Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Россияне к нам принесли войну

Скромный прораб

Рекомендовані повідомлення

49 минут назад, US7IGN сказал:

Попручаються трохи і перейдуть на С919

та й в піхвооких не все так просто - вони не хочуть залітати  під вторинні санкції

Змінено користувачем Бездомный
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, Vinsol2009 сказав:

Та ні, начебто банкова нових темників не розсилала. Це ж ви спец по позитивних блохерах.

На додаток

А хто з Люсю підкормив у офісі простих рішень?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

24 хвилини тому, Canton сказав:

Ось вам...это за то, что плохо молитесь...

photo_2024-07-12_18-51-32.jpg

перевірю на всяк випадок що відбувається з моїми акціями Тесла

image.thumb.png.82b8faa4aaaca8b63d433e2858e5cdcb.png

Змінено користувачем MaxS
  • Хаха 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

7 хвилин тому, Canton сказав:

t.me/nevzorovtv/18646

не туди дивитеся odesa.novyny.live/dopomagaiut-ttsk-ale-diiut-za-mezhami-zakonu-v-odesi-ziavilisia-gromadski-formuvannia-181572.html

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 годин тому, Фрай сказав:

Ви правильно зрозуміли про що я. image.gif.9e45a0afd395e5a65dbaa59157d38ce4.gif

Бо то був наочний приклад коли розганяють зраду і кидають предʼяви забуваючи подивитись у дзеркало.
 

мені абсолютно плювати , що на одного ,що на стерненка. і ні про які цінності думки не гадав. на данний момент мені плювати на все.  я так просто проржав. якщо не вловив, то0 діду не показуй свої маразматичні догадки на всю всевищу)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, US7IGN сказал:

не туди дивитеся odesa.novyny.live/dopomagaiut-ttsk-ale-diiut-za-mezhami-zakonu-v-odesi-ziavilisia-gromadski-formuvannia-181572.html

Всьо туди - ці тіпочки попадають під бронь як охоронні формування - добровільна народна дружина блін.

Одеса просто перша напевно, хто не побоялась обкатати таку красиву схему.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

6 часов назад, ozor сказал:

Ні, але можу запропонувати голову Бездомного за 20 тис.

Торгівля порнографією у нас заборонена.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

16 хвилин тому, murava сказав:

Торгівля порнографією у нас заборонена.

я щось пропустив? у скільки дупу оцінили? :lol:

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

11 годин тому, Canton сказав:

Літер багато буде. Коли всі розповідають про совкових генералів та полковників з підготовки (часом дуже заслужено),

  Показати вміст

про хєрову підготовку в навчальних центрах та підрозділах, про поганих та ледащих інструкторів, то чомусь всі забувають, що провина на такому стані речей з інструкторським складом, частково лежить на "прогресивних" і "просунутих" командирах підрозділів та бригад. І ця проблема в містечковості, в якомусь упертому намаганні відторгати інтереси загальні.

Саме всрате відношення в військах серед більшості командирів, це відношення до навчальних центрів. З купою претензій. І з повним небажанням щось змінювати в масштабах армії.

Так, система підготовки в навчальних центрах потребує змін. В цьому нема ніяких сумнівів ні в кого. Але давайте спробуємо розібратися.

  Показати вміст

Абсолютно всі командири бригад, батальйонів, рот хочуть щоб до них приходило поповнення після якісної підготовки. Всі командири бригад, батальйонів та рот хочуть щоб у них були навчені та досвідчені молодші командири.

Абсолютно всі рекрути хочуть щоб їх готували досвідчені і мотивовані інструктори та викладачі з бойовим досвідом.

Управління бойової підготовки навіть вимагає, щоб всі інструктори "набували бойового досвіду".

Всі інструкторські групи та підрозділи в бригадах, створені не від гарного життя. Вони створені, бо не довіряють підготовку навчальним центрам. Хоча, якщо відверто, ні одна бригада сама не може підготувати з нуля людину за той же час і з тою ж якістю, як якісний навчальний центр. Я кажу зараз не про Десну чи Рівно. Я про НЦ з гарним рівнем підготовки. При рівних умовах. Можна навчити стріляти, можна прокачати фізуху, такмед, можна заточити під певні задачі, але в комплексі у бригади просто нема можливості готувати людей комплексно по всім потрібним дисциплінам. Просто нема умов, фахівців, матбази, часу. Інструкторські групи в бригадах це краще що може бути при мертвій системі підготовки.

Тут можна покидатися в мене помідорами і тапками, але не було ні одного інструктора з бригад, який при заході в 151НЦ не потребував би додаткового навчання.

  Показати вміст

Вже не кажучи про актуальність програм та прав. Ми отримуємо фідбек з усіх напрямків. Наші люди працюють на ЛБЗ і все нове що починає використовувати ворог, ми опрацьовуємо, узагальнюємо і зразу вносимо в програми навчання. Трошки більше ніж за пів року десь відсотків на 30-40 від попередніх планів занять, щось потребує змін, щось уточнення. Це працює тільки тоді, коли є окремий механізм котрий кожен день над цим працює.

Саме тому, часті конфлікти, коли бригади готують рекрутів і запрошують навчальні центра прийняти вихідний контроль.Дуже часто вони просто хочуть щоб людям поставили відмітку БЗВП і все.

  Приховати вміст

Навіть не привозячи людей. В нас є кілька кейсів з скандалами, коли наших інструкторів намагалися примусити фальсифікувати вихідний контроль. При чому починається з уговорів типу - "пацани вже на бойових, на позиціях, увійдіть у положення", а закінчується "підараси тилові, не хочете допомогти славетній бригаді, там пацани кров проливають а ви вмикаєте бюрократів", з подальшими дзвінками наверх та намаганням натиснути та примусити.

При чому, яке морально право (не кажучи про закон) відправляти ненавчених людей, або недонавчаних на "бойові", вбивати їх за тиждень і знову нити старшому начальнику що "ми не БГ, втрати великі" і так повторювати по колу?

Чим гірше підготовлений боєць тим вища вірогідність його втратити.

  Приховати вміст

Є 4 ОСНОВНІ дисципліни які мінімально повинен знати боєць щоб отримати відмітку БЗВП. Просто навчити стріляти? Це мало. Просто навчити переміщуватися? Мало. Комплекс основних дисциплін дає бійцю у складі підрозділу (підготовленого як мінімум так же) ефективно виконувати задачі, нищити ворога і при необхідності надати допомогу побратиму або собі.

Тепер про відношення до самого процесу і системи.

В армії США, Британії та інших арміях "першого світу", коли з лінійного підрозділу солдат виявляє бажання стати сержантом, проходить певну процедуру, та стає сержантом,

  Приховати вміст

а потім скоріше за все покидає підрозділ, це велика честь для сержантів та командирів які його підготували та навчили. Якщо з підрозділу хтось з солдатів заходить в результаті служби на навчання в якийсь крутий навчальний центр, це «ВАУ як круто» і це привід для гордості. Імена цих інструкторів знає кожен солдат в підрозділі. Це вклад підрозділу в розбудову армії та покращення її. Це державницька позиція, яка працює на всю армію. Це величезна честь. Це визнання підрозділу.

Спробуйте в нас (за винятком буквально кількох підрозділів в масштабах ЗС) вмовити командира роти або комбата відправити на навчання на пару тижнів кращого солдата, або молодшого

  Приховати вміст

сержанта, який чисто на інтуїції гарно все робить, але не має потрібних знань, з гарантованим поверненням назад. Вам розкажуть що саме на ньому тримається весь фронт, або сховають його по медицині, або відправлять кудись на якісь збори, або випишуть БРку, яку вигадають за 10 секунд. Його сховають. Його будуть ховати від навчання до тих пір, поки через брак елементарних знань він не загине або не отримає поранення.

Коли приходить розпорядження відправити на навчання кращих та вмотивованих, зливають весь непотріб і аватарів, які заважають.

  Приховати вміст

Маючи надію, що їх не повернуть в підрозділ. І дійсно. Деякі проходять навчання і потім не повертаються. А починають навчати поповнення для цього підрозділу в НЦ. Бо деяким НЦ начхати на якість, головне щоб % укомплектування інструкторами був високий. А потім цей же ротний, який вже став комбатом, нєгодує що в учєбці ХХ інструктори уєбани. Канєшно уєбани. Кого відправив того і зробили. А класних та мотивованих ти ховав, поки не стер по посадкам.

Коли приходить розпорядження з конкретним прізвищем бійця на відрядження, дуже дуже часто, це або ігнорують, або виписують БР і заводять людей на позиції. Але не відпускають.

Коли НЦ просить відпустити у відрядження стрільця, щоб його навчити на молодшого командира, а потім 80/20, або якісно навченим молодшим командиром повернути в підрозділ (якщо не дотягує до інструктора і не має потенціалу, бо це важка робота), або потім просити його віддати, то людину починають ховати.

Окреме вітання комбатам і комбригам, які ховають і не доводять до підлеглих розпорядження на відрядження.

  Приховати вміст

Тупо роблять вигляд що нічого не було. «Не приходило, ой загубили». По суті вони показують підлеглим, як можна забити *** на розпорядження старшого командувача або НГШ.

А потім вони хочуть щоб бійці, які знають що він не виконує розпорядження, виконували його розпорядження з високою долею ризика. Ніде нічого не здається дивним? Тут я тебе найобую і ігнорую наказ НГШ, а тут я від тебе вимагаю довіри і виконання мого наказу. Це так не працює, хлопці.

Де взяти якісних мотивованих інструкторів з бойовим досвідом, якщо бригади не дають стрільця або молодшого командира на навчання? Відправляти у відрядження "для набуття бойового досвіду"? Це зазвичай цирк і наєбалово. в 99,9% це десь був, щось чув. Реального досвіду боїв зазвичай не отримують.

Обмежено придатні після поранення? Є в нас і такі хлопці. Але тут нюанс. 8-10 годин на полігоні в постійному русі на +40 спеки. Або на морозі. Є посади де можна брати людей з обмеженнями і ми з задоволенням це робимо. А є де просто цього категорично робити не можна. Бо доб'ємо людей. То де брати людей, якщо комбати і ротні не відпускають людей?

Кожен стрілець/сержант, який може стати інструктором в перспективі, може підготувати для свого підрозділу сотні людей.

  Показати вміст

Якісно. Чесно. З повною віддачою. То чому не працює ця арифметика? Бо то гра в довгу? А треба задачу зараз? Якою ціною?

Наш ворог грає в довгу. Якщо ми не змінимо підхід, ми програємо. Нам не можна тільки в коротку перспективу. Загинемо всі.

Окрема біль то матбаза.

Якось соромно просити допомогу для навчальних підрозділів.

  Приховати вміст

Чи дає щось держава? Так дає. Але знову упираємося в інтенсивність підготовки. Якщо десь відстрілюють за місяць 30 набоїв, а у нас 450-600, то в кого підрозділу буде більша витрата гонгів? Для розуміння, три дні тому замовили за спонсорські гроші на 320 тис гонгів. Бо ми по чесному готуємо людей. Ми ж бля, і є стандарти НАТО.

В нас частина тактичних дій відпрацьовується під скидами крейдових гранат. Під "учбовими атаками" FPV. Інтенсивність така, що плавляться мотори та аккуми. Бо ми по чесноку "стандарти НАТО".

Ті ж крейдові гранати, на кожного бійця на штурми, на засідки та патрулі. На розтяжки. І таких питань море.

Вже не кажучи про протидію старших начальників з високих кабінетів, які ніколи не були і не будуть в окопах, які просто не розуміють - на*** так заморочуваться, якщо можна зробити все згідно-відповідно і прикрити свою сраку папірцями.

Проблема не в генералах.

  Приховати вміст

Я про кожного з них можу казати і погане і дуже багато гарного. Бо якщо центр існує і йому не заважають а допомагають у розвитку, то це не примарні слухи. Це дії. Які відображаються на ЛДЗ. А коли просунуті "молоді, прогресивні бойові" офіцери, забивають *** і грають в одну хвіртку, то потім буде такий же совок, який зараз вони клянуть.

Ну, а ми дали будемо лупати сю скелю, боротися з системою і в'йобувати на полігонах по 8-10 годин на +42.

Бо ми 151НЦ. Ми і є стандарти НАТО. Роман Доник.

Доник судить зі свого курника, не ясно для чого тут це - цивільна авдиторія 100% зробить невірні висновки, допис адресований зовсім у інше місце. Прочитавши його робиться логічний посил - доник кросавчег готує еліту, 151 нц зебест, інші говно. але чомусь розраховує на інструкторів бойових бригад, а вони падли присилають не рексів, а якихось уебанів. Ну, командири ж дебіли, тут все для них, а вони, сука, дебіли.

Ну то хай стане командиром роти і присилає кого хоче. Ротний це така кончена посада, гіршої й немає певно, навіть комвзвода дрюкає лише комроти, а комроти дрюкають всі хто може дотягнутися, он навіть доник підорасить, ще й лякає розпорядженням старшого начальника, і цілим нгш - та хай іде він нах уй з такими заявами. Схоже на картинку про сантехніка, який викопує трубу а над ним стоїть десяток їбланів і підказують як правильно копати. А лише ці люди роблять всю брудну роботу, лиш на них тримається фронт, а його тут бачте турбує бзвп по стандартам НАТО, і треба вистрілити 600 набоїв. А чого не 2 цинка? Або 3 чи 4? Ну то хай вже своїх штатних інструкторів навчить і користується ними на власний розсуд

Бзвп це така херня, що будь який адекватний чоловік вже знає на 90% з фільмів чи життя, там не така вже прям наука. Ще фахова куди не йшло, там знати треба, але бзвп?! І жодне навчання, підкреслю жодне, не навчить так, як перший реальний обстріл

Щодо того як відправляють на навчання писав вже з рік тому, все залежить від обставин, а вони завжди несприятливі бо війна

04.06.2023 в 00:02, Дощ сказав:

Це й відповідь чому пройшов навчання в Англії.

Як відбувається в реалі - стоїть рота на позиції, і тут з персоналу приходить рознарядка визначити 1-3-5 осіб  для навчання за кордон, яке зазвичай триває від 14 до 40 діб залежно від підготовки і вос. І в комроти дилема, по нормальному треба відправити самих здібних, які потім стануть у нагоді. Але з ким тоді воювати - лишитись на 40 діб з долбойобами? з якими не факт що виживеш ці 40 діб.

В результаті відправляються долбойоби з розрахунку що вони відучаться і в підрозділ не повернуться, зазвичай так і буває. Одним пострілом 2 зайці - долбойобів прибрали і як мінімум 40 днів є з ким воювати, але ж мета зовсім інша.

Насправді проблема сидить надто глибше, і починається з того що комроти ставлять новоспечених випускників військових вузів, в 21 рік, дітей фактично, а там як карта ляже, але то вже інша історія - доник же не хоче комроти

Можете так йому і написати, якийсь хрен з 80-тки сказав що він мудак

  • Хаха 1
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

по запросу Литви. Крім “Шамана”, YouTube заблокував канали таких одіозних особистостей як Олег Газманов, Юлія Чичеріна, Поліна Гагаріна, Григорій Лепс і В’ячеслав Манучаров.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Блогерка і «Супермама»  здала колишнього чоловіка в ТЦК, — Юлія Генсіровська розповіла про це в Instagram. 
Повістку військовозобовʼязаному вчора приносили додому, однак там його не застали. 
У сторіс жінка додала, що вказала адресу екса у Європі та вважає, що той має нарешті віддати всю повагу країні та піти на її захист.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Байден не дозволив Зеленському удари американською зброєю в глиб Росії бо впевнений що  Путін президент України.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...