Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Сад і все про нього.

allanek

Рекомендовані повідомлення

В 16.04.2024 в 08:58, Nic-олаевна сказал:

Доречі, де наша Іра з теплицею? Ну цікаво ж дізнатися перші враження, що вже встигла посадити?

Де наша Аня огородниця - квітникарка?

Да і всі інші. Уже багато у кого краса і цвітіння, похваліться. Бо у нас лише тюльпани, і ті ще тільки починаються

Всі копають))) Оце нарешті задощило, то хоч перепочину))) Якось весна така рання, що нічого не встигаю робити - ні обробити вчасно, ні пересадити. Зараз перероблюємо "сухий струмок" під звичайний водовідвід. Пару років тому почала робити сухий струмок під будинком, який мав виконувати функцію водовідведення під час дощу. Але через війну і наш відїзд до кінця не доробила, потім часу на нього не було, і а тепер подивилася і вирішила, що навіть якщо дороблю, то мороки з ним буде дуже багато. Сміття туди наноситься швидко, замулюється... Тож вирішили просто вкопати трубу, а зверху буде чергова клумба))) 

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

І до розмови про нарциси, маю ось таких красунчиків (сорт не знаю). Голови тримають рівненько, попадали лише після сьогоднішньої нічної зливи

 

image.png

  • Лайк 3
  • Дякую 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Хто має ремонтантну безшипу ожину? Напишіть будьласка назву сорту.

Моя ожина, що купувалася як ремонтантна, на ділі виявилася зовсім не такою. Отже, навіть тепер сорт не знаю. "Дякую" розпліднику "Файний сад". На додачу цієї зими вимерзли всі пагони до землі, бо саме коли треба було вкривати, мій батько потрапив у лікарню і нажаль, з лікарні не повернувся😭 Отже, цього року ми без ягід ожини, бо треба чекати рік, поки наростить пагони, які треба буде вкривати.

А от ремонтантна малина - моя любов. Ніяких танців з бубоном і несподіванок. Восени повністю зрізаю, весною підросла, надавала мені ягід і знову під зрізку. Дуже хочу таку ожину.

Змінено користувачем Nic-олаевна
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, Nic-олаевна сказав:

Хто має ремонтантну безшипу ожину? Напишіть будьласка назву сорту.

Наташа, в мене була ожина "Тризуб", не ремонтантна, безколючкова, зимостійка. Без ніяких танців з бубнами, плелась по паркану, ніхто її не знімав, навесні вкривалась молодим листячком, росла, як бур'ян, агресорка страшна. Велика, смачна. Якщо десь зустрінеться, можна купувати. Я купувала тут (під спойлером), але це було дуже давно. Колись розповідала, що пендюрка 2см заввишки з 3 листочками перетворилась на монстра, якого насилу приборкали. Краще посадити під парканом, в нас плелась по огірковій сітці. довжина гілок  доходила до 4м , може і більше. Розмір ягід ( на фото) можна порівняти з ягодами малини "Геркулес"

Прихований текст

agrovektor.com/ua/physical_product/143369-bezvirusni-sadzhanci-in-vitro-ozhini-sort-trizub.html

 

2 години тому, Nic-олаевна сказав:

А от ремонтантна малина - моя любов.

Так само. В мене росла тільки "Геркулес", може і не найкращий сорт, але ткнув в землю і ніяких проблем. Росла сама по собі, ніякого догляду, крім того, що зрізала восени.

2 години тому, Nic-олаевна сказав:

Дуже хочу таку ожину.

Ожину, практично, ми не їли. Крім Тризуба не знаю, як поводять себе інші сорти, але, якщо в  інших сортах ожини довжина гілок, як в Трезуба, то зрізати ремонтантну, мабуть, ще та морока. З малиною не зрівняти, там гілки до двох метрів та ростуть вертикально без опори. В Геркулеса було так. Мороки з обрізкою малини не було, навіть не уявляю, як обрізати довгі гнучкі гілки ожини під нуль.

^2F5CA5806D08839BF93B9326D1DEA735D9EF314B6BDC276BF0^pimgpsh_fullsize_distr.jpg

  • Лайк 3
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Будь-яка ожина відрощує довгі пагони, звісно з пагонами малини не зрівняти. Але принципово хочу ремонтантну, бо у мене ж вимерзла не тільки та ожина, що з розплідника,та і та, що я купувала у нас на ринку як зимостійку, районовану. То більше гри в рулетку я не хочу. Наші зими, повірте, сильно відрізняються від ваших, хоч між нами відстань всього 300 км. 

Щодо зрізки пагонів. Якщо це однорічний пагін, то яким би довгим він не був, але його не так складно зрізати, як багаторічний. Бо він і тонший і м'якіший. Особливо якщо ще і без колючок, то взагалі одне задоволення. А якщо з колючками, то нехай він буде чоч 7 разів ремонтантний, я такого не хочу.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

6 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Наші зими, повірте, сильно відрізняються від ваших, хоч між нами відстань всього 300 км. 

Та які можуть бути заперечення. Я поділилась тим, що посадила би знову, якби було бажання мати ожину. Якщо і не вам, то може комусь згодиться інформація)

9 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Якщо це однорічний пагін, то яким би довгим він не був, але його не так складно зрізати, як багаторічний.

А як в вас росла ожина? Просто кущем чи на опорі, чи ще якось? Бо я спираюсь на те, що було в мене. І щоб зрізати пагон, який вплетений в огіркову сітку, то треба його розмотати спочатку. Ні, такого задоволення я б не хотіла.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 минуты назад, allanek сказал:

А як в вас росла ожина? Просто кущем чи на опорі, чи ще якось? Бо я спираюсь на те, що було в мене. І щоб зрізати пагон, який вплетений в огіркову сітку, то треба його розмотати спочатку. Ні, такого задоволення я б не хотіла

Росла кущем біля металевої сітки-рабиці. Але "кущ" - то голосно сказано. Я їй не давала волі. У мене було 3 пагони на ягоди і 3 пагони заміщення. Все інше я вирізали на початковій стадії росту. Оті 3 пагони що на ягоди давали ягід навіть більше ніж нам потрібно. Але той пагін, що вже давав ягоди я вкорочувала десь на метровій висоті і тоді з кожної пазухи листа виходили плодові гілочки. Ті ж пагони що були на заміщення (на наступний рік плодоношення) кріпила до сітки і так вони по ній повзли. Єдине, за чим ретельно слідкувала, щоб вони не проростали у вічка сітки, а йшли з одного боку, бо тоді дійсно, її звідти потім не дістати

  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

10.04.2024 в 00:10, InSAn сказав:

98 сторінок... Перечитати немає змоги. Може вже й писали раніше - то ткніть носом :)

Хочу чимось "вкрити" землю, яка під тюльпанами/розами і т.п. Які грунтопокривні (невисокі) порадите?

давайте поговоримо )) але є декільки питань 

перше щодо тюльпанів/ троянд, бо тут проблема🙄як я розумію  треба прикрити голу землю в квітнику, чи треба якось замаскувати листя тюльпанів які вже відцвіли, але треба дочекатись коли вони пожухнуть

друге питання , як з поливом на цій ділянці ?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

16.04.2024 в 08:58, Nic-олаевна сказав:

Оце я думаю, що як вродить мій гігант якимись дичками, ото буде мені "гігант"))) Ну нічого, якщо що, буду займатися "перевихованням". Головне, що хоч почав квітнути, і то вже добре. Тепер же, не факт що зав'яжеться.

Вчора тягала в середині теплиці укривний матеріал, бо передавали холодні ночі, а у мене там і огірки вже гарні, і баклажани, і помідори прижилися. Знімала з шпалери виноград, клала на землю, ставила дуги і теж вкривала.

От тягала це все по вітру і холоду і думала, а що я робитиму, коли це все розростеться, а мені буде надто більше років і не буде на оці танці сил?

Доречі, де наша Іра з теплицею? Ну цікаво ж дізнатися перші враження, що вже встигла посадити?

Де наша Аня огородниця - квітникарка?

Да і всі інші. Уже багато у кого краса і цвітіння, похваліться. Бо у нас лише тюльпани, і ті ще тільки починаються

Тут я. Але більше поки що як читач. Щось нема часу все охопить. Занадто рання весна с стрибком в літо і знов назад. Трава росте, що дурна. Вже косила пару разів. Теплиця в цьому році досить незвичайно себе поводить. Спочатку було в ней +35 і вологість біля 40 відсотків, з відкритими дверми. Тому вимушена була рослини пікіровани поставити під агроволокно 50 щільності, щоб вони не страждали, не так швидко випаровивали вологу з листа, так би мовити парник в парнику. І це працюючій варіант. Бо більше не довелось тягати ящик з рослинами до дому, коли впала температура.

Про пеларгоніі з насіння. Зараз вони такі. Квітнуть ще не збираються, на вулицю переїхали 2 тижня тому, як і частина петуній, теж з насіння тількі саджала 15 лютого. Деякі сорти вже квітнуть, інші з бутонами. Сурфініі відстають. Еустома взагалі ще не пікірована. 

IMG_5150.jpeg

IMG_5151.jpeg

IMG_5152.jpeg

IMG_5153.jpeg

IMG_5154.jpeg

  • Лайк 2
  • Дякую 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Домашнеє печиво нікому не цікаво? Я зараз в волонтерської спілці подряділась пекти печиво. Не багато, десь 5 кг в тиждень, то в мене накопились смачні рецепти, цікавих і різних по смаку, то можу поділитися рецептом

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 1
  • Дякую 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 години тому, Сарочка сказав:

Домашнеє печиво нікому не цікаво? Я зараз в волонтерської спілці подряділась пекти печиво. Не багато, десь 5 кг в тиждень, то в мене накопились смачні рецепти, цікавих і різних по смаку, то можу поділитися рецептом

Не спокушайте))

А може випадково є цікавий рецепт енергетичного батончика? Якщо є, то який вихід?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

14.04.2024 в 09:34, allanek сказав:

Спитаю окремо. Про пеларгонії. На тому тижні, коли їхали в лікарню, по дорозі є магазин, що продає садові квіти. Побачила горщики з великими кущами пеларгоній, вже в квітах. Мої кущики, що залишала на зиму, гонять листя і ніякого натяку на квітконоси. Чи це в усіх так? Чи це тільки в мене? Тоді що я робила не так?

Ну і як не подобалась мені вся ця метушня з горщиками на зиму, так і не з'явилось натхнення.

у мене зараз з +\- 30 кущіків квітують тільки 2,  стан іх видно на фото...десь через тиждень буду виносити та обрізати для того щоб були компактніше та стимулювати квітування...зимовали вони в тих самих балконних ящиках, полив раз на місяць ...весною, коли вже почалась вегетація пролила один раз радиофармом,на вулиці вже додам добрива та свіжий грунт...кому треба черенки, сорт Каліоппе Вайт, пишіть🤗

вікна🥵

image.thumb.png.3e471b4fd87133525662399056a4a9d4.pngimage.thumb.png.1d79a8a24a6f5bef2a5180119c5b087d.pngimage.thumb.png.768e8aa384a9f0f1b635bccd7ea9c188.png 

  • Лайк 2
  • Дякую 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, irina1969 сказав:

...десь через тиждень буду виносити та обрізати для того щоб були компактніше та стимулювати квітування...

image.thumb.png.3e471b4fd87133525662399056a4a9d4.pngimage.thumb.png.1d79a8a24a6f5bef2a5180119c5b087d.png 

Яким чином ти будеш робити обрізку кущам? В мене кущики виглядають так само, може і трохи густіші. Листя гонять жваво, квітконоси не хочуть викидати.  Як я їх обрізала, до стану штурпачків, показувала в темі. Все ж таки, вважаю, що їм не вистачає світла. Переносити в гостьовий будинок, де дуже багато світла, бо вікна на всі боки, не хочу, там опалення не працює вже давно і , мабуть, не буде вистачати тепла для розвитку. Вже як є. Годувала їх добривом для розсади ( Мастер та Валагро) пару разів, вже насипала їм  Мівени, листя дякують:grin:, якщо добриво гарне, то це одразу видно. Чи буду мати квіти, то питання, а лопухасті кущі пеларгонії обов'язково😁

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

27 хвилин тому, allanek сказав:

Яким чином ти будеш робити обрізку кущам? В мене кущики виглядають так само, може і трохи густіші. Листя гонять жваво, квітконоси не хочуть викидати.  Як я їх обрізала, до стану штурпачків, показувала в темі. Все ж таки, вважаю, що їм не вистачає світла. Переносити в гостьовий будинок, де дуже багато світла, бо вікна на всі боки, не хочу, там опалення не працює вже давно і , мабуть, не буде вистачати тепла для розвитку. Вже як є. Годувала їх добривом для розсади ( Мастер та Валагро) пару разів, вже насипала їм  Мівени, листя дякують:grin:, якщо добриво гарне, то це одразу видно. Чи буду мати квіти, то питання, а лопухасті кущі пеларгонії обов'язково😁

Коли буду різати покажу, вони у мене були без опалення всю зиму, я навіть двері в ту кімнату не відкривала, щоб тепло ві буржуйки не тягло,їм треба попри світла ще і тепло для квітування

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Алло, у мене зараз пеларгонії стоять у чоловіка в гаражі, бо дуже холодні ночі. Гараж не утеплений і не опалюється. При наших низьких нічних температурах в гаражі максимум +10, та ще і темно, бо там лише одне невелике вікно. Доводиться на цілий день вмикати ілюмінацію на весь гараж. Для тимчасового перетримання це годиться. Якщо у вас світле не опалювальне місце, то це добре. Головне, щоб там була плюсова температура і щоб не було різкого перепаду. Наприклад з +25 до +10

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

21 годину тому, irina1969 сказав:

Не спокушайте))

А може випадково є цікавий рецепт енергетичного батончика? Якщо є, то який вихід?

Нажаль ні, не маю. Замість енергетичного батончика окремо робимо суміш горіхов в меду акації и фінські імбирни пряники( вони теж на меду, багато цукру, багато спецій)то вони не сохнуть взагалі, пакуємо в вакуум, як батончик, то так нам сказали, що більше подобається. Батончики зараз більше не замовляють 

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

36 хвилин тому, Nic-олаевна сказав:

Головне, щоб там була плюсова температура і щоб не було різкого перепаду. Наприклад з +25 до +10

Та ні, перепаду там нема). Температура завжди плюсова, але плюс невеликий. Та хай вже стоять , де стоять. Бо сьогодні вночі в нас було +1 на дворі. Добре, що піч-камін топили та не відчули такого похолодання. Бо опалення вимкнули наприкінці березня.

14 хвилин тому, Сарочка сказав:

фінські імбирни пряники( вони теж на меду, багато цукру, багато спецій)

Аня, а рецепт якогось не заморочливого печива дасте? Щоб швидке і без танців з бубнами. Не для гурманів, просто печиво до чаю.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 години тому, allanek сказав:

Та ні, перепаду там нема). Температура завжди плюсова, але плюс невеликий. Та хай вже стоять , де стоять. Бо сьогодні вночі в нас було +1 на дворі. Добре, що піч-камін топили та не відчули такого похолодання. Бо опалення вимкнули наприкінці березня.

Аня, а рецепт якогось не заморочливого печива дасте? Щоб швидке і без танців з бубнами. Не для гурманів, просто печиво до чаю.

У мене є швидке, смачне і дуже шкідливе для талії)) давати?

  • Лайк 3
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Талія не дізнається, звісно, що давати)

Змінено користувачем allanek
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 часов назад, allanek сказал:

Добре, що піч-камін топили та не відчули такого похолодання. Бо опалення вимкнули наприкінці березня.

Та ми також на радощах, що насі травень, затопили в будинку піч😀

  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Товариство, вітаю. Нарешті, хвилину тому, проголосували допомогу нам. 311 голосів за. 

Змінено користувачем allanek
  • Лайк 2
  • Дякую 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 годину тому, allanek сказав:

Товариство, вітаю. Нарешті, хвилину тому, проголосували допомогу нам. 311 голосів за. 

То гарна новина. Але коли це свято станеться, то не зразумило. Але надія краще, ніж ничого.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

9 годин тому, allanek сказав:

Та ні, перепаду там нема). Температура завжди плюсова, але плюс невеликий. Та хай вже стоять , де стоять. Бо сьогодні вночі в нас було +1 на дворі. Добре, що піч-камін топили та не відчули такого похолодання. Бо опалення вимкнули наприкінці березня.

Аня, а рецепт якогось не заморочливого печива дасте? Щоб швидке і без танців з бубнами. Не для гурманів, просто печиво до чаю.

Звісно є , майже всі без танців. Бо танці, останнє, що мені зараз потрібно.

Почнемо

 печиво « Моккочіно»

120 олія вершкова

9 шт жовтки

6 ч. л растворима кава 

1,5 ч. л розпушувач

360 г цукор

150 гр сметана 

90 гр темне какао

660 гр борошно 

все, що рідке змішати в мисці, потім добавити все сухе. Чайної  ложкою відділити частину тіста, десь 15 гр приблизно в руцях зробити шар, потім притиснути і зубочисткою зробити переріз по середини, імітуючи кавове зернятко. 
Випікати 175 гр 15 хв. 
з цей порції печиво буде багато. Спробуйте поділити спочатку навпіл. Печиво зберігається довго в контейнері, не дуже солодке, але дуже кавове- шоколадне. Гарно пасує до кави ранкової.Не дуже солодке.

 

 

IMG_0456.jpeg

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 1
  • Дякую 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Американське печиво з шоколадом

( шоколад можливо змінити на журавлину, чорницю)

1 яйцє

80 гр цукор

100 гр олія вершкова

1 гр сіль

 0,2 ч, л ваніль

1 ч,  л розпушувач

190 борошно

100 гр темний шоколад

Все закинути в миску змішати в шар. Разкатать до товщини 7 мм . Діаметр печива5-7 см. 
Випікати 185 гр 20 хв, або до румʼяной скоринкі по дну печива 

ПС

це печиво накшталт батончіков., бо воно дуже енергетичне, вміст шоколаду дуже потужний, я ділю навпіл шоколад с вяленою ягодою журавлини, або чорниці. Дуууже довго не зіпсується. Смачне, дуже смачне. По пожввним калоріям як батончик, але на смак краще набагато. Не дуже солодке.

до речі. Батончик це переробка пироженкі «картопля». То імпровізуйте, але це поробка, бо бісквіт замінілі на овсяни пластівці. Суть саме така, рецепт теж такій самий, чим більше пластівців, тім більше вихід. Чим  менша фракція пластівців, тім текстура більш пріемна. Але на мій смак, хочь шоколадом помазать, хочь горіхів додати, але мені все одно вівсянка чутна сира. Тому я не роблю батончикі. Бо не роблю то, що мені не до смаку 

Змінено користувачем Сарочка
  • Лайк 1
  • Дякую 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

28 хвилин тому, Сарочка сказав:

Американське печиво з шоколадом

( шоколад можливо змінити на журавлину, чорницю)

1 яйцє

80 гр цукор

100 гр олія вершкова

1 гр сіль

 0,2 ч, л ваніль

1 ч,  л розпушувач

190 борошно

100 гр темний шоколад

Все закинути в миску змішати в шар. Разкатать до товщини 7 мм . Діаметр печива5-7 см. 
Випікати 185 гр 20 хв, або до румʼяной скоринкі по дну печива 

ПС

це печиво накшталт батончіков., бо воно дуже енергетичне, вміст шоколаду дуже потужний, я ділю навпіл шоколад с вяленою ягодою журавлини, або чорниці. Дуууже довго не зіпсується. Смачне, дуже смачне. По пожввним калоріям як батончик, але на смак краще набагато. Не дуже солодке.

до речі. Батончик це переробка пироженкі «картопля». То імпровізуйте, але це поробка, бо бісквіт замінілі на овсяни пластівці. Суть саме така, рецепт теж такій самий, чим більше пластівців, тім більше вихід. Чим  менша фракція пластівців, тім текстура більш пріемна. Але на мій смак, хочь шоколадом помазать, хочь горіхів додати, але мені все одно вівсянка чутна сира. Тому я не роблю батончикі. Бо не роблю то, що мені не до смаку 

 

IMG_0466.jpeg

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...