Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Россияне к нам принесли войну

Скромный прораб

Рекомендовані повідомлення

*️Великобританія не дозволяла Україні використовувати ракети Storm Shadow по території росії,* — Міноборони Сполученого Королівства.

_"Політика уряду щодо розгортання ракет дальнього радіусу дії не змінилася. Британський уряд дозволив Києву використовувати ракети Storm Shadow по цілях у Криму і на материковій частині України з моменту, коли вони були доставлені торік, але заборонив використовувати їх для нанесення ударів по цілях на території росії"_, — йдеться в  заяві Даунінг-стріт.

 

  • Лайк 1
  • Сумно 5
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

 

️ *Зараз країни, які зобов'язалися передати Україні F-16, обговорюють умови їх використання,* зокрема можливості щодо застосування по території рф, — очільник Міноборони Нідерландів Рубен Брекелманс.

️ Канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент США Джо Байден *виступають проти надання Україні дозволу бити західною зброєю по території рф без обмежень,* — DW.

 

  • Лайк 1
  • Сумно 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

22 минуты назад, 7351 сказал:

Край світу, жах!

image.thumb.png.21b33177b5aed2fb7ddafb799d491b0b.png

і всюди мулати в білих штанах

Змінено користувачем Бездомный
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

40 минут назад, Бездомный сказал:

Генеральна Асамблея ООН  вимагає негайного виводу кацаповійськ з Запорізької АЕС. 

Ті "голосування" давно вже нічого не значимуть. Мабуть всьому світу вже зрозуміло абсолютна нездатність та нікчемність тої ООН. Щоб вони не прийняли, все до сраки. Ну от відмовиться рабзїя виводити війська, далі що? Стурбованість чи нові санкції? Може виженуть з ради совбезу? Чи взагалі з ООН? Максимальна цинічність полягає в тому, що вони та їх посібники ще і головують в цьому посміховиську.

  • Лайк 8
  • Дякую 1
  • Сумно 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

7 минут назад, Evgenich сказал:

Ті "голосування" давно вже нічого не значимуть. Мабуть всьому світу вже зрозуміло абсолютна нездатність та нікчемність тої ООН. 

 

треба нагадувати щоразу - сипати сіль на рани

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

58 хвилин тому, Evgenich сказав:

Мабуть всьому світу вже зрозуміло абсолютна нездатність та нікчемність тої ООН

I Євросоюзу

Цитата

Зустріч Орбана і Путіна суперечила нормам Євросоюзу. Про це юридична служба ЄС повідомила державам-членам.

Також юристи ЄС кажуть, що Орбан порушив положення, яке закликає всіх членів здійснювати зовнішньополітичну діяльність «беззастережно в дусі лояльності та взаємної солідарності».

Зазначається, що прем'єр Угорщини використовує статус європейського головування без згоди інших членів ЄС, що дратує європейських партнерів.

Та й НАТО теж... 

1 година тому, Дашуля сказав:

*️Великобританія не дозволяла Україні використовувати ракети Storm Shadow по території росії,*

1 година тому, Дашуля сказав:

️ Канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент США Джо Байден *виступають проти надання Україні дозволу бити західною зброєю по території рф без обмежень,*

  

31.12.2022 в 06:41, vadimv сказав:

А знаєте, що не так з цією війною?

Україна хоче випхати окупантів туди, звідки вони приперлися.

А Захід не хоче, щоб війна вийшла за межі України...

Змінено користувачем vadimv
  • Лайк 1
  • Дякую 1
  • Сумно 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

47 хвилин тому, Дашуля сказав:

території рф,

И это правильно, пусть и дальше бомбы кидают с территории рф.

Пусть ракеты пускают по детским больницам.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Если бы пациенты самого злобного и страшного  в мире дурдома выпускали свою газету, она называлась бы Царьград.

Сами пишут чистосердечное и устраивают пляски на костях.

Они настолько преисполнились в своём людоедстве, что уже иногда кажется, будто даже СС-совцы обходили бы их стороной. 
 

photo_2024-07-12_11-13-00.jpg

  • Лайк 1
  • Дякую 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

5 минут назад, Vinsol2009 сказал:

И это правильно, пусть и дальше бомбы кидают с территории рф.

Пусть ракеты пускают по детским больницам.

Нету ручек - нету конфеток.

Просрали свою ракетную программу - ловите ракеты асфальтом, чо возмущаться-то? 

  • Лайк 4
  • Сумно 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Літер багато буде. Коли всі розповідають про совкових генералів та полковників з підготовки (часом дуже заслужено),

Спойлер

про хєрову підготовку в навчальних центрах та підрозділах, про поганих та ледащих інструкторів, то чомусь всі забувають, що провина на такому стані речей з інструкторським складом, частково лежить на "прогресивних" і "просунутих" командирах підрозділів та бригад. І ця проблема в містечковості, в якомусь упертому намаганні відторгати інтереси загальні.

Саме всрате відношення в військах серед більшості командирів, це відношення до навчальних центрів. З купою претензій. І з повним небажанням щось змінювати в масштабах армії.

Так, система підготовки в навчальних центрах потребує змін. В цьому нема ніяких сумнівів ні в кого. Але давайте спробуємо розібратися.

Спойлер

Абсолютно всі командири бригад, батальйонів, рот хочуть щоб до них приходило поповнення після якісної підготовки. Всі командири бригад, батальйонів та рот хочуть щоб у них були навчені та досвідчені молодші командири.

Абсолютно всі рекрути хочуть щоб їх готували досвідчені і мотивовані інструктори та викладачі з бойовим досвідом.

Управління бойової підготовки навіть вимагає, щоб всі інструктори "набували бойового досвіду".

Всі інструкторські групи та підрозділи в бригадах, створені не від гарного життя. Вони створені, бо не довіряють підготовку навчальним центрам. Хоча, якщо відверто, ні одна бригада сама не може підготувати з нуля людину за той же час і з тою ж якістю, як якісний навчальний центр. Я кажу зараз не про Десну чи Рівно. Я про НЦ з гарним рівнем підготовки. При рівних умовах. Можна навчити стріляти, можна прокачати фізуху, такмед, можна заточити під певні задачі, але в комплексі у бригади просто нема можливості готувати людей комплексно по всім потрібним дисциплінам. Просто нема умов, фахівців, матбази, часу. Інструкторські групи в бригадах це краще що може бути при мертвій системі підготовки.

Тут можна покидатися в мене помідорами і тапками, але не було ні одного інструктора з бригад, який при заході в 151НЦ не потребував би додаткового навчання.

Спойлер

Вже не кажучи про актуальність програм та прав. Ми отримуємо фідбек з усіх напрямків. Наші люди працюють на ЛБЗ і все нове що починає використовувати ворог, ми опрацьовуємо, узагальнюємо і зразу вносимо в програми навчання. Трошки більше ніж за пів року десь відсотків на 30-40 від попередніх планів занять, щось потребує змін, щось уточнення. Це працює тільки тоді, коли є окремий механізм котрий кожен день над цим працює.

Саме тому, часті конфлікти, коли бригади готують рекрутів і запрошують навчальні центра прийняти вихідний контроль.Дуже часто вони просто хочуть щоб людям поставили відмітку БЗВП і все.

Спойлер

Навіть не привозячи людей. В нас є кілька кейсів з скандалами, коли наших інструкторів намагалися примусити фальсифікувати вихідний контроль. При чому починається з уговорів типу - "пацани вже на бойових, на позиціях, увійдіть у положення", а закінчується "підараси тилові, не хочете допомогти славетній бригаді, там пацани кров проливають а ви вмикаєте бюрократів", з подальшими дзвінками наверх та намаганням натиснути та примусити.

При чому, яке морально право (не кажучи про закон) відправляти ненавчених людей, або недонавчаних на "бойові", вбивати їх за тиждень і знову нити старшому начальнику що "ми не БГ, втрати великі" і так повторювати по колу?

Чим гірше підготовлений боєць тим вища вірогідність його втратити.

Спойлер

Є 4 ОСНОВНІ дисципліни які мінімально повинен знати боєць щоб отримати відмітку БЗВП. Просто навчити стріляти? Це мало. Просто навчити переміщуватися? Мало. Комплекс основних дисциплін дає бійцю у складі підрозділу (підготовленого як мінімум так же) ефективно виконувати задачі, нищити ворога і при необхідності надати допомогу побратиму або собі.

Тепер про відношення до самого процесу і системи.

В армії США, Британії та інших арміях "першого світу", коли з лінійного підрозділу солдат виявляє бажання стати сержантом, проходить певну процедуру, та стає сержантом,

Спойлер

а потім скоріше за все покидає підрозділ, це велика честь для сержантів та командирів які його підготували та навчили. Якщо з підрозділу хтось з солдатів заходить в результаті служби на навчання в якийсь крутий навчальний центр, це «ВАУ як круто» і це привід для гордості. Імена цих інструкторів знає кожен солдат в підрозділі. Це вклад підрозділу в розбудову армії та покращення її. Це державницька позиція, яка працює на всю армію. Це величезна честь. Це визнання підрозділу.

Спробуйте в нас (за винятком буквально кількох підрозділів в масштабах ЗС) вмовити командира роти або комбата відправити на навчання на пару тижнів кращого солдата, або молодшого

Спойлер

сержанта, який чисто на інтуїції гарно все робить, але не має потрібних знань, з гарантованим поверненням назад. Вам розкажуть що саме на ньому тримається весь фронт, або сховають його по медицині, або відправлять кудись на якісь збори, або випишуть БРку, яку вигадають за 10 секунд. Його сховають. Його будуть ховати від навчання до тих пір, поки через брак елементарних знань він не загине або не отримає поранення.

Коли приходить розпорядження відправити на навчання кращих та вмотивованих, зливають весь непотріб і аватарів, які заважають.

Спойлер

Маючи надію, що їх не повернуть в підрозділ. І дійсно. Деякі проходять навчання і потім не повертаються. А починають навчати поповнення для цього підрозділу в НЦ. Бо деяким НЦ начхати на якість, головне щоб % укомплектування інструкторами був високий. А потім цей же ротний, який вже став комбатом, нєгодує що в учєбці ХХ інструктори уєбани. Канєшно уєбани. Кого відправив того і зробили. А класних та мотивованих ти ховав, поки не стер по посадкам.

Коли приходить розпорядження з конкретним прізвищем бійця на відрядження, дуже дуже часто, це або ігнорують, або виписують БР і заводять людей на позиції. Але не відпускають.

Коли НЦ просить відпустити у відрядження стрільця, щоб його навчити на молодшого командира, а потім 80/20, або якісно навченим молодшим командиром повернути в підрозділ (якщо не дотягує до інструктора і не має потенціалу, бо це важка робота), або потім просити його віддати, то людину починають ховати.

Окреме вітання комбатам і комбригам, які ховають і не доводять до підлеглих розпорядження на відрядження.

Спойлер

Тупо роблять вигляд що нічого не було. «Не приходило, ой загубили». По суті вони показують підлеглим, як можна забити *** на розпорядження старшого командувача або НГШ.

А потім вони хочуть щоб бійці, які знають що він не виконує розпорядження, виконували його розпорядження з високою долею ризика. Ніде нічого не здається дивним? Тут я тебе найобую і ігнорую наказ НГШ, а тут я від тебе вимагаю довіри і виконання мого наказу. Це так не працює, хлопці.

Де взяти якісних мотивованих інструкторів з бойовим досвідом, якщо бригади не дають стрільця або молодшого командира на навчання? Відправляти у відрядження "для набуття бойового досвіду"? Це зазвичай цирк і наєбалово. в 99,9% це десь був, щось чув. Реального досвіду боїв зазвичай не отримують.

Обмежено придатні після поранення? Є в нас і такі хлопці. Але тут нюанс. 8-10 годин на полігоні в постійному русі на +40 спеки. Або на морозі. Є посади де можна брати людей з обмеженнями і ми з задоволенням це робимо. А є де просто цього категорично робити не можна. Бо доб'ємо людей. То де брати людей, якщо комбати і ротні не відпускають людей?

Кожен стрілець/сержант, який може стати інструктором в перспективі, може підготувати для свого підрозділу сотні людей.

Спойлер

Якісно. Чесно. З повною віддачою. То чому не працює ця арифметика? Бо то гра в довгу? А треба задачу зараз? Якою ціною?

Наш ворог грає в довгу. Якщо ми не змінимо підхід, ми програємо. Нам не можна тільки в коротку перспективу. Загинемо всі.

Окрема біль то матбаза.

Якось соромно просити допомогу для навчальних підрозділів.

Спойлер

Чи дає щось держава? Так дає. Але знову упираємося в інтенсивність підготовки. Якщо десь відстрілюють за місяць 30 набоїв, а у нас 450-600, то в кого підрозділу буде більша витрата гонгів? Для розуміння, три дні тому замовили за спонсорські гроші на 320 тис гонгів. Бо ми по чесному готуємо людей. Ми ж бля, і є стандарти НАТО.

В нас частина тактичних дій відпрацьовується під скидами крейдових гранат. Під "учбовими атаками" FPV. Інтенсивність така, що плавляться мотори та аккуми. Бо ми по чесноку "стандарти НАТО".

Ті ж крейдові гранати, на кожного бійця на штурми, на засідки та патрулі. На розтяжки. І таких питань море.

Вже не кажучи про протидію старших начальників з високих кабінетів, які ніколи не були і не будуть в окопах, які просто не розуміють - на*** так заморочуваться, якщо можна зробити все згідно-відповідно і прикрити свою сраку папірцями.

Проблема не в генералах.

Спойлер

Я про кожного з них можу казати і погане і дуже багато гарного. Бо якщо центр існує і йому не заважають а допомагають у розвитку, то це не примарні слухи. Це дії. Які відображаються на ЛДЗ. А коли просунуті "молоді, прогресивні бойові" офіцери, забивають *** і грають в одну хвіртку, то потім буде такий же совок, який зараз вони клянуть.

Ну, а ми дали будемо лупати сю скелю, боротися з системою і в'йобувати на полігонах по 8-10 годин на +42.

Бо ми 151НЦ. Ми і є стандарти НАТО. Роман Доник.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

8 минут назад, murava сказал:

Нету ручек - нету конфеток.

Просрали свою ракетную программу - ловите ракеты асфальтом, чо возмущаться-то? 

"Я вам ничего не должен"(С)

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

20 хвилин тому, murava сказав:

Нету ручек - нету конфеток.

Просрали свою ракетную программу - ловите ракеты асфальтом, чо возмущаться-то? 

Точно -- п'ять років було без ковіду і ракетних обстрілів майже всіх воєнних заводів...

Тільки про*бані 250 000 тон ракет та снарядів...

Ні доріг ні ракет... 

Ні нових шкіл ні нових лікарень...

image.png.362985376b21454987db762e2e015078.png

Змінено користувачем 7351
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

️Политтехнолог Банковой Владимир Петров угрожает народному депутату Артему Дмитруку УБИЙСТВОМ.

➡️ В своем Телеграмм-канале Петров призвал одесского блогера Сергея Стерненко «затыкать ножом» Дмитрука или скинуть на него FPV-дрон.

Вероятно, угроза убийством - реакция Петрова на предложение нардепа установить мир в Украине и прекратить кровопролитие.

«Логично, что его зарежет тот, кто это уже делал», - написал Петров, напоминая,  что в 2018 году Стерненко убил человека, но не понес за это никакого наказания.

Вы можете себе представить, чтобы такое произошло в какой-то стране ЕС?

Я - нет! И, думаю, вы тоже.

Как не представляю, чтобы спустя 7 часов после инцидента с публичными угрозами человек гулял на свободе и не был задержанным правоохранителями.

Реакции нет до сих пор. И это кто-то еще говорит о Европе? Какой-то сюр…

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Україна та Румунія уклали безпекову угоду: буде переданий ЗРК Patriot.

Угода була підписана президентом України Володимиром Зеленським та президентом Румунії Клаусом Йоханнісом.

Окрім цього, деякі пункти угоди дозволяють максимально швидко здійснювати транзит всієї необхідної техніки через територію Румунії до України.

Також деякі пункти дозволять зміцнити співпрацю та безпекові умови у Чорноморському регіоні.

Таким чином, Румунія буде допомагати Україні розміновувати Чорне море та надавати певну підтримку через інструменти Європейського союзу та НАТО.

«Окремі блоки документа стосуються розвідки та контррозвідки, кібербезпеки, інформаційної безпеки, гуманітарного розмінування, санкцій, відновлення та відбудови України.» – йдеться у повідомленні Офісу президента.

mil.in.ua/uk/news/ukrayina-ta-rumuniya-uklaly-bezpekovu-ugodu-bude-peredanyj-zrk-patriot/

image.png.c5f5852feac902a09f9aad2c94a9c2f9.png

 

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

32 минуты назад, 7351 сказал:

Ні доріг ні ракет... 

Ні нових шкіл ні нових лікарень...

Шо, дошло какое говно вы вытащили на трон??

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

35 хвилин тому, 7351 сказав:

Точно -- п'ять років було без ковіду і ракетних обстрілів майже всіх воєнних заводів...

Тільки про*бані 250 000 тон ракет та снарядів...

Ні доріг ні ракет... 

Ні нових шкіл ні нових лікарень...

image.png.362985376b21454987db762e2e015078.png

 

2 хвилини тому, DimaF сказав:

Шо, дошло какое говно вы вытащили на трон??

Це ви самі назвали *** того, хто про*бав 250 000 тон ракет та снарядів, єдиний в Україні патронний завод, завод "Топаз" і багато багато чого ще...

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

38 хвилин тому, 7351 сказав:

Ні доріг ні ракет

Завдяки актуалізації строків ракетних програм.

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

46 хвилин тому, Canton сказав:

Так, система підготовки в навчальних центрах потребує змін.

гнила риба сама себе не реформує

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 хвилину тому, Vinsol2009 сказав:

Завдяки актуалізації строків ракетних програм.

image.thumb.png.21acd9e67a42e9224355a8209b2679dd.png

  • Дізлайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

15 хвилин тому, МаТраС сказав:

Логично, что его зарежет тот, кто это уже делал», - написал Петров, напоминая,  что в 2018 году Стерненко убил человека, но не понес за это никакого наказания.

Вы можете себе представить, чтобы такое произошло в какой-то стране ЕС?

Я - нет!

Потому, что дятел.

В странах ЕС самозащита не запрещена .

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Зброя для України на 225 млн дол: Patriot, ракети та боєприпаси від США.

Уряд Сполучених Штатів оголосив про новий пакет військової допомоги для України.

Перелік наданого озброєння опублікували 11 липня на офіційному сайті Департаменту оборони США.

Пакет допомоги надається в межах механізму Presidential Drawdown Authority (PDA), який передбачає постачання зброї безпосередньо зі складів армії США.

Транш на суму 225 мільйонів доларів містить одну батарею зенітно-ракетного комплексу Patriot, про надання якого напередодні оголосив Джо Байден.

Також для посилення української протиповітряної оборони надаються ракети до ЗРК NASAMS та ПЗРК Stinger.

Окрім того пакет містить боєприпаси для HIMARS, 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди, протитанкові комплекси TOW та Javelin разом з ракетами до них.

Українські військові також отримають ручні одноразові гранатомети AT-4, набої для стрілецької зброї, підривні боєприпаси та запчастини і допоміжне обладнання.

mil.in.ua/uk/news/zbroya-dlya-ukrayiny-na-225-mln-dol-patriot-rakety-ta-boyeprypasy-vid-ssha/

image.thumb.png.343cb080fb8ab2eb74d8ccea4bb0d032.png

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

9 хвилин тому, 7351 сказав:

image.thumb.png.21acd9e67a42e9224355a8209b2679dd.png

Від 19 липня 2014 року розслідується справа за фактом вчинення службовими особами «Укрспецекспорту» шляхом зловживання своїм службовим становищем розтрати державних коштів в особливо великих розмірах — перерахування у період з січня 2005 року по липень 2008 року з рахунків ДК «Укрспецекспорт» на користь закритого акціонерного товариства «Аеропартнер» 7,6 млн доларів та 69 000 євро за консультаційні та агентські послуги, яких насправді надано не було, а також за фактом легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

24 хвилини тому, МаТраС сказав:

️Политтехнолог Банковой Владимир Петров угрожает народному депутату Артему Дмитруку УБИЙСТВОМ.

➡️ В своем Телеграмм-канале Петров призвал одесского блогера Сергея Стерненко «затыкать ножом» Дмитрука или скинуть на него FPV-дрон.

Вероятно, угроза убийством - реакция Петрова на предложение нардепа установить мир в Украине и прекратить кровопролитие.

«Логично, что его зарежет тот, кто это уже делал», - написал Петров, напоминая,  что в 2018 году Стерненко убил человека, но не понес за это никакого наказания.

Вы можете себе представить, чтобы такое произошло в какой-то стране ЕС?

Я - нет! И, думаю, вы тоже.

Как не представляю, чтобы спустя 7 часов после инцидента с публичными угрозами человек гулял на свободе и не был задержанным правоохранителями.

Реакции нет до сих пор. И это кто-то еще говорит о Европе? Какой-то сюр…

image.png.c0fb1922d17d6c46b78a77846090caf5.png

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...