Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

43 хвилини тому, irina1969 сказав:

з клематісом подумайте, вони пасують один одному і це взагалі класика ( головне обрати групу)

А хтось казав, що не бачить їх в своєму саду🤭

16 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

і білосніжні,

Наташа, вони в вас що, всі білі?:shock:

16 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

А ще кухонні ганчірки.

А навіщо? Рушника не вистачає? В мене їх завжди два одночасно. Крім паперових, звісно.

Які ми всі різні, з різними звичками, навіть, "таргани" у кожного свої. А це ми лише за кухонні рушники завели мову? А якщо "копнути" глибше, то що можна нарити😂?

Змінено користувачем allanek
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

26 хвилин тому, allanek сказав:

І навіщо чи чому ти їх прасуєш? Я про кухонні. 

я собі це питання постійно задаю))

у  мене рушник живе також 1-2 дні, маю усілякі і з льону, і махрові ( Юск) і колись давно в Єгипті накупила  в Каркуші  таких гарних з бавовни, а ще я люблю англійські рушники вінтажні

кухонні ганчірки замінила на рушнички з мікрофібри, вони по 3 копійки якщо брати гуртом, а вигляд і зручність вище

з останніх покупок, мої вінтажні англійські, люблю не можу

image.thumb.png.3c4315f7368cb7432dfee988a07c3f85.pngimage.thumb.png.2528aa38de8c06368557c13b848ceef1.pngimage.thumb.png.9f10d8fe8270b07db4ffc60f20d984a4.png

• Лайк 3
  • Дякую 1
Посилання на коментар

2 хвилини тому, irina1969 сказав:

люблю не можу

В мене, не англійські, але щось подібне, тільки в квіточки, теж є. Але вони в мене, скоріше, як серветки використовуються, печиво накрити чи щось таке. ті, звісно, прасую і дуже ретельно. Такі речі мені подобаються на кухні, бо від них кухня стає чимось більшим, чим місце, де готується їжа.

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Тільки що, allanek сказав:

В мене, не англійські, але щось подібне, тільки в квіточки, теж є. Але вони в мене, скоріше, як серветки використовуються, печиво накрити чи щось таке. ті, звісно, прасую і дуже ретельно. Такі речі мені подобаються на кухні, бо від них кухня стає чимось більшим, чим місце, де готується їжа.

я також люблю от прямо дуже-дуже...люблю кухонний текстиль, скатертини, серветки, дуже люблю гарне сервірування...одних кілець для серветок маю 5 наборів, є посуд для окремих свят...може я і старорежимна тітка, але дуже хочу кудись приткнути буфет...я люблю користуватись посудом, наприклад випити чаю з бабусиної чашки  ...я ці чашки пам"ятаю з самого дитинства і тоді для мене не було речі гарнішої

image.thumb.png.3b1a89f4968c982f82fa5406a4ff6a61.png

• Лайк 3
Посилання на коментар

1 година тому, allanek сказав:

Я не про це

Про банні не буду, бо я їх обов'язково через сушку пропускаю. Ну ту, що температурна в пральній машині. Чому так7 Бо нічим іншим не можу добитись такої м'якості від махрових рушників, як після сушки.

А кухонні, то це про особистих "тарганів". Я  їх (тарганів) теж маю, бо життя без них тьмяніє😁. Паперові рушники, то зручно, але звичайні кухонні рушники я теж полюбляю. Та вже давно перейшла на кухонні махрові ( вони невеликого розміру і махра в них невисока). Тому і запитала, бо цікаво)))

І навіщо чи чому ти їх прасуєш? Я про кухонні. В мене рушник на кухні тримається максимум 2 дні, потім в кошик з брудними речами. ні, я не на таке- постійно прасувати рушники. Я, взагалі, не люблю прасувати.

Кухонні  теж з махрою з одній стороні -відкриті для мене цього сезону. Не прасую…. Але кипячу ., бо хоч і міняю рушники кожен день комплект з двох штук, все одно з часом треба їм дуже високу температуру і кисневий відбілювач для видалення залишків масла, які  с часом все одно накопичуються в тканини. Але вони покі що таки приємни , що я їм поки що тількі накриваю щось( випічку наприклад). І так через то що кипячу, то вони всі біли , кольорові невдобно.

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 1
Посилання на коментар

Троянда Souvenir du Docteur Jamain , ніде не можу знайти в продажі, а я прям вже дуже її хочу, :) якщо можливо хтось Сувінир побачить десь, маякните , будь ласка.

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 хвилини тому, irina1969 сказав:

люблю кухонний текстиль, скатертини, серветки, дуже люблю гарне сервірування..

Я теж. Гадаю, що ми не одні таки з тобою)))

3 хвилини тому, irina1969 сказав:

може я і старорежимна тітка, але дуже хочу кудись приткнути буфет.

І чого це одразу старорежимна. Буфет не буфет, а скляні вітрини зараз дуже актуальні. На жаль видалила фото з останнього походу до Ікеї у Вроцлаві. Там виставлена кухня суцільне дерево та скло, дуже близько до буфету, про який ти кажеш.

11 хвилин тому, irina1969 сказав:

наприклад випити чаю з бабусиної чашки  ...я ці чашки пам"ятаю з самого дитинства і тоді для мене не було речі гарнішої

Я тебе розумію. Бо сама це відчувала, коли треба було вирішувати, що з собою брати. яку частинку спогадів та життя взяти з собою.

• Дякую 2
Посилання на коментар

8 хвилин тому, Сарочка сказав:

І так через то що кипячу,

А запустити програму на 90 градусів не допомагає?

Посилання на коментар

7 хвилин тому, allanek сказав:

А запустити програму на 90 градусів не допомагає?

Машина на 9 кг, мені шкода ганяти її заради двох ( якщо 10 даже полотенець)3,5 години. Простіше кинути в таз полотенце 2-3 шт и за 15 хв повільно довести до кипіння. Потім залишаю остивать , полоскаю і все

• Дякую 1
Посилання на коментар

4 хвилини тому, Сарочка сказав:

Простіше кинути в таз полотенце 2-3 шт и за 15 хв повільно довести до кипіння.

Я не кип'ячу кухонні рушники. Нема в мене такої потреби. Може тому, що ще користуюсь паперовими рушниками та все, де треба прибрати олію, роблю це паперовими. В мене, взагалі, звичка , навіть перед тим, як скласти посуд в посудомийку, обов'язково протерти паперовим рушником все від залишків їжі чи якихось продуктів. А звичка не спускати нічого жирного чи з залишками олії в каналізацію настільки перейшла в автоматичний режим ( життя в будинку довело ці дії до автоматизму), що я і зараз, маючи центральну каналізацію, не можу заставити себе не робити цього.

До речі, тут нема звичного сортування сміття, тільки два контейнери- для мокрого сміття та всього іншого. за стільки років ми вже так звикли , що сміття розкладається по різних контейнерах, що я не можу звикнути і мене ступорить, коли пластик, скло та папір треба пакувати все разом.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Почали про кухню, то я згадала, що не подякувала Ані за рецепт, як з грецького йогурта зробити сир. Тож вибачаюсь і звітую- сир смачний і це одна з тих, начебто звичних і непомітних речей, які стають дуже помітними, коли розумієш, що є багато чого в молочних холодильниках, але нема звичного нам сиру. навіть в сирному відділі завжди є окрема вітрина, де продають сортів з 10 якогось місцевого сиру, схожего на бринзу і є якійсь сорт, наче то не сир, бо на вигляд копчені поросячі вуха. Але мені порадили краще не ризикувати  та не купувати ті сири, бо вони мають специфічний смак. До цієї поради я вже встигла спробувати щось подібне- на вигляд наче сир(творог), а смак не передам, бо то було жахливе поєднання солоного з кислим та солодким. Тож зараз, завдяки Ані, сніданок починається ось так. Аня, дуже дякую. Ролики в ютубі теж подивилась))) Сир смачний, як я люблю, з легкою кислинкою та масляний. Маю намір наліпити вареників з сиром.

24005460-7028-4375-93d1-a87cc1d49664.JPEG

• Лайк 2
Посилання на коментар

13 хвилин тому, anabioz сказав:

Сумах (уксусне дерево) на ділянці - красота чи проблеми у майбутньому?

У кого який досвід?

В нас він тут скрізь росте. Жбурляє корнямі на 10 метрів , постійно поросль , доросле іноді підриває бруківку. Саджають суто за парканом, бо на ділянці сусіди відірвуть голову. З плюсів- гарна прикраса взимку. Але мінусів значно більше і в більшости залежить від місця де його саджати. 

• Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар

4 хвилини тому, Сарочка сказав:

Саджають суто за парканом

Паркан (його фундамент) обмежує розповсюдження коріння?

Посилання на коментар

11 хвилин тому, Сарочка сказав:

Саджають суто за парканом,

У випадку, якщо під парканом є фундамент. Інакше паркан не допоможе. В мене не було, бо багато разів на обох форумах (наш та Садиба) казали про те, що сумах то біда. Отже. Моя сусідка посадила сумах в себе, ще і не один, щоб життя заграло веселкою, то спереду будинку та позаду теж. І все вздовж паркану між нами. Все літо слідкували за тим, щоб викорінювати те, що проповзло до нас на ділянку та дало поросль. Скажу більше. І робили таке вперше. Що в сусідки було, можу тільки здогадуватися. Але вона вирішила ще і за парканом зробити красиво- та впендьорила відростки на галявину. Не витримали вже цього. Розвела раундап та побризкала оте, що вона понатикала. Потім кудись поділись і її сумахи, може сама їх повикопувала. Так, гарне, але хай воно росте десь подалі від ваших будинків.

Змінено користувачем allanek
  • Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар

44 хвилини тому, anabioz сказав:

Паркан (його фундамент) обмежує розповсюдження коріння?

Сумнівно. 60 см фундаменту паркана стримувало до якогось часу. Доросле дерево віком 10 років пробило фундамент паркану( складно сказати воно знайшло тріщину, чи само зробило тріщину, чі то просто пройшло під ним .

Теж саме дерево в іншу сторону подолало 8 метрів від матеріньського дерева пролізло під бетонну отмостку і вилізло в щелині між отмосткою і будинком, викопати було не можливо, тож обрізали. Через пару місяців замість одного стирчка вже було одразу чотири. Щелина трохі теперь вокруг поросли постійно розширяється, отмостка начебто міцна, але дерево по троху якось долає той бетон. 

• Лайк 3
  • Дякую 1
Посилання на коментар

1 годину тому, allanek сказав:

Почали про кухню, то я згадала, що не подякувала Ані за рецепт, як з грецького йогурта зробити сир. Тож вибачаюсь і звітую- сир смачний і це одна з тих, начебто звичних і непомітних речей, які стають дуже помітними, коли розумієш, що є багато чого в молочних холодильниках, але нема звичного нам сиру. навіть в сирному відділі завжди є окрема вітрина, де продають сортів з 10 якогось місцевого сиру, схожего на бринзу і є якійсь сорт, наче то не сир, бо на вигляд копчені поросячі вуха. Але мені порадили краще не ризикувати  та не купувати ті сири, бо вони мають специфічний смак. До цієї поради я вже встигла спробувати щось подібне- на вигляд наче сир(творог), а смак не передам, бо то було жахливе поєднання солоного з кислим та солодким. Тож зараз, завдяки Ані, сніданок починається ось так. Аня, дуже дякую. Ролики в ютубі теж подивилась))) Сир смачний, як я люблю, з легкою кислинкою та масляний. Маю намір наліпити вареників з сиром.

Булочка теж дивлюсь (по вигляду) з того універсального тіста, що я колись давала? Якщо не вгадала, то цікаво рецепт.

Посилання на коментар

1 годину тому, anabioz сказав:

Сумах (уксусне дерево) на ділянці - красота чи проблеми у майбутньому?

У кого який досвід?

дивлячись яка ділянка, якщо ну там від гектара то норм ))

у мене сумах по дурості був посаджений на дачній ділянці 5 соток і слава Господу в кутку, він заполонив відростками той куток, виліз на дорогу, поліз до сусідів і  якось проліз в окрему котельню під фундаментом...якщо є бочка 200 літрів, то можна вибити дно і посадити в  цей обмежувач ( це якщо ну дуже хо)..краса він неймовірна, але  зараза ще та

• Дякую 1
Посилання на коментар

Ні, булочка, то з книзі рецептів до хлібопічки Панасонік.  наче колись я його давала. Це базове тісто , без усіляких витребеньок.

Але!!! В мене зараз нова х/п, теж Панасонік, тільки інша модель. І це якось дивно, рецепти базові, але різняться. Стару залишила у Вроцлаві, бо з'ясувалось, що така "корова" теж потрібна. Купила іншу модель та поки не потоваришувала з нею. Чи то вона якась дивно своїми примхами, чи то я не можу підібрати борошно, бо в нас все просто- є борошно вищого гатунку і різні суміші. Все!. Але тут, як в Польщі- Т400, Т500, Т300, для піци і ще якась зовсім сіра. Звісно, що готові суміші для хліба , окремо кукурудзяна, житня, для панеттоне теж окрема суміш є.

Повертаюсь до рецепту. Рецепт тіста для піци завжди ідеальний, з тістом для булочок щось дивне. Все закладаю згідно рецепту, але отримаю не колобок, а таке собі дуже повітряне "безе" по консистенції😁 Що не так, поки не розібралась. Тож, якщо буде таке саме і в вас з тістом, то я попередила, що потрібно буде трохи добавити муки.

Дріжджі - 1чл (5мл)

мука-500гр

Масло (коров'яче), бо інакше поляки пишуть "олія", як в нас, в українській мові - 30гр

цукор- 1,5 ст.л ( ложка 15мл)

сіль- 1,5чл

вода-310 мл

Булочка, що на фото, вчора робила, інший рецепт

дріжджі- 1 та чверть ч.л

мука- 450гр

масло-30гр

цукор- 1ст.л

сіль-1чл

яйце-1шт (50гр)

вода-250мл, або 125мл води+125мл молока. 

Ще робила булочки з базового тіста (перший рецепт, де води 310мл) з додаванням родзинок (100гр)

• Лайк 2
Посилання на коментар

3 години тому, allanek сказав:

Подивилась на твоє смачне фото і згадала, що не пам'ятаю як Аня казала за рецепт сиру...я роблю зі сметани, але там виходить крем- сир

• Дякую 1
Посилання на коментар

Рецепт Ані - кидаєш в морозилку банку з грецьким йогуртом. Він замерзає там, потім дістаєш, розморожуєш та відкидаєш на марлю чи щось схоже. В мене залишились серветки після перелому, але вони з якимось лекарством для заживлення, тому я не ризикнула з ними😂. То скористалась залишками від москітної сітки, якою закрили вікна, бо розмовам про те, що нема , не долітають до моїх вікон усілякі жужуки не вірю. Мухи вже літали і ввечері, якщо ввімкнути світло на терасі, то літає все роями біля ліхтаря. Тож в глибоку миску ставлю дуршлака,потім сітку, в яку перевертаю банку з замороженим йогуртом та чекаю, коли він розморозиться. Потім загортаю розморожену масу в сітку, зверху щось важке і чекаю, коли сироватка стече. Все. Якщо щось не так роблю, то Аня внесе корективи))).

35 хвилин тому, irina1969 сказав:

але там виходить крем- сир

Іра, з того грецького, що тут продають, не виходить сухий сир, він теж трохи масляний , але не такий, як, наприклад, маскарпоне. Ну і в місцевого йогурту нема, як в нас пишуть 2% чи 10%. Просто йогурт і все. Але він смачний, смачніше за ті, що вдома продають чи в Польщі.

Спробуй трохи зробити і зрозумієш, чи влаштовує тебе той сир, що вийде. Я перший раз так і робила. В мене була банка (700гр) десь наполовину заповнена йогуртом, то я її і заморозила на пробу.

Аня дала дуже легкий рецепт. Бо місцеві панянки  казали, що вони щось нагрівають і далі я не вслухалась особливо, бо не хотіла з цим зв'язуватись. А тут ніяких "бубнів". Тож пробуй, потім поділишся враженням.

131a71ad-2362-4142-b50c-71f6f67ffc4d.JPEG

Посилання на коментар

3 хвилини тому, allanek сказав:

Рецепт Ані - кидаєш в морозилку банку з грецьким йогуртом. Він замерзає там, потім дістаєш, розморожуєш та відкидаєш на марлю чи щось схоже. В мене залишились серветки після перелому, але вони з якимось лекарством для заживлення, тому я не ризикнула з ними😂. То скористалась залишками від москітної сітки, якою закрили вікна, бо розмовам про те, що нема , не долітають до моїх вікон усілякі жужуки не вірю. Мухи вже літали і ввечері, якщо ввімкнути світло на терасі, то літає все роями біля ліхтаря. Тож в глибоку миску ставлю дуршлака,потім сітку, в яку перевертаю банку з замороженим йогуртом та чекаю, коли він розморозиться. Потім загортаю розморожену масу в сітку, зверху щось важке і чекаю, коли сироватка стече. Все. Якщо щось не так роблю, то Аня внесе корективи))).

Іра, з того грецького, що тут продають, не виходить сухий сир, він теж трохи масляний , але не такий, як, наприклад, маскарпоне. Ну і в місцевого йогурту нема, як в нас пишуть 2% чи 10%. Просто йогурт і все. Але він смачний, смачніше за ті, що вдома продають чи в Польщі.

Спробуй трохи зробити і зрозумієш, чи влаштовує тебе той сир, що вийде. Я перший раз так і робила. В мене була банка (700гр) десь наполовину заповнена йогуртом, то я її і заморозила на пробу.

Аня дала дуже легкий рецепт. Бо місцеві панянки  казали, що вони щось нагрівають і далі я не вслухалась особливо, бо не хотіла з цим зв'язуватись. А тут ніяких "бубнів". Тож пробуй, потім поділишся враженням.

131a71ad-2362-4142-b50c-71f6f67ffc4d.JPEG

Ага, зрозуміло що вони роблять.
Нагрівається молоко і в тепле кидається щось кисле ( сметана, кефір, пару капель лимона, тощо, можна кислий творог так зробити менш  кислим) щоб почався процес відділення сироватки від білка. 
Творог -по класичному рецепту, а це і є класика , можна робить так  вдома ,але потрібен кухонний термометр, бо якщо зробити температуру занадто високою, не кажучі вже що воно не повинно кипіти взагалі, то творог буде жорсткими крупинками . Треба зробити не один раз, щоб зрозуміти на око, коли достатньо нагріву. Другім мінусом цого буде дуже велика кількість сироватки, яку потім треба кудись дівати.

Звісно, що в хліб, млинці , але ж то починається - ой відкрила банку ананасів, шкода виливати сік, то зроблю ще вот це і це , і так нескінченно 

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

Зрозуміло)) я так роблю як ти ( Аня) описала, але зі сметани ...і нічого складного у приготуванні творога нема, я вже років 25 його роблю і без термометра, Аня права головне щоб не перекипів, бо буде сухий як тирса...зазвичай я роблю, коли в домі багато молочних недоїдків🤣 ( молоко, сметана, йогурт, кефір) все в банку, банку в каструлю з водою і на самий маленький вогонь, як тільки з дна каструлі починають підніматись пузиріки вимкнули і забули, вже повністтю холодним відкидаємо на марлю і підвішуємо на ніч ... отримуєшь творог і сиворотку на хліб...це я розлінилась зараз, бо свекруня передає смачний домашній творог, а раніше я навіть знала   що з 3 літровой банки молока виходить 1 фунт

Якщо хтось користується аліекстрессом, то там дуже зручні мішечки для віджиму

• Лайк 2
Посилання на коментар

Раніше я в мультіварці ( там була окрема програма) робила йогурт. Воно наче і смачно, але мені не вистачало смаку тому йогурту, хоч з закваскою, хоч з ложкою якогось іншого ( натурель) йогурта. Ще кефір пробувала і не пам'ятаю  вже , що ще з кисломолочки. Але прийшла до того, що мені простіше купити 1кг банку грецького йогурту чи кефір з сиром, чим калапуцати по 5 годин в мультіварці. Може тому, що я , майже, не молочна панянка. Сир, так, люблю. Все інше, час від часу. І чи варто вовтузитися з тим всім ( для мене, звісно), то питання, яке я закрила для себе тим, що пішла в магазин та купила 1кг йогурту чи пачку сира. І взагалі, мені подобаються варіанти, де не треба витрачати багато часу та моєї уваги. Тому рецепт Ані влаштовує мене на всі 100%. По-перше, це смачно, по-друге- вимагає мінімум дій від мене.

Посилання на коментар

Так, звісно кожен для себе вирішує що і як йому краще робити, і  це стосується не тільки їжі, а і багатьох інших речей в житті...поділившись своїм досвідом ніхто не чекає, що інші його зкалькують, досвід це просто досвід

• Лайк 2
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...