Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

Угу. Якщо сідаєш на нього, то встати вже неможливо, бо він тебе обіймає і каже, що нема куди поспішати 😁. Якщо італійці розуміються на формах та зовнішній красі, то американці, що мене здивувало, ось на тому, про що сказала- якщо сів, то вставати вже нема бажання. Диван приїхав з Вісконсину)))

До речі, мене дуже здивував грунт, що купляла в горщики. Тепер я знаю, як нас дурять в Україні, бо те, що ми купуємо в магазині, готову суміш, чия б вона не була, то якийсь сурогат. Раніше, коли дивилась ролики, завжди дивувалась, що в них якийсь грунт, що суттєво відрізняється від того, що я купувала. Тепер розумію чому. Бо тут продають грунт, навіть не можу ні з чим порівняти- як масло чи щось таке- м'який, пухкий і розсипчастий.

• Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ось приїхало моє замовлення клематиси

Клематис прямостоячий (Clematis recta)- зовсім маленькій відросток, був ще один, але відламан з якось причини. Вважаю його як однорічну рослину

два інших умовно більші . Не знаю, але продавець каже , що це дворічна рослина. 
Знов питання до шановного товариства. Горщик 0,7 літра. Не занадто маленька рослина, щоб висаджуватися на постійне місто , враховуваючі, що посадка на зовнішній стороні паркану? ( котикі , собак, ніхто не відміняв). Чі варто це літо дорощувати в горщику до більш розвинутої рослини?
Далі питання по висадкі згідно з порад продавця. 

Клематис Étoile Violette, цей сорт дуже потужний саджати треба на відстані 1 метр від троянди , бо зачавлює троянду .
тобто не в нозі точно.   Клематис “Президент” (The President) 2 групи, одночасно може бути і 3 групи, квітнення від Віолетти відрізняється по часу, якщо ліана змогла перезимувати буде квітнути двічі весняні квіткі співпадуть з першимі трояндами. Якщо вимерзнет, то квітнуть буде в вересні. Але цій сорт не дуже плететься. Його потрібно розкидати по гілкам троянди, що означає, що посадка в одну яму? Чі такі робить відстань? 

Clematis recta Взагалі стоячій( або лежачій, якщо пускати по низу) , низенький, маленький, квітне білим мелкім, але дуже пахучіми квітами, запропонували, як грунтопокрівний в ноги до троянд і клематісов.  
 Я, звісно, падка на все, що має приємні аромати, то схопила таку ідею. Але щось мене засмучує, буде вона плестися по ногам, чі як її в той композиції разместити? Чи взагалі знайти інше місто( для цього в мене буде рік точно, бо там нема на що дивиться поки що

IMG_5612.jpeg

Змінено користувачем Сарочка
Посилання на коментар

Хочу показати Несплячу гортензію. Переїхала сегодня в нову 16 літрову квартиру😀

Помятаєте, якось я питала що робити з черешком гортензіі , якій мені в подарунок надсилали в листопаді.
Тоді порада була почекати в горщику покі не скіне листя і потім відправити спати. Так ось вона ще жодного разу спати не ходила і листя не скидала. Ось так зимувала і такі трохи росла на холодній веранді, Північна сторона без досвічуваня взагалі. Я все чекала, коли вона , нарешті, скине листя. Але ніт, наростила нових пагонів при +3- +4 градуса. Винесла на день на вулицю, то трохи обтрепало листя, через то не дуже красиві. 
То виходить, що ця красуня взагалі в мене расте цілий рік, як кімнатна рослина без спокою?

IMG_0778.jpeg

• Лайк 3
Посилання на коментар

Аня, не знаю, чого від гортензії чекати, але горщик, то (цитую Іру) "бімба"👍

• Лайк 2
Посилання на коментар

6 годин тому, Сарочка сказав:

Ось приїхало моє замовлення клематиси

Клематис прямостоячий (Clematis recta)- зовсім маленькій відросток, був ще один, але відламан з якось причини. Вважаю його як однорічну рослину

два інших умовно більші . Не знаю, але продавець каже , що це дворічна рослина. 
Знов питання до шановного товариства. Горщик 0,7 літра. Не занадто маленька рослина, щоб висаджуватися на постійне місто , враховуваючі, що посадка на зовнішній стороні паркану? ( котикі , собак, ніхто не відміняв). Чі варто це літо дорощувати в горщику до більш розвинутої рослини?
Далі питання по висадкі згідно з порад продавця. 

Клематис Étoile Violette, цей сорт дуже потужний саджати треба на відстані 1 метр від троянди , бо зачавлює троянду .
тобто не в нозі точно.   Клематис “Президент” (The President) 2 групи, одночасно може бути і 3 групи, квітнення від Віолетти відрізняється по часу, якщо ліана змогла перезимувати буде квітнути двічі весняні квіткі співпадуть з першимі трояндами. Якщо вимерзнет, то квітнуть буде в вересні. Але цій сорт не дуже плететься. Його потрібно розкидати по гілкам троянди, що означає, що посадка в одну яму? Чі такі робить відстань? 

Clematis recta Взагалі стоячій( або лежачій, якщо пускати по низу) , низенький, маленький, квітне білим мелкім, але дуже пахучіми квітами, запропонували, як грунтопокрівний в ноги до троянд і клематісов.  
 Я, звісно, падка на все, що має приємні аромати, то схопила таку ідею. Але щось мене засмучує, буде вона плестися по ногам, чі як її в той композиції разместити? Чи взагалі знайти інше місто( для цього в мене буде рік точно, бо там нема на що дивиться поки що

Clematis recta  

якщо планується висадити    recta  назовні, то я б зараз перевалила в більший горщик і доростила, сам клематис потужний та витривалий, але те що зовні трішки непокоїть, тому вже восени висадіть на постійне місце, обріжте і вже весною буде краса...щодо в ноги та пустити як ґрунтопокривну то я дуууже сумніваюсь ((...він же прямостоячий, росте таким собі кущем кудлатим виключно догори на 1.5 метри...я собі шукаю Clematis recta Purpurea, але щось мимо ((

Étoile Violette

дуже вдалий вибір, у мене він є,   посаджено з трояндами майже поруч, але там такі троянди які самі задавлять любого...в Вашому випадку так, не менше метра

The President,  у всіх клематисів 2 групи можна отримати постійне квітування, просто при посадці майте на увазі, що Вам буде треба місце куди покласти пару гілок на зиму.... восени закидати землею і опадом  і навіть в самі  суворі зими він не вимерзне ...посадки в одну яму з трояндою не варіант, бо у них різні потреби в грунтах і пам"ятаємо про профілактику клематисів від вілта(лужне середовище), поряд цілком можливо...по гілкам троянд він сам розкидається )) ті плеті, що перезимують просто обережно накинути на гілки троянд, а далі він вже сам...в тирнетах радять залишати на зиму 50 см, я залишаю не менше метра і тоді зручно іх закидувати   і він квітне більш щедро

згадала за один клематис  "Bal Tsvetov", він поводить себе дуууже цікаво як 2-3 група, тобто його можна зрізати як 2 і він буде квітнути дуже рано, а можна як 3 і він заквітне з перервою в місяць...для нього дуже підходить комбінована обрізка і тоді він буде квітнути дуже довго...я його люблю за те,  у нього довгі квітоноси і цвіти  наче метелики  і бувають доволі чудернацьки image.thumb.png.2dcd0931f6009a94ca6ab8614665558a.pngimage.thumb.png.1ca2c9fdc5f948aa02710b942ae5f00c.png

6 годин тому, allanek сказав:

Угу. Якщо сідаєш на нього, то встати вже неможливо, бо він тебе обіймає і каже, що нема куди поспішати 😁. Якщо італійці розуміються на формах та зовнішній красі, то американці, що мене здивувало, ось на тому, про що сказала- якщо сів, то вставати вже нема бажання. Диван приїхав з Вісконсину)))

До речі, мене дуже здивував грунт, що купляла в горщики. Тепер я знаю, як нас дурять в Україні, бо те, що ми купуємо в магазині, готову суміш, чия б вона не була, то якийсь сурогат. Раніше, коли дивилась ролики, завжди дивувалась, що в них якийсь грунт, що суттєво відрізняється від того, що я купувала. Тепер розумію чому. Бо тут продають грунт, навіть не можу ні з чим порівняти- як масло чи щось таке- м'який, пухкий і розсипчастий.

Ти знаєш, красива, ергономічна мебель, то мабудь мебель - космополіт😄  самі найзручніші дивани та крісла, які бачила моя мадам СіжУ, були українського бренду Lato  і для мене от прямо було особистим горем коли рашетварі іх розбомбили...  чоловік, сівши в їх крісло   сказав " виносьте от прямо зараз мене і крісло", цінник був зовсім негуманний, але ми тоді купили, а потім ще купили, потім моя сусідка прийшла в гості і вона купила...сподіваюсь вони налагодять виробництво, бо іх м"яка то бімба в гарному значенні цього слова

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Сарочка, і ще...подивилась, Ваші клематиси з теплиці, так що обережно з сонячними променями і краще після посадки чимось притінити...у мене для цього старі плетені кошики

Посилання на коментар

9 годин тому, irina1969 сказав:

Сарочка, і ще...подивилась, Ваші клематиси з теплиці, так що обережно з сонячними променями і краще після посадки чимось притінити...у мене для цього старі плетені кошики

Дякую за поради щодо клематисив. Я вже так гортензію на сонечко спробувала винести (думала трошки загартую.)

По клепатисам теж побачила, що в них нестача світла. Продавец казала, що вони були щільно вкриті  на тиждень снегопада, ну і напевно десь вони зимували  , то колір в них дійсно блідий. Кошикамі теж вкриваю нові  посадки , тільки пластиковими важкими, мега зручно. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

12 годин тому, irina1969 сказав:

то мабудь мебель - космополіт😄  самі найзручніші дивани та крісла, які бачила моя мадам СіжУ, були українського бренду Lato 

Та я ж не сперечаюсь))) Взагалі подібні речі  під суто особисте враження. 

Спочатку ми намагались купити диван якогось  нашого виробника з Дніпра. Але...діло було в 2017 році. Курс долара, якщо пам'ятаю, чи 26 грн чи 28грн. Диван, що впав в око коштував 70000грн!!! Тому змушені були замовити диван з Америки 😁, бо , навіть  враховуючи його подорож через океан, ціна вийшла суттєво дешевша. Ну і якби не бажання наших виробників продати пару диванів та виконати місячний план по грошам, я б не взнала, що таке комфортний диван в американській уяві. Та уява мені дуже до вподоби. Вже мовчу про якість. Вона мені теж сподобалась. Особливо з урахуванням того, що це не єдина річ, що приїхала тоді до нас через океан.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Про розплідники. Маленький, який до вподоби, не фотографувала, бо він дійсно маленький і там все зроблено утилітарно для того, щоб розмістити якомога більше рослин. А другий...мені чимось схожий на Проксиму, тільки в південному варіанті. І він дуже великий, до кінця в мене не вистачає сил та часу його обійти.

Повертаючись до пеларгоній. Їх є і багато, дуже багато.Голова обертом від різноманіття їх квітів. в Україні не бачила такого. не фотографувала, бо то треба тільки стояти і клацати. Те, що раніше показувала, то краплинка в морі порівняно з тим, що є зараз. Звісно, що купила😁 Але зараз буде питання суто до Іри. Бо це вона винна в моєму виборі ...і ще кафе на Ринку у Вроцлаві, де ці ампельні росли такими гарними водоспадами з розкиданими суцвіттями простеньких квітів, що здавалось наче це метелики порхають над тим листям.

Тож, Іра, чекаю розповіді, як за ними доглядати- чи потрібно їх прищипувати і як це робити. І хотілось би почути які недоліки?

З смішного. З усього різноманіття квітів пеларгоній вибрала самих простеньких ( останнє фото)- чому? не знаю. Побачила їх і все- всі ті пишні красуні наче припинили існувати для мене. Мабуть настрій такий, що хочеться спокою , щоб емоції не булькали через край, ось на квітах і відбилось.

2ff168dd-8d8c-49db-b02d-aac2cd927048.JPEG

3fb7628e-e226-473e-a53b-49641acaf3a5.JPEG

14a786b1-3e44-4be2-b9fc-561e261ff5e2.JPEG

31ba8ab6-69e7-43fa-9fd9-fa1ceb1d4ad4.JPEG

964b4693-0f5c-4446-8c86-53248f70b047.JPEG

84223542-b51e-4fbf-b7b4-251b765b75b1.JPEG

16568cb2-cefc-483b-a8a3-b8180c7c82ed.JPEG

a4a0ba8d-cd70-4081-972e-8d59334b7311.JPEG

bf35a8d6-5309-49ed-92c0-82c5a7506d00.JPEG

c5e86571-3fcb-40d8-ba12-a2dcd12c197b.JPEG

decdf533-0100-46ee-bf7d-8e8d323680b3.JPEG

e470c61e-a9ea-4124-b3a9-04a6d47749d8.JPEG

520de64e-e6cb-40bf-b6d1-03d69b106648.JPEG

5c9e200b-b6d3-43c9-afc6-631bde8c7c1b.JPEG

3329df6a-d885-4cd1-97de-03ab1319ba92.JPEG

ca1c3c8b-abc1-49d4-80eb-cdd4518c3867.JPEG

b96e57d1-ef23-4b53-9228-e544a26139ba.JPEG

Змінено користувачем allanek
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...