Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

Аня, звісно, що треба. Чого ви раніше не пропонували? Давайте рецепт. Дякую)

Змінено користувачем allanek
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

борошно 350
масло вершкове 225
вода холодна 2 ст л
журавлина вялени ягоди -75 ( можна змінити за бажанням на інши сухофрукти- вишня, ізюм, курага то що)
цукор 150
жовток 1
цедра 1 апельсину
сіль1/8 чай лож

борошно+цукор+масло з холодильника нарізане скласти в чашу блендера. Перемолоти до стану жирної крихти. додати цедру, жовток,сіль, нарізану журавлину за необхідності додати крижану воду 2-3 ст ложки,щоб зібрати все тісто у кулю. при цьому тісто має бути сухим і трохи кришитися. Якщо в вас все ще не выйшло зробити тісто в кулю і воно все ще занадто сухе, то додайте ще 1 ложку холодної води, різна вологість муки іноді того потребує.
розділити тісто на 2 частини скачати в ковбаску діаметром 5 см і загорнути у харчову плівку. покласти в морозилку щонайменше на 20 хвилин. у такому стані може зберігатися. у міру необхідності дістаєте ковбаску нарізаєте по 0,5 см заморожену.
випікати 12 хвилин при 180 гр( до золотистого низу) розморожувати ковбаску і печіво не потрібно . З морозилки нарізать і в духовку

IMG_0552.jpeg

IMG_0553.jpeg

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 3
  • Дякую 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Панянки, це таке маленький опрос.  Дійшла до перших окулярів. Ну таких, що суто вікови. Хоча я напевно пів року все ще вважала, що це втома глаз від читання вночі новин.
Бо такі вночі ,останніх пів року, я дуже погано сплю, десь по півтори години на добу,загалом, через ці тривоги, щоб не скакати по хаті, намагаюсь щось читати вночі, до поки не втомлюсь і телефон не впаде з рук. По іншому не можу.

Три гучномовця ,що в окрузі мертвого розбудять ,тому не можу не прокинутися ,ну і коли прокинувся або треба щось робити, або заспокоїться і намагатися знов заснути. Нажаль, с кожним тижнем відстань між прокиданням і засипанням все більше, но з цім треба якось жити. Тому читаю багато.

 Ну тобто наступни окуляри ,мені сказали, що я зміню вже через рік , на більше, по часу. Ну максимум через 2.
 При чому, це суто проблема , яка стосується читання і мелкой моторики.

Хоча в житті нема проблем, в довжину зір хоч зі 100 метрів око фазану стріляй. Я деякі надписі на сусідній вулиці можу прочитати. Але це відступ ,пішла з рецептом до крамниці ….. І тут я …. Побачила ціни на окуляри.😀 Випала в осадок.

Вже мовчу, що в мене якась маленька голова, нахіляти голову не вдається- падають,  і якось маленька відстань між очами ,  тому якось я обемежена суто тільки брендовимі деякими виробниками, що роблять на мене оправу, ще дитячі підходять, але тут я вже не готова до дитячих окулярів .

Ну в такому разі буде  дорого( приблизно як дууууже гарний комбайн, про якій ми тут недавно розмовляли)

А потім ще і змінювати кожних два роки окуляри -це капец. То питання через те- дійсно окуляри змінюють через пару років? Як вас ( ну хто користується, питання до вас). бо дійсно може якщо перши окуляри, то взяти дитячу оправу, то хто мене в тіх зелених окулярах побачити зможе . Я ще не знаю скільки окуляри жити можуть взагалі, бо жодного досвіду нема😀.. то мені потрібна хочь яка порада як обрати ті окуляри

Змінено користувачем Сарочка
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Так, Сарочка, окуляри - не тільки засіб бачити, а ще й показник статусу. 

Як часто знадобиться їх змінювати - залежить тільки від организму, тобто від очей. Терпіти не можу окуляри (я в них з дитинства), але алергія на лінзи (20 років носила) не залишила вибору.

Окуляри повинні бути зручні та красиві. Ну як красиві...Вони повинні тобі подобатись і ти сам собі в них повинен подобатись. Пам'ятаете, як хочуть підкреслити некрасивість жінки, людини - на неї вдягають окуляри (наприклад, у фільмах)?

Вдягайте різні оправи та дивіться в дзеркало. Краще, як оправа легенька. До речі, оправи ремонтуються. Лінзи бувають різного гатунку. Є важкі, а є легенькі. Дешеві навіть можуть спотворювати, викривлювати зображення.

!! Окуляри важливо знімати і одівати двома руками!! Тоді вони не перекашуються. Нє, перекашуються, але не за пару місяців, а за пару років. 

Я не можу носити металеві оправи - знов таки ж алергія. Але і не металеві не гірші по міцності.

Я завжди покупаю такий чохол, щоб на нього можна було як не сісти, так хоч би лягти і він не пом'явся! Тобто чохол краще міцний. Окуляри не можна кидати будь де - затираються лінзи, зберігаємо у чохлі.

Якщо гарна оправа, а тре міняти лінзи - їх можуть поставити в стару оправу.

Я нещодавно вчинила злочин проти себе - купила окуляри "з асфальту"!!! оті, що біля метро продають!!! Але мені терміново потрібні були окуляри.

 

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

клюб тих хто не спить ))

окуляри ношу вже більше 12 років, починала з брендових, але потім почала привозити собі з закордону ті, що voglya назвала з асфальту )) ту такі дешеві в районі 5 евро з супермаркетів і мені в них зручно...окуляри у мене довго не живуть, бо здебільше ношу їх на лобі як обруч, знімаю не те що двома руками, а як прийдеться. коли руки брудні можу просто стряхнути, можу придавити бо розкидаю по хаті-варіантів угробити окуляри у мене багато... зараз в Люксоптиці ( чоловік сказав не позорься) , замовила 2 приличні оправи ( на кожен день і для компа ( телефона)) , але мені вони всеодно незручні, мабудь сила звички ...чохли завжди жорсткі, бо  сильніші окуляри в сумці

щоб мені дешеві окуляри сильно погіршили зір я б не сказала...починала з +1.3 зараз 3,5

я не проти купитв знову брендові, але треба щось зробити зі своєї жабою🤪

і для Сарочки...завжди любила дурнувати окуляри, яскраві, незвичні тому дитячі супер варіант, але у мене голова велика - неналазять🤣

  • Лайк 1
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Я все пропустила, хоча останнім часом теж не сплю пів ночі, незалежно від того летять до нас мопеди чи ні.

Про зір. В мене близорукість - наслідок грипу в 9 класі, тож стаж великий. Але, на відміну від дальнозоркості ( в мого чоловіка ), моя близорукість з астегматізмом тримається на одному значенні вже багато років. В нього ні, треба перевіряти зір кожні 2-3 роки. 

Оправи. Металеві не ношу, не люблю. Хоча остання оправа комбінована, з металевими дужками. Встояти не могла, бо гарна оправа, це начебто парфюм, від якого паморочиться в голові. Але це Ran-Ban, окуляри цього бренду наче одне ціле з твоєю головою, вухами та носом, коли їх одягаєш. 

Оптика (магазин). Аня, по місту є мережа німецької оптики " Fielmann". Раджу їх. Асортимент великий, раніше був ще більший. Від копійчаних оправ до тих, що ціна вимірюється тисячами гривень. В них приємні акції, іноді брендову оправу можна купити зовсім дешево. Мій досвід і чоловіка кажуть, що , таки має значення, чи то брендова оправа, чи то китайська підробка, чи то просто ноунейм. І мова не про статутність, мова про комфорт.  В чоловіка є оправа Порше, більше 10 років. Не кажучи про зручність, вона, не загубила своєї зовнішньої актуальності і досі. Бо окуляри теж мають модні тенденції. В мене є оправа Ferre і я загубила малюсенький гвинтик, що  з'єднує дужку з " гляделками". Пролежала так пару років, поки не зібрались в Фельманн прикупити щось новеньке. Купляла ту оправу в них. Коли вони її побачили, в них очі загорілись, казали, що знайдуть гвинтик і щоб берегла цю оправу, бо зараз вже таких нема, а якість там - мрія. І вони праві, бо то дійсно так- коли одягаєш, не відчуваєш її. Повертаючись до чоловіка і Порше. Ціни на оправи Порше не назвати демократичними ; чоловік , коли заходим в оптику, постійно топчиться біля вітрини з ними, тож , крім колуна Фіскарса, зроблю йому ще один подарунок- оправу Порше. Щось я дуже добра в цьому році🤭. Крім іншого, Фельманн дає гарантію на окуляри, від року і більше. Якщо щось станеться, то ремонтують безкоштовно. Але за гвинтиками краще слідкувати, вони з часом починають викручуватись і губляться. І замінити той, що загубився, може стати проблемою, бо вони всі різні. 

Лінзи. Скло- дешево, важке. Ні. 

Пластик. Може бути по ціні майже такий, як і сама оправа. На відміну від Люксоптики, де лінзи коштують, як крило літака, Фельманн просто знахідка, вони і досі тримають гуманні ціни на цейсовську оптику. Звісно, якщо мова не про прогресивні чи спеціальні лінзи. 

І ще, якщо замовити в них окуляри, то забирайте самі, бо вони їх приміряють на вас вже з лінзами і корегують дужки по вас, щоб було зручно.

Ну і я купую окуляри "в люди" і ті, що ношу вдома. Тож хатні можна купити щось недороге та зручне, бо з ними всяке трапляється)))

Про перевірку зору. При оптиці є лікар і апарат, що перевіряє зір. В Фельманні, якщо замовляєте окуляри в них, ця опція безкоштовна.

9 годин тому, Сарочка сказав:

А потім ще і змінювати кожних два роки окуляри -це капец. То питання через те- дійсно окуляри змінюють через пару років?

Аня, змінити можна не саму оправу, бо сама оправа може "жити" по 10 і більше років, а змінювати , якщо буде падати зір, можна самі лінзи. Старі виймаються та ставляться нові. В оптиках ( не знаю, чи в усіх), коли ви отримуєте готове замовлення, то разом з окулярами  вам дають в маленькому конверті і шаблон форми ваших лінз (пластиковий) для цієї оправи. Тож, якщо потрібно змінити лінзи, ви в будь-якій оптиці можете замовити нові лінзи по цьому шаблону. Звісно, що мати шаблон не обов'язково, майстер і без нього зробить вам лінзу під форму окулярів, але іноді це стає в нагоді.

Змінено користувачем allanek
  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Дякую всім за розповіді про досвід с окулярами . Він вийшов у всіх дуже різний, що цікаво.

єдине що плюс- мінус одинаково , то  необхідність жорсткого чохла . Хоча я про нього взагалі ніколи не згадувала, бо сонцезахисних, в мене йшли одразу і з жорстким чохлом і потім ще і з коробкою  аксесуарів

. В фурле, яка мені більш- менш сподобалась тім, що я її не відчуваю на себе взагалі, наче теж є чохол виробника, але я його не бачила. Мені подобалась ідея декількох пар окулярів.

Напевно, з часом ,закажу ще окуляри,  з вашого досвіду бачу, що так буває і даже може бути зручно мати різни окуляри. То спробую більш сільни лінзи, для особо мелкой і точної роботи. 

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

41 хвилину тому, Сарочка сказав:

і даже може бути зручно мати різни окуляри.

Як "очкарик", з майже 50-ти річним стажем скажу більше - окуляри, то такий самий аксесуар, як сумка, взуття, парфюм чи прикраси. Тож в залежності від того, який одяг, в тон йому (або в стиль йому) одягаю і окуляри. Чи змінила би окуляри на лінзи- ні. Але то приходить з часом- погляд на окуляри не тільки, як на утилітарну річ, а ще і як на аксесуар.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 години тому, Сарочка сказав:

. То спробую більш сільни лінзи, для особо мелкой і точної роботи. 

Я не знаю + чи - у Вас, але перші окуляри,на кожен день ,я б брала з меншими діоптріями і просто розповім чому..... у моєї мами був дуже поганий зір і тому  окулісти в домі були завжди ... мамін окуліст завжди казала, що око дуже лінивий орган і тому йому потрібні тренування, і саме чуть занижені діоптрії дають саме це , бо мимоволі ми його напружуємо...до 2 пар окуляр , а коли була водієм то трьох  я підійшла поступово, спочатку були одні на всі випадки, самі мін по діоптріях

Медичні поради то таке собі)), але може знадобиться

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 хвилину тому, irina1969 сказав:

Я не знаю + чи - у Вас,

Це зовсім різний підхід. Я спокійно обходилась однією парою на всі випадки життя. Під "однією парою" маю на увазі тільки лінзи, бо для короткозорості (мінус) все простіше. Тільки рік  чи 2 тому  в мене з'явилась ще одна пара лінз з іншими діоптріями для читання та якоїсь дрібної роботи, бо почала спостерігати, що при читанні, наприклад, літери починали розпливатись.

В чоловіка далекозорість (плюс), то він з самого початку мав окуляри з різними діоптріями. Для читання одні, для керма інші і тому подібне. В далекозорих все складніше. Судячи з того, що пише Аня, то в неї "+", бо при далекозорості зір втрачається скоріше і його треба корегувати кожні 2-3 роки. В мами така сама історія, як і в чоловіка. Там з лінзами інша справа- прогресивні і таке інше, щоб не носити з собою різні окуляри та не змінювати в залежності від обставин. Звісно, що розповідаю лише про те, з чим маю справу.

PS. Чоловік сказав, що зір корегується перші кілька років, потім зупиняється на якійсь позначці. Але, все одно, на відміну від мене, в нього різні окуляри з різними лінзами, бо це далекозорість.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 часов назад, allanek сказал:

Як "очкарик", з майже 50-ти річним стажем скажу більше - окуляри, то такий самий аксесуар, як сумка, взуття, парфюм чи прикраси. Тож в залежності від того, який одяг, в тон йому (або в стиль йому) одягаю і окуляри. Чи змінила би окуляри на лінзи- ні. Але то приходить з часом- погляд на окуляри не тільки, як на утилітарну річ, а ще і як на аксесуар.

Ну, до 50-ти річного стажу в мене років 8 не вистачає 😁, але терпіти не можу окуляри!!!!

Яка краса була в лінзах! Макіяжик намалюєш, сонцезахисні - які хочеш, в морі - все бачиш, маска/трубка - без проблем! З окулярами навіть обруч для волосся не вдягнеш! А шляпки?! Обожнюю тонкі фетрові/вовняні з коротенькими полями... А в окулярах під дощем?! той ще романтІк... А фітнес?

Не так давно показувала свої очі лікарям, так виявляється, якщо я правильно зрозуміла, що зараз тим, хто з міопією=короткозорістю і 50+ рочків замість звичайного  хришталика ставлять рефракційний, виправляючи цим і міопію, і далекозорість і пресбіопію. А заміну хришталика зараз роблять дуже часто при катаракті.

  • Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

47 хвилин тому, voglya сказав:

А заміну хришталика зараз роблять дуже часто при катаракті.

В мене мамі міняли кришталик- катаракта починалась. Але там не все так райдужно, як каже реклама. Ніхто не дасть 100% гарантії результату. Вже мовчу про післяопераційну реабілітацію, якщо вона потрібна.

47 хвилин тому, voglya сказав:

але терпіти не можу окуляри!!!!

Тут вже від особистих переваг та відчуттів залежить, мені некомфортно в лінзах.

47 хвилин тому, voglya сказав:

А в окулярах під дощем?! той ще романтІк... А фітнес?

Дощ, згодна, це проблема...якщо без парасольки. Більшість зі списку, взагалі, не проблема, може тому, що в мене "-" не настільки великий , щоб я не могла, в якихось випадках, обійтись без окулярів, якщо виникне така ситуація. От коли рибу ловлю, то без окулярів ніяк- поплавок погано бачу😁.

Окуляри чи лінзи, то вже , кому що зручніше.

47 хвилин тому, voglya сказав:

зараз тим, хто з міопією=короткозорістю і 50+ рочків замість звичайного  хришталика ставлять рефракційний, виправляючи цим...

Моя добра знайома, що має близьке відношення до династії лікарів Комісаренко ( чиїм прізвищем названа вулиця в Києві), офтальмолог з великим стажем і може собі дозволити любу забаганку з цих "іграшок". Але і досі ходить в окулярах. Каже, якщо нема особливої потреби, краще не лізти усілякими "штучками" в око. Не завжди все закінчується гарним результатом. Я настільки звикла до окулярів, що не уявляю себе без них

Змінено користувачем allanek
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...