allanek Опубліковано: 20 вересня Автор Поділитись Опубліковано: 20 вересня (змінено) Аня, звісно, що треба. Чого ви раніше не пропонували? Давайте рецепт. Дякую) Змінено 20 вересня користувачем allanek 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 21 вересня Поділитись Опубліковано: 21 вересня (змінено) борошно 350 масло вершкове 225 вода холодна 2 ст л журавлина вялени ягоди -75 ( можна змінити за бажанням на інши сухофрукти- вишня, ізюм, курага то що) цукор 150 жовток 1 цедра 1 апельсину сіль1/8 чай лож борошно+цукор+масло з холодильника нарізане скласти в чашу блендера. Перемолоти до стану жирної крихти. додати цедру, жовток,сіль, нарізану журавлину за необхідності додати крижану воду 2-3 ст ложки,щоб зібрати все тісто у кулю. при цьому тісто має бути сухим і трохи кришитися. Якщо в вас все ще не выйшло зробити тісто в кулю і воно все ще занадто сухе, то додайте ще 1 ложку холодної води, різна вологість муки іноді того потребує. розділити тісто на 2 частини скачати в ковбаску діаметром 5 см і загорнути у харчову плівку. покласти в морозилку щонайменше на 20 хвилин. у такому стані може зберігатися. у міру необхідності дістаєте ковбаску нарізаєте по 0,5 см заморожену. випікати 12 хвилин при 180 гр( до золотистого низу) розморожувати ковбаску і печіво не потрібно . З морозилки нарізать і в духовку Змінено 21 вересня користувачем Сарочка 4 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 28 вересня Поділитись Опубліковано: 28 вересня (змінено) Панянки, це таке маленький опрос. Дійшла до перших окулярів. Ну таких, що суто вікови. Хоча я напевно пів року все ще вважала, що це втома глаз від читання вночі новин. Бо такі вночі ,останніх пів року, я дуже погано сплю, десь по півтори години на добу,загалом, через ці тривоги, щоб не скакати по хаті, намагаюсь щось читати вночі, до поки не втомлюсь і телефон не впаде з рук. По іншому не можу. Три гучномовця ,що в окрузі мертвого розбудять ,тому не можу не прокинутися ,ну і коли прокинувся або треба щось робити, або заспокоїться і намагатися знов заснути. Нажаль, с кожним тижнем відстань між прокиданням і засипанням все більше, но з цім треба якось жити. Тому читаю багато. Ну тобто наступни окуляри ,мені сказали, що я зміню вже через рік , на більше, по часу. Ну максимум через 2. При чому, це суто проблема , яка стосується читання і мелкой моторики. Хоча в житті нема проблем, в довжину зір хоч зі 100 метрів око фазану стріляй. Я деякі надписі на сусідній вулиці можу прочитати. Але це відступ ,пішла з рецептом до крамниці ….. І тут я …. Побачила ціни на окуляри.😀 Випала в осадок. Вже мовчу, що в мене якась маленька голова, нахіляти голову не вдається- падають, і якось маленька відстань між очами , тому якось я обемежена суто тільки брендовимі деякими виробниками, що роблять на мене оправу, ще дитячі підходять, але тут я вже не готова до дитячих окулярів . Ну в такому разі буде дорого( приблизно як дууууже гарний комбайн, про якій ми тут недавно розмовляли) А потім ще і змінювати кожних два роки окуляри -це капец. То питання через те- дійсно окуляри змінюють через пару років? Як вас ( ну хто користується, питання до вас). бо дійсно може якщо перши окуляри, то взяти дитячу оправу, то хто мене в тіх зелених окулярах побачити зможе . Я ще не знаю скільки окуляри жити можуть взагалі, бо жодного досвіду нема😀.. то мені потрібна хочь яка порада як обрати ті окуляри Змінено 28 вересня користувачем Сарочка Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 28 вересня Поділитись Опубліковано: 28 вересня Так, Сарочка, окуляри - не тільки засіб бачити, а ще й показник статусу. Як часто знадобиться їх змінювати - залежить тільки від организму, тобто від очей. Терпіти не можу окуляри (я в них з дитинства), але алергія на лінзи (20 років носила) не залишила вибору. Окуляри повинні бути зручні та красиві. Ну як красиві...Вони повинні тобі подобатись і ти сам собі в них повинен подобатись. Пам'ятаете, як хочуть підкреслити некрасивість жінки, людини - на неї вдягають окуляри (наприклад, у фільмах)? Вдягайте різні оправи та дивіться в дзеркало. Краще, як оправа легенька. До речі, оправи ремонтуються. Лінзи бувають різного гатунку. Є важкі, а є легенькі. Дешеві навіть можуть спотворювати, викривлювати зображення. !! Окуляри важливо знімати і одівати двома руками!! Тоді вони не перекашуються. Нє, перекашуються, але не за пару місяців, а за пару років. Я не можу носити металеві оправи - знов таки ж алергія. Але і не металеві не гірші по міцності. Я завжди покупаю такий чохол, щоб на нього можна було як не сісти, так хоч би лягти і він не пом'явся! Тобто чохол краще міцний. Окуляри не можна кидати будь де - затираються лінзи, зберігаємо у чохлі. Якщо гарна оправа, а тре міняти лінзи - їх можуть поставити в стару оправу. Я нещодавно вчинила злочин проти себе - купила окуляри "з асфальту"!!! оті, що біля метро продають!!! Але мені терміново потрібні були окуляри. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 28 вересня Поділитись Опубліковано: 28 вересня клюб тих хто не спить )) окуляри ношу вже більше 12 років, починала з брендових, але потім почала привозити собі з закордону ті, що voglya назвала з асфальту )) ту такі дешеві в районі 5 евро з супермаркетів і мені в них зручно...окуляри у мене довго не живуть, бо здебільше ношу їх на лобі як обруч, знімаю не те що двома руками, а як прийдеться. коли руки брудні можу просто стряхнути, можу придавити бо розкидаю по хаті-варіантів угробити окуляри у мене багато... зараз в Люксоптиці ( чоловік сказав не позорься) , замовила 2 приличні оправи ( на кожен день і для компа ( телефона)) , але мені вони всеодно незручні, мабудь сила звички ...чохли завжди жорсткі, бо сильніші окуляри в сумці щоб мені дешеві окуляри сильно погіршили зір я б не сказала...починала з +1.3 зараз 3,5 я не проти купитв знову брендові, але треба щось зробити зі своєї жабою🤪 і для Сарочки...завжди любила дурнувати окуляри, яскраві, незвичні тому дитячі супер варіант, але у мене голова велика - неналазять🤣 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 29 вересня Автор Поділитись Опубліковано: 29 вересня (змінено) Я все пропустила, хоча останнім часом теж не сплю пів ночі, незалежно від того летять до нас мопеди чи ні. Про зір. В мене близорукість - наслідок грипу в 9 класі, тож стаж великий. Але, на відміну від дальнозоркості ( в мого чоловіка ), моя близорукість з астегматізмом тримається на одному значенні вже багато років. В нього ні, треба перевіряти зір кожні 2-3 роки. Оправи. Металеві не ношу, не люблю. Хоча остання оправа комбінована, з металевими дужками. Встояти не могла, бо гарна оправа, це начебто парфюм, від якого паморочиться в голові. Але це Ran-Ban, окуляри цього бренду наче одне ціле з твоєю головою, вухами та носом, коли їх одягаєш. Оптика (магазин). Аня, по місту є мережа німецької оптики " Fielmann". Раджу їх. Асортимент великий, раніше був ще більший. Від копійчаних оправ до тих, що ціна вимірюється тисячами гривень. В них приємні акції, іноді брендову оправу можна купити зовсім дешево. Мій досвід і чоловіка кажуть, що , таки має значення, чи то брендова оправа, чи то китайська підробка, чи то просто ноунейм. І мова не про статутність, мова про комфорт. В чоловіка є оправа Порше, більше 10 років. Не кажучи про зручність, вона, не загубила своєї зовнішньої актуальності і досі. Бо окуляри теж мають модні тенденції. В мене є оправа Ferre і я загубила малюсенький гвинтик, що з'єднує дужку з " гляделками". Пролежала так пару років, поки не зібрались в Фельманн прикупити щось новеньке. Купляла ту оправу в них. Коли вони її побачили, в них очі загорілись, казали, що знайдуть гвинтик і щоб берегла цю оправу, бо зараз вже таких нема, а якість там - мрія. І вони праві, бо то дійсно так- коли одягаєш, не відчуваєш її. Повертаючись до чоловіка і Порше. Ціни на оправи Порше не назвати демократичними ; чоловік , коли заходим в оптику, постійно топчиться біля вітрини з ними, тож , крім колуна Фіскарса, зроблю йому ще один подарунок- оправу Порше. Щось я дуже добра в цьому році🤭. Крім іншого, Фельманн дає гарантію на окуляри, від року і більше. Якщо щось станеться, то ремонтують безкоштовно. Але за гвинтиками краще слідкувати, вони з часом починають викручуватись і губляться. І замінити той, що загубився, може стати проблемою, бо вони всі різні. Лінзи. Скло- дешево, важке. Ні. Пластик. Може бути по ціні майже такий, як і сама оправа. На відміну від Люксоптики, де лінзи коштують, як крило літака, Фельманн просто знахідка, вони і досі тримають гуманні ціни на цейсовську оптику. Звісно, якщо мова не про прогресивні чи спеціальні лінзи. І ще, якщо замовити в них окуляри, то забирайте самі, бо вони їх приміряють на вас вже з лінзами і корегують дужки по вас, щоб було зручно. Ну і я купую окуляри "в люди" і ті, що ношу вдома. Тож хатні можна купити щось недороге та зручне, бо з ними всяке трапляється))) Про перевірку зору. При оптиці є лікар і апарат, що перевіряє зір. В Фельманні, якщо замовляєте окуляри в них, ця опція безкоштовна. 9 годин тому, Сарочка сказав: А потім ще і змінювати кожних два роки окуляри -це капец. То питання через те- дійсно окуляри змінюють через пару років? Аня, змінити можна не саму оправу, бо сама оправа може "жити" по 10 і більше років, а змінювати , якщо буде падати зір, можна самі лінзи. Старі виймаються та ставляться нові. В оптиках ( не знаю, чи в усіх), коли ви отримуєте готове замовлення, то разом з окулярами вам дають в маленькому конверті і шаблон форми ваших лінз (пластиковий) для цієї оправи. Тож, якщо потрібно змінити лінзи, ви в будь-якій оптиці можете замовити нові лінзи по цьому шаблону. Звісно, що мати шаблон не обов'язково, майстер і без нього зробить вам лінзу під форму окулярів, але іноді це стає в нагоді. Змінено 29 вересня користувачем allanek 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 29 вересня Поділитись Опубліковано: 29 вересня Дякую всім за розповіді про досвід с окулярами . Він вийшов у всіх дуже різний, що цікаво. єдине що плюс- мінус одинаково , то необхідність жорсткого чохла . Хоча я про нього взагалі ніколи не згадувала, бо сонцезахисних, в мене йшли одразу і з жорстким чохлом і потім ще і з коробкою аксесуарів . В фурле, яка мені більш- менш сподобалась тім, що я її не відчуваю на себе взагалі, наче теж є чохол виробника, але я його не бачила. Мені подобалась ідея декількох пар окулярів. Напевно, з часом ,закажу ще окуляри, з вашого досвіду бачу, що так буває і даже може бути зручно мати різни окуляри. То спробую більш сільни лінзи, для особо мелкой і точної роботи. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 29 вересня Автор Поділитись Опубліковано: 29 вересня 41 хвилину тому, Сарочка сказав: і даже може бути зручно мати різни окуляри. Як "очкарик", з майже 50-ти річним стажем скажу більше - окуляри, то такий самий аксесуар, як сумка, взуття, парфюм чи прикраси. Тож в залежності від того, який одяг, в тон йому (або в стиль йому) одягаю і окуляри. Чи змінила би окуляри на лінзи- ні. Але то приходить з часом- погляд на окуляри не тільки, як на утилітарну річ, а ще і як на аксесуар. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 29 вересня Поділитись Опубліковано: 29 вересня 2 години тому, Сарочка сказав: . То спробую більш сільни лінзи, для особо мелкой і точної роботи. Я не знаю + чи - у Вас, але перші окуляри,на кожен день ,я б брала з меншими діоптріями і просто розповім чому..... у моєї мами був дуже поганий зір і тому окулісти в домі були завжди ... мамін окуліст завжди казала, що око дуже лінивий орган і тому йому потрібні тренування, і саме чуть занижені діоптрії дають саме це , бо мимоволі ми його напружуємо...до 2 пар окуляр , а коли була водієм то трьох я підійшла поступово, спочатку були одні на всі випадки, самі мін по діоптріях Медичні поради то таке собі)), але може знадобиться 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 29 вересня Автор Поділитись Опубліковано: 29 вересня 1 хвилину тому, irina1969 сказав: Я не знаю + чи - у Вас, Це зовсім різний підхід. Я спокійно обходилась однією парою на всі випадки життя. Під "однією парою" маю на увазі тільки лінзи, бо для короткозорості (мінус) все простіше. Тільки рік чи 2 тому в мене з'явилась ще одна пара лінз з іншими діоптріями для читання та якоїсь дрібної роботи, бо почала спостерігати, що при читанні, наприклад, літери починали розпливатись. В чоловіка далекозорість (плюс), то він з самого початку мав окуляри з різними діоптріями. Для читання одні, для керма інші і тому подібне. В далекозорих все складніше. Судячи з того, що пише Аня, то в неї "+", бо при далекозорості зір втрачається скоріше і його треба корегувати кожні 2-3 роки. В мами така сама історія, як і в чоловіка. Там з лінзами інша справа- прогресивні і таке інше, щоб не носити з собою різні окуляри та не змінювати в залежності від обставин. Звісно, що розповідаю лише про те, з чим маю справу. PS. Чоловік сказав, що зір корегується перші кілька років, потім зупиняється на якійсь позначці. Але, все одно, на відміну від мене, в нього різні окуляри з різними лінзами, бо це далекозорість. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 29 вересня Поділитись Опубліковано: 29 вересня 5 часов назад, allanek сказал: Як "очкарик", з майже 50-ти річним стажем скажу більше - окуляри, то такий самий аксесуар, як сумка, взуття, парфюм чи прикраси. Тож в залежності від того, який одяг, в тон йому (або в стиль йому) одягаю і окуляри. Чи змінила би окуляри на лінзи- ні. Але то приходить з часом- погляд на окуляри не тільки, як на утилітарну річ, а ще і як на аксесуар. Ну, до 50-ти річного стажу в мене років 8 не вистачає 😁, але терпіти не можу окуляри!!!! Яка краса була в лінзах! Макіяжик намалюєш, сонцезахисні - які хочеш, в морі - все бачиш, маска/трубка - без проблем! З окулярами навіть обруч для волосся не вдягнеш! А шляпки?! Обожнюю тонкі фетрові/вовняні з коротенькими полями... А в окулярах під дощем?! той ще романтІк... А фітнес? Не так давно показувала свої очі лікарям, так виявляється, якщо я правильно зрозуміла, що зараз тим, хто з міопією=короткозорістю і 50+ рочків замість звичайного хришталика ставлять рефракційний, виправляючи цим і міопію, і далекозорість і пресбіопію. А заміну хришталика зараз роблять дуже часто при катаракті. 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 29 вересня Автор Поділитись Опубліковано: 29 вересня (змінено) 47 хвилин тому, voglya сказав: А заміну хришталика зараз роблять дуже часто при катаракті. В мене мамі міняли кришталик- катаракта починалась. Але там не все так райдужно, як каже реклама. Ніхто не дасть 100% гарантії результату. Вже мовчу про післяопераційну реабілітацію, якщо вона потрібна. 47 хвилин тому, voglya сказав: але терпіти не можу окуляри!!!! Тут вже від особистих переваг та відчуттів залежить, мені некомфортно в лінзах. 47 хвилин тому, voglya сказав: А в окулярах під дощем?! той ще романтІк... А фітнес? Дощ, згодна, це проблема...якщо без парасольки. Більшість зі списку, взагалі, не проблема, може тому, що в мене "-" не настільки великий , щоб я не могла, в якихось випадках, обійтись без окулярів, якщо виникне така ситуація. От коли рибу ловлю, то без окулярів ніяк- поплавок погано бачу😁. Окуляри чи лінзи, то вже , кому що зручніше. 47 хвилин тому, voglya сказав: зараз тим, хто з міопією=короткозорістю і 50+ рочків замість звичайного хришталика ставлять рефракційний, виправляючи цим... Моя добра знайома, що має близьке відношення до династії лікарів Комісаренко ( чиїм прізвищем названа вулиця в Києві), офтальмолог з великим стажем і може собі дозволити любу забаганку з цих "іграшок". Але і досі ходить в окулярах. Каже, якщо нема особливої потреби, краще не лізти усілякими "штучками" в око. Не завжди все закінчується гарним результатом. Я настільки звикла до окулярів, що не уявляю себе без них Змінено 29 вересня користувачем allanek 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 21 жовтня Поділитись Опубліковано: 21 жовтня (змінено) Ну щоб остаточно закінчить розмову про окуляри😀. Мені все ще досі якось в них… якось странно. Іноді дуже потрібно- ось наприклад вчора витягала з кішки кліща і треба було подивитися на цілісність знищеної істоти. Ну і так по дрібницям в побуті. Але мені странно дивитися на себе в дзеркало, наче інша людина😀. То якось так виглядаю смішно в них. Змінено 21 жовтня користувачем Сарочка 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 21 жовтня Поділитись Опубліковано: 21 жовтня А взагалі, хотіла спитати. Коли і як вкладати спати гортензію крупнолистову? Мінулоричний маленькій черенок , якій мені надіслали безкоштовно з магазину бонусом, провів зиму не скидаючи свій зелений лист. То в цьому році я його викопала і відправила в горщик. Великій 4 літній кущ Хамеліону обгортала не то що спанбондом , а взагалі тонкім ковдрою з спанбонду і сінтепону, все одно більшість гілок промерзла. Тількі бруньки в ямі посадковий які підгорнула додатково вцілілі Але такі отримала одну квітку, вона просто дивовижна, то танці з бубна і того варті. То може краще його теж в горщик на зиму викопати Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 21 жовтня Поділитись Опубліковано: 21 жовтня Мені подобається така форма, звикните з часом...ничого не смішно, не наривайтесь на коплеман🙃 4 хвилини тому, Сарочка сказав: А взагалі, хотіла спитати. Коли і як вкладати спати гортензію крупнолистову? Мінулоричний маленькій черенок , якій мені надіслали безкоштовно з магазину бонусом, провів зиму не скидаючи свій зелений лист. То в цьому році я його викопала і відправила в горщик. Великій 4 літній кущ Хамеліону обгортала не то що спанбондом , а взагалі тонкім ковдрою з спанбонду і сінтепону, все одно більшість гілок промерзла. Тількі бруньки в ямі посадковий які підгорнула додатково вцілілі Але такі отримала одну квітку, вона просто дивовижна, то танці з бубна і того варті. То може краще його теж в горщик на зиму викопати гілки макрофіли ТРЕБА пригнути до землі ( земля гріє) і пришпиліти, всередину куща відро торфу, потім агроволокно не менше 60, в 2 шари щоб з гарантієй 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 21 жовтня Поділитись Опубліковано: 21 жовтня 15 хвилин тому, irina1969 сказав: Мені подобається така форма, звикните з часом...ничого не смішно, не наривайтесь на коплеман🙃 гілки макрофіли ТРЕБА пригнути до землі ( земля гріє) і пришпиліти, всередину куща відро торфу, потім агроволокно не менше 60, в 2 шари щоб з гарантієй А в якій час треба це зробити? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 21 жовтня Поділитись Опубліковано: 21 жовтня 2 хвилини тому, Сарочка сказав: А в якій час треба це зробити? можна і зараз, а але краще після приморозку до -5, Ви побачите коли лист почорніє...зараз квітковим брунькам приморозок не страшно бо сокорух зупинився...я лист не обриваю, але деяки обривають, щоб не було грибкових захворювань, до землі гачком з арматури чи таким залізними шпитьками, не прям не землю , а щоб між гортою та землею буль десь см 10 у мене і до Вас питання...сьогодні прибрала все в теплиці, треба чимось обробити і питання ЧИМ на зиму будуть деякі рослини в горщиках прикопані, зараз там корені вербени буєно-айрескої, які я намагаюсь зберегти... читала про тютюнову шашку, яка не шкодить рослинам і вбиває зимуючих шкідників а чим Ви обробляєте ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 21 жовтня Поділитись Опубліковано: 21 жовтня 2 часа назад, Сарочка сказал: Ну щоб остаточно закінчить розмову про окуляри😀. Мені все ще досі якось в них… якось странно. Іноді дуже потрібно- ось наприклад вчора витягала з кішки кліща і треба було подивитися на цілісність знищеної істоти. Ну і так по дрібницям в побуті. Але мені странно дивитися на себе в дзеркало, наче інша людина😀. То якось так виглядаю смішно в них. Дуже гарно! Ви така мила! і дуже гарна! Мені здаєцця, Вам буде личити будь яка оправа. М'яка округла форма окулярів підкреслює м'які риси обличчя, а будь яка інша - змінить образ, але Вас не ... зіпсує!!! Носіть сміливо! 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 13 годин тому, irina1969 сказав: можна і зараз, а але краще після приморозку до -5, Ви побачите коли лист почорніє...зараз квітковим брунькам приморозок не страшно бо сокорух зупинився...я лист не обриваю, але деяки обривають, щоб не було грибкових захворювань, до землі гачком з арматури чи таким залізними шпитьками, не прям не землю , а щоб між гортою та землею буль десь см 10 у мене і до Вас питання...сьогодні прибрала все в теплиці, треба чимось обробити і питання ЧИМ на зиму будуть деякі рослини в горщиках прикопані, зараз там корені вербени буєно-айрескої, які я намагаюсь зберегти... читала про тютюнову шашку, яка не шкодить рослинам і вбиває зимуючих шкідників а чим Ви обробляєте ? Дякую, а де ви берете торф в кількості два ведра? З от тіх величезних пакунків від садового центру? Якщо так, то напевно краще брати одразу кислого торфу? По теплиці . Та нічім особо не обробляю. Тільки мию з середини мильним розчином, іноді додаю хлор( в місцях де зелена пліснява зазвичай десь по кутам і біля землі , використовиваю щось типу Чистюня в спрей пляшках) потім з шланга змиваю бруд и мило та і все. В основному, щоб прозорість полікарбонату вернуть. Грібкови захворювання саме в теплиці в мене були менш ніж на будь якої ділянці саду-городу. За зиму в теплиці стане дуууже сухо, тому жодного разу не бачила розвиток будь якої плісняви. Шкідник і є, куди від них діватися. Ще накидаю зверху затіняючу сітку на зиму, щоб вона не так грілась в січні- лютому, бо в деякі дні там буває і +20, поки сонечко не зайде. Горщики приковувала . Але е одно але з цім. Ще жодна рослина в мене зиму в теплиці не перенесла, на жаль. Кали, горщики з хризантемами, Причина була така- вони занадто рано прокинулись, в лютому, коли починається яскраво світити сонечко, грунт в теплиці дуже швидко прогрівається) а потім їх побило морозом в березні. За два рокі експеремента жодного положительного випадка. То я думаю, що тут треба дуже глибоко вкапувати рослини. Досвід зберігання сіток з картоплею положительний- без ознак проростання, але вкопана була на -70 см під грунт, зверху ще була накидана рєдюжка з войлока і поролону. Ось такі дослідження. Тепер в мене в теплиці живуть горщики для розсади, і інвентар. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня Так, оті мішки з Епіку, торф просто самий дешевий і тому він)) беру жовтий " Флора" По теплиці зрозуміло, горщики будуть в землі на всю глибину, чоловік відмовився знімати плівку категорично ( тут негарне слово) і щоб її не порвало та не погнуло дуги буде робитись укриття з тенту, лайна та палок)) ...на мій розсуд це ще буде додаткове укриття, але на скільки тема робоча тільки час покаже 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня 6 годин тому, irina1969 сказав: Так, оті мішки з Епіку, торф просто самий дешевий і тому він)) беру жовтий " Флора" По теплиці зрозуміло, горщики будуть в землі на всю глибину, чоловік відмовився знімати плівку категорично ( тут негарне слово) і щоб її не порвало та не погнуло дуги буде робитись укриття з тенту, лайна та палок)) ...на мій розсуд це ще буде додаткове укриття, але на скільки тема робоча тільки час покаже Не знаю є вас можливість поставить центральну опору і стойки. Теплиці з полікарбонату теж взимку гарно складаються під снігом, то дві - три подпоркі вздовж конькового прогону значно посилить конструкцію. Тент накинутий поверх теплиці буде такі трохи затримувати сніг, то його вага может тимчасово бути збільшена на деякій час, поки ви не почистите його. Тент над теплицею на опорах взагалі порвет одразу. В мене з сіткі 170 затеняючей , сіра така, щільна, з краями прошитими стропами, був літній тент над машиною від сонця, чоловік, сказав в минулому році , що може хай остається і на зиму( теж було напевно, леніво троси розкручувати.) Не в перший сніг, але в другій -третій його такі завалило. Не витримали металеви кільця на тросах і розігнулись від вагі. Горщики и в мене були закопаними при поганому досвіді, але я мала на увазі ,що горщики потрібно закопати глибоко під землю, якщо це можливо, бо там нема шаленого коливання температури. Від +20 до -10 за сутки і обратно. Якщо горщик в рівень з землею ґрунт буде днем швидко нагріватися. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 22 жовтня Поділитись Опубліковано: 22 жовтня Я потім покажу цю халабуду🤣 буде і центральна стойка, і коньковий брус 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 27 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 27 жовтня 22.10.2024 в 18:05, Сарочка сказав: Тент над теплицею на опорах взагалі порвет одразу. В мене сусід (колишній) замовив тент в якості стоянки для автівок. В якоїсь фірми. Закінчилось тим, що він склався на автівки так, що склався дах автівки та побилося скло. "Дороговастенький" тент вийшов. Панство, що хочу сказати. Ми продали будинок, тож тепер мені нема про що говорити в темі- сад має інших господарів. Чи буде тема жити далі, то вже залежить від вас. Я можу сюди приходити лише, як гість і просто з цікавості. Бо те, що ми виїхали з країни, не означає, що я витерла, наче ластиком, всі наші розмови і все, що нас пов'язувало. Тож поки я ще не кажу вам "прощавайте". Коли вирішимо, де купити житло , може і покажу, як облаштувались. Отакі справи. 1 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 27 жовтня Поділитись Опубліковано: 27 жовтня (змінено) 14 годин тому, allanek сказав: В мене сусід (колишній) замовив тент в якості стоянки для автівок. В якоїсь фірми. Закінчилось тим, що він склався на автівки так, що склався дах автівки та побилося скло. "Дороговастенький" тент вийшов. Панство, що хочу сказати. Ми продали будинок, тож тепер мені нема про що говорити в темі- сад має інших господарів. Чи буде тема жити далі, то вже залежить від вас. Я можу сюди приходити лише, як гість і просто з цікавості. Бо те, що ми виїхали з країни, не означає, що я витерла, наче ластиком, всі наші розмови і все, що нас пов'язувало. Тож поки я ще не кажу вам "прощавайте". Коли вирішимо, де купити житло , може і покажу, як облаштувались. Отакі справи. Дуже радію за вас ,ваше затишне місце, за останніх, майже три рокі , стало не дуже затишно, що додає зайвих сивих волосин. Але якщо і не через віну, то все одно , хай щастить на новому місці, яке ви оберете. Ваш сад дивовижний, і він буде рости і радувати людей. В вас так багато досвіду і фото, що вам точно вистачить на багато років спілкування с початківцями, то не залишайте тему. Сказать, що нас тут багато в темі…. Ну тут взагалі нема про що розмовляти. Одночас час я дуже радію за вас, і в той же самий час мені дуже сумно, що вас нема поруч зі мною. 😢 Ну так, да, чомусь, іноді мені здавалось , що ви від мене не дуже далеко, і від цього , чомусь було гарно- начебто ви мешкаєте за цім невідомим пагорбом, але точно -оооось в той стороні. Але , бажаю вам нового саду . Якім би він не був, він точно буде не скучним Змінено 27 жовтня користувачем Сарочка 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 28 жовтня Автор Поділитись Опубліковано: 28 жовтня Аня, в мене від ваших слів сльози на очі навернулись, а я не з тих, кого легко розчулити. Дуже приємно, що для вас спілкування зі мною це приємні відчуття та спогади. Я теж ціную спілкування з вами, розумною людиною зі справжніми щирими почуттями та готовністю допомогти в разі потреби- ви наче рідкісна перлина, особливо в наш час. Тож спасибі за те, що я маю щастя бути знайомою з вами. І спасибі за те, що радієте за зміни в моєму житті. Не кожен може порадіти за іншого чи, хоча б, сприйняти цю новину спокійно. В темі про евакуацію окремих персоналій рве так від того, що я розказала про це, що читаю абсурдні речі з вимогами та претензіями до мене, починаючи від "патріотка , а залишила країну" до " навіщо розповідати про таке" , бо недолугих та заздрісних такі новини дратують та псують їм настрій. Форум...це місце, де зустрічаєш не тільки гарних людей , але і тих, хто виставляє свою ницість напоказ. Але залишимо це, кожний бачить світ таким, який світ собі створив і має його всередині. Я розуміла, що таке буде, за стільки років на форумі не важко спрогнозувати такі речі. Навіть цікаво було переконатися в цьому. 4 години тому, Сарочка сказав: за останніх, майже три рокі , стало не дуже затишно, що додає зайвих сивих волосин. Ваша правда. В планах продати будинок та оселитися десь в країні з теплим морем та горами було ще до повномасштабного вторгнення , тож рішення залишити країну не було спонтанним, просто війна його трохи відтермінувала. Так, я дуже втомилась і нічого, окрім спустошеності всередині, майже, нічого не залишилось. Психологічні гойдалки не додають здоров'я. 5 годин тому, Сарочка сказав: багато досвіду і фото, Досвід то таке, їм я можу розпоряджатися на свій розсуд, а ось фото саду...не думаю, що маю моральне право викладати їх і далі, бо сад належить новим господарям і не належить мені. Звісно, що в думках він завжди буде моїм, але по факту він тепер частина чужого приватного життя. 5 годин тому, Сарочка сказав: Сказать, що нас тут багато в темі…. Ну тут взагалі нема про що розмовляти. Так, втома відчувається і на спілкуванні в темі. Нас тут і так було небагато, але ми могли постійно про щось розмовляти і розмовляти. Зараз, суджу по собі та оточенню - люди починають замикатись в собі, бо втома і фізична, і моральна дає про себе знати. Он і Наташа Николаівна з'явилась на хвилинку і знов десь нема...вже давно. Це можна зрозуміти, в них там зараз дуже гаряче. Навіть я, що зараз далеко від країни, нічних тривог, шахедів та вибухів, не можу спати ночами- прокидаюсь та вслухаюсь в незвичну тишу ночі. 5 годин тому, Сарочка сказав: Але , бажаю вам нового саду . Якім би він не був, він точно буде не скучним Ні, поки в думках нема планів будинку та саду. Сад, хоч який, потребує догляду, часу та здоров'я. І головне - бажання. Коли годинник вже добіг до сьомого десятку, то не вистачає вже і здоров'я, і чесно кажучи, бажання. Синдром відкладеного життя дається взнаки. Я ж не дарма раніше казала, що мене влаштує велика тераса і кілька горщиків на ній. Тож поки дивлюсь в бік тераси з гарним краєвидом, а там буде видно, на чому зупинимось. 5 годин тому, Сарочка сказав: то не залишайте тему. Поки я тут і відчуваю себе частинкою нашого товариства. Як воно буде далі, то час покаже... Стільки років спілкування не можна викреслити, наче їх не було. Було - було... і багато всього...від гарного до не дуже. Та я ще вчора негативу в карму хапанула добряче🤣 Тож я ще тут побуду, бо гарних розумних людей, з якими я спілкуюсь на форумі, я ціную і не збираюсь відмовлятись від задоволення спілкування з вами. Хоч і розумію, що буду віддалятись з часом, бо так влаштовано життя... але поки я тут😊 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз