irina1969 Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня (змінено) 1 годину тому, allanek сказав: 😊 😊 🤭🤭 Подарували мені заміокулькас. А мені завжди в Ікеї подобались ось таки кашпо. Поки розмірковую купити такого кашпо чи керамічний горщик ( в Ікеї є). Ги- ги, всі пізнали 'кашпо' ? Додам)) Сарочка все вірно сказала, що метал нагрівається(( тому треба дивитись що за рослина...цей молочай непримхливий, але горщик замотала в фольгірований утеплювач і дуже гарний шар керамзиту Змінено 18 березня користувачем irina1969 1 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 18 березня Автор Поділитись Опубліковано: 18 березня 2 хвилини тому, Сарочка сказав: я ще в чайник саджала 😀. Що мені в них не сподобалось- дуже в спеку нагрівався в них ґрунт, Аня, ви прямо в металевий чайник саджали? Це кашпо, в нього ставиться горщик. В моєму випадку можна заміокулькас посадити в великий технічний горщик і поставити його в це "відро". В мене були такі маленькі відра-кашпо, я в них ставила пластиковий горщик. Перчик ріс і ще якісь однорічники саджала. Все на сонці, нічого не горіло. Поливати треба було постійно, але ж там і об'єм був зовсім маленький. Але згодна, краще такі металеві кашпо використовувати в будинку для кімнатних рослин, тому і дивлюсь на це "відро", бо для кімнатної рослини хочу, хоча є думка поселити заміокулькас на терасі. Чи витримає він цю зиму, то питання, звісно. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 18 березня Автор Поділитись Опубліковано: 18 березня (змінено) 12 хвилин тому, irina1969 сказав: Ги- ги, всі пізнали 'кашпо' ? Я не тільки "кашпо" впізнала, ще і молочай теж😁. Це він зараз такого розмуру? Питаю, бо якщо не будеш йому стригти верхівки гилок, то він росте без зупину, в мене був більше 2-х метрів. І горщика чи "кашпо" буде потребувати важкого, бо перекине той бідончик. Тож ріж йому верхівки, присипай землею і формуй. Він почне бічні гилки відрощувати та товстіти. Він мені подобається тим, що з нього можна "ліпити", що завгодно- я його тримала чашею, з гілками різної висоти. Але не дуже давала рости догори. Відра теж бачу🙃 Змінено 18 березня користувачем allanek 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 11 хвилин тому, allanek сказав: Я не тільки "кашпо" впізнала, ще і молочай теж😁. Це він зараз такого розмуру? Питаю, бо якщо не будеш йому стригти верхівки гилок, то він росте без зупину, в мене був більше 2-х метрів. І горщика чи "кашпо" буде потребувати важкого, бо перекине той бідончик. Тож ріж йому верхівки, присипай землею і формуй. Він почне бічні гилки відрощувати та товстіти. Він мені подобається тим, що з нього можна "ліпити", що завгодно- я його тримала чашею, з гілками різної висоти. Але не дуже давала рости догори. Відра теж бачу🙃 Молочай в цьому році поїде в новий горщик ( теракота) і буде стояти на підлозі, горщик такий важкий, що його тільки слон може перекинути...відра мої любімки я в свій час купила десяток😂 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 43 хвилини тому, allanek сказав: Аня, ви прямо в металевий чайник саджали? Це кашпо, в нього ставиться горщик. В моєму випадку можна заміокулькас посадити в великий технічний горщик і поставити його в це "відро". В мене були такі маленькі відра-кашпо, я в них ставила пластиковий горщик. Перчик ріс і ще якісь однорічники саджала. Все на сонці, нічого не горіло. Поливати треба було постійно, але ж там і об'єм був зовсім маленький. Але згодна, краще такі металеві кашпо використовувати в будинку для кімнатних рослин, тому і дивлюсь на це "відро", бо для кімнатної рослини хочу, хоча є думка поселити заміокулькас на терасі. Чи витримає він цю зиму, то питання, звісно. В цьому році в мене експеримент з дорослими красулами якім по 15-20 років. Зимували в мене на холодній веранді. В більшості там температура 7-8 в холодний тиждень впала до 3.Сталі даже більш гарнішими за зиму- товсті гарні листя. Гортензія( помьятаєте ось той безкоштовний черенок червоной гортензіі- так жодного разу не скинула листя за весь час життя не була голою) теж зимувала в таких самих умовах і даже наростила нових пагонів за зиму. То заміокулькас думаю теж зможе. Через що проводила експеримент дивилась блогера, якій ходів вулиця і старого Сан- Тропе, то в них на вулицях в величезних горщиках з теракоти росли заміокулякаси, красули, якісь дивовижні кактуси здоровезну. Але ж там є зима, звісно мінуса там нема, але ж такі не Африка. То і я вирішила що ці кімнатні рослини зможуть . То враховуючи це залишила на веранді, скажу, що в березні в мене вони завжди гірше виглядали ніж зараз. То точно можна спробувати на терасу, якщо в вас не буде приморозків всю зиму. Ну і штормів, звісно , бо мені здається, що заміокулькас як красула, в цілому має молоді пагони досить крихкі. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 18 березня Автор Поділитись Опубліковано: 18 березня (змінено) 36 хвилин тому, irina1969 сказав: відра мої любімки Теракота, штучний ротанг, відра, бідончики, на думку спадає тільки балія, так покійна бабуся казала на корито, в якому купались. Уявляєте скільки в ту балію можна всього посадити😂 Змінено 18 березня користувачем allanek 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 18 березня Автор Поділитись Опубліковано: 18 березня 3 хвилини тому, Сарочка сказав: якісь дивовижні кактуси здоровезну Тут кактуси наче бур'яни ростуть. Підозрюю, що хтось колись посадив та забувся про те. Опунції плантаціями ростуть на вертикальних поверхнях скель. Сфотографувати ніяк, бо то над дорогою і треба шукати "кишеню" для зупинки. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
batrasvt Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня (змінено) 34 минуты назад, allanek сказал: Теракота, штучний ротанг, відра, бідончики, на думку спадає тільки балія, так покійна бабуся казала на корито, в якому купались. Уявляєте скільки в ту балію можна всього посадити😂 І моя бабуся такі ємності називала баліями, дякую за спогад🙂 Змінено 18 березня користувачем batrasvt 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 37 хвилин тому, allanek сказав: Теракота, штучний ротанг, відра, бідончики, на думку спадає тільки балія, так покійна бабуся казала на корито, в якому купались. Уявляєте скільки в ту балію можна всього посадити😂 а шаленію від таких балій, у мене є 2 сучасних гарні, але я ще не знаю куди іх, вже 5 років не можу пристосувати...а такі балії і ландшафті класнючі...просто травичка, просто мох❤️ 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 32 хвилини тому, allanek сказав: Тут кактуси наче бур'яни ростуть. Підозрюю, що хтось колись посадив та забувся про те. Опунції плантаціями ростуть на вертикальних поверхнях скель. Сфотографувати ніяк, бо то над дорогою і треба шукати "кишеню" для зупинки. до речі за опунції, вони і у нас гарно зимують і вже стають потихеньку рослинами агресорами ( інвазівними) , які виживають ендеміків😪 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 18 березня Автор Поділитись Опубліковано: 18 березня 2 хвилини тому, irina1969 сказав: просто травичка, просто мох❤️ Я одразу уявила скільки туди базиліку можна посадити, різних сортів- низьких, високих та різнокольорових. Я завжди по краю грядки, що близько до будинку була, саджала бордюр з базиліку. І гарно, і смачно. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 1 хвилину тому, allanek сказав: Я одразу уявила скільки туди базиліку можна посадити, різних сортів- низьких, високих та різнокольорових. Я завжди по краю грядки, що близько до будинку була, саджала бордюр з базиліку. І гарно, і смачно. ...а тут я ще огірки посію🤣 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 18 березня Автор Поділитись Опубліковано: 18 березня 1 хвилину тому, irina1969 сказав: які виживають ендеміків😪 Схоже, що тут така сама історія. На в'їзді до мого будинку росте кілька опунцій, розкиданих по квітнику, скоріше по тому, що повинно бути квітником. Бо там усілякі травки-бур'яни ростуть і серед них стирчать ті опунції. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 18 березня Автор Поділитись Опубліковано: 18 березня 2 хвилини тому, irina1969 сказав: ...а тут я ще огірки посію🤣 Сміх сміхом, а я все частіше дивлюсь на ковану огорожу на терасах, та уявляю, як по тій ковкі плетуться огірочки🤣 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня Алло, от що ви робите? Не встигла я намріятись, як би я оце посадила в металеве гарне відерко цибулину сортового гіппеаструму, ви уже виставили на фото балію. У мене нема стільки рослин!!!🤣 Я ж зараз позбираю всю тару по господарству і "тримайте мене семеро" А ще кажете, що нема у вас більше ідей. З нашою фантазією будь-яка балія - то супер ідея! )) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 2 часа назад, allanek сказал: Сміх сміхом, а я все частіше дивлюсь на ковану огорожу на терасах, та уявляю, як по тій ковкі плетуться огірочки🤣 Нє, ну це не можливо витримати....Пожалійте мене...😂 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня Мені завжди подобалась ідея тюльпанів і нарцисів в великих горщиках-кадках. Прийшла пора, виставив на видне місце у дворі, відквітли - прибрав з очей. Але оце як подумаю, що ті кадки треба десь зимою зберігати, тоді тягати, тоді не знати де заховати до наступного сезону, то вже і не хочеться. Це гарно для модного садового журналу. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 6 годин тому, allanek сказав: Чи витримає він цю зиму, то питання, звісно. Дядько Гугленко каже, що заміокулькас 9-10 зони, так що треба дивитись в якій зоні знаходяться твої апартаменти 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 18 березня Автор Поділитись Опубліковано: 18 березня 35 хвилин тому, Nic-олаевна сказав: Мені завжди подобалась ідея тюльпанів і нарцисів в великих горщиках-кадках. Начебто Іра колись показувала ранні нарциси в тазику. Чи то мені здалось? В мене було кашпо, зроблений кадкою. З дощок, металевими обручами перетягнуті, з ручками. Якщо ще жива та кадка, бо новим власникам залишила, то їй вже повинно бути років 15. Колись за копійки купили в Юску, коли він був один на Київ, на Видубичах. Ким те кашпо тільки не було. Молочай, як в Іри, в ній ріс, дрова в ній лежали, пеларгонії в ній теж росли. 41 хвилину тому, Nic-олаевна сказав: Це гарно для модного садового журналу. Це гарно в теплих країнах, де ті горщики ніхто нікуди не таскає. А коли треба спочатку виволокти на двір, а потім десь зберігати взимку, то краще дивитись на картинках на цю красу. Чим мені оті ящики подобались, що з Ікеї були. Для пеларгоній закінчився сезон, горщики в садовий будиночок віднесла, а ящики один на одного склав і вони гарненькими стовпчиками зимують. 32 хвилини тому, irina1969 сказав: Дядько Гугленко каже, що заміокулькас 9-10 зони, так що треба дивитись в якій зоні знаходиться твої апартаменти Тоді він може жити на терасі. Дякую за таблицю))) 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 18 березня Поділитись Опубліковано: 18 березня 3 години тому, allanek сказав: Начебто Іра колись показувала ранні нарциси в тазику. Чи то мені здалось? В мене було кашпо, зроблений кадкою. З дощок, металевими обручами перетягнуті, з ручками. Якщо ще жива та кадка, бо новим власникам залишила, то їй вже повинно бути років 15. Колись за копійки купили в Юску, коли він був один на Київ, на Видубичах. Ким те кашпо тільки не було. Молочай, як в Іри, в ній ріс, дрова в ній лежали, пеларгонії в ній теж росли. це були тюльпани, в цьому році також висадила, але все це добро зимувало в теплиці...тюльпани вже повилазили в горщиках, а інших ( мускарі, крокуси, гіацинти) не видно (( може пропали...ну тут є і позитив, що науковим методом тика доведено, що тюльпани для цієї цілі ( зимовка в теплиці) найкращий вибір...фото того як було в 23 році 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня (змінено) Тюльпан , то завжди гарно. А ви бачили тренд цього року- жеруть квітки? Почали старт жінки в Тік току 8 березня- кажут по відосикам, що на смак як зелений горошок. Потім в магазинах вже кошиками почали продавати квітки ( зовуть їстівні) якщо раніше була одна квітка в кошику салата, то зараз фіалка коробцями. І ще давно забута красота, яка повністю їстівна. Змінено 19 березня користувачем Сарочка 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня 20 хвилин тому, Сарочка сказав: Тюльпан , то завжди гарно. А ви бачили тренд цього року- жеруть квітки? Почали старт жінки в Тік току 8 березня- кажут по відосикам, що на смак як зелений горошок. Потім в магазинах вже кошиками почали продавати квітки ( зовуть їстівні) якщо раніше була одна квітка в кошику салата, то зараз фіалка коробцями. І ще давно забута красота, яка повністю їстівна. Так бачила, як по мені це треш і чого тільки люди не жруть)) так, квіти додавали для краси, пару штук сирих чи відварювали у цукровому сиропі і вони ставали як льодяники ( братки, фіалки) , років 10 назад деякі інетні знайомі розповідали, що дуже смачні бутони лілейників🤔 в теорії все можна схрумкати, якщо воно не отруйне, але який отак прям глибинний сенс? Хо горошка- їж горошок а не обгризай букет Одна смачна квіткова страва , яку я спробувала,то смажені в клярі квіти кабачків, ( фаршировані) а все інше треш і збочення😅 Ось стаття пана, якому я довіряю як спецу Юрій Бенгус, підписана на нього в ФБ radio.nakypilo.ua/chy-mozhna-yisty-kvity-harkivskyj-biolog-prokomentuvav-kulinarnyj-trend-z-soczmerezh/?fbclid=IwY2xjawJHXudleHRuA2FlbQIxMQABHXrZ8g41_6hphbRoDttKSK6mUwkqi3tAN3460G48GQP4yqyM8ViPoHMNRw_aem_EBeB8-CPchu4Rm2dMUpiIQ 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня Нє, ну загортати фарш в виноградне листя, то ще норм, але оці всі нестандартні рішення в їжі, точно не для мене. Якщо рослина не отруйна, то це не означає, що вона точно їстівна. А завтра якійсь дурепі в тік-тоці закортить прославитися і вона почне гіпсокартон гризти до чаю, або цвяхи окропом заварювати, добуваючи таким чином кальцій і залізо для організму, то що, всі мають на це повестися? Іноді оці соцмережі це зло, чесслово. Нехай я зараз як бабця, але все ж таки.... 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 19 березня Поділитись Опубліковано: 19 березня Ой давайте про їжу та квіти, бо після ночі мені треба позитиву (( Питання до шановних панянок, маю багато відварної білої квасолі, ніхто у мене бобові окрім мене не їсть(( я вже з неї готувала: суп, вінегрет, салат з чорносливом ( щось по- закарпатськи), паштет, що ще можна? Умова _- без томату Знайшла своє фото цієї закарпатської страви " гуцульська варя" називається "Варя гуцульська - це традиційна українська страва, яку готували в родинах під час посту. Це поживний та ситний салат, якій чимось схожий на вінегрет. Але плутати ці дві страви не варто, бо вони мають різну рецептуру та походження. Перша згадка про варю з'явилася у 1899 році у дослідженнях Шухевича - на той момент вона була вже популярна." Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 19 березня Автор Поділитись Опубліковано: 19 березня 55 хвилин тому, irina1969 сказав: маю багато відварної білої квасолі, Це як? Якщо борщ їси, то вари з квасолею. А, не проходить, бо тільки ти її їси. Іноді я просто її в горщику заливаю окропом, додаю якихось травок та ставлю в духовку, щоб вона там потомилася. Ну і вінегрет, звісно. В нас теж квасоля ( як і авокадо), люба, не прижилась в родині. Тримаю для борщу, бо з нею смачно. Іра, над вами літало(((? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз