Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Россияне к нам принесли войну

Скромный прораб

Рекомендовані повідомлення

4 години тому, Дощ сказав:

Тут же 1000 всім, і виглядає так наче ось вам 1 тис в зуби і пздіть

Но таки да, 30 млрд не буде, принаймні я і моя сім'я ці гроші таким чином не візьмуть

А я про що?

І таких буде чимало, я також не буду робити ніякої додаткової картки, навіть картку киянина відмовився робити на їх умовах. (Ощадбанк)

Я не впевнений, але здається, що то все від жорстких умов на що ті 30млрд можна використати і не знайшли кращого.

Можу нагадати як при вашому ідолу кожен рік МО повертало в бюджет невитрачені кошти і хз чому, чи зумисно чи не «шмогли», це вже друга справа.

А як бездарно у кінці року витрачали гроші бюджетники? Бо якщо не схарчиш то на слідуючий рік тобі уріжуть суму запланованих витрат.

Це я міркую так, а як насправді? :unknown:

• Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 години тому, Vinsol2009 сказав:

Как вам не стыдно нагонять негатив на нашего Президента.

Вы ещё вспомните брюлики зама Баранова, который удрал ровно за день, и этим выдал всех соучастников с потрохами . Ибо там на верху было точно известно, что границы закроют.

Это все кацапские ипсо.

Тільки одна проблемка - справа про суперкорупцію серед прокурорів почалася при попереднику, в 2015-ому році. Іншими словами, прокурорська корупція не виникла при Зеленському. Ні Порошенко, ні Зеленський цю проблему ніяк не вирішили. Так, що не треба когось оправдувати - обоє рябоє.

"Справа «діамантових прокурорів» — кримінальне провадження за обвинуваченням в хабарництві «діамантових прокурорів» — екс-заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної Прокуратури України Володимира Шапакіна та екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця. Провадження розпочате 6 липня 2015 року після обшуку у прокурорів, підозрюваних у корупції, і триває донині.

• Лайк 1
Посилання на коментар

26 минут назад, outdoor24 сказал:

тільки в даному випадку ці 5-6 ефективних менеджерів + 1 якраз і є найманими працівниками, які мають працювати на кожного з нас, але хєр ти їх звільниш

Вы не поняли о чем я. Видимо не получилось донести до вас мысль. Извините.

• Сумно 1
Посилання на коментар

20 минут назад, Canton сказал:

Не спорю, но Кот как никто в теме военной логистики...и не только логистики

В глобальном понимании этого слова

Судя по его посту он из лиги "обиженных". Не при делах. Видимо волонтер и не участвует в процессах МО, как штатная единица. То есть, не делит ответсвенность и "оппозиционирует" со стороны. Позиция для пермонентной критики идеальная. 

• Лайк 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Yuriy Ignat 

4 ч.  · 

ПІЛОТ СУ-24М: «МИ ЗАПИСУЄМОСЬ В ЧЕРГУ, ЩОБ ВІДПРАЦЮВАТИ STORM SHADOW»

Спойлер

Світанок у Старконі на третій рік повномасштабки уже звично проходить під акомпанемент сирени…

Відбій повітряної тривоги! А значить останній шахед або покинув область, або ж збитий нашою ППО. Аеродром повертається до буденності і неважливо, неділя це чи понеділок.

Війна зробила Старокостянтинів доволі відомим райцентром. Старкон вистояв, витримавши безпрецедентні ракетно-дронові атаки росіян. Ще б пак, місцева бригада тактичної авіації Повітряних Сил добре попила путінської крові, бо ефективно б’є по тилах агресора на окупованій території, звільнила Зміїний, знищила штаб російського Чорноморського флоту і навіть потопила кілька його кораблів.

Та найбільше, про що сьогодні мріють пілоти – вдарити крилатими ракетами у саме серце імперії зла! Льотчики, як і всі українці, з нетерпінням чекають дозволу «на далекобійність».

Мобілки – так називають розрахунки мобільних вогневих груп, після нічного полювання роз’їжджаються висипатись. Командир бригади полковник Євген Булацик теж мріє про сон, але є нагальні справи, які треба «розрулити», бо часу дали до 10-ї ранку. А тут іще я приїхав, інтерв’ю писати:

– Командире, дайте но мені якогось Героя, чи знову будемо про Вас писати?! – запитую жартома.

– Та беріть кого хочете, у мене тут всі Герої – від лейтенанта до полковника, – каже Євген Богданович. – А ось один із них! Ану, стій, дядя Вітя! Все – ти попався… Іди поговори «з пресою», бо мені ще з паперами треба погратись.

Так я познайомився із пілотом Су-24М, майором, штурманом 1-го класу.

Віктор неквапливо смакував кавою під цигарку. Каже, що робить це традиційно, перед тим, як сяде в літак. Питаю, чи наша розмова перед бойовим вильотом не входить у список його «льотних забобонів» (а їх у льотчиків чимало), досвідчений пілот лише усміхнувся:

– Мені вже за 50, я пережив усі забобони. Мене наздогнала ворожа ракета – катапультувався. Плюс аварійна посадка – там дивом вижив. Мого батька убила російська бомба на сході, коли він пішов води набрати. Які тут уже забобони?! У моєму серці не залишилось місця для забобонів та сентиментів, лиш злість і ненависть до нелюдів, які топчуть українську землю! Після 14-го я ще марив ілюзіями про якесь вирішення конфлікту, без кровопролиття. У 22-му ці сподівання швидко розвіялись, я не пожалкував що за пару років до вторгнення, як офіцер запасу, повернувся в стрій. Бо ці кілька років пішли на відновлення навичок пілотування, освоєння нових тактичних прийомів – це дуже важливо, – каже пілот.

На льотному жаргоні фронтовий бомбардувальник Су-24М льотчики часто називають «чемоданом». Цікавлюсь у Віктора звідки таке прізвисько у цього потужного літака? Каже, певно тому, що ця валіза може перенести багато тонн подарунків.

Власне, це і є місія Віктора – доставити з точки «А» в точку «Б» смертоносний вантаж. У перші місяці війни це були авіаційні ракети малого радіусу дії та вільнопадаючі авіаційні бомби. На початку війни у наших пілотів не було жодних «червоних ліній», вони проривались через ворожу ППО і за один виліт відправляли у пекло сотні окупантів, десятки одиниць бронетехніки, які колонами перли на Київ. Так, для багатьох це став квиток в один бік, але бомбардувальники зробили неймовірний внесок у перемогу. Що й казати, у перші тижні повномасштабного, пілоти не раз успішно злітали під Брянськ, руйнували наступальний темп ворога на його території, нищили логістику. На багатьох напрямках це були зухвалі, сміливі операції авіації Повітряних Сил, у яких брав участь і наш Герой – Віктор.

Зараз авіатори зосереджені на застосуванні західної високоточної зброї. На часі – серйозні стратегічні завдання. Здавалося б усе просто. Пілотам треба чітко вийти на рубіж пуску крилатих ракет Storm Shadow/Scalp, натиснути кнопку пуску, сісти на одному з оперативних аеродромів і… дочекатися об’єктивного контролю – підтвердження знищення ворожого об’єкту!

Усе просто лише на перший погляд. Насправді це складні операції, до яких залучена велика кількість фахівців різних напрямків. Планування удару, програмування ракет, розвідка – усе потребує максимально точних математичних розрахунків, інакше – не буде результату. А Storm Shadow чи Scalp має прийти в ціль! І крапка. Не так багато у нас тих ракет.

– Ми записуємося у чергу, щоб пускати «крилаті», – каже Віктор. – А чого дивуєтесь, так і є. Кожен хоче виконати цю почесну місію. Є екіпажі, є літаки, а от ракет західних недостатньо… Хлопці дуже вмотивовані і цілеспрямовані, тому і черга! Коли треба йти на бойове, в нас немає запитань: «А чому я…» У нас кажуть: «А можна я…»

Віктор знайомить мене з молодим пілотом. Сьогодні саме із ним, менш як за годину, полетить виконувати бойове завдання. Питаю, а що, у Вас, у досвідченого майора, командир екіпажу – лейтенант?!

– Нормально. Він – пілот, я – штурман! ЦЕ наші основні «звання», ми екіпаж – фронтового бомбардувальника Су-24М. Сидимо в кабіні поруч, плече в плече, синхронізуємо наші дії. Приймаємо рішення відповідно до обстановки. Така робота, на великій швидкості, з великою відповідальністю. Екіпажі змінюються, сьогодні з лейтенантом летиш, завтра з командиром бригади, такі часи.

До речі, комбриг – полковник Євген Булацик розповів, що зараз за кордоном йдуть зйомки художнього фільму, основним епізодом якого є бойова робота льотчиків із звільнення острова Зміїний. А Віктор – один із тих, хто бомбив ворога на Зміїному. Тоді українські бомбардувальники філігранно поклали п’ятсоткілограмові бомби прямо «в яблучко», не залишивши шансів.

Один із цих вильотів міг стати останнім для Віктора та його побратима.

– Нам довелося катапультуватися, – пригадує льотчик-штурман. – Летіли групою літаків, гарно відпрацювали фугасними авіаційними бомбами… Розворот, і на оперативний аеродром. Нам кричать із землі: «Ракети, по вас працюють…» Ми зробили усе, що могли аби врятувати машину, до останнього, як то кажуть, намагалися втекти від них. Та шанси танули. Ближче до узбережжя – відчули удар, але продовжили тягнути борт до суші. Перетнувши берегову лінію на Одещині ми повністю втратили керування. Вихід один – катапульта! Су-24 спроектований так, що після відстрілу ліхтаря, першим спрацьовує піропатрон катапульти штурмана, за півтори секунди – льотчика. І, повірте, інколи ті півтори секунди вартують життя… Того разу мій командир вижив, служить, проте повернутися до льотної роботи вже не зміг. Будь-яке катапультування – це травма для організму, у меншій чи більшій мірі, тут вже як пощастить. Я ж, після реабілітації, знову повернувся до бойової роботи.

Віктору інколи доводиться літати і на двомісних навчально-бойових Л-39. Це може бути завдання із підтримання льотних навичок, тобто відновлення після перерви, або ж інші спеціальні завдання, де застосування саме цього типу літака буде достатньо. На одне з таких завдань вилетів Віктор із побратимом. Забігаючи наперед, скажу, що цей випадок є унікальним в історії авіації і, мабуть, не має аналогів у світовій практиці!

Завдання було виконано. Повертаючись на базу, пілоти потрапили в доволі неприємну ситуацію – кабіну літака нальоту протаранив… лелека. Ліхтар кабіни відкинуло, та спрацювала лише перша катапульта. Крісло Віктора залишилось на місці… Він миттєво перебрав керування літака на себе, вийшов з небезпечного піке й продовжив політ без ліхтаря кабіни і, як потім з’ясувалося… без побратима, він не вижив…

Льотна професія – не лише романтична, а й небезпечна, кожна деталь важлива. Головне не втратити концентрацію у критичний момент. У цій непростій ситуації досвідчений льотчик-штурман проявив сталеву витримку і посадив літак на найближчому аеродромі.

За час нашої розмови Віктор викурив більше звичної норми. В його очах видно біль, він виглядає втомленим. І навіть не фізично, враховуючи поважний вік, а морально, як і всі ми. Але в його голосі я почув впевненість та рішучість, віру і завзяття, ненависть до ворога та відчайдушне бажання довести справу до кінця, побачив воїна-захисника, для якого Україна – не просто територія!

Я проводжав поглядом обох пілотів – лейтенанта і майора. Вони пішли до літака, злетіли, а я мовчки сидів на тому самому місці і чекав їхнього повернення з бойового вильоту.

Нарешті сіли!.. Ми знову випили по чашці кави під цигарку. По їх задоволених обличчях (показувати не можна, вибачайте) я одразу зрозумів, що все вийшло якнайкраще. У ранковому зведенні Генеральний штаб точно покращить статистику ворожих втрат!

І поки у соцмережах ставитимуть лайки та пишатимуться героїзму наших пілотів, майор і лейтенант вкотре запишуться у нову чергу – на наступну бойову роботу, ракет бо ж на всіх не вистачає…

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

11 минут назад, Propeller сказал:

Судя по его посту он из лиги "обиженных". Не при делах. Видимо волонтер и не участвует в процессах МО, как штатная единица. То есть, не делит ответсвенность и "оппозиционирует" со стороны. Позиция для пермонентной критики идеальная. 

Это Алексей Петров.

"Шалені коти"

Странно, что Вы не знаете

Шляпу перед ним снял бы, если бы была

460852701_8223741361055793_1068802280604518312_n.jpg

Змінено користувачем Canton
  • Лайк 2
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

34 минуты назад, Фрай сказал:

Можу нагадати як при вашому ідолу кожен рік МО повертало в бюджет невитрачені кошти і хз чому, чи зумисно чи не «шмогли», це вже друга справа.

А что, Таран был при ПАП?

Кто бы мог подумать то...

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

36 хвилин тому, outdoor24 сказав:

тільки в даному випадку ці 5-6 ефективних менеджерів + 1 якраз і є найманими працівниками, які мають працювати на кожного з нас, але хєр ти їх звільниш

Тобто, ви бажаєте, щоб ці "5-6 ефективних менеджерів + 1" працювали не на державу Україна, а особисто на вас і заробляли гроші, зброю та інше не для України, а особисто для вас?

Для прикладу:

На 29 січня 2024 року.

З лютого 2022 року від країн-донорів надійшло близько 73,7 млрд доларів США (3, 053 трильйони  гривень ) прямої бюджетної підтримки.

mof.gov.ua/uk/news/sergii_marchenko_since_february_2022_about_usd_737_billion_of_direct_budget_support_has_been_received_from_donor_countries-4404

Про кількість та ціну зброї, яку отримала Україна, саме завдяки праці цих  "5-6 ефективних менеджерів + 1" спробуйте нагуглити самі.

Зможете назвати інших "5-6 ефективних менеджерів + 1", які працювали на Україну з порівняним результатом -- з цифрами і посиланнями, звісно?

Впевнений -- не зможете.

Кожен вважає себе стратегом, дивлячись на бій зі сторони (С)

• Хаха 1
Посилання на коментар

12 минут назад, Canton сказал:

Это Алексей Петров.

"Шалені коти"

Странно, что Вы не знаете

Шляпу перед ним снял бы, если бы была

460852701_8223741361055793_1068802280604518312_n.jpg

Теперь знаю, что такой есть. Мне ближе молчуны. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

3 минуты назад, Propeller сказал:

Теперь знаю, что такой есть. Мне ближе молчуны. 

Леха вообще то легендарный дядька

Почитайте, если есть желание

img106_3_12.jpg

• Дякую 1
Посилання на коментар

35 хвилин тому, Вячеслав63 сказав:

справа про суперкорупцію серед прокурорів почалася при попереднику, в

— До СУ ГУНП в Полтавській області з оперативного підрозділу надійшов рапорт про те, що посадові особи МСЕК та ВЛК в період воєнного стану налагодили злочинну схему з безпідставного зняття військовозобов’язаних з військового обліку та вносили неправдиві відомості щодо стану здоров’я осіб для визнання їх непридатними, зокрема до проходження військової служби. Ці особи отримували фіктивні інвалідності та уникали мобілізації в ЗСУ. Достовірно встановлено, що службові особи КП «Полтавський обласний центр медико-соціальної експертизи» Полтавської обласної ради спільно з лікарями закладів охорони здоров’я Полтавської області розробили та на постійній основі здійснюють реалізацію цього протиправного плану. За такі протиправні дії службові особи, як самостійно так і через посередників вимагають неправомірну вигоду у розмірі від 8000 до 15 000 доларів США, — йдеться в матеріалах Управління стратегічних розслідувань в Полтавській області.

І тепер у Полтаві нема проблем.

Риги з пліснявою живуть у любові.

Посилання на коментар

1 година тому, Propeller сказав:

".  

Чтобы армия противостояла ох как много менеджеров снизу до низу работают над этим.

Не більше 10-20% від тієї кількості яка є в штаті. Тут ще фактор - гинуть здебільшого солдати і молодші офіцери, а старші - отримують звання, посади. Їх кількість росте, а середня ефективність падає. 

Тому ви ніби і праві - без керівників все посипеться, водночас в держ машині маса рудиментів, дублювання і тп. По закону - навіть толком позвільняти баласт не можна. Піраміда догори дригом. 

• Лайк 5
  • Дякую 1
Посилання на коментар

1 година тому, outdoor24 сказав:

Та не треба їх звільняти, нехай виконують свої посадові обов'язки, слідкують за наявністю туалетного паперу.

Просто заборонити пхати носа не а свої справи.

На те є Кабмін.

Посилання на коментар

10 минут назад, Vinsol2009 сказал:

Колись був, шалений кіт.

А теперь подразделение его имени

А Шалений кіт - его ТГ канал

Посилання на коментар

18 хвилин тому, Vinsol2009 сказав:

На те є Кабмін.

🤣

18 хвилин тому, Vinsol2009 сказав:

нехай виконують свої посадові обов'язки, слідкують за наявністю туалетного паперу.

Просто заборонити пхати носа не а свої справи.

добре, передам. ще побажання будуть?

• Хаха 1
Посилання на коментар

1 годину тому, Propeller сказав:

Помните? Битвы выигрываеют генералы, а войну логистика. 

тобто військовою логістикою не генерали керують?

Посилання на коментар

14 хвилин тому, loader сказав:

Не більше 10-20% від тієї кількості яка є в штаті.

Менше 5% від штату

15 хвилин тому, loader сказав:

Тут ще фактор - гинуть здебільшого солдати і молодші офіцери

Гинуть так само в пропорціях. Якщо гине  комроти - він один із 120-200, комбат - один на тисячу, генерали також гинуть, як Кульчицький. 

21 хвилину тому, loader сказав:

а старші - отримують звання, посади. Їх кількість росте, а середня ефективність падає. 

Неправда, вирости з солдата до генерала значно більше шансів ніж з генерала.. а куди може вирости генерал? Хіба що до списання по влк. А проїбатись солдату значно легше ніж якомусь капітану чи майору 

Ефективність вираховується по слабшій ланці в ланцюгу, якщо у відділенні хтось тупить - тупить все відділення, якщо в батальйоні хтось тупить - тупить весь батальйон, а не лише його командир

З і. Вже питав - у вас якісь специфічні джерела, з яких ви робите висновки, які не відповідають дійсності

Посилання на коментар

29 минут назад, loader сказал:

Не більше 10-20% від тієї кількості яка є в штаті. Тут ще фактор - гинуть здебільшого солдати і молодші офіцери, а старші - отримують звання, посади. Їх кількість росте, а середня ефективність падає. 

Тому ви ніби і праві - без керівників все посипеться, водночас в держ машині маса рудиментів, дублювання і тп. По закону - навіть толком позвільняти баласт не можна. Піраміда догори дригом. 

Опять речь о системе. Кто-то из здесь пишущих хоть раз пытался пусть не ломать, а перестраивать многолетнюю систему, закрепленную кучей законных и подзаконных актов с хотя бы, 5 уровнями подчинености и общим количеством участвующих, пусть в (всего лишь) 3 000 человек? 

Если есть успехи - напишите как это сделали. Только не пишите как это надо сделать. Тут этого хватает. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

22 хвилини тому, Дощ сказав:

Ефективність вираховується по слабшій ланці в ланцюгу, якщо у відділенні хтось тупить - тупить все відділення, якщо в батальйоні хтось тупить - тупить весь батальйон, а не лише його командир

Пряма відповідальність командира за те як він організував роботу. І він відповідає за всі пройоби. Тому наприклад ніхто з моїх пасіпак не хоче зайняти моє місце. Люди готові відмовитися від прав та свобод аби не брати на себе відповідальність.

• Лайк 1
Посилання на коментар

25 хвилин тому, Propeller сказав:

Только не пишите как это надо сделать. Тут этого хватает. 

Прихований текст

26 хвилин тому, Propeller сказав:

Опять речь о системе. Кто-то из здесь пишущих хоть раз пытался пусть не ломать, а перестраивать многолетнюю систему, закрепленную кучей законных и подзаконных актов с хотя бы, 5 уровнями подчинености и общим количеством участвующих, пусть в (всего лишь) 3 000 человек? 

Я займаюсь цією хньою. Кожен день. Правда у підпорядкуванні людей вдвічі більше

5 хвилин тому, US7IGN сказав:

Пряма відповідальність командира за те як він організував роботу. І він відповідає за всі пройоби. Тому наприклад ніхто з моїх пасіпак не хоче зайняти моє місце. Люди готові відмовитися від прав та свобод аби не брати на себе відповідальність.

Тут немає посіпак. І незамінних людей також немає. Чужої відповідальності ніхто ніколи не хоче на себе брати, навіть ви

Посилання на коментар

1 година тому, outdoor24 сказав:

🤣

добре, передам. ще побажання будуть?

Пересадити гидоту за просраний південь.

• Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар

1 годину тому, Vinsol2009 сказав:

— До СУ ГУНП в Полтавській області з оперативного підрозділу надійшов рапорт про те, що посадові особи МСЕК та ВЛК в період воєнного стану налагодили злочинну схему з безпідставного зняття військовозобов’язаних з військового обліку та вносили неправдиві відомості щодо стану здоров’я осіб для визнання їх непридатними, зокрема до проходження військової служби. Ці особи отримували фіктивні інвалідності та уникали мобілізації в ЗСУ. Достовірно встановлено, що службові особи КП «Полтавський обласний центр медико-соціальної експертизи» Полтавської обласної ради спільно з лікарями закладів охорони здоров’я Полтавської області розробили та на постійній основі здійснюють реалізацію цього протиправного плану. За такі протиправні дії службові особи, як самостійно так і через посередників вимагають неправомірну вигоду у розмірі від 8000 до 15 000 доларів США, — йдеться в матеріалах Управління стратегічних розслідувань в Полтавській області.

І тепер у Полтаві нема проблем.

Риги з пліснявою живуть у любові.

В огороді бузина, а в Полтаві "риги з пліснявою живуть у любові". Карпов з ЄС жив у любові з ватником Мамаєм і зрадником Ківою - вас чомусь це не хвилювало. Яке відношення ваше останнє речення має до корупції в МСЕК і ВЛК? Там, взагалі, колись по-іншому було? Ще до повномасштбаного вторгнення пам'ятаю, як знайомі люди скаржилися на те, що за інвалідність з них вимагають гроші. Це ж стара система, маленький "гвинтік", як казав Кива, загальної корупційно-олігархічної системи. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...