voglya Опубліковано: 12 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 12 липня 2023 Здається, Сарочка казала про огіроки Солон. Я такі купила, посіяла, росте. Слимакам сподобався ((( Паняночки, а як ви визначаєте, що гіркий перець вже дозрів? І ще. Перець (солодкий, гіркий) потребує формування куща? Перший раз його посадила. Бачу росте ярусами, нижче першої розвилки прибрала пасинки в пазухах лисття. Шо ще треба робити? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 12 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 12 липня 2023 1 час назад, irina1969 сказал: Може аджику? Я люблю солодний перець, якщо трапляється щось по типу Ротунди чи Гогошари то морожу цілим, складаючі один в один і взимку фаршированний чим завгодно...пишу і вже слина тече)) Та не знаю. Щось і аджика у нас не іде. Фарширований то моя сім'я взагалі не їсть, начинку вибирають, а перець їж сама. Ріжу його кубиками і трошки морожу. Прикрашаю ним узимку домашню піцу і використовую для приготування хашлами. Це все, де він мені потрібний Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 12 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 12 липня 2023 8 минут назад, voglya сказал: Паняночки, а як ви визначаєте, що гіркий перець вже дозрів? І ще. Перець (солодкий, гіркий) потребує формування куща? Перший раз його посадила. Бачу росте ярусами, нижче першої розвилки прибрала пасинки в пазухах лисття. Шо ще треба робити? У будь якого перця є так звана технічна зрілість і повна. Технічна - коли перець доріс до свого сортового розміру, але ще зелений. Відповідно повна - коли він набув притаманного йому кольору - червоного чи жовтого. Використовувати перець можна у будь-якій зрілості, але ясна річ що у повній він буде максимально смачним, запашним, гострим/солодким і т.д. Щодо формування куща. Я ніколи не формувала, а в цьому році побачила, що у мене не перець, а якийсь зелений монстр. Обчухрала його добре. Видалила всі пагони і листя до першої розвилки, і в самих розвилках трошки прорідила без особих правил, чисто інтуїтивно. В результаті перчини що зав'язалися, стали швидше наливатися 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 12 липня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 12 липня 2023 31 хвилину тому, voglya сказав: Паняночки, а як ви визначаєте, що гіркий перець вже дозрів? Наташа вже розповіла. Але і той, що червоного-жовтого кольору, буде гірким і в зеленому кольорі. Це мова за простий гіркий перець. Коли дозріє та якщо нанизати намистом та чекати, коли підсохне, чим більше сухий, тим більше гостроти. 35 хвилин тому, voglya сказав: Бачу росте ярусами, нижче першої розвилки прибрала пасинки в пазухах лисття. Шо ще треба робити? Видаляю "королівську квітку", щоб кущ давав багато перців, Начебто, якщо залишити ту квітку, то буде велика маса листя, замість багато перчин. Що до формування- в мене сорти низькорослі, до 50см,тому їх не треба формувати. Якщо високі, тоді їх формують, але я, що перці, що помідори саджаю низьки, то нема потреби пасинкувати чи формувати в один-два стебла. Якщо пагін не дав зав'язь, його треба видалити. Крім того, я його висаджую на город "букетом"- в одну лунку два-три штуки. Скільки виросло з насіння, коли сіяла на розсаду, так і саджаю. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 12 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 12 липня 2023 1 час назад, Nic-олаевна сказал: У будь якого перця є так звана технічна зрілість і повна. Технічна - коли перець доріс до свого сортового розміру, але ще зелений. Відповідно повна - коли він набув притаманного йому кольору - червоного чи жовтого. Використовувати перець можна у будь-якій зрілості, але ясна річ що у повній він буде максимально смачним, запашним, гострим/солодким і т.д. О, в мене саме такий! Сорт "будь який"! ))) Майже випадково купила десяток. Потім ще два... І всі різні. І два кущіка гіркого - вже стірчить меленькими перчинками. Я подумки називаю таке городництво/садівництво - емоціне))) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 12 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 12 липня 2023 3 часа назад, voglya сказал: Я подумки називаю таке городництво/садівництво - емоціне))) Це творчість))) Іноді з такого виростає щось несподівано гарне і хочеться взяти насіннячко, щоб не втратити сорт. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 13 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 13 липня 2023 Harmonia, дякую за трояндочку! Здається, прижилась... Нічого не обрізала, посадила такою, як прийшла. Вона випустила маленькі гілочки, десь 10-12 см, бутончик і ... зупинилась. Аж поки я не побачіла, що то тля виїдає верхівочки! Не догледіла!!! Вже не пом'ятаю чим побризкала, шкідників не стало, ріст відновився. Зараз вже нові бутончики є. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 13 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 13 липня 2023 Колір, звичайно, в житті не такий рожевий! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 13 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 13 липня 2023 (змінено) І це, мабудь, також Ваша дівчинка Змінено 13 липня 2023 користувачем voglya Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 13 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 13 липня 2023 Загуглила, мені схожа на Лаватеру. Чому Ваша? Тому що я її не садила, а виросла вона рядом з трояндою. Як я її з бур'янами не видрала.... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 13 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 13 липня 2023 3 години тому, voglya сказав: Harmonia, дякую за трояндочку! Здається, прижилась... Нічого не обрізала, посадила такою, як прийшла. Вона випустила маленькі гілочки, десь 10-12 см, бутончик і ... зупинилась. Аж поки я не побачіла, що то тля виїдає верхівочки! Не догледіла!!! Вже не пом'ятаю чим побризкала, шкідників не стало, ріст відновився. Зараз вже нові бутончики є. вона зараз нарощує кореневу, тому і зупинилась...сфоткайте зблизька оті верхівки, які "виїдає тля" бо то можуть бути "сліпі пагони" і вони як раз свідчать, що новопосаджена троянда ростить кореневу щось мені Ваша троянда нагагує Rosenstadt Freising, оті малинові цяточки для неї як візітівка і її ще називають " крабові палочки" 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 21 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2023 Панянки, хелп! Поділіться цікавим рецептом з кабачків на зиму. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 21 липня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 21 липня 2023 Все від жадібності🙂. Сама така була. Натикаєш того насіння, потім не знаєш, куди з тими кабачками діватися. Наташа, не поділюсь, закруткою не займаюсь. В мене з огірками така сама історія. Я їх насіяла, скільки було, з старих запасів. Зійшли не всі, але пішов такий вал, як з кабачками. Свіжі огірки, то не моя їжа. Замовляла насіння ще до війни.Там 2 різних і обидва смачні. 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 21 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2023 27 минут назад, allanek сказал: Все від жадібності🙂. Сама така була. Натикаєш того насіння, потім не знаєш, куди з тими кабачками діватися. Наташа, не поділюсь, закруткою не займаюсь. Та я б не сказала, що від жадібності. Скоріше "для асортименту". У мене посажено лише 2 кущіки кабачків, один з яких у напівзатінку і росте погано. Нам з чоловіком всю зиму треба щодня брати з собою якусь перекуску на обід, от ті салати по трохи і розходяться. Я закриваю по 4-5 півлітрової банок різних салатів. В основному це у мене кабачки, огірки, баклажани. Весною половину з цих банок можу викинути, бо не з'їли. Цієї зими зовсім не пішов перець, стоїть весь. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 21 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2023 33 минуты назад, allanek сказал: 🙂 В мене з огірками така сама історія. Я їх насіяла, скільки було, з старих запасів. Зійшли не всі, але пішов такий вал, як з кабачками. Свіжі огірки, то не моя їжа. Замовляла насіння ще до війни.Там 2 різних і обидва смачні. З огірками трохи простіше, їх багато хто залюбки забирає і з ними мабудь трохи більше варіантів заготовок Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 21 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2023 1 годину тому, Nic-олаевна сказав: Панянки, хелп! Поділіться цікавим рецептом з кабачків на зиму. Заїхали на стару квартиру і зустріла свою чудову сусідку і перше питання після обмімашок/цілувашек...Ір, тобі кабачки треба ? Ав очах така надія 😂 59 хвилин тому, allanek сказав: Все від жадібності🙂. Сама така була. Натикаєш того насіння, потім не знаєш, куди з тими кабачками діватися. Наташа, не поділюсь, закруткою не займаюсь. В мене з огірками така сама історія. Я їх насіяла, скільки було, з старих запасів. Зійшли не всі, але пішов такий вал, як з кабачками. Свіжі огірки, то не моя їжа. Замовляла насіння ще до війни.Там 2 різних і обидва смачні. приєднуюсь, ну от також свіжі огірки не дуже...роблю малосольні та швидкі по-польськи ( поляки не в курсі, що то іх рецепт🤣) оці їмо з задоволенням 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 21 липня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 21 липня 2023 (змінено) Нема в мене багато варіантів з огірками. Свіжи їсть чоловік, малосольні їдять всі, крім кота. Роздавати ...кому було, всі виїхали далеко та не повернулись. Хто залишився, або в місті живуть і нема чого часто до мене швендяти, або поряд зі своїми огірками на грядках. Змінено 21 липня 2023 користувачем allanek Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Yull Опубліковано: 21 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2023 Я минулого року вперше кабачкову ікру робила. Не знаю чи то від того, що я її років 15 не їла, чи вона дійсно така смачна була але вона в нас просто улетіла першою. У мене дитина могла півбанки за раз з'їсти. От мариновані у нас не ідуть , то вже не закриваю. Якщо цікавить ікра то пошукаю рецепт. А цього року у мене не вродили кабачки😄. Зазвичай я купувала саме дешеве насіння в супермаркеті і тих кабачків було повно. Цього року купила якийсь гібрид з дорожчих, там всього 5 насіниною було,Професійне насіння здається, і на них без сліз не глянеш)) зійшло 3 але такі вже слабенькі,я не знаю що їм бракує, зав'язі багато але маленькими жовтіють і відпадають. А з огірками протилежна ситуація. У нас в травні було холодно і огірки дуже погано сходили, я їх підсівала декілька разів. А в червні мені яяк почало сходити все що не зійшло в травні, то у мене огіркові джунглі. Якщо не похворіють від дощів то також треба буде придумати яв їх закривати, бо я лише квашені роблю. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
irina1969 Опубліковано: 21 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2023 сьогодні як раз зі свекрухою розмовляла і згадала дуже класні кабачки, які вона нам передавала, але то було років 25 тому назад...вони зелені, дуже схоже формою та кольором на цукіні, але з твердою шкіркою і довгенікі такі см 50-60 точно..насіння навіть в дорослому віці м"яке,смак солодкуватий, вони на зрізі трішки жовтуваті, фішка їх була в тому, що можна було відрізати шматок і вони дуже добре зберігались...треба мені тих кабачків, бо які я не садила переростають (( Може десь по селах зберіглись, оці кабачки я б купила з задоволенням Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 21 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2023 1 час назад, Nic-олаевна сказал: Панянки, хелп! Поділіться цікавим рецептом з кабачків на зиму. Мені з кабачків подобається тільки ікра (але, Боже збав!!!, без майонезу!!!). Шукати рецепт? І ще ... варення. Але я його не закривала - пригощали. Варення, здається, було з апельсинами. Зараз у мене на них алергія, тому - без варення. Як я розумію, в варенні кабачки - суто для вбирання в себе смаку. Вичещені від шкурки та насіння, вони дають гарну текстуру - пружні, прозорі. З огірків є гарний салат - "Огірки в гірчичному соусі". Рецепт кінця 90-их/ початок 2000, журнальний! Там огірки треба різати вздовж, тоненькими смужками. Я під себе переробила: ріжу кружочками, можу додати в банку цибулі півкільцями. Таке їсте? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 21 липня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 21 липня 2023 13 хвилин тому, voglya сказав: Там огірки треба різати вздовж, тоненькими смужками. Якщо смужки не соломкою потрібні, то овочечисткою, що нагадують одноразовий станок для гоління, швидко та гарно нарізаються огірки та кабачки тоненькими стрічками. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
voglya Опубліковано: 21 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2023 32 минуты назад, allanek сказал: Якщо смужки не соломкою потрібні, то овочечисткою, що нагадують одноразовий станок для гоління, швидко та гарно нарізаються огірки та кабачки тоненькими стрічками. Так, а ще звичайна кухонна тертка з одним отвором теж гарно такі смужки нарізає. Мені для редису та т.п. дуже подобається. Але такі тоненькі смужки огірків в консервації мені ненаравляцця ))) О, ще згадала! Торчин у своєму рецепті на кетчупі пише, шо так можно консервувати не тільки огірки, а й кабачки! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
allanek Опубліковано: 21 липня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 21 липня 2023 Тільки що, voglya сказав: Але такі тоненькі смужки огірків в консервації мені ненаравляцця ))) Тому я і казала, якщо не тоненькою соломкою))) В консервації воно буде нагадувати глиста, що був в в банці з формаліном, в шкільному кабінеті біології. Згадала-ціп'як бичачий , гидкий на вигляд був🤢 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Nic-олаевна Опубліковано: 21 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2023 1 час назад, Yull сказал: Якщо цікавить ікра то пошукаю рецепт. Ні, дякую, ікра не потрібна. Маю свій давно провірений рецепт і ікру роблю не лише на зиму, а і протягом всього літа просто на стіл поїсти. 1 час назад, voglya сказал: Мені з кабачків подобається тільки ікра (але, Боже збав!!!, без майонезу!!!). Шукати рецепт? Вже вище відповіла 🙂 У мене доречі рецепт був з майонезом, бєєє🤢 Тепер у мене свій власний рецеет та ще й приготування за допомогою мультиварки))) 1 час назад, voglya сказал: З огірків є гарний салат - "Огірки в гірчичному соусі". Рецепт кінця 90-их/ початок 2000, журнальний! Там огірки треба різати вздовж, тоненькими смужками. Я під себе переробила: ріжу кружочками, можу додати в банку цибулі півкільцями. Таке їсте? Таке їмо. Репепт пліз "в студію"))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сарочка Опубліковано: 21 липня 2023 Поділитись Опубліковано: 21 липня 2023 12.07.2023 в 08:43, allanek сказав: Додам. До речі, в кого, як помідори-перці-огірки ростуть? Бо мене сусід, кілька днів тому, питав, чи цвітуть в мене помідори. Чим дуже здивував мене. Бо , навіть, в мене, при всій моїй нелюбові займатися городом, помідори і квітнуть і вже наливаються потроху. Знайшла фото від 10 липня . Помідори не то чтоб в квітках були(хоча воні ще є, голову чікаю десь 20 липня, тобто сегодня як раз и почікала, бо все одно рослина вже не прогодує от це все . Дети взагали в цому році трохи попадали від навантаження, виглядають не охайно 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз