Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

3 години тому, Nic-олаевна сказав:

Дякую дівчата за ідеєю. Але напевно сіяти самому той алісум то справа моторошна. Буду шукати розсадою. А ще у нас продають вербену, бакопу і безліч всякої дрібноти. Але я їх ніколи не купувала і не вирощувала. Чомусь я до такого байдужа.

Якщо алісум сіється сам, то це ж тільки плюс. От і нехай сам сходить по тюльпанах. Мені підходить, бо не хочу якихось великих кущів.

Чого це  моторошна? Сегодня тількі мікс такой посіяла. А біли, щось зря схопила, бо в пачці насінин багато. Насіння на вологій ґрунт посипати и закрити коробцю, залишить в теплому місці, то чекати на паросткі. Потім під лампи та і все. Коли буде що тримати в руках , зелену масу маю на увазі, то тоді по стаканчикам, або може в вас вже в ґрунт можна буде. 
PS. Трохи не вистачило сегодня часу- майже закінчила перший  горщик. Хоча горщик на пів центнера, це скоріш за все вже як ціла маленька клумба виглядає. Придумала додати ручки, щоб можна було б гарно перенести куди потрібно

Змінено користувачем Сарочка
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

7 часов назад, Сарочка сказал:

Чого це  моторошна? Сегодня тількі мікс такой посіяла. А біли, щось зря схопила, бо в пачці насінин багато. Насіння на вологій ґрунт посипати и закрити коробцю, залишить в теплому місці, то чекати на паросткі. Потім під лампи та і все. Коли буде що тримати в руках , зелену масу маю на увазі, то тоді по стаканчикам, або може в вас вже в ґрунт м

7 часов назад, Сарочка сказал:

Трохи не вистачило сегодня часу- майже закінчила перший  горщик. Хоча горщик на пів центнера, це скоріш за все вже як ціла маленька клумба виглядає. Придумала додати ручки, щоб можна було б гарно перенести куди потрібно

Я напевно розлінилася)) Не хочу морочитись з дрібним насінням і підсвітками. На додачу зараз вже всі вікна зайняті пеларгоніями для двору і баклажанами. Оце ще як прийде час пікірувати перці, то взагалі не знаю куди буду ставити. Одна надія на погоду, що до того часу потеплішає, то я винесу пеларгонії в теплицю 

Аню, обов'язково покажіть нам результат вашого плетіння! Я теж подивилась в Ютубі як це робиться, доволі цікаво і мені здалося, що реально це зробити самому

Посилання на коментар

7 годин тому, Сарочка сказав:

Хоча горщик на пів центнера,.... Придумала додати ручки, щоб можна було б гарно перенести куди потрібно

Аня, яким чином ви збираєтесь його переносити? Чомусь згадала,  як ми горщик  з рослиною перетягували з однієї тераси на іншу. Вони важкі настільки, що їх з міста зрушити проблема. Вирішили за допомогою картону. Підклали під горщик та легко потягнули. 

7 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Я напевно розлінилася)) Не хочу морочитись з дрібним насінням і підсвітками.

Я завжди така була. Не знаю, чи то я така ленива? Але ж якось я сад посадила. Чи  просто то не моє - пророщувати насіння. Але зараз розмірковую, чи спробувати помидори посіяти насінням одразу в грунт, без отого всього? Але є сумніви, що їм вистачить того тепла, що зараз, щоб прорости. Хоча, поки купимо щось під городні рослини, то ще потеплішає. Пам'ятаю, що вдома постійно з компостеру , через вентиляційні отвори, що по низу були, постійно прорастали помідори. Завжди були гарні кущі, щось ще  встигало і дозріти. Що цікаво, вони ніколи не хворіли, завжди були гарні та пишні і не збирались сохнути, як ті кущі, що росли на грядках. Але ж в компостері завжди тепло, то зрозуміло, що там, наче в парнику.

• Лайк 1
Посилання на коментар

4 години тому, Nic-олаевна сказав:

Аню, обов'язково покажіть нам результат вашого плетіння! Я теж подивилась в Ютубі як це робиться, доволі цікаво і мені здалося, що реально це зробити самому

Ось сам результат. Ну и в цілому враження від процесу. Це не складно. На последнем ряду, що закриває вироб бажано мати лопатку ( інструмент для плетіння, він продавався там же, де і ротанг, можна замовити з Китаю аж за 70 гр, така собі палка - ковирялка, дуже зручний інструмент, потім буду їм пікірувати розсаду, щоб без діла не валялась) , бо без нього будуть боліти пальці ( шкіра, від постійного тиску) . До розрахункової формули на стійкі мені довелось добавити 1 метр( тому в мене вузли, які можна було б уникнути, якщо починати не з дна а зі стінок з зовні) в мене дуже великій вироб. І довжина лози на стійкі дорівнювала 18 метрам, тягати таке туда - сюда не зручно. Треба поділити навпіл- це в моєму випадку скоротило час роботи на 1 годину. Загальний час на вироб близько 8 годин , враховиваючи міркування як зробить ручки, на що теж добру годину потратила.  Другій, точна такій самий ,цілком імовірно повторити за 5 годин.

На фото 1,2 як я придумала наносити розмітку стоек за допомогою центрального отвору та шматку товстої  нитки. Сверлити отвори краще ступінчастим свердлом ( він одразу робить ти отвори чистими по краях.

На білий ротанг( біла береза колір, він світло сірий з якби пліснявою) треба білу основу, якщо таз буде кольоровий, якщо обрати господарський, то оті всі просвіти будуть стирчать скрізь плетіння. Так само буде з кольором солома, він теж світлий. З будівельних ємностей як то тази , ведра гарно буде темний колір типу венге.

По собівартості. 
таз будівельний 230

ротанг 1.3 кг приблизительно= 300 грн.

ітого такій кошик виходить 11,7 евро.

IMG_5573.jpeg

IMG_5575.jpeg

IMG_5576.jpeg

IMG_0730.jpeg

IMG_0731.jpeg

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 6
  • Дякую 3
Посилання на коментар

Вау!!! ну от правду кажуть, що якщо людина має талант, то цей талант проявляється зкрізь👍

• Лайк 3
Посилання на коментар

3 години тому, allanek сказав:

Аня, яким чином ви збираєтесь його переносити? Чомусь згадала,  як ми горщик  з рослиною перетягували з однієї тераси на іншу. Вони важкі настільки, що їх з міста зрушити проблема. Вирішили за допомогою картону. Підклали під горщик та легко потягнули. 

Я міркую так. Літрів 40 чистих там повинно бути, якщо керамзит на дно шаром, а в суміш грунту додати торфу, ґрунт з магазину, то розрахункова вага десь має бути біля 50 кг, може менш вдасться зробити. То таку вагу цілком імовірно вдвох за ручки перенести на зимовку . Через то заморочилася з міцними ручками  над якими довелось трохи  подовбатися щоб вони мали змогу витримати величезну вагу., 

Посилання на коментар

3 хвилини тому, Сарочка сказав:

То таку вагу цілком імовірно вдвох за ручки перенести на зимовку .

Аня, оте все "перенести" з роками дається взнаки. Повірте. Бережіть хребет. останні рази чоловік це дуже відчував після покосу трави тримером. А ще два-три роки тому це було легко та непомітно. Що таке перенести вдвох горщика вагою 75 кг я добре розумію. В нас стільки тандир важив, та поки знайшли йому місце, то за ручки вдвох))).  Взагалі, то це порада всім- бережіть хребет, бо навіть в 50 років цього не відчуваєш, а потім розумієш, що те "не відчуваєш" дається взнаки.

• Лайк 2
Посилання на коментар

29 хвилин тому, irina1969 сказав:

Вау!!! ну от правду кажуть, що якщо людина має талант, то цей талант проявляється зкрізь👍

А я ж казала, що з енергією Ані, вона це зробить. Тільки не розраховувала, що це так швидко станеться. Аня, ви наче фея з чарівною паличкою. До чого торкаєтесь, все перетворюєте на красу.

Замовлення приймаєте? Звісно, жартую, але можете задуматися над заробітком.

• Хаха 1
Посилання на коментар

3 хвилини тому, irina1969 сказав:

подивилась в інеті, ротанговий горщик на 40-45 літрів коштує мін 1500 грн

В місцевому Юску такого літражу  60 євро.

• Сумно 2
Посилання на коментар

2 хвилини тому, allanek сказав:

А я ж казала, що з енергією Ані, вона це зробить. Тільки не розраховувала, що це так швидко станеться. Аня, ви наче фея з чарівною паличкою. До чого торкаєтесь, все перетворюєте на красу.

Замовлення приймаєте? Звісно, жартую, але можете задуматися над заробітком.

Вже подругу підсадила, вона багато вʼяже, то теж загорілась спробувати

• Лайк 2
  • Хаха 1
Посилання на коментар

6 часов назад, Сарочка сказал:

Я міркую так. Літрів 40 чистих там повинно бути, якщо керамзит на дно шаром, а в суміш грунту додати торфу, ґрунт з магазину, то розрахункова вага десь має бути біля 50 кг, може менш вдасться зробити. То таку вагу цілком імовірно вдвох за ручки перенести на зимовку . Через то заморочилася з міцними ручками  над якими довелось трохи  подовбатися щоб вони мали змогу витримати величезну вагу., 

Аня, для міцності ручок пропускали основу під дно?

Посилання на коментар

Аня, яка краса! Ви фея!😍

Від придбаного за великі гроші нічим не відрізняється. Залишилось опанувати різні візерунки плетіння і продавати, чому б і ні?

• Лайк 3
Посилання на коментар

2 години тому, Nic-олаевна сказав:

Залишилось опанувати різні візерунки плетіння і продавати, чому б і ні?

Як на мене, то це ідеальний варіант плетіння. Я б купувала такий. Мені завжди подобається щось просте, без витребеньок. 

Зараз дотриндимося до того, що Аня відкриє ФОПа та почне кошики зі штучного ротангу продавати😄

Тільки не зрозуміла, коли Аня встигла придбати ротанг, що так швидко сплела горщика? Може пропустила цей момент...

• Лайк 2
  • Хаха 1
Посилання на коментар

5 годин тому, voglya сказав:

Аня, для міцності ручок пропускали основу під дно?

Під дном не заводила, я пізно вирішила, що потрібно ручкі, то використовувала зміцнений ободок таза, він будівельний і там 4 ручки, і укріплений край, то от його весь  і взяла  в 6 лоз ротанга . 

• Лайк 1
Посилання на коментар

2 години тому, allanek сказав:

Як на мене, то це ідеальний варіант плетіння. Я б купувала такий. Мені завжди подобається щось просте, без витребеньок. 

Зараз дотриндимося до того, що Аня відкриє ФОПа та почне кошики зі штучного ротангу продавати😄

Тільки не зрозуміла, коли Аня встигла придбати ротанг, що так швидко сплела горщика? Може пропустила цей момент...

Напевно пропустили, то в той день , коли почали про горщики розмовляти. В пʼятницю здається то було, бо в неділю я вже забрала і після обіду почала плести, ввечері майже закінчила, остався останній ряд . Сегодня другій до пари на половину зробила за пару годин. Другій значно бистріше виходить.. 

• Лайк 4
Посилання на коментар

6 годин тому, Сарочка сказав:

Сегодня другій до пари на половину зробила за пару годин. Другій значно бистріше виходить.. 

А все почалося з того, що я купила кумкват та почала шукати горщика для нього)))

• Хаха 3
Посилання на коментар

1 час назад, allanek сказал:

А все почалося з того, що я купила кумкват та почала шукати горщика для нього)))

Алло, давайте нам ще якусь ідею, бо бачите, засумували жінки за зиму))

• Хаха 3
Посилання на коментар

Наташа,  якраз я розмірковувала над тим, що постійно розповідаю , що тут того нема або те дороге. Що в Україні все краще...крім того, що маємо в сусідах лайнокраїну з агресивною біомасою, що намагається стерти нас, як країну та державу. Здохнути б їм усім разом, одночасно (це я передивлялась "Гру престолів" та згадала епізод, де вбивають короля ночі  і разом з ним гине оте все, що несло смерть).

Повертаючись до "краще". Це дійсно так. В Україні багато речей зроблено для людини, про які в Європі можуть тільки мріяти, майже, в усіх країнах європи нам буде не вистачати чогось, що було звиклим в Україні. Я це до чого? Чорногорія маленька країна, дуже маленька. Мабуть на Троєщині чи Харківським проживає більше людей, чим у всій Чорногорії, де мешкає трохи більше 600000 населення. До того, окремою країною вони стали лише 16 років. Ми тому і вибрали цю країну, що вона маленька, з дуже гарними краєвидами, гарним климатом, не забрудненою атмосферою та доброзичливістю до всіх, хто побажав тут жити. Ну, майже до усіх. Зараз сюди потягнулись турки, то відношення місцевих не дуже, але то історично так склалось, бо турки і тут побували свого часу. Якщо провести аналогію з Україною, то цей шматочок землі завжди комусь подобався, крім самих чорногорців.

Підсумок. Якщо переїхав в іншу країну, нема чого скиглити. Бо переваг завжди буде більше, ніж те, що кріп не росте 😊

1 годину тому, Nic-олаевна сказав:

давайте нам ще якусь ідею, бо бачите, засумували жінки за зиму))

Та бачу, що засумували. Тема, майже, вмерла, а тут ми кожного дня стали теревенити. Ідей поки не маю. Але щось вигадаю згодом (жартую).

Згадала. Навряд чи то ідея, але озвучувати вже якось трохи побоююсь, бо Аня всі відра перекрасить та гарно оздобить🤭

Подарували мені заміокулькас. А мені завжди в Ікеї подобались ось таки  кашпо. Поки розмірковую купити такого кашпо чи керамічний горщик ( в Ікеї є).

akerbaer-kofa-saksija-unutra-spolja-tamnoplava__1360091_pe954350_s5.webp

Змінено користувачем allanek
  • Хаха 1
Посилання на коментар

Хтось саджав помідори серії гном? Поділіться враженням. Бо я покидала 8 сортів на проростання, і щось вагаюсь скільки мені ще технічних на переробку потрібно посадити. Гномів в туж саму технологію в відкритий ґрунт планую. 

Посилання на коментар

Я саджала. Мені не сподобалось. Аня, їх треба дуже рано ставити на пророщування. Бажано ще в лютому. І там не всі сорти такі, щоб від них бути в захваті. Якщо вже є якісь розсадою, я б радила зупинится на цьому, посадити у відкритий грунт та побачити, як вони в вас будуть себе поводити. В мне росли під агроволокном, в сенсі. що грядка була затягнута агроволокном , в якому були лунки пороблені.поливались-удобрювались-не хворіли, але любові з ними не вийшло. я не зрозуміла, чому стільки "ахів" від них. Мені здалось, що в Херсоні це "ах", але в мене, на Київщині, це було "ох". Садила кілька сортів, від ранніх до пізнього. В цієї серіїї ранній сорт це звичний нам пізній по дозріванню. Але ж я ще та городниця. Наче ще Іра чи збиралась, чи теж саджала.

На "Садибі" (форум) була велике обговорення про Гномів. ось я начиталась і посадила. Ні, не сподобалось. Звичні кущові мені кращі і по поведінці, і по врожайності, і по смаку.

Змінено користувачем allanek
  • Лайк 1
Посилання на коментар

Хочу розповісти про петунію серії Тайдл. Шалена , потужна рослина .5 тижнів після посадки- вже вчора переїхала в літровий горщик( хто вирощував петунію з насіння  той розуміє ,про що я кажу) .На фото порівнянна серії тайдл и в торфʼяній  таблетці серія шок вейв .
Чому обрала цю серію в відмінності від серії Шок вейв , ця серія більш потужна в квітненні, хоча шок вейв теж постійно квитла. Але тут збільшили начеб то кількість бутонів. Явно якісь гібрид, форма листа більш витягнута і темніша. Не потребує формування куща- все робить сам.  Більш стійкій до перепадів погоди, і хвороб(ось це мені ще доведеться перевірити)
і в бочці меду , я вже знайшла ложку дегтю. При пересадці відчула запах котиків, зʼясувалось, що як в пеларгоніі- потерти листя і буде специфічний запах.  І потреба в 30 літрів грунта на одну рослину , або квадрата 75*75 см по грунту

1741855865319592.jpeg

IMG_5581.jpeg

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

6 хвилин тому, allanek сказав:

Я саджала. Мені не сподобалось. Аня, їх треба дуже рано ставити на пророщування. І там не всі сорти такі, щоб від них бути в захваті. Якщо вже є якісь розсадою, я б радила зупинится на цьому, посадити у відкритий грунт та побачити, як вони в вас будуть себе поводити. В мне росли під агроволокном, поливались-удобрювались-не хворіли, але любові з ними не вийшло. я не зрозуміла, чому стільки "ахів" від них. Мені здалось, що в Херсоні це "ах", але в мене, на Київщині, це було "ох". Садила кілька сортів, від ранніх до пізнього. В цієї серіїї ранній сорт це звичний нам пізній по дозріванню. Але ж я ще та городниця. Наче ще Іра чи збиралась, чи теж саджала.

На "Садибі" (форум) була велике обговорення про Гномів. ось я начиталась і посадила. Ні, не сподобалось. Звичні кущові мені кращі і по поведінці, і по врожайності, і по смаку.

Добре, дякую. Значить цих  в розрахунок брати не буду, буде экспериментальна грядка. Там 7 різних сортів( усі , що були з цієї серії в доступі по насінню). З них я вирощувала однажди тількі один - це було помилково. В цілому був врожайний, міцний кущ, на смак помідор , як помідор, на зовнішній вигляд були в мене претензії до нього трошки. Але я його саджала як інде а, а він явно був дет і займав місце в шпалері. То я в минулому році викреслила його із списку на повтор. Виходить що він отримав ще один шанс:)

Посилання на коментар

4 хвилини тому, Сарочка сказав:

а він явно був дет

Так вони для цього і були виведені- обмежені в рості, кущові, в одне стебло, не потребують пасинкування і ще куча всього, що мене привабило. Тож шукайте їм десь куток такий, щоб повтикати біля кущів тички, щоб підв'язати, коли підростуть.

Посилання на коментар

58 хвилин тому, allanek сказав:бачу, що засумували. Тема, майже, вмерла, а тут ми кожного дня стали теревенити. Ідей поки не маю. Але щось вигадаю згодом (жартую).

Згадала. Навряд чи то ідея, але озвучувати вже якось трохи побоююсь, бо Аня всі відра перекрасить та гарно оздобить🤭

Подарували мені заміокулькас. А мені завжди в Ікеї подобались ось таки  кашпо. Поки розмірковую купити такого кашпо чи керамічний горщик ( в Ікеї є).

akerbaer-kofa-saksija-unutra-spolja-tamnoplava__1360091_pe954350_s5.webp

Я з ведрами вже награлася, я ще в чайник саджала   😀. Що мені в них не сподобалось- дуже в спеку нагрівався в них ґрунт, що відчувається на рослині. Вона в металевих горщиках чахне на очах. Тому і зараз, обрала білий колір ротангу, щоб уникати можливого перегріву. Сегодня взагалі виникнула ідея перед плетінням натягнути пеноизол з фольгою котрий ,на горщик. Напевно спробую на ведрах.

Мій досвід напевно не репрезентативний, бо це був експеримент, якій в мене був не вдалий. Але ж якось в людей виходить, на фото бачу.
  Мені здається, що в цей темі я колись бачила в якості вази такій горщик. Мені сподобалось. 

• Лайк 2
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...