, US7IGN сказав: хто б казав Той, хто знає, про що каже. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дмитрий Ф Опубліковано: 26 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 26 березня 2023 17 часов назад, vadimv сказал: Вместо того, чтобы один раз переехать за пределы Украины... мда... вроде форум про строительство, а у вас все про эмиграцию... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 27 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 27 березня 2023 5 годин тому, Дмитрий Ф сказав: мда... вроде форум про строительство, а у вас все про эмиграцию... Возможно, вы не в курсе, но эта тема тут была наиболее популярной. С 2013 года так точно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дмитрий Ф Опубліковано: 27 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 27 березня 2023 не ну если ее разгонять ) то да будет популярной, а вообще подозрительно... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Дмитрий Ф Опубліковано: 27 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 27 березня 2023 Так. Если по теме, то я начал рассматривать вопрос без подвала и возможностью защитится от вторичного поражения с помощью ставней как в мамаде толщиной 1см. Размышляю о ставнях раздвижных, так как вес одной ставни где-то в районе 150кг. Естественно эту историю нужно будет как-то двигать и не в ручную. Типа такого или такого Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Yull Опубліковано: 27 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 27 березня 2023 8 часов назад, Дмитрий Ф сказал: мда... вроде форум про строительство, а у вас все про эмиграцию... Не зважайте. Людям властиво навішувати власні страхи і сумніви на інших. А щодо підвалу-цоколя, то якщо вас ця думка не покидає, то будуйте, не сильно прислухайтеся до чужих вам людей з абсолютно іншими уявленнями про житло.Тільки будуйте так, щоб він використовувався постійно, війна не вічна. Котельня, літня кухня зі своїм виходом, пральня, комора і т.д., все це можна винести в цоколь і користуватися, а при потребі використовувати як укриття. Чотири дитини це велика родина, у вашому випадку той простір буде не на стільки зайвим. 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 27 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 27 березня 2023 17 хвилин тому, Дмитрий Ф сказав: Так. Если по теме, то я начал рассматривать вопрос без подвала и возможностью защитится от вторичного поражения с помощью ставней как в мамаде толщиной 1см. Размышляю о ставнях раздвижных, так как вес одной ставни где-то в районе 150кг. Естественно эту историю нужно будет как-то двигать и не в ручную. И как вы их будете двигать не вручную при отсутствии электричества? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 27 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 27 березня 2023 21 хвилину тому, Yull сказав: пральня, Це питання...Не дуже зручно бігати з брудними речами с першого поверху вниз і потім все тягнути наверх. Комора для чого? Якщо для кухні, то краще, щоб, запаси зберігались поряд з кухнею, бо не набігаєшься. 26 хвилин тому, Yull сказав: Не зважайте. Людям властиво навішувати власні страхи і сумніви на інших. Згодна з вами. Але пікантність в тому, що люди намагаються давати поради, якими самі не скористались ні раніше, ні зараз. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ozor Опубліковано: 27 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 27 березня 2023 35 хвилин тому, Yull сказав: Не зважайте. Людям властиво навішувати власні страхи і сумніви на інших. А щодо підвалу-цоколя, то якщо вас ця думка не покидає, то будуйте, не сильно прислухайтеся до чужих вам людей з абсолютно іншими уявленнями про житло.Тільки будуйте так, щоб він використовувався постійно, війна не вічна. Котельня, літня кухня зі своїм виходом, пральня, комора і т.д., все це можна винести в цоколь і користуватися, а при потребі використовувати як укриття. Чотири дитини це велика родина, у вашому випадку той простір буде не на стільки зайвим. Ну, так от же була слушна порада: 23.03.2023 в 16:09, irina1969 сказав: Для ТС, Вам дали дуже слушну пораду шукати ділянку на якій є схил, зазвичай вони продаються дешевше і там можна реалізувати Ваш задум...так це буде цоколь + підвал, але вся площа буде корисною,особистий досвід )) у мене так зроблено і я дуже вдячна Господу, що у нас так...цоколь- гараж, ванна кімната, комора, котельна та житлова кімната (30 кв. м)...можна жити автономно при потребі і не бігати нагору...я додала проект, ми зробили менший, але суть така сама dom_remmers01_23-11-223.pdf 1 \u041c\u0411 · 29 завантажень Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 27 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 27 березня 2023 (змінено) 34 хвилини тому, allanek сказав: Але пікантність в тому, що люди намагаються давати поради, якими самі не скористались ні раніше, ні зараз. Це не зовсім так. Люди завчасно евакуювалися з міста, яке більше місяця перебувало під обстрілами і в оточенні Замість того, щоб сидіти в погрібі. Змінено 27 березня 2023 користувачем vadimv 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 27 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 27 березня 2023 За офф- топ буду давати штрафні❗ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Yull Опубліковано: 27 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 27 березня 2023 34 минуты назад, allanek сказал: Це питання...Не дуже зручно бігати з брудними речами с першого поверху вниз і потім все тягнути наверх. Комора для чого? Якщо для кухні, то краще, щоб, запаси зберігались поряд з кухнею, бо не набігаєшься. Моя основна думка про постійне використання, а як саме то вже діло індивідуальне. Я порівнюю свою сім'ю з однією дитиною і кумів з трьома, і це дуже велика різниця в об'ємах закупів, зберігання і т.д. Там тільки для всього дитячого "транспорту" окреме приміщення треба) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 27 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 27 березня 2023 3 хвилини тому, Yull сказав: а як саме то вже діло індивідуальне. Я це для того написала, щоб ТС задумався, який варіант зручніше для його родини))). Коли є різні думки по вирішенню питання, то завжди є привід задуматись, що зручніше, тому що багато чого починаєш розуміти не до початку, а вже після того, як побудувався. тут не питання, хто правий, тут питання, як кому зручніше))) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз