irina1969 Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 1 годину тому, Canton сказав: Начав немного работать в Украине, я столкнулся с интересным феноменом. Поскольку мы боремся за переход на украинский язык всех, везде и стопроцентно, мы для этого делаем следующее: мы хаотично меняем правила украинского языка. Теперь надо писать не "до смерті", а "до смерти", не "особистості", а "особистости", не "проект", а "проєкт", не "аудіторія" а "авдиторія", и ещё миллион каких-то изменений в целях исторической справедливости, потому что так было в правописі 1930 року, а сейчас 2024, х...й знает как одно к другому относится. Я не уверен, насколько мы этим достигли массового перехода на украинский. Но пока мы достигли того, что магистр филологии Завгородний больше не знает украинского. Тот украинский, на котором он свободно говорил и писал тридцать пять лет — это больше не украинский, а це важка колоніяльна спадщина, якої ми курва нарешті позбулись, ура. Меня часто спрашивают, когда я перейду на украинский. Ну так никогда. Я ж его больше не знаю. Ви ж це зробили на якогось прутня. (С) "магистр филологии Завгородний" дуже любить себе та котиків, але навіть для магістра філософії має бути зрозуміло, що мова ( будь яка) це не статична, а динамічна штукенція і має здатність до змін...пише російською, да не питання, хай пише у нього є своя "авдиторія" перейдемо чи ні це стане зрозуміло лише з часом...як би ще владні фаріони не бігали та не робили б дурних вчинків, які тільки шкодять(( то було б набагато краще, але маємо що маємо (( зараз інша проблема, ми так не хо походити на росіянців, що русизми мимоволі замінюємо полонізмами 8 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
XL.pro Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 1 година тому, vadimv сказав: Ну и ушлый вы народ, Ажно оторопь берет! Всяк другого мнит уродом, Несмотря, что сам урод. Ви таки цікавитеся не тільки Теслами))) 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня censor.net/ua/news/3514981/rosiya_formuye_batalyion_z_gromadyan_kndr_scho_vidomo в Росії формують окремий батальйон з корейців Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tort Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня Борю Бляхєра вже тягнуть. Ну майте ж совість. На ньому ж клейма ніде ставити. 2 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vinsol2009 Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 1 година тому, DimaF сказав: Вот тоже нихуя не пойму откуда взялись эти членкини с гинекологинями, хто их блять придумал?? Я вже звик в до гелікоптера, і до гвинтокрила, а виявилося, за насправді то вертоліт. Так це русизм, ци ні б б б? Я вже заплутався. І після того вони мені кажуть, що трємпєль, то насправді плєчікі, і ніякого тормозку немає і бути не може А що тоді я їв усі ці роки? І куди я був повинен ходити на шабашкках, яких насправді і бути не може, у ресторан, ресторація, ци як кажуть чехи"рестоврація"? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vinsol2009 Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 1 годину тому, irina1969 сказав: "магистр филологии Завгородний" дуже любить себе та котиків, але навіть для магістра філософії має бути зрозуміло, що мова ( будь яка) це не статична, а динамічна штукенція і має здатність до змін...пише російською, да не питання, хай пише у нього є своя "авдиторія" перейдемо чи ні це стане зрозуміло лише з часом...як би ще владні фаріони не бігали та не робили б дурних вчинків, які тільки шкодять(( то було б набагато краще, але маємо що маємо (( зараз інша проблема, ми так не хо походити на росіянців, що русизми мимоволі замінюємо полонізмами Я собі думав, що котел українською буде казан, поки у Чехії не вперся у двері із надписом Kotelna. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vinsol2009 Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 1 година тому, tort сказав: Борю Бляхєра вже тягнуть. Ну майте ж совість. На ньому ж клейма ніде ставити. От брехливі вояки, зняли якесь постановче відео , невідомо де, невідомо коли. Краще б дупу вилизували найвеличнішому. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tort Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 1 хвилину тому, Vinsol2009 сказав: Краще б дупу вилизували найвеличнішому. то твоя думка, твій вибір, не можу заборонити. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Alvalk Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня (змінено) 1 час назад, Александр Аврамчук сказал: в Росії формують окремий батальйон з корейців Так вже показали себе "в бою" 🤣 Змінено 15 жовтня користувачем Alvalk 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tort Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 6 хвилин тому, Alvalk сказав: Ну ось... не встигли приїхати і вже тікають 🤣 для них "бил заранєє подготовлєн корідор для отхода"? 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вячеслав63 Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 1 година тому, Vinsol2009 сказав: Так це русизм, ци ні б б б? Я вже заплутався. І після того вони мені кажуть, що трємпєль, то насправді плєчікі, і ніякого тормозку немає і бути не може А що тоді я їв усі ці роки? Задача з зірочкою? Етимологія слова [ред. | ред. код] Походження достеменно невідомо. Найбільш логічне пояснення: «тормозок» — від слова рос. тормоз (укр. гальма), тобто «гальмувати», робити перерву в роботі для їжі. Слово зародилося на Донбасі, а потім вже поширилося по всьому колишньому СРСР. Зараз слово «тормозок» вживають шахтарі Караганди, Солігорська, Воркути, Інти, Нарви та Кривого Рогу.[1] Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Вячеслав63 Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 5 годин тому, kim chen lhoran сказав: Ось саме так, бо одні експерти кажуть, що тільки інструктори, інші кажуть - інженерні частини, трети кажуть що там є наказ знищувати убитих, щоб не було доказів участі КНДР В армії Росії формують "особливий бурятський батальйон" з військових КНДР, – джерела 15.10.2024, 16:16 • 60 • 0 В російській окупаційні армії на базі 11-ї окремої десантно-штурмової бригади формується "особливий бурятський батальйон". Він укомплектований військовими Північної Кореї. Про це "РБК-Україна" повідомили джерела в Силах оборони, інформує UAINFO.org. Як розповіли співрозмовники, орієнтовна кількість особового складу цього батальйону налічує до трьох тисяч людей. Наразі в ньому відбувається процес забезпечення військових стрілецьким озброєнням та боєприпасами. Джерела припускають, що імовірно цей батальйон ворог залучить до виконання бойових завдань поблизу Суджі та Курська. uainfo.org/blognews/1728997742-v-armiyi-rosiyi-formuyut-osobliviy-buryatskiy-batalyon-.html Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
loader Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня (змінено) x.com/sternenko/status/1846175541222608944 Змінено 15 жовтня користувачем loader 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vinsol2009 Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 1 годину тому, tort сказав: твоя Не обучаемый идиот. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vinsol2009 Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 40 хвилин тому, Вячеслав63 сказав: Задача з зірочкою? Етимологія слова [ред. | ред. код] Походження достеменно невідомо. Найбільш логічне пояснення: «тормозок» — від слова рос. тормоз (укр. гальма), тобто «гальмувати», робити перерву в роботі для їжі. Слово зародилося на Донбасі, а потім вже поширилося по всьому колишньому СРСР. Зараз слово «тормозок» вживають шахтарі Караганди, Солігорська, Воркути, Інти, Нарви та Кривого Рогу.[1] А шо робити із плєчіками? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Canton Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня (змінено) 9 хвилин тому, Canton сказав: після звільнення ЗАлужного почалися покращення, як і обіцяв президент... Змінено 15 жовтня користувачем Александр Аврамчук 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vadimv Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 20 годин тому, US7IGN сказав: перше що я сказав дітям коли вони ще до війни почали їздити за кордон - пам'ятайте, що саме по вам і вашій поведінці інші будуть думати про всіх українців. отже не треба давати приводу себе принижувати Міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш заявив, що польське суспільство обурене тим, що молоді українці катаються на дорогих авто та відпочивають у розкішних готелях. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Gonchik Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 5 минут назад, vadimv сказал: Міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш заявив, що польське суспільство обурене тим, що молоді українці катаються на дорогих авто та відпочивають у розкішних готелях. Цей хайпожер вже не вперше робить такі вкиди. Слобоженків/ волошиних на всю Польщу не вистачає, щоб зробити концентрацію українських скоробагатьків скільки-небудь помітною для пересічного поляка. Розмазані дуже тонким шаром) Ну може десь в Варшаві, в дорогих районах (не був, не знаю). Хоч польському люмпену і відновлений биток офігенний преміум, а середній клас розуміє що до чого, подумки приміряючи кожушину біженця на себе (відсоток проданої полякам іспанської і всякої іншої закордонної нерухомості потроху зростає). 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vinsol2009 Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 56 хвилин тому, Александр Аврамчук сказав: після звільнення ЗАлужного почалися покращення, як і обіцяв президент... То все фігня, головним звільнили частину курнр Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 45 хвилин тому, vadimv сказав: Міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш заявив, що польське суспільство обурене тим, що молоді українці катаються на дорогих авто та відпочивають у розкішних готелях. українське суспільство також цим обурене! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 1 година тому, Александр Аврамчук сказав: після звільнення ЗАлужного почалися покращення, як і обіцяв президент... особливо у Залужного Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 36 хвилин тому, Gonchik сказав: Цей хайпожер вже не вперше робить такі вкиди. Слобоженків/ волошиних на всю Польщу не вистачає, щоб зробити концентрацію українських скоробагатьків скільки-небудь помітною для пересічного поляка. Розмазані дуже тонким шаром) Ну може десь в Варшаві, в дорогих районах (не був, не знаю). Хоч польському люмпену і відновлений биток офігенний преміум, а середній клас розуміє що до чого, подумки приміряючи кожушину біженця на себе (відсоток проданої полякам іспанської і всякої іншої закордонної нерухомості потроху зростає). у кого бабла багато поїхали в зовсім інші країни 😉 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
tort Опубліковано: 15 жовтня Поділитись Опубліковано: 15 жовтня 1 година тому, Вячеслав63 сказав: Найбільш логічне пояснення: «тормозок» — від слова рос. тормоз (укр. гальма), тобто «гальмувати», робити перерву в роботі для їжі. Слово зародилося на Донбасі, а потім вже поширилося по всьому колишньому СРСР. Зараз слово «тормозок» вживають шахтарі Караганди, Солігорська, Воркути, Інти, Нарви та Кривого Рогу. Термос-ок десь, колись, не знаю, перекрутили у "тормосок" чи "тормозок" . Стикався з усіма трьома варіантами вжитку для позначення одного і того ж самого - їжі прихопленої із собою на роботу і не тільки у шахтарів: термосок (рідше і давненько), тормосок (давно але поширено) тормозок (останнім часом). Пари звуків "е" з "о" та "ес" із "зе" чергують як глухі, так і гуморні. Скоріше саме термос, така собі термо-пляшка, це і є похідне слово, а не тормоз. Їжу саме в термосах носили. Тормоз там вже як фонетичний перекруч. Просто співзвучне слово. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз