Nic-олаевна Опубліковано: 31 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 31 грудня 2024 В 29.12.2024 в 12:57, allanek сказал: Я оселилася Боже, як гарно!!! Від щирого серця вітаю!!! В 29.12.2024 в 22:42, allanek сказал: Про мандарини, ківі та лаври , якщо буде цікаво, розкажу, але пізніше, бо зараз думки зайняті трохи іншим. Ну звісно цікаво!!! У мене колись ріс великий лимон - Павлівський. 1 плоду вистачало щоб порізати його на дольки, переступати цукром і наповнити ним 0,5 літрову банку. Але завжди було цікаво виростити кімнатні мандарини, кумквати або ще якийсь цитрус 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 31 грудня 2024 Автор Поділитись Опубліковано: 31 грудня 2024 Наташа, мандарини-апельсини та лимони тут ростуть, як в нас каштани чи тополі, скрізь. А оливи, взагалі, охороняються законом і їх не можна рубати. Вчора бачила, що квітнуть нарциси. Іноді зустрічаю кущі троянд, що квітнуть. Як тільки трохи розгребусь з облаштуванням нової оселі, почну фотографувати та трохи буду розповідати про рослини та життя тут. Я, навіть, не знаю назви якихось дерев та кущів, що трапляються мені на очі. Товариство, годинник показує, що до Нового року залишилось кілька годин. Не хочу казати якісь звичні слова, але від всього серця бажаю, щоб, нарешті, закінчився цей жах та країна почала відроджуватися, щоб не гинули люди та не завмирало серце від звуку того, що несе руйнування та смерті. 2 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 31 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 31 грудня 2024 Шось у мене нічого не вигадується, але ФБ підкинув спогад і фото від 31 грудня 2020 року, так от я бажаю щоб допис знову став мирно- актуальним у 2025 році ‐----‐---------------------------------------‐------------------Цей рік був дуже знаковим, бо він довів, що в цьому світі найголовніше і за що варто боротись. Бажаю своїм друзям тільки позитивних емоцій, творчого неспокою та шаленої наснаги! 2 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 31 грудня 2024 Поділитись Опубліковано: 31 грудня 2024 Нас сьогодні обстріляли, як ніколи на 3 роки.... 12 ракет. Для нашого невеликого міста то забагато. Тому теж, всі мої Новорічні побажання, для всіх українців, де б вони не були: перемоги нам і миру. Щоб ми нарешті могли планувати наше майбутнє, святкувати, народжувати дітей і просто жити 2 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 5 січня Поділитись Опубліковано: 5 січня (змінено) 29.12.2024 в 12:57, allanek сказав: Я оселилася...але в оселі знову нема підвіконь😆. Але, як я колись казала- мені вистачить тераси та горщика на ній. Тож маю терасу з таким краєвидом та горщик з деревом. Що то за дерево, ще не знаю, бо займаюсь зараз облаштуванням нової оселі, горщиками займусь пізніше. В мене завжди було бажання мати оливу, мандаринове та лимонне дерева. Зараз це бажання можу здійснити. Всіх вітаю з новим роком!!!! Сподіваюсь, що він буде кращій. Хоча вже вітання якось образливо виглядають. Бо, бажати щоб новий рік, був кращій , ніж минулий, то схоже на образу …. Але я все ж такі маю надію…….Я всім вам цього бажаю - бажаю ,щоб все стало кращім, все, чого б ви не торкнулись в вашому житті, щоб стало кращім , ніж було. Дякую за фото, дуже радію за красу. Боже, якій гарний краєвид. Тут треба смайлик с пальчиком до гори. Мені здається ви десь в Італії. Мені чомусь дерево згадує якесь мандаринові- апельсинові кущі на палці. В мене вже 10 років схоже одоробло, яке я кохаю і іноді воно мені вдячно і квітка і і плода і, але не часто, бо це кумват . Але ваше значно старіше за моє . В мене стовбур десь 1 см діаметр, він в мене десь років 7 живе. Але може в гарному кліматі то все трохі по іншому. Змінено 5 січня користувачем Сарочка 1 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 6 січня Автор Поділитись Опубліковано: 6 січня 7 годин тому, Сарочка сказав: Мені здається ви десь в Італії. Це Адріатика. Чорногорія. Маленька країна, дуже маленька, з дивовижною природою, де люди не закривають на замок ні двері будинків, ні автівки. Поки що не звикли до цього. Ворота гаража можуть бути відкритими тижнями, там буде лежати інструмент та інші речі і ніхто це не чіпатиме. Краєвид з вікон - це Боко- Которська затока, чи не найкрасивіша затока Європи та одна з найкрасивіших заток світу. Чому Чорногорія? Мабуть тому, що відчули її, як свою країну. 7 годин тому, Сарочка сказав: Мені чомусь дерево згадує якесь мандаринові- апельсинові кущі на палці. На другій терасі теж є горщик з деревом, його я поки не ідентифікувала, а те, що на фото, то олива, ще зовсім молода. Тож одне моє бажання вже здійснилось - олива в мене росте. Стосовно апельсинової- мандаринової-лимонної теми, то тут це гарні дерева, особливо, якщо їх формують. Ростуть на кожному кроці та використовуються в ландшафтах міст. Ще не з'ясувала, хто збирає самі плоди, бо дерева утикані цими помаранчеві-жовтими "ліхтариками". Але про рослини треба робити окрему розповідь зі світлинами, на це поки не маю часу. Іноді ми робимо піші прогулянки. Трапляються занедбані старі будинки (фото 1), які, або вже мають нового господаря та чекають на реновацію, або ще чекають на нове життя. Зазвичай їх купують під туристичні апартаменти, яких тут на кожному кроці. Іноді, серед мурашника будівель, бачиш стежку і розумієш, що люди тут бувають рідко. Піднімаєшся вгору, буває і вниз, та бачиш занедбану стару церкву (фото3). Просто набережна (фото2) 1 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 7 січня Поділитись Опубліковано: 7 січня В 06.01.2025 в 12:36, allanek сказал: Маленька країна, дуже маленька, з дивовижною природою, де люди не закривають на замок ні двері будинків, ні автівки. Поки що не звикли до цього. Ворота гаража можуть бути відкритими тижнями, там буде лежати інструмент та інші речі і ніхто це не чіпатиме. Це для нас фантастика. Напевно, наша країна ніколи не досягне такого рівня культурного розвитку. Алло, пишіть і показуйте нам всі цікавинки. Архітектуру, рослинний світ, особливості життя. Бо це ж цікаво!!! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tayatlas Опубліковано: 7 січня Поділитись Опубліковано: 7 січня 1 час назад, Nic-олаевна сказал: Це для нас фантастика. Напевно, наша країна ніколи не досягне такого рівня культурного розвитку. А ничего достигать и не нужно. Я помню в детстве жил в небольшом городке на 35-40 тыс. населения. Точно также: двери закрывались на ключ лишь только если надолго уходили из дома (правда этот ключ лежал тут же под ковриком), обувь снимали не в квартире, а оставляли в подъезде, друзья-пацаны "приглашали" меня посидеть в отцовском авто и разрешали "порулить" (машина как вы понимаете стояла незапертая). Чуть постарше я переехал уже в городок побольше... тут немного с замками было строже, но тем не менее: гулять до 10-11 часов вечера было привычное дело, в старших классах я мог с друзьями поехать на электричке на футбол (высшая лига как-никак) и возвращаться потом в одиночку с ж/д вокзала где-то в полпервого-час ночи.... Всё уже было и желаемое "новое" оказывается просто забытым "старым"..... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 8 січня Автор Поділитись Опубліковано: 8 січня 14 годин тому, Nic-олаевна сказав: Напевно, наша країна ніколи не досягне такого рівня культурного розвитку. Країна далека від ідеалу і ми були готові, що тут не буде вистачати якихось речей, що здавались нам звичним явищем в Україні. Але те, що в країні нема криміналу, було для нас вагомим аргументом. Не знаю, як буде далі та поки нам щастить на зустрічі з гарними людьми. Ну і місто, що вибрали для життя, дуже атмосферне та аутентичне. Ранок тут починається зі звуків монастирських дзвонів. 14 годин тому, Nic-олаевна сказав: Архітектуру, рослинний світ, особливості життя. Бо це ж цікаво!!! Та я не проти, головне не перетворити тему про сад в тему про моє життя в іншій країні. Що хочу сказати. Якщо мав сад, то це назавжди. Я вже приміряюсь на якої з 3-х моїх терас, розташувати ящики та посіяти базилік- укріп- салати-цибульку і, обов'язково пару кущів помідорів з гострим перцем 😁 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 8 січня Поділитись Опубліковано: 8 січня У мене знайома "в городе Париже" на невеличкому балконі помідори садить🤣...так що на терасах сам Господь велів 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 8 січня Поділитись Опубліковано: 8 січня (змінено) 7 часов назад, allanek сказал: Та я не проти, головне не перетворити тему про сад в тему про моє життя в іншій країні. Що хочу сказати. Якщо мав сад, то це назавжди. Я вже приміряюсь на якої з 3-х моїх терас, розташувати ящики та посіяти базилік- укріп- салати-цибульку і, обов'язково пару кущів помідорів з гострим перцем 😁 Якщо буде багато постів про життя в іншій країні, то можна і окрему тему завести, якщо ви не хочете тут змішувати сад і краєвиди. Але, я думаю нам тут воно не заважатиме)) А щодо ящиків з зеленню і помідорами, то я в вас навіть не сумнівалась.))) Після вашого будинку в Україні навряд чи ви зможете закрити себе в 4 стінах з цегли і без рослин. Я так розумію що в тому (вашому новому) кліматі це можна робити круглий рік? Змінено 8 січня користувачем Nic-олаевна 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 8 січня Автор Поділитись Опубліковано: 8 січня 3 години тому, Nic-олаевна сказав: Я так розумію що в тому (вашому новому) кліматі це можна робити круглий рік? Як на мене, то можна. Звісно, що не все, але я ніяк не звикну, що тут, самі по собі, наче бур'яни, ростуть рослини, що в Україні в мене росли в горщиках, як кімнатні. Сьогодні було +18, за той час, що ми тут, то було і +3. Вчора побачила кущ троянд, весь в квітах. Якщо не забуду, то завтра сфотографую його. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 9 січня Поділитись Опубліковано: 9 січня 18 часов назад, allanek сказал: Як на мене, то можна. Звісно, що не все, але я ніяк не звикну, що тут, самі по собі, наче бур'яни, ростуть рослини, що в Україні в мене росли в горщиках, як кімнатні. Сьогодні було +18, за той час, що ми тут, то було і +3. Вчора побачила кущ троянд, весь в квітах. Якщо не забуду, то завтра сфотографую його. В цьому році і в Україні зима тепла, навіть у нас на півночі плюсові температури. Буває декілька ночей заморозків, але не значних а далі знову +. Через таку зиму руки тягнуться до рослин і інструменту. 2 січня полола мокрець в трояндах, кульбаби в теплиці, знайшла в кущах лаванди квітучий кущик братчиків, згребла опале листя троянд і навіть умудрилась порихлити землю в жимолості)) А якби +18, то страшно уявити, яка б шалена ідея мені прийшла в голову😅 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 10 січня Автор Поділитись Опубліковано: 10 січня Обіцяне фото трояндового куща. Троянд, різних, що квітнуть зараз, зустрічаю часто. Звісно, що не так рясно квітнуть, як влітку, але квітнуть. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 10 січня Поділитись Опубліковано: 10 січня В Україні зараз квітне хіба що грязюка, тому навіть така троянда - то ковток літа 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 16 січня Автор Поділитись Опубліковано: 16 січня 10.01.2025 в 21:26, Nic-олаевна сказав: В Україні зараз квітне хіба що Їздили до іншого міста. Вздовж дороги все всипано квітучими кульбабками . Кожного дня проходжу біля цього горщика з мандариновим деревом. Воно маленьке і плоди маленькі. Чи то якась карликова форма, чи то тому, що там, майже немає сонця. Бо самі мандарини ще тільки збираються стигнути, хоча інші дерева вкриті стиглими плодами. 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 16 січня Поділитись Опубліковано: 16 січня Алла, а ці цитрусові їстівні? Просто пам'ятаю як чи то в Італії чи Португалії , перший раз побачила ці цитрусові на вулицях вкриті плодами, ну звісно вирішила скуштувати, на смак як мило...потім вже дізналась, що то такі " технічні" які висаджують для краси 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 16 січня Автор Поділитись Опубліковано: 16 січня Пішла та зірвала один. Спробувала. Вже зараз дуже смачний, солодкий. Навіть подумала, що може то такий сорт, з зеленкуватою шкіркою. І лимон, що зірвала на дереві, що теж росло в горщику, був їстівним. Але те, що є частиною ландшафту та висаджено цілими алеями ніхто не намагається зірвати, тож, ймовірно, "технічні" сорти. Спитаю в місцевих та потім напишу. Тут скрізь росте гранат, то він, без сумніву, не їстівний, мабуть видовий, бо росте де попало і плоди невеличкі. Навіть птахи його не їдять. Він, коли достигає, то шкура репається і зі щілини стирчить зернятко. Вигляд у тих гранатів непривабливий- голий кущ з голками і висять невиразні гранати. Може він влітку гарно виглядає, коли листям вкриється, бо чому тоді його в горщик втикнули ( це я зараз пішла зробила фото), але зараз він зовсім не привабливий. І про оливу. Завжди вважала, що їй потрібно сонце. Ось ця росте в тіні, в цьому місці сонця нема зовсім. Під нею росте плющ, вкрив землю густим килимом і в'ється по оливі. Як вона вимахала до таких розмірів в таких умовах, то загадка для мене. 1 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 21 січня Поділитись Опубліковано: 21 січня Шановні панянки, як ви? щось в нас тиша, а між тім , наближається якась «посівна» . Що в цьому році плануєте саджати? То час вибору сортів і все такі інше. Хто що має на думку, то діліться, що будемо саджати в цьому році? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 22 січня Поділитись Опубліковано: 22 січня 9 годин тому, Сарочка сказав: Шановні панянки, як ви? щось в нас тиша, а між тім , наближається якась «посівна» . Що в цьому році плануєте саджати? То час вибору сортів і все такі інше. Хто що має на думку, то діліться, що будемо саджати в цьому році? Ну щось то посадимо це 100%, але от що? Традиційно купила вже нове насіння ( у мене ще з того року половина залишилась) і як на мою думку, гарні кассети для розсади По сортах, я все шукаю свої)) У мене зараз зовсім не посівний настрій, зарано ще...з посівного у мене пересаджені гіпеаструми після сплячки і замовлення нових рослин на весну Після новин про щоденні обстріли Сумщини якось не дуже хо нити, але квартира батька після прильоту на Лук"янівку не дуже сприяє позитиву 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 22 січня Автор Поділитись Опубліковано: 22 січня Коли дивилась та читала про те, як прилетіло по Лук'янівці, одразу згадала про тебе . Стосовно сіяти, ще ручки не дотягнулись. Поки закінчили ремонт і готуємось до переїзду. Але спілкувалась з місцевою панянкою. Вона показала мені пакетик з анемонами та розповіла, що тут знайти насіння квітів проблема, чим здивувала мене. Мабуть так і є, бо побачити у горщиках на балконах-терасах щось квітуче, то буває рідко, майже, ніколи. Хоча вчора бачила квітник (озеленення міста) де килимом висаджені віоли (братки садові) та по галявинкам ростуть стокротки, не сортові, а простенькі біленькі, але їх багацько. Згадала Польщу, там теж в парках по газонам ростуть ці стокротки. В мене програма максимум - подивитись які в них балконні ящики продаються чи горщики якісь, щоб посіяти кріп-петрушку-базилік та кілька кущів помідорів- огірків-перцю. По чорногорські помідор зветься "парадайз", чому вони його прирівняли до раю, ще не питала. І ще, у дворі мого будинку знайшла горщик з хвойним. Дерево велике, крона розкидиста, хвоя колюча, на ялинку не схоже, мені ялицю нагадує, на кінцях гілок шишечки, схожі на молодий приріст, але коли вони розпускаються, то роблять це не голками (хвоєю), а маленькими, малинового кольору, квіточками. Бачу таке вперше. Не сфотографувала, бо не мала часу. Що за дерево, то загадка для мене. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 23 січня Поділитись Опубліковано: 23 січня Панянки ,хтось стикався з японськими препаратими...там різні направлення ( фунгіциди, акарициди і т.і ) ? Пам"ятуя, що в тому році я так і не змогла перемогти білокрилку дивлюсь ось на цей препадат Абамектин - акаріцид, інсектицид. Прихований текст Відноситься до авермектинів - інсектицидів і акарицидів, які отримують з грунтових бактерій Streptomyces avermitilis. Абамектин є природним продуктом бродіння цієї бактерії. Вперше авермектини були виділені та ідентифіковані у 1976 р. в Японії. На відміну від шкідливих хімічних пестицидів, саме ця формула органічного походження має мінімальний побічний ефект. -ефективно пригнічує двокрилих мінерів, трипсів, мідяниць і кліщів -захищає рослини від кліщів, трипсів, білокрилок, попелиці -також ефективний проти кліщів, які вже резистентні до інших акарицидів -пригнічує шкідників на верхній і нижній сторонах листа -має механізм кишково-контактний дії -трансламінарно активний: швидко (через 2 години повністю) проникає в тканини рослини -тривалої дії (до 4 тижнів) період захисної дії дозволяє скоротити кількість обробок -не має фітотоксичної дії на рослини, мінімально впливає на корисну ентомофауну -не залишає плям на рослинах Дозування та метод обробки: При наявності шкідників оприскати рослину розчином 1мл на 2-3 літри води. Потрібно 2-3 обробки через 3-5 днів. Для профілактики пролити і оприскати розчином 1мл на 3літри води один раз в 30 діб. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 23 січня Поділитись Опубліковано: 23 січня В 22.01.2025 в 00:46, Сарочка сказал: Шановні панянки, як ви? щось в нас тиша, а між тім , наближається якась «посівна» . Що в цьому році плануєте саджати? То час вибору сортів і все такі інше. Хто що має на думку, то діліться, що будемо саджати в цьому році? Збираюсь садити все те, що і садила. Якщо все себе добре показало та й ще і насіння залишилось - нічого не буду видумляти. Хоча насправді - буду! Забуваю про кольрабі - вже записала собі, мізуна червона та зелена - але ще нема насіння на базарі. Хочу якийсь перець червоний товстокорий посадити своєю розсадою. Минулого сезону відкрила для себе мангольд - сподобався. Посадили три кущі винограду. Як я його хотіла і як я його боялась! І боюсь! Може ще весною посадимо... Якось же у людей він росте?! Треба дати собі шанс. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 23 січня Поділитись Опубліковано: 23 січня 6 часов назад, irina1969 сказал: Панянки ,хтось стикався з японськими препаратими...там різні направлення ( фунгіциди, акарициди і т.і ) ? Пам"ятуя, що в тому році я так і не змогла перемогти білокрилку дивлюсь ось на цей препадат Абамектин - акаріцид, інсектицид. Про білокрилку. Як у мене на помідорах пару років тому завелась, так і не вивелась. І це - відкритий грунт! сєвооборот і все таке... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 23 січня Поділитись Опубліковано: 23 січня 10 хвилин тому, voglya сказав: Про білокрилку. Як у мене на помідорах пару років тому завелась, так і не вивелась. І це - відкритий грунт! сєвооборот і все таке... так отож (( я ролік бачила на Ютубі, що треба як тільки висадили розсаду і вона почала рости пролити подвійною дозою якось сильного яду, щоб зробити її на деякий час отруйною і тоді білокрилка не заводиться, але метод так собі☠️..куплю ще хвальоні тепеккі-подивимось Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз