Dmitriy_S Опубліковано: В п'ятницю в 17:08 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 17:08 До речі, сьогодні цікавий день Цитата 25 квітня 1719 року в Лондоні вийшов роман Даніеля Дефо “Робінзон Крузо”. Мій дід читав “Робінзона Крузо” раз сто. Більше нічого не читав. Бо книжок не було. А коли книжки появились, то дід осліп і вже тоже не читав нічого, понятноє дєло… Зато “Робінзона” він знав напам’ять. І переказував мені. Я чув Робінзона в дідовому викладі раз мабуть тисячу. Але все одно серце моє дитяче кожного разу завмирало, коли одинокий Робінзон на необітаємому острові раптом бачить сліди на піску … А потом людоїди… А потім я радів за освобождьонного “П’ятницю”… Який в моєму детському поніманії був чогось пролетаріятом… В тому ж таки дєтському моєму поніманії весь пролетаріят мав бути чомусь чорного цвєта… Та, собствено, так воно і було десь… Мало хто знає, що Дефо написав ще й “Продовження пригод Робінзона Крузо”. Там Робінзон відправляється на свій острів, а потім в Азію… “П’ятниця” загине під час якогось повстання, а Робінзон попаде в Росію, в дику Тартарію… В Тобольск і Архангельск. І там він питає у всяких руських ссильних: а чого ви не тікаєте з цього холодного неприятного говна? А вони йому відповідають: та нам і так хорошо… Даніель Дефо був достаточно тьомний тіп… Об’їздив весь світ. Заснував чулочну фабрику, а потім чогось кирпичну. Але розорився. Мав серйозний вплив на короля і уряд, а один час навіть очолював британську розвідку… Але потім всьо-равно в тюрму попав… …25 квітня 1816 року гонімий і преслєдуємий Байрон навіки покинув Англію. Байрон написав “Мазепу”. Тим він нам, українцям, і дорог. Він розказує, як Мазепу в юності, в Польщі через недозволену любовну связь з якоюсь полячкою, прив’язали до коня і пустили в чисте поле і він таким образом і попав в Україну та став гетьманом… Хоча до коня Мазепу ніхто ніколи не прив’язував, та то не важно вже… Байрон удачно женився на одній бабі, наслєдніце лорда Уентворта. І даже народилася у них дочка. Але потом та баба одного прекрасного дня втекла від Байрона навсігда. Чого? –До кінця не ясно… То-лі поет був улічьон в бісексуальності, то лі в інцестуальній связі з собственною сестрою… Ну, шось таке, короче… Недоговорки якісь… Байрон поїхав у Швейцарію і в Італію. Там йому було хорошо, ну скучно. Бо він же Байрон все-таки… То він поїхав в Грецію боротися за освобождєніє оної від Османського іга… І боровся… Та там, в Греції і помер. Як і належить всім міфічним героям… Ну ладно, напівміфічним… А дочка байронова – Ада - потім напише першу в світі програму для першої в світі вичислітєльної машини. Ада Байрон вважається першим у світі програмістом… …В той час як Англія дала світові “Робінзона Круза” і Байрона та програмізм, то Росія цього дня дала світову тільки Семена Михайловича Будьонного… Маршал от кавалєрії… іго-го!!! День народження сьогодні у нього… Будьонний у нас, перш за все герой вских скабрєзних анекдотів на межі зоофілії, с участієм лошадєй і кавалєрістов… Однак, Семен Михайлович був лічностю дійсно легендарною в свій час… Чотири Георгіївських хреста в Першу світову. Справжніх! Бойових! … Це, скажу я Вам, не хрен собачий… Їх треба було заслужить… Це тільки сьогодні для того, щоб одягти георгіївську лєнту достаточно просто буть долбойобом… А тоді – ні… Один хрест у нього були забрали, бо він ударив вахмістра Хестанова, але він завоював ще один… І саме Семен Будьонний не побоявся сказати Сталіну, що треба негайно виводити війська з Київського котла в 1941-му, бо буде велика біда… Сталін не послухав і отстранив Будьонного від командування, а котьол захлопнувся… Одна з найбільших невдач і помилок у всій світовій воєнній історії… Для мене вельми показово, що у 1956 році, коли було прийнято рішення про ліквідацію військової кавалерії, і породисті, навчені коні тисячами пішли під ніж м’ясокомбінатів… - старий і вже немічний Семен Будьонний, разом з друзями, рятував табуни коней і ховав їх в донських степах… Така історія… Семен Михайлович Будьонний придумав будьоновку, будільнік і будун… Ладно, жартую… Тільки - будьоновку. Та й то кажуть, що її придумали раніше. Спеціально для парада побєди Російської імперії в Берліні й Константинополі в 1915 році… Але воно трохи не срослось… Ні побєди, ні імперії вскорє не стало… То в будьоновці сначала ходив Павка Корчагін і строїв узкоколєйку, а тепер ми в ній в баню ходимо, в сауну… Шоб голову не напекло… А будільнік придумав другий чувак – Леві Хатчінс. Сначала це устройство могло звонить тільки в чотири утра… За це Леві Хатчінс навіки проклятий всіма церквами, конфесіями і даже нєкоторими сектами… Хто придумав будун – я не знаю. По-моєму, він существував всігда… От сотворєнія міра… От тепер я сиджу та й думаю: нашо я вам розказав, що “П’ятниця” Робінзонів погиб? Нехай би жив собі… Але вже сказав, нічого не зробиш… Ну, в общим, за "П’ятницю"!... (с) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
7351 Опубліковано: В п'ятницю в 17:10 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 17:10 1 годину тому, Vinsol2009 сказав: Чотирикратного лайнюка та ухилянта вже найшли? 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmitriy_S Опубліковано: В п'ятницю в 17:14 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 17:14 1 хвилину тому, 7351 сказав: По форумній легенді вам 60+. Значить діти призивного віку, вони воюють? А на чиїй стороні? 4 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: В п'ятницю в 17:14 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 17:14 Я про алкоголь) Поцікавився, якій напій вживаєте? ))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
7351 Опубліковано: В п'ятницю в 17:16 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 17:16 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmitriy_S Опубліковано: В п'ятницю в 17:17 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 17:17 1 хвилину тому, DmiVady сказав: Я про алкоголь) Поцікавився, якій напій вживаєте? ))) Класіка. Тормозна жидкость, спущена по замороженому лому:)) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: В п'ятницю в 17:23 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 17:23 12 хвилин тому, 7351 сказав: Зеленський кому віддав чесно зароблені? скільки задонатив на ЗСУ? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: В п'ятницю в 17:26 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 17:26 2 хвилини тому, Александр Аврамчук сказав: Зеленський кому віддав чесно зароблені? скільки задонатив на ЗСУ? та від'їбіться вже від того, хто одразу чесно попередив що він вам нічєго нє должен (с) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: В п'ятницю в 17:36 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 17:36 4 хвилини тому, Dmitriy_S сказав: Класіка. Тормозна жидкость, спущена по замороженому лому:)) Гм, Венедикт Єрофеєв би оцінив, але я - ні, не мій стиль ) Крайні роки моєї дружби з алкоголем я перейшов виключно на дестиляти, а якщо хотів щоб "ото отак ломом по голові", то міг , як аперитив, перед вдумливою п'янкою, скуштувати гарну реінкарнацію ірландського картопляного самогону від віскокурні "Глендалуч" ) Виглядає отак : Потин Glendalough Mountain Strength 60% Але це все на смак ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: В п'ятницю в 17:46 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 17:46 8 хвилин тому, DmiVady сказав: Гм, Венедикт Єрофеєв би оцінив, але я - ні, не мій стиль ) Крайні роки моєї дружби з алкоголем я перейшов виключно на дестиляти, а якщо хотів щоб "ото отак ломом по голові", то міг , як аперитив, перед вдумливою п'янкою, скуштувати гарну реінкарнацію ірландського картопляного самогону від віскокурні "Глендалуч" ) Виглядає отак : Потин Glendalough Mountain Strength 60% Але це все на смак ) okwine.ua/ua/product/rom-blanko-barselo-blanco-barcelo-375-1l дешево, але непогано Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: В п'ятницю в 17:54 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 17:54 1 хвилину тому, US7IGN сказав: okwine.ua/ua/product/rom-blanko-barselo-blanco-barcelo-375-1l дешево, але непогано З ромами я так і не знайшов спільної мови ... багато разів пробував подружитися з різними ... але ні, не моє ) По пам'яті, заходило тільки щось від 20-ти років витримки, і ще домініканський Brugal привозили, то з задоволенням ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: В п'ятницю в 17:59 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 17:59 3 хвилини тому, DmiVady сказав: З ромами я так і не знайшов спільної мови ... багато разів пробував подружитися з різними ... але ні, не моє ) По пам'яті, заходило тільки щось від 20-ти років витримки, і ще домініканський Brugal привозили, то з задоволенням ) аналогічно, тому я і здивувався спробувавши цей. а з виски цей цікавий rozetka.com.ua/ua/clontarf_5391338000233/p5854953/ Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmitriy_S Опубліковано: В п'ятницю в 18:06 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 18:06 24 хвилини тому, DmiVady сказав: Гм, Венедикт Єрофеєв би оцінив, але я - ні, не мій стиль ) О, ви не тільки Пєльовіна читали а ще й знаєте хто такий Венедикт Єрофеєв:) Тож ви маєте розуміти, що нема нічого краще пальної водки, випитої в поїзді Москва-Пєтушки:) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: В п'ятницю в 18:09 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 18:09 1 годину тому, DmiVady сказав: Я про алкоголь) Поцікавився, якій напій вживаєте? ))) думаю, ром Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: В п'ятницю в 18:09 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 18:09 4 хвилини тому, US7IGN сказав: аналогічно, тому я і здивувався спробувавши цей. а з виски цей цікавий rozetka.com.ua/ua/clontarf_5391338000233/p5854953/ Так, пам'ятаю, непоганий, він в нас років 8-10 тому з'явився. Ще й з історією: назва річки, біля якої ірландці якомусь там сторіччі або надавали тумаків, або отримали, Коротше на честь битви ) Ірландці шарять у цьому питанні (забухати) а технологія потрійної дистиляції додає їх напоям багато плюсів ) Шотландці так не роблять, перегоняють два рази (окрім, по пам'яті віскокурні Оушентошен, теж одна з моїх улюблених) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МаТраС Опубліковано: В п'ятницю в 18:12 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 18:12 1 годину тому, DmiVady сказав: Гм, Венедикт Єрофеєв би оцінив, але я - ні, не мій стиль ) Крайні роки моєї дружби з алкоголем я перейшов виключно на дестиляти, а якщо хотів щоб "ото отак ломом по голові", то міг , як аперитив, перед вдумливою п'янкою, скуштувати гарну реінкарнацію ірландського картопляного самогону від віскокурні "Глендалуч" ) Виглядає отак : Потин Glendalough Mountain Strength 60% Але це все на смак ) геній сео оптимізації)) Интернет магазин шампанского и другого алкоголя предлагает подобрать Потин Glendalough Mountain Strength 0.7 л 60% по цене от производителя. cinzano вино игристое , а также водка мороша - цена - Вас приятно удивит, а быстрая оправка по Луцку и всей Украине будет выполнена в указанный срок. Доступная цена текилы ольмека а также, на maison blanche вино на сайте drinktime.ua. Для того чтобы купить ликер bols - добавьте товар в корзину, и укажите тип оплаты и доставки. Напоминаем, что для постоянных клиентов работают скидки, которые помогут ballantines brasil lime купить по наиболее привлекательным ценам. Если Вы уже решили купить Виски или maison blanche вино - добавьте в корзину товар, и выберите тип оплаты и доставки. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: В п'ятницю в 18:18 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 18:18 7 хвилин тому, DmiVady сказав: Так, пам'ятаю, непоганий, він в нас років 8-10 тому з'явився. Ще й з історією: назва річки, біля якої ірландці якомусь там сторіччі або надавали тумаків, або отримали, Коротше на честь битви ) Ірландці шарять у цьому питанні (забухати) а технологія потрійної дистиляції додає їх напоям багато плюсів ) Шотландці так не роблять, перегоняють два рази (окрім, по пам'яті віскокурні Оушентошен, теж одна з моїх улюблених) наскільки я ціную Ірландський віскі, настільки не розумію Шотландський. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmitriy_S Опубліковано: В п'ятницю в 18:19 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 18:19 3 хвилини тому, МаТраС сказав: геній сео оптимізації)) Интернет магазин шампанского и другого алкоголя предлагает подобрать Потин Glendalough Mountain Strength 0.7 л 60% по цене от производителя. cinzano вино игристое , а также водка мороша - цена - Вас приятно удивит, а быстрая оправка по Луцку и всей Украине будет выполнена в указанный срок. Доступная цена текилы ольмека а также, на maison blanche вино на сайте drinktime.ua. Для того чтобы купить ликер bols - добавьте товар в корзину, и укажите тип оплаты и доставки. Напоминаем, что для постоянных клиентов работают скидки, которые помогут ballantines brasil lime купить по наиболее привлекательным ценам. Если Вы уже решили купить Виски или maison blanche вино - добавьте в корзину товар, и выберите тип оплаты и доставки. Ну шо може буть нормального в Луцьку, прости господі? Dom Perignon в ПАР з канапками - зовсім інше діло. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: В п'ятницю в 18:20 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 18:20 Новий економічний прогноз для України, представлений Міжнародним валютним фондом (МВФ), базується на припущенні, що війна завершиться до кінця 2025 року. Про це йдеться у квітневому звіті World Economic Outlook. У документі зазначено, що внаслідок завершення бойових дій очікується часткове повернення українських біженців на батьківщину, що сприятиме зростанню населення. Крім того, МВФ очікує поступове зниження рівня безробіття в Україні внаслідок завершення війни. У звіті також прогнозується суттєве зростання валового внутрішнього продукту України. У 2025 році обсяг ВВП може перевищити 200 мільярдів доларів, а у 2030 році - наблизитися до 284 мільярдів доларів. www.imf.org/en/Publications/WEO/Issues/2025/04/22/world-economic-outlook-april-2025 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: В п'ятницю в 18:21 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 18:21 5 хвилин тому, Dmitriy_S сказав: О, ви не тільки Пєльовіна читали а ще й знаєте хто такий Венедикт Єрофеєв:) Тож ви маєте розуміти, що нема нічого краще пальної водки, випитої в поїзді Москва-Пєтушки:) І читали, і "огні москви" ми пили у юності ) З ректифікатом, я перестав дружити десь у 2006 му (а з пальонкою ніколи не дружив, не моє) У тому році ми отримали доступ до постачання експортного спирту-дистиляту з запорізької "Хортиці", тому через кілька років вживання цього продукту повернутися до ректифікату вже було неможливо (ну, тільки коли трошки , коли потрібно) зовсім різні сп'яніння та реакції залишків мозку від різних напоїв. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmitriy_S Опубліковано: В п'ятницю в 18:21 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 18:21 Це ж класика... Цитата Якось був потрапив в Монако на форум "Спорт і світ"... Щось тіпа про допомогу дітям Африки в спорті... Там люди в смокінгах ходили по залу готеля Monte Carlo Bay, пили шампанське Dom Perignon з канапками, і непринуждьонно ділилися технологіями про те, як можна в Нігерії льогко зліпить з глини столи для настольного тенісу і баскетбольні кольца з гавна і палок в Зімбабве...(с) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
7351 Опубліковано: В п'ятницю в 18:23 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 18:23 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Dmitriy_S Опубліковано: В п'ятницю в 18:29 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 18:29 5 хвилин тому, 7351 сказав: Цікаво, наскільки подобається ця бездарна пропагандистьська фігня тим, хто реально в окопах? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
7351 Опубліковано: В п'ятницю в 18:31 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 18:31 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DmiVady Опубліковано: В п'ятницю в 18:33 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 18:33 (змінено) 15 хвилин тому, US7IGN сказав: наскільки я ціную Ірландський віскі, настільки не розумію Шотландський. Це вже на смак, шотландці, особливо острівні, то зовсім інша історія) З ними є сенс знайомитись тільки з сінгл молтами від 12 старішими ... і не як з бухашкою, а вже як з культурою (ну, це щоб виправдати алкоголізм) Континент я полюбляв Мортлах, Оушентошен, Глендморанджі, Лаговулін, Аберлоу тощо ... Острови то Джура і найулюбленіші зі Скаю: Таліскер Шторм та Таліскер ДаркШторм ... Але це на смак і колір самі знаєте А випити з друзями: так, ірландський і не тре лізти у ті роки, той же Погус або Клонтарф, або Врайт стирс (сльози письменника) легко заходять і не дають поганих наслідків ))) * в витримані ірландці теж вміють: Коннемара, Грін Спот, Йелов Спот то дуже гарні, теж полюбляв) Змінено В п'ятницю в 18:35 користувачем DmiVady 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз