Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Россияне к нам принесли войну

Скромный прораб

Рекомендовані повідомлення

38 хвилин тому, Вячеслав63 сказав:

Так чому ви ще досі скиглите на форумі?

Я овоч. Але овочі теж хочуть жити. 

І У блогера десятки тисяч доларів напевно є, є на що жити. 

Змінено користувачем akineo
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

19 хвилин тому, vadimv сказав:

Тому що

Він дав українцям мир та дешевий газ, а ви? То хто ще зрадник?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

22 хвилини тому, vadimv сказав:

 

Змінено користувачем US7IGN
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 хвилини тому, US7IGN сказав:

Він дав українцям мир

"ВІЙНА - ЦЕ МИР" (с)

  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 хвилини тому, vadimv сказав:

"ВІЙНА - ЦЕ МИР" (с)

Ну порівняйте скільки українців загинуло між 1992-2014 та між 2014 та 2024. Ви ж програміст, в цифри має без калькулятора 16річного вміти )

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

29 минут назад, hause сказал:

Хто винен у СЗЧ і мобілізаційному треші

З приводу дискусії про СЗЧ і демобілізацію.

Я не маю жодного морального права щось говорити зі свого тилового київського дивану щодо оцінок дій тих, хто на фронті. Тому й не збираюся цього робити.

Моральність СЗЧ можуть оцінювати тільки самі воїни, ніхто більше. Ну, хіба ще родини військовослужбовців.

Але от що я точно бачу - так це те, що всі ці проблеми були закладені небажанням і невмінням Зеленського та його людей побудувати справедливу систему мобілізації.

Порив весни-літа 2022 р. був бездарно просраний. А весь 2023 р. Зеленський особисто торпедував будь-які спроби впорядкувати цей процес. Наприклад, 10 місяців (!) не підписував законопроект про зниження мобілізаційного віку до 25 років. Публічно оголошував, що хоч Залужний і вимагає термінового добору людей, він проти.

Ну, Зе до останнього сподівався, що будуть вибори. А там він вважає молодь своєю аудиторією. Тому хай віддуваються 40-річні.

Паралельно йшли піарні звільнення керівників ТЦК, без жодної зміни системи. Що додавало хаосу. А депутати від слуг тягнули гумку понад півроку з прийняттям змін до закону про мобілізацію.

Головне, чого не зробив і не хотів зробити Зе - це створити в суспільстві відчуття справедливості та єдиного підходу до мобілізації. Все решта - то вже наслідки.

Ще раз підкреслю - за мобілізацію як політичний і організаційний процес повну і беззаперечну відповідальність несе Верховний Головнокомандувач. Згідно Конституції і всіх відповідних законів.

Тому повний треш як в питаннях мобілізації, так і демобілізації, тобто, заміни людей - це пряма відповідальність Володимира Зеленського.

Від цього ІМХО варто відштовхуватися у цій дискусії. І тоді дуже багато чого стає зрозумілим. Джерело: https://censor.net/ua/b3511251

Це буде довгий та сумбурний допис. Багатьом він не сподобається, а ще хтось прочитає його усім відомим мʼяким місцем. І все ж таки…

Допис бійця про те, що він уходить в СЗЧ, бо заїб@вся чекати якоїсь справедливості, здійняв неабиякий галас в соцмережах. Одразу хочу зауважити той факт, що я не засуджую його і в той же час, не виправдовую. Він сам собі дасть раду…

Але, давайте поговоримо, бо… Випадки самовільного залишення частини, як і причини, бувають різні.

Наприклад хлопця тормознули на вулиці ТЦКщники і прямо в капцях мобілізували. Тобто відправили у військо. Не давши навіть заїхати додому, обняти дружину, дітей, матір із батьком. (Мʼяко кажучи, дурня повна і про це ми вже говорили). Але тим не менш, військкомат свою роботу виконав. Як тут не згадати фразу з одного фільму, «Я, викрутився! Тепер ваша черга». І ось людина, яка ображена на все та всіх, попадає в Навчальний центр і при першій можливості «стає на лижі». І ніхто його не шукає. Це важливий момент. Запамʼятайте його. Безумовно, не усі таким чином мобілізовані одразу йдуть в сзч. Припущу, що з сотні, чоловіка два-три. Але йдуть.

Друга категорія, це ті, хто уходить вже потрапивши в свою частину. (Тобто навіть до першого бойового виходу). Реальний приклад. Військовий отримав відпустку «по семейним», бо у нього весілля. Радісно поїхав до нареченої і… більше не приїхав. В селі йому сказали щось накшталт, «Та навіщо воно тобі уто потрібно, та армія. От у Миколи син вже рік як втік з бригади. Сидить спокійно собі вдома, бухає і нікому він не потрібен, ніхто його не шукає». І наш герой почувши поради з усіх боків, робить так, як йому радять близькі. Сидить вдома і… дійсно, нах нікому не потрібен, ніхто його не шукає. Військова частина безумовно його подала як «сезечє», але на цьому все.

Є люди, які йдуть з бойових. Це окрема і дуже складна історія. Надскладна. Іноді бійці розуміють, що поставлено дурне завдання. Операція спланована, (якщо взагалі спланована), через дупу і у тебе є два виходи. Або піти туди і майже стовідсотково загинути, бо є деякі командири, яким… Ну ви зрозуміли. Або піти в сзч. Бо тебе банально не чують. І на ранок командир взводу дізнається, що у нього певна кількість бійців відсутня. Зброя, інвентарне майно на місці, а їх самих немає. І телефон не відповідає. Так, є велика… величезна кількість командирів різних ланок, які бережуть своїх «пацанів», бо розуміють просту істину. «Загубиш по дурості особовий склад, ніколи потім не відмиєшся. Та й толку тоді від тебе та твого взводу, роти, батальйону, якщо він виявиться не боєздатним». Але ж на жаль є різні командири. І цей факт глупо відкидати. Правда в даній ситуації існує ще одна категорія військовослужбовців, «отказники». Тобто ті, хто відмовився виконувати дурну задачу, але не втекли з частини. І часто буває, що умовні сто відказників, після НОРМАЛЬНОЇ розмови із командиром, або новим командиром, перетворюються на десять. Інші погоджуються продовжувати виконання завдань. Але тут треба зауважити те, що деякі потужні полковники не здатні апріорі розмовляти з людьми по-людські.

Історій, як і підрозділів, безліч. Різних історій…

У кожної людини є свій поріг терпіння. І десь я розумію градус обурення цього хлопця, вчинок якого обговорюється зараз майже усіма. Він їб@шить пʼять років, з яких половина, це повномасштабна війна, але гадки не має, скільки ще? Він, (і якщо би тільки він), не може знайти відповідь на просте питання, «А чого обовʼязок, який прописаний в 65 статті Конституції, стосується не кожного. Ой далеко не кожного. І чому тих сзчшників, які зʼібались з частини, не встигнувши доїхати до зони бойових дій ближче ніж пʼятдесят кілометрів, ніхто не шукає? Їм виходить похеру, а ти та твій взвод змушені «ригати» за себе і також за них». Вони навіть не соромляться знімати постити коротенькі відео в соцмережах, як їм оху@Но живеться, бо що? Вірно! Ніхто їх толком і не шукає. Бійці геть не розуміють, чому хлопця мобілізують прямо в гумових капцях з городу, де він збирав кортоплю, а гламурні тіпочки в потужних тачках, які не вилазять зі спортзалів, усі як один… «не підлягають призову». І питань у тих, хто на собі тащить весь цей ***@ць під назвою війна, з кожним днем все більше.

Може зараз, після допису цього парня, хтось почне думати головою, а не дупою?! Хоча… Про що я зараз? Кому війна, а кому «хочу мышью открывать окна! И хочу иконки на рабочем столе».

p.s. Про те, що коїться в шпиталях будемо говорити, чи не треба? Політика деяких чиновників «Чік-чірік, я в доміку! Нічого не чую, нічого не бачу», як на мене, злочинна! Позывной Кот

  • Лайк 1
  • Сумно 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, Вячеслав63 сказав:
4 години тому, Canton сказав:

Графоман один состряпал.

В моєму пості було на нього посилання. Ще подумав, що це, мабуть, такий експерт, як і Кантон тут на форумі. 

І щоб ви не сумнівались! Так само чеше і не червоніє.

Досить було прочитати оцю маячню для пересічних які вірять у чесних незаангажованих журналістів або незалежні медіа

Цитата

 На хитру дупу нашого Президента знайдеться не менш хитрий хрін союзників і нашого Президента примусять примиритися з реальністю - я в цьому впевнений. Ну і є надія на те, що врешті решт в Україні запрацює перший незаангажований жодним українським політиком чи олігархом інформаційний канал який буде включати у себе і ТБ, і Телеграм, і Ю-Туб мовлення.

image.gif.e79abd2232a6b0598a371dbdabec231b.gif

Цитата: Про подробиці не питайте - коли буде офіційний анонс, тоді й відповім на питання про власників та спонсорів. Одне скажу - спротив його появі зі сторони нашої влади дуже серйозний. Тверезості думок та критичного мислення вам, українці, ну а мрії залиште для мирних часів котрі вже доволі скоро неминуче настануть.

Які подробиці, довбню? :pozor:

Чи воно хоч уявляє скільки має коштувати такий канал? 
хто зможе бути власником-спонсором і не буде впливати на політику каналу?

Хоча є приклад одніє смітнички під назвою «прямій», який нібито нікому не належить. image.gif.f8f7fc0a2f7d22e395ccad1ee94708f0.gif

Змінено користувачем Фрай
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

13 хвилин тому, US7IGN сказав:

Ну порівняйте скільки українців загинуло між 1992-2014 та між 2014 та 2024. Ви ж програміст, в цифри має без калькулятора 16річного вміти )

Оскільки я програміст, то вмію користуватися логікою і розумію, що загибель українців між 2014 та 2024 має пряме відношення до підписів державного зрадника у 1994 і 2014.

Змінено користувачем vadimv
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 хвилину тому, vadimv сказав:

Осткільки я програміст, то вмію користуватися логікою і розумію, що загибель українців між 2014 та 2024 має пряме відношення до підписів державного зрадника у 1994 і 2014.

Беріть вище. Народження кожної людини має прямим наслідком її смерть. 

  • Хаха 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Тільки що, US7IGN сказав:

Народження кожної людини має прямим наслідком її смерть. 

Підміна поняття "загибель" на поняття "смерть" - це мабуть звичайна маніпуляція для адвокатів державних зрадників?

  • Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Мощний піар котлети. Якщо на покровський напрямок 2 бінокля, які в закупці 1000 і меньше, то мабуть ще штук 10 буде остальним))

 Микола Тищенко зробив потужний донат!
Пише, що придбав на аукціонах Великобританії партію … БІНОКЛІВ !!!
Пишуть, ці японські біноклі продаються на ОЛХ за 1700 грн.
 

  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

30 хвилин тому, vadimv сказав:

Підміна поняття "загибель" на поняття "смерть" - це мабуть звичайна маніпуляція для адвокатів державних зрадників?

Загибель це літературна маніпуляція. Смерть це медичний та юридичний факт.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, US7IGN сказал:

Ну порівняйте скільки українців загинуло між 1992-2014 та між 2014 та 2024. Ви ж програміст, в цифри має без калькулятора 16річного вміти )

чи багато в Україні 1992 го було українців ? 

ну таких , які б повстали на захист України від кацапії ?

Змінено користувачем Бездомный
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

11 хвилин тому, US7IGN сказав:

Загибель це літературна маніпуляція.

Тобто адвокати крім підміни понять ще й літературними маніпуляціями займаються, пропонуючи програмістам рахувати, скільки українців загинуло між 1992-2014 та між 2014 та 2024?

  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

13 часов назад, vadimv сказал:

Оскільки я програміст, то вмію користуватися логікою і розумію, що загибель українців між 2014 та 2024 має пряме відношення до підписів державного зрадника у 1994 і 2014.

які в нього були варіанти ? 

 

Биканути та  отримати кризу  набагато більшу , ніж отримав  Гамсахурдія ? 

Відповзати тихою сапою, виграючи час за будь яку ціну - то був єдиний варіант якось зберегти українську  Україну , яка тоді була у зародковому стані . 

Я теж довго його лаяв .

Поки подумки не поставив  себе на його місце .

В тих умовах - не було в нього кращого варіанта . 

Змінено користувачем Бездомный
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

12 хвилин тому, Бездомный сказав:

які в нього були варіанти ? 

Я не знаю.

Знаю тільки, що саме відсутність покарання за зроблене руйнує такі коняття як справедливість, відповідальність, обов'язок і т.п.

9 хвилин тому, Бездомный сказав:

Поки подумки не постави себе на його місце .

Ну він жеж сам вирішив зайняти це місце. То ж повинен отримати належне.

Монако і відпочинок на пенсії - це не зовсім те.

Змінено користувачем vadimv
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

12 часов назад, vadimv сказал:

Я не знаю.

варіанти були наступні

 

- стати Лукашенко 

- стати Гамсахурдія  та Ельчібей

-  громадянська війна у Таджикістані

Вам який варіант  здається кращим за той , який обрали Кравчук та Кучма ? 

 

Змінено користувачем Бездомный
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

54 хвилини тому, МаТраС сказав:

Мощний піар котлети. Якщо на покровський напрямок 2 бінокля, які в закупці 1000 і меньше, то мабуть ще штук 10 буде остальним))

 Микола Тищенко зробив потужний донат!
Пише, що придбав на аукціонах Великобританії партію … БІНОКЛІВ !!!
Пишуть, ці японські біноклі продаються на ОЛХ за 1700 грн.
 

"Офісники", яких він намагався утискати у Дніпрі, на порядок більше донатять, і не коли кайданки наділи, а з самого початку війни.

(Не виправдовую цей вид обирання громадян і кацапів, не збігається з моїми морально-етичними поглядами на життя, але що є то є).

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

4 хвилини тому, Бездомный сказав:

варіанти були наступні

 

- стати Лукашенко 

- стати Гамсахурдія  та Ельчібей

-  громадянська війна у Таджикістані

Вам який  здається кращим за той , який обрали Кравчук та Кучма ?

29.03.2024 в 09:42, US7IGN сказав:

Я ж не кацап і академій ФСБ не закінчував щоб мені такі важливі державні задачі ставити

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

17 хвилин тому, Бездомный сказав:

чи багато в Україні 1992 го було українців ? 

ну таких , які б повстали на захист України від кацапії ?

Більше ніж їх залишилося зараз 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

18 хвилин тому, vadimv сказав:

Тобто адвокати крім підміни понять ще й літературними маніпуляціями займаються, пропонуючи програмістам рахувати, скільки українців загинуло між 1992-2014 та між 2014 та 2024?

Головне результат!

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Тільки що, US7IGN сказав:

Головне результат!

Результат на табло.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

11 хвилин тому, vadimv сказав:

Монако і відпочинок на пенсії - це не зовсім те

Саме те! Він якраз гарний приклад як все зробити правильно 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 хвилину тому, vadimv сказав:

Результат на табло.

У кожного своє табло. На моєму завжди перемога :flag1:

Змінено користувачем US7IGN
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

12 хвилин тому, US7IGN сказав:

Саме те! Він якраз гарний приклад як все зробити правильно 

То які тоді у когось можуть бути претензії до "ухилянтів", які взяли з нього приклад?

11 хвилин тому, US7IGN сказав:

У кожного своє табло. На моєму завжди перемога :flag1:

Ви як ото ніби Талєба про Солона не читали )

Змінено користувачем vadimv
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...