zizudm Опубліковано: 15 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 15 березня 2023 (змінено) Начинаю стройку навеса для авто длина 9,5м ширина 3,5м Навес будет примыкать к боковой стороне дома по колонам: 1-й вариант - 4 колоны с каждой стороны 80х80х3мм от 2,6 до 2 м 2-й вариант - 4 колоны с одной стороны, вторая сторона (там где выше) - доска на дюбеля к стене дома между колонами перемички доской 50мм, стропила 40-50мм через каждый метр, обрешетка и металочерепица. Собственно вопрос, не где не могу найти будет ли достаточно проф трубы 80х80 для колон, с учетом что шак будет 3,15м? или же увеличеть трубу до 100мм? ПС: сори если раздел не тот, профильного по навесам не нашел Змінено 15 березня 2023 користувачем zizudm Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 15 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 15 березня 2023 80*80*3 и второй вариант. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 15 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 15 березня 2023 19 минут назад, zizudm сказал: доска на дюбеля к стене дома Я впродовж стіни закріпив трубу 40*40 шпильками ф8 мм наскрізь стіни (в менє газобетон). До неї закріпив навіс Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
zizudm Опубліковано: 15 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 15 березня 2023 13 минут назад, MAESTRO DNEPR сказал: 80*80*3 и второй вариант. то есть на 9,5 метров, 4 колон по 80х80мм будет с головой? или взять 100мм с запасом? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
zizudm Опубліковано: 15 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 15 березня 2023 8 минут назад, Gitan сказал: Я впродовж стіни закріпив трубу 40*40 шпильками ф8 мм наскрізь стіни (в менє газобетон). До неї закріпив навіс планую доску 50х100 в армопояс дюбелями вже на неї стропила... Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
MAESTRO DNEPR Опубліковано: 15 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 15 березня 2023 (змінено) 12 минут назад, zizudm сказал: то есть на 9,5 метров, 4 колон по 80х80мм будет с головой? или взять 100мм с запасом? Ще раз... 80*80*3 і другий варіант... і "доску 50х100 в армопояс дюбелями". Так, летс гоу. Змінено 15 березня 2023 користувачем MAESTRO DNEPR Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
zizudm Опубліковано: 15 березня 2023 Автор Поділитись Опубліковано: 15 березня 2023 2 минуты назад, MAESTRO DNEPR сказал: Ще раз... 80*80*3 і другий варіант... і "доску 50х100 в армопояс дюбелями". Так, летс гоу. Сорі за наполеглевість) Дякую! ПС: бачив готові збірні конструкції, там теж 80мм базово йде. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 18 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 18 березня 2023 Взагалі це дуже залежить від "бокової стіни дома". Якщо це фронтон, і є суттєвий перепад висот між кровлею навісу та верхом стіни - то може утворюватися сніговий мішок, в якому може бути і 400 і 500 кг/м2 навантаження, тож навантаження на стійки буде суттєво відрізнятися. тож треба план або розріз... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AOZ1 Опубліковано: 19 березня 2023 Поділитись Опубліковано: 19 березня 2023 18 часов назад, shneider_vova сказал: Взагалі це дуже залежить від "бокової стіни дома". Якщо це фронтон, і є суттєвий перепад висот між кровлею навісу та верхом стіни - то може утворюватися сніговий мішок, в якому може бути і 400 і 500 кг/м2 навантаження, тож навантаження на стійки буде суттєво відрізнятися. тож треба план або розріз... Был такой опыт в офисе, когда снеговой мешок сложил навес у меня за спиной. Там еще один нюанс. Если крепите к стене, а не к колонам. На противоположной стороне приварите капитальные якоря из той же трубы сколько не жалко. Чтобы ветром не перевернуло конструкцию. Тогда можно и не в армопояс крепить. У меня дома с 12 года навес 10x6м c колонами с одной стороны, если что. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Марыся Опубліковано: 15 травня 2023 Поділитись Опубліковано: 15 травня 2023 В 19.03.2023 в 08:13, AOZ1 сказал: Если крепите к стене, а не к колонам. На противоположной стороне приварите капитальные якоря из той же трубы сколько не жалко. Чтобы ветром не перевернуло конструкцию. Тогда можно и не в армопояс крепить. Здравствуйте! Спасибо за эту тему, и мне отдельную создавать не прийдейтся) "..на противоположной стороне капитальные якоря..." это где/как именно? (я представила себе как-то так, что труба-якорь -синий квадрат. Нет?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrii Kabanchuk Опубліковано: 27 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 27 листопада 2023 Шалом, православні! Не буду і я створювати нову тему. Розглядаю варіант навісу у форматі "збери сам". Розмір 8х4. Накриття буде сонячними панелями (+12кг/м.кв. до 264 кг/м.кв. снігового навантаження). Є готовий комплект: Стійка 80х80х2мм (з монтажною основою 150х150х6мм/L=2350 мм) - 5 шт Стійка 80х80х2мм (з монтажною основою 150х150х6мм/L=3000 мм) - 5 шт Несуча ферма, міжстовпова (1890×320мм) - 8 шт Напівферма прямокутна - 18 шт Поздовжні лаги 30х30х2мм (L=3000 мм) - 16 шт Кріплення поздовжньої лаги - 8 шт Болти - 74 шт Гайка - 74 шт Шайба - 148 шт Саморіз - 72 шт Я геть не конструктор, але шось мені не подобається товщина стінки 2мм. Є хтось з місцевих, хто може оцінити, як конструктор? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrii Kabanchuk Опубліковано: 29 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 29 листопада 2023 Апну моє питаннячко в пості вище. Але здається всі експерти на будівельному форумі дуже зайняті в темі про війну 😟 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 29 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 29 листопада 2023 Я не эксперт, но вы мотоциклы ставить будете, или зеркала сворачивать? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 29 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 29 листопада 2023 Хотя смарт наверное норм. А вот седан - первое авто, что пришло в голову Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrii Kabanchuk Опубліковано: 30 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2023 13 годин тому, ЯД сказав: но вы мотоциклы ставить будете, или зеркала сворачивать? лісапєди. а якщо серйозно, то довгою стороною навіс має примикати до будинку, тобто заїзд по ширині 3500. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Drosselbeere Опубліковано: 30 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2023 27.11.2023 в 18:58, Andrii Kabanchuk сказав: Я геть не конструктор, але шось мені не подобається товщина стінки 2мм. якщо не подобається, то заменіть на іншу товщину. 27.11.2023 в 18:58, Andrii Kabanchuk сказав: Є готовий комплект: що це за комплект? може він вже рахувався. на перший погляд не бачу нічого критичного. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrii Kabanchuk Опубліковано: 30 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2023 49 хвилин тому, Drosselbeere сказав: якщо не подобається, то заменіть на іншу товщину. так, розглядаю такий варіант, але продавець сказав, що ціна суттєво виросте. тому й питаю, чи воно дійсно потрібно. 53 хвилини тому, Drosselbeere сказав: що це за комплект? може він вже рахувався продавець каже що рахувався конструктором, але розрахунків не може надати, що є підозріло. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
shneider_vova Опубліковано: 30 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2023 27.11.2023 в 19:58, Andrii Kabanchuk сказав: 264 кг/м.кв. снігового навантаження а де в нас таке снігове навантаження? 33 хвилини тому, Andrii Kabanchuk сказав: продавець каже що рахувався конструктором, але розрахунків не може надати, що є підозріло. по стійкості/міцності зауважень для вашого навісу до 80*2 немає. воно може не сильно тримати удар, якщо в'їхати необережно. але це нерозрахункове... 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrii Kabanchuk Опубліковано: 30 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2023 6 хвилин тому, shneider_vova сказав: а де в нас таке снігове навантаження? Київська область - 160 кг/м.кв. по зоні, а з урахуванням кута 10 градусів по формулі μ=0,033*(60 – α) вийшло 264 кг/м.кв. Але то я так прикинув спочатку, а зараз бачу, що формула до кута 30 градусів не застосовується. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 30 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2023 (змінено) 17 годин тому, Andrii Kabanchuk сказав: Апну моє питаннячко в пості вище. Я не гінеколог, але подивитись можу. Норм конструкція. Товщини металу вистачить , регулярно оглядати, підкрашувати. Поділіться інформацією про ціну в зборі. Змінено 30 листопада 2023 користувачем yur43 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrii Kabanchuk Опубліковано: 30 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2023 Тільки що, yur43 сказав: Поділіться інформацією про ціну в зборі. ціна комплекту - 64700 грн. фундамент під стовпи і монтаж свій. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 30 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2023 4 хвилини тому, Andrii Kabanchuk сказав: ціна комплекту - 64700 грн. фундамент під стовпи і монтаж свій. ФЕМів там тільки на таку суму, а каркас в подарунок? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrii Kabanchuk Опубліковано: 30 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2023 Тільки що, yur43 сказав: ФЕМів там тільки на таку суму, а каркас в подарунок? та ні, це лише каркас навісу, ФЕМи теж мої 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 30 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2023 (змінено) 13 хвилин тому, Andrii Kabanchuk сказав: та ні, це лише каркас навісу, ФЕМи теж мої тоді можна копіювати конструкцію і порахувати, може вийде зекономити, хоча навіть як готовий набір то недорого Змінено 30 листопада 2023 користувачем yur43 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gitan Опубліковано: 30 листопада 2023 Поділитись Опубліковано: 30 листопада 2023 (змінено) В мене майже такий навіс. Ліва сторона опір на стіну дома. Робив сам. Розрахонок зробив shneider_vova. За що йому подяка)) Металу пійшло десь на 20 000 грн у 2019 році Спойлер Змінено 30 листопада 2023 користувачем Gitan 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз