Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Россияне к нам принесли войну

Скромный прораб

Рекомендовані повідомлення

1 годину тому, Canton сказав:

Начав немного работать в Украине, я столкнулся с интересным феноменом. Поскольку мы боремся за переход на украинский язык всех, везде и стопроцентно, мы для этого делаем следующее: мы хаотично меняем правила украинского языка. Теперь надо писать не "до смерті", а "до смерти", не "особистості", а "особистости", не "проект", а "проєкт", не "аудіторія" а "авдиторія", и ещё миллион каких-то изменений в целях исторической справедливости, потому что так было в правописі 1930 року, а сейчас 2024, х...й знает как одно к другому относится.

Я не уверен, насколько мы этим достигли массового перехода на украинский. Но пока мы достигли того, что магистр филологии Завгородний больше не знает украинского. Тот украинский, на котором он свободно говорил и писал тридцать пять лет — это больше не украинский, а це важка колоніяльна спадщина, якої ми курва нарешті позбулись, ура.

Меня часто спрашивают, когда я перейду на украинский.
Ну так никогда.
Я ж его больше не знаю.
Ви ж це зробили на якогось прутня. (С)

"магистр филологии Завгородний" дуже любить себе та котиків, але навіть для магістра філософії має бути зрозуміло, що мова ( будь яка) це не статична, а динамічна штукенція і має здатність до змін...пише російською, да не питання, хай пише у нього є своя  "авдиторія"

перейдемо чи ні це стане зрозуміло лише з часом...як би ще владні фаріони не бігали та не робили б  дурних вчинків, які тільки шкодять(( то було б набагато краще, але маємо що маємо (( зараз інша проблема, ми так не хо походити на росіянців, що русизми мимоволі замінюємо полонізмами

• Лайк 8
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, vadimv сказав:

Ну и ушлый вы народ, Ажно оторопь берет!

Всяк другого мнит уродом, Несмотря, что сам урод.

CYVu9l8WQAAsvdZ.png

Ви таки цікавитеся не тільки Теслами)))

• Лайк 1
  • Хаха 2
Посилання на коментар

censor.net/ua/news/3514981/rosiya_formuye_batalyion_z_gromadyan_kndr_scho_vidomo

в Росії формують окремий батальйон з корейців

Посилання на коментар

1 година тому, DimaF сказав:

Вот тоже нихуя не пойму откуда взялись эти членкини с гинекологинями, хто их блять придумал??

Я вже звик в до гелікоптера, і до гвинтокрила, а виявилося, за насправді  то вертоліт.

Так це русизм, ци ні б б б?

Я вже заплутався.

І після того вони мені кажуть, що трємпєль, то насправді плєчікі, і ніякого тормозку немає і бути не може 

А що тоді я їв усі ці роки?

І куди я був повинен ходити на шабашкках, яких насправді і бути не може, у ресторан, ресторація, ци як кажуть чехи"рестоврація"?

Посилання на коментар

1 годину тому, irina1969 сказав:

"магистр филологии Завгородний" дуже любить себе та котиків, але навіть для магістра філософії має бути зрозуміло, що мова ( будь яка) це не статична, а динамічна штукенція і має здатність до змін...пише російською, да не питання, хай пише у нього є своя  "авдиторія"

перейдемо чи ні це стане зрозуміло лише з часом...як би ще владні фаріони не бігали та не робили б  дурних вчинків, які тільки шкодять(( то було б набагато краще, але маємо що маємо (( зараз інша проблема, ми так не хо походити на росіянців, що русизми мимоволі замінюємо полонізмами

Я собі думав, що котел українською буде казан, поки у Чехії не вперся у двері із надписом 

Kotelna.

Посилання на коментар

1 година тому, tort сказав:

Борю Бляхєра вже тягнуть. Ну майте ж совість. На ньому ж клейма ніде ставити.

От брехливі вояки, зняли якесь постановче відео , невідомо де, невідомо коли.

Краще б дупу вилизували найвеличнішому.

Посилання на коментар

1 хвилину тому, Vinsol2009 сказав:

Краще б дупу вилизували найвеличнішому.

то твоя думка, твій вибір, не можу заборонити.

• Дякую 1
Посилання на коментар

1 час назад, Александр Аврамчук сказал:

в Росії формують окремий батальйон з корейців

Так вже показали себе "в бою"  🤣

image.png.e3eac2aab61c30a9e8152586c9086e8c.png

Змінено користувачем Alvalk
  • Лайк 1
Посилання на коментар

6 хвилин тому, Alvalk сказав:

Ну ось... не встигли приїхати і вже тікають 🤣

image.png.e3eac2aab61c30a9e8152586c9086e8c.png

для них "бил заранєє подготовлєн корідор для отхода"?

• Хаха 3
Посилання на коментар

1 година тому, Vinsol2009 сказав:

Так це русизм, ци ні б б б?

Я вже заплутався.

І після того вони мені кажуть, що трємпєль, то насправді плєчікі, і ніякого тормозку немає і бути не може 

А що тоді я їв усі ці роки?

Задача з зірочкою?

Етимологія слова

[ред. | ред. код]

Походження достеменно невідомо. Найбільш логічне пояснення: «тормозок» — від слова рос. тормоз (укр. гальма), тобто «гальмувати», робити перерву в роботі для їжі. Слово зародилося на Донбасі, а потім вже поширилося по всьому колишньому СРСР. Зараз слово «тормозок» вживають шахтарі Караганди, Солігорська, Воркути, Інти, Нарви та Кривого Рогу.[1]

Посилання на коментар

5 годин тому, kim chen lhoran сказав:

Ось саме так, бо одні експерти кажуть, що тільки інструктори, інші кажуть - інженерні частини, трети кажуть що там є наказ знищувати убитих, щоб не було доказів участі КНДР

В армії Росії формують "особливий бурятський батальйон" з військових КНДР, – джерела

15.10.2024, 16:16 • 60 • 0

В російській окупаційні армії на базі 11-ї окремої десантно-штурмової бригади формується "особливий бурятський батальйон". Він укомплектований військовими Північної Кореї.

Про це "РБК-Україна" повідомили джерела в Силах оборони, інформує UAINFO.org.

Як розповіли співрозмовники, орієнтовна кількість особового складу цього батальйону налічує до трьох тисяч людей. Наразі в ньому відбувається процес забезпечення військових стрілецьким озброєнням та боєприпасами.

Джерела припускають, що імовірно цей батальйон ворог залучить до виконання бойових завдань поблизу Суджі та Курська.

uainfo.org/blognews/1728997742-v-armiyi-rosiyi-formuyut-osobliviy-buryatskiy-batalyon-.html

Посилання на коментар

40 хвилин тому, Вячеслав63 сказав:

Задача з зірочкою?

Етимологія слова

[ред. | ред. код]

Походження достеменно невідомо. Найбільш логічне пояснення: «тормозок» — від слова рос. тормоз (укр. гальма), тобто «гальмувати», робити перерву в роботі для їжі. Слово зародилося на Донбасі, а потім вже поширилося по всьому колишньому СРСР. Зараз слово «тормозок» вживають шахтарі Караганди, Солігорська, Воркути, Інти, Нарви та Кривого Рогу.[1]

А шо робити із плєчіками?

Посилання на коментар

9 хвилин тому, Canton сказав:

photo_2024-10-15_16-52-31.jpg

після звільнення ЗАлужного почалися покращення, як і обіцяв президент... 

Змінено користувачем Александр Аврамчук
  • Хаха 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

20 годин тому, US7IGN сказав:

перше що я сказав дітям коли вони ще до війни почали їздити за кордон - пам'ятайте, що саме по вам і вашій поведінці інші будуть думати про всіх українців. отже не треба давати приводу себе принижувати

Міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш заявив, що польське суспільство обурене тим, що молоді українці катаються на дорогих авто та відпочивають у розкішних готелях.

• Хаха 1
Посилання на коментар

5 минут назад, vadimv сказал:

Міністр оборони Польщі Владислав Косиняк-Камиш заявив, що польське суспільство обурене тим, що молоді українці катаються на дорогих авто та відпочивають у розкішних готелях.

Цей хайпожер вже не вперше робить такі вкиди. Слобоженків/ волошиних на всю Польщу не вистачає, щоб зробити концентрацію українських скоробагатьків скільки-небудь помітною для пересічного поляка. Розмазані дуже тонким шаром) Ну може десь в Варшаві, в дорогих районах (не був, не знаю). Хоч польському люмпену і відновлений биток офігенний преміум, а середній клас розуміє що до чого, подумки приміряючи кожушину біженця на себе (відсоток проданої полякам іспанської і всякої іншої закордонної нерухомості потроху зростає).

• Лайк 2
  • Хаха 1
Посилання на коментар

56 хвилин тому, Александр Аврамчук сказав:

То все фігня, головним звільнили частину курнр

Посилання на коментар

45 хвилин тому, vadimv сказав:

українське суспільство також цим обурене! :lol:

Посилання на коментар

1 година тому, Александр Аврамчук сказав:

особливо у Залужного :lol:

Посилання на коментар

36 хвилин тому, Gonchik сказав:

Цей хайпожер вже не вперше робить такі вкиди. Слобоженків/ волошиних на всю Польщу не вистачає, щоб зробити концентрацію українських скоробагатьків скільки-небудь помітною для пересічного поляка. Розмазані дуже тонким шаром) Ну може десь в Варшаві, в дорогих районах (не був, не знаю). Хоч польському люмпену і відновлений биток офігенний преміум, а середній клас розуміє що до чого, подумки приміряючи кожушину біженця на себе (відсоток проданої полякам іспанської і всякої іншої закордонної нерухомості потроху зростає).

у кого бабла багато поїхали в зовсім інші країни 😉

Посилання на коментар

1 година тому, Вячеслав63 сказав:

Найбільш логічне пояснення: «тормозок» — від слова рос. тормоз (укр. гальма), тобто «гальмувати», робити перерву в роботі для їжі. Слово зародилося на Донбасі, а потім вже поширилося по всьому колишньому СРСР. Зараз слово «тормозок» вживають шахтарі Караганди, Солігорська, Воркути, Інти, Нарви та Кривого Рогу.

Термос-ок десь, колись, не знаю, перекрутили у "тормосок" чи "тормозок" . Стикався з усіма трьома варіантами вжитку для позначення одного і того ж самого -  їжі прихопленої із собою на роботу і не тільки у шахтарів: термосок (рідше і давненько), тормосок (давно але поширено) тормозок (останнім часом).

Пари звуків "е" з "о" та "ес" із "зе" чергують як глухі, так і гуморні.

Скоріше саме термос, така собі термо-пляшка, це і є похідне слово, а не тормоз. Їжу  саме в термосах носили. Тормоз там вже як фонетичний перекруч. Просто співзвучне слово.

• Лайк 2
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...