Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Россияне к нам принесли войну

Скромный прораб

Рекомендовані повідомлення

У Мелітополі зафіксовано влучання у готель, де був розміщений особовий склад противника,

а в Бердянську вибухало в аеропорту, де зосередилися сили ЗС РФ.

focus.ua/uk/voennye-novosti/563543-u-melitopoli-ta-berdyansku-na-bazah-zs-rf-prolunali-vibuhi-shcho-vidomo

17_vubyh (1).jpg

  • Лайк 5
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Dmitry Marchenko

Доброго ранку…. Хочу Вам де що пояснити, як граєтся з нами ворог! С початку по каналам та різним паблікам запускається інфа про 84 ракети…100 ракет…. 20 літаків у небі! А потім запускається така фігня для імітації чогось у небіТому довіряйте лише офіційним і перевіреним джерелам!!! Слава Україні !!!

image.thumb.png.0d74ff83dc7be11179f961de74f142db.png

  • Лайк 5
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

У Донецької області на окремих ділянках Бахмута російські загарбники були контратаковані підрозділами Сил оборони України та залишили деякі позиції.

Про це заявив командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський, передає Укрінформ із посиланням на Military Media Center.

www.ukrinform.ua/rubric-ato/3702960-na-okremih-dilankah-bahmuta-rosiani-buli-kontratakovani-ta-zalisili-deaki-pozicii-sirskij.html

630_360_1607688676-774.jpg

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 години тому, Бездомный сказав:

повністтю деурбанізовувати , деіндустріалізовувати ,  архаїзовувати та примітивізовувати систему освіти

Цієї ночі невідомі добрі люди підірвали лінії електропередач в Ленінградській області, рф

На Брянщині залізничний потяг із 60 вагонами, завантажений нафтопродуктами та пиломатеріалами зійшов з рейок через підрив залізниці. Наразі 7-8 вагонів зараз лежать на боці. Там спалахнула пожежа.

 

Змінено користувачем vadimv
  • Лайк 5
  • Дякую 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

9 часов назад, рыбак сказал:

"Погибающий спецназ: что известно о потерях России в Украине к концу апреля"

www.bbc.com/russian/features-65427978

"

Следовательно, по наиболее консервативной оценке, в ходе вторжения в Украину Россия могла потерять 43 400 человек погибшими.

Общие безвозвратные потери России (то есть число тех, кто выбыл из строя по причине ранения или смерти либо пропал без вести) могут составлять по меньшей мере 195 000 человек.

Эта цифра получена на основе наблюдений Центра военно-морского анализа США, согласно которым на каждого погибшего российского военного в ходе войны в Украине приходится в среднем около трех с половиной раненых.

В эту цифру не входят те, кто воевал на стороне России в составе "народных милиций" Донецка и Луганска. Кроме того, не удается установить даже примерно количество военных, пропавших без вести."

 

Там також є важлива примітка:

Цитата

Мы предполагаем, что наш список может содержать по меньшей мере в два раза меньше имен погибших, чем в действительности захоронено в России. К такому выводу мы пришли, изучая обстановку на кладбищах в более чем 65 российских населенных пунктах на протяжении последних 14 месяцев.

А якщо  додати. тих, кого не забрали і вони удобрюють нашу землю (для них - без вісті зниклі) і "народну міліцію", то наши офіційні цифри виглядають цілком реалістичними.

  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 часа назад, Privet сказал:

 

черговий - класичний  зразок "сім'ї - по кацапськи" :

каблук  під владою домінуючої хабалки , для якої він - не людина , а лише засіб добування ніштяків - раб

 

більшість кацапощелепних баб - дописувачок з гілки СБ ( до того , як вони звідти пішли ) я уявляв  собі  саме такими .

Невже це щелепа так впливає ?

 

Змінено користувачем Бездомный
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Міркую, незабаром,  ВСУ зайдуть до Донецька.

рф не готова до контрнаступу України – CNN

www.5.ua/regiony/rf-ne-hotova-do-kontrnastupu-ukrainy-cnn-304461.html

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Том Купер, Війна в Україні, 29 квітня 2023 року: Чому НАТО не постачає Україні винищувачі західного дизайну?

Цитата

Мене постійно - вже кілька днів, тижнів і місяців - "бомбардують" питаннями на кшталт "чому Україна не отримує F-16". Я намагався пояснити це багато разів, але, схоже, цього було недостатньо. Тому дозвольте мені спробувати ще раз.

image.png.cd300b7b754a9656273a01cea2041977.png

1.) Це неекономічно.

Сучасні бойові літаки надзвичайно дорогі. Залежно від комплектації, навіть відремонтовані F-16 коштують 30-40 мільйонів доларів США "за штуку". Такі типи, як EF-2000, Rafale чи JAS.39 Gripen, коштують від 70 до 100 мільйонів євро - за кожен окремий літак. Одна година їхнього льотного часу коштує близько €/US$40,000-70,000. Боєприпаси для них теж дорогі: одна пускова установка AGM-88E, наприклад, коштує близько 6 мільйонів доларів США. Одна високоточна зброя протистояння типу Scalp-EG або Storm Shadow коштує €/US$1,7 млн. Навіть така "проста" зброя, як одна бомба Mk.82 калібру 250 кг, коштує близько 30 000 доларів США. Додайте до цього комплект JDAM, і ціна складе понад 50 000 доларів США.

Для порівняння, одна самохідна артилерійська установка класу M109, яких Україна останнім часом отримує багато з Італії, просто для прикладу, коштує близько 10 000 доларів США, можливо 40 000 (якщо вона в поганому стані), щоб відремонтувати/реактивувати і доставити в Україну. Вартість однієї буксируваної гаубиці M777 значно вища, без сумніву: вони мають бути повністю заново виготовлені - але: це все одно десь близько 700 000 доларів США, можливо 1 мільйон. Менше, ніж одна керована ракета, випущена з літака...

Ба більше, навіть якщо США подарують Україні, скажімо, 24, 36, 48 F-16: хтось однаково муситиме заплатити за навчання їхніх пілотів і наземних екіпажів (до 1 мільйона доларів США за рік навчання), за їхнє обладнання (від шин та опор для зброї до запчастин і пального), за будівництво відповідних наземних установок в Україні та, судячи з досвіду постачань багатьох інших західних озброєнь до України за останні 14-15 місяців, - за будівництво відповідних об'єктів технічного обслуговування у країнах, що є членами НАТО та є сусідами з Україною.

Тому, навіть якщо я й гадки не маю, скільки коштуватиме будівництво необхідної інфраструктури для, скажімо, уживаних F-16, подарованих США Україні, можна з упевненістю сказати, що загальна сума рахунків за це легко перевищить вартість усіх артилерійських знарядь західного виробництва, поставлених в Україну за останні 14 місяців.

На жаль, тільки з цієї причини: цього не станеться.

2.) Він не є боєздатним.

Як радянські літаки, що експлуатуються ВПС і ППО України (ГПУ), - тобто такі типи, як МіГ-29, Су-24, Су-25 і Су-27, - було розроблено для експлуатації у складі дуже специфічної (радянської) системи повітряної війни (і як вони та їхні попередники регулярно програють повітряні війни, коли їх не підтримують підходящою системою повітряної війни), так і західні літаки створено для експлуатації у складі дуже специфічної системи повітряної війни. 

У випадку з F-16 це означає, що вони були створені з розрахунку на ведення бойових дій за підтримки:

- численні цивільні та військові розвідувальні служби (включно з тими, які керують розвідувальними супутниками, стелс-БПЛА тощо);

- літаки AWACS Boeing E-3 Sentry;

- Boeing RC-135 літак збору даних зв'язку/електронної/сигнальної розвідки (COMINT/ELINT/SIGINT);

- Boeing KC-135 або McDonnell Douglas KC-10, або Airbus A.330MRTT чи аналогічні літаки-заправники;

- літаки переваги в повітрі Boeing F-15C/D (і аналогічні), а також - останнім часом - також

- літаки радіоелектронної боротьби Boeing EF-18G Growler.

Засоби: Західні винищувачі класу F-16 не призначені для ведення бойових дій поодинці, повністю самостійно. Але, як частина системи повітряної війни, що забезпечує їхнім пілотам необхідну ситуаційну обізнаність. ПГУ має інтегровану систему ППО, у цьому немає сумнівів: але зараз ця система не здатна забезпечити потенційних "пілотів F-16" ситуаційною обізнаністю, необхідною для ефективного застосування їхніх F-16.

Це означає: незалежно від того, чи отримають українці F-16 або EF-2000, або Rafales, або Gripens, вони втратять їх так само, як втрачають свої МіГ-29, Су-25 та інші типи. Різниця буде тільки в ціні за втрату. Покращень не буде, тому що один літак - або пара літаків, або навіть 24, 36, 48 або скільки завгодно літаків - не можуть багато чого змінити в сучасній повітряній війні. Не без допомоги системи повітряної війни, для якої вони були розроблені.

3.) Це неефективно в бойових умовах (так, знову: для підкреслення).

За один виліт винищувач класу F-16 може завдати по цілі максимум приблизно 2000 кг боєприпасів (звісно, деякі можуть нести і більше, але тоді це "літаючі цеглини", а не бойові літаки). Один літак цього класу може здійснювати близько трьох, можливо, чотирьох вильотів на день. Якщо його не зіб'є ворожа ППО або не виникнуть технічні проблеми. Це максимум 6000 кг, можливо, 8000 кг боєприпасів на день, із загальною вартістю (експлуатаційні витрати + боєприпаси) не менше 300 000. Для одного дня операцій.

Для порівняння: гаубиця калібру 155 м залежно від типу має середню скорострільність 2-5 снарядів на хвилину. Середній снаряд калібру 155 мм важить близько 40 кг. Це означає: щоб доставити 8000 кг боєприпасів противнику, одній гаубиці необхідно близько 180 снарядів. Давайте будемо консервативними і скажемо, що вона стріляє зі швидкістю 2 снаряди на хвилину. Це означає: йому знадобиться всього 90 хвилин, щоб завдати такий самий обсяг боєприпасів по противнику, з такою самою або, принаймні, аналогічною точністю, але з набагато меншими витратами та меншою небезпекою для екіпажу, як це може зробити F-16 - хоча з набагато більшими витратами та більшою небезпекою для екіпажу, і тільки за 24 години.

4.) Це неекономічно (так, знову: для ще більшого підкреслення).

Маючи на увазі всі перераховані цифри, подумайте, скільки підрозділів української армії (ЗСУ) можна оснастити такою кількістю "гармат" - за ціною, що потрібна для оснащення однієї ескадрильї ЗСУ літаками класу F-16?

Наскільки більше боєприпасів вони можуть доставити - незалежно від погоди, часу доби, протиповітряної оборони противника тощо. - ніж будь-яка ескадрилья бойових літаків класу F-16?

Поклавши руку на серце (і на розум: я великий "фанат авіації/повітряних сил"), просто немає сенсу "переозброювати" ПГУ винищувачами західного виробництва. У кращому разі, вони не будуть збиті російськими ППО, а закінчаться як та дюжина Panzerhaubitze 2000-х років: усі вони проходитимуть технічне обслуговування і ремонт після кількох місяців інтенсивної експлуатації...

.... І це тільки початок. На додачу до цих факторів, додайте такі як:

- F-16 не створені для експлуатації в "примітивних" умовах, де-факто в стилі "повітряної партизанської війни", в яких зараз діє ПГУ (з авіабаз, що часто стають мішенню для російських ракет, з брудних злітних смуг тощо). Ці літаки призначені для експлуатації з хороших, чистих, великих, добре обслуговуваних авіабаз, розташованих на відстані близько 700-1200 км від потенційних цілей: це фактично за межами їхнього радіусу дії, але ей, ось чому у ВПС США так багато літаків-заправників. В України просто немає таких баз і тим більше літаків-заправників.

- Чому це так важливо за наявності великих чистих повітряних баз? Тому що, хоча F-16 і є гарною машиною, при експлуатації в примітивних умовах він має "проблему FOD". FOD - це скорочення від "пошкодження сторонніми предметами". Це означає: щойно вмикається двигун, великий повітрозабірник під фюзеляжем прагне втягнути в себе все, що перебуває на відстані приблизно 10 метрів попереду і нижче літака. Це означає: існує постійна небезпека того, що двигун засмокче щось, що може його пошкодити. У МіГ-29 схожа проблема, але в них, принаймні, є "вбудований захист від FOD": у них є великі пластини, що опускаються в - і в такий спосіб блокують впускний отвір, коли двигуни ввімкнено, коли літак перебуває на землі та розгортається для зльоту або посадки.

(Перш ніж хто-небудь запитає: ні, це не робить МіГ-29 "тим самим" літаком, на якому слід літати в Україні. Я просто пояснюю одне з найслабших місць F-16).

image.png.fbeaaedd991a301141fc26a27a9a8971.png

Вид спереду на МіГ-29. Зверніть увагу на "закриті" повітрозабірники: вони закриті пластинами, що запобігають потраплянню FOD, саме тому, що конструктори цього літака розглядали можливість його використання в "примітивних умовах".

image.png.da47bc8820dd458fd00810e722c5e83f.png

Вид зверху на МіГ-29: зверніть увагу на відкриті жалюзі на крилі і закритий повітрозабірник під ними - тоді як літак перебуває на землі. Таким чином, немає жодної небезпеки виникнення FOD.
- З цього погляду, тип типу (шведського виробництва) JAS.39 Gripen був би набагато кращим рішенням: у нього немає подібної проблеми FOD. Однак їх недостатньо, щоб поставити Україні, скажімо, 24, 36, 58, і навіть якщо Стокгольм захоче це зробити: SAAB просто не може їх "надрукувати". Справді, навіть якщо Стокгольм і Київ домовляться про поставку "завтра о 09.00 ранку", знадобиться кілька років, щоб літаки було вироблено, екіпажі навчено, було створено необхідну інфраструктуру підтримки в Україні, і, таким чином, JAS.39 справді почали експлуатуватися в Україні, і тоді почнеться вся історія з мільйонними витратами, переліченими вище.....

image.png.275313fdfb94339ed40bd29ef07a1645.png

- ...і дозвольте мені навіть не намагатися почати з постачання боєприпасів. Чорт забирай: після 14 місяців цієї війни США і все НАТО управляються такою купкою корумпованих некомпетентних людей, що у них все ще є серйозна проблема з постачанням достатньої кількості артилерійських боєприпасів в Україну - але ви думаєте, що їм буде легше постачати набагато більш дорогі авіаційні боєприпаси, запасів яких ще менше....?

...Це з такою ж імовірністю "спрацює", як і те, що завтра вранці на Заході зійде сонце...

Вибачте, за всіх цих умов: не дивно, що всі в НАТО кажуть: "Ніяких винищувачів для України".

Набагато економічніше і набагато ефективніше напхати Україну артилерією - за умови, що і снарядів для неї буде достатньо. В іншому разі навіть артилерійські знаряддя марні.

 

Змінено користувачем Alvalk
  • Лайк 1
  • Сумно 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Чи міг х**ло собі таке  уявити пару років тому?  :pozor:

 

Влада Південно-Африканської Республіки начебто знайшла варіант, як запросити російського диктатора Володимира Путіна на серпневий саміт БРІКС та уникнути його арешту. Про це повідомляє місцеве медіа Sunday Times з посиланням на неназваних чиновників країни.

За даними видання, південноафриканський уряд заочно попередив Кремль про те, що буде вимушений заарештувати Путіна за ордером Міжнародного суду, якщо він з'явиться у країні.

Співрозмовники журналістів повідомили, що знайшли вихід з цієї ситуації.

За їхніми словами, Преторія нібито веде переговори з Москвою та пропонує Путіну взяти участь у саміті БРІКС за допомогою відеозв'язку.

"Єдиний варіант, який у нас є, це участь Путіна в саміті за допомогою Teams або Zoom з Москви", – розповіло джерело.

 

  • Лайк 1
  • Хаха 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

  ИМХО .В  начале апреля прошлого года, когда уже некоторые " пророки" начали называть условные  даты окончания войны в Украине -"2 недели" , до 9 мая , да лета -зимы  и тд , я пришел к неутешительному  выводу-эта война будет длиться долго. Размышляя о причинах  вторжения России , если отбросить пропаганду , софизмы от политиков и ЛОМов,исключить разного рода предубеждения  и свои в том числе, критически анализируя разного рода  инфоисточники, я для себя опредилил несколько условных целей , которые Кремль пытается добиться  этой проклятой войной:-1.Предотвратить  всеобщее моральное разложение населения на территории России. 2. Проверить , испытать в реальных боях  свое вооружение, армию , личный состав ,в процессе и с учетом их модернизации (  полигон на чужой территории ).3 утилизировать старое и ненужное вооружение и боезапасы ,огромные запасы которого сотнями тысяч тонн хранилось на складах и на утилизацию которого потребовалось бы  десятки лет и многомиллиардные финансовые затраты. 4. Получить приток  населения  с Украины    5.  Поглотить -захватить  дополнительные территории и ресурсы. 

Порядок пунктов можно менять , сути это не меняет.

Несколько дней назад , погуглив  по искомым цитатам , нашел статью от БиБиСи, которая подтверждает некие мои выводы-

"Конец комфортной эпохи: пять уроков войны в Украине для военных и политиков".

www.bbc.com/russian/features-61763019

Несколько цитат этой статьи-  "

Эпоха больших войн не ушла в прошлое - вот, пожалуй, самый главный урок, который выучат политики и военные во всем мире на примере российского вторжения в Украину. Это первый крупный конфликт между двумя технологически сопоставимыми вооруженными силами за последние несколько десятков лет.

Боевые действия в Украине сейчас изучают военные аналитики всех стран - ведь в этих действиях проявляются доктрины, разработанные и проверенные либо в локальных войнах, либо и вовсе на учениях.

Не будет преувеличением сказать, что на полях сражений под Северодонецком, Херсоном, Харьковом сейчас пишутся учебники для военных академий."

"

Но он призывает вспомнить историю других армий мира - например, американской, которая к концу войны во Вьетнаме в 1979 году находилась в очень плохом состоянии. Однако уже в 1991 году, во время первой войны в Персидском заливе, мир увидел совершенно другую армию, с высочайшим уровнем подготовки, командования, экипировки и логистики.

Поэтому стратегическое планирование западных стран должно исходить не из мысли о том, как проявила себя Россия в начале вторжения в Украину, а из потенциала, которого могут достигнуть российские войска, научившись на своих ошибках.

И тогда на Западе увидят, считает сэр Ричард, необходимость модернизировать собственные силы с учетом цифровых технологий, но также и обычных вооружений.

Потенциальным противником здесь может быть Россия, если президент Путин и его окружение останутся у власти. Но еще более важным противником будет Китай, угрозу от которого военные доктрины стран НАТО уже обозначают как основную." ""Если бы альянсу выпало бы схожее испытание, вооруженные силы НАТО могли бы обнаружить, что и у них есть многие из тех проблем, которые Россия испытала в Украине", - пишет аналитик."

 

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

3 години тому, Canton сказав:

Мы тоже не в своем получали...

Я правильно понял. Сам из бывших, с оккупированной территории, по предварительному сговору, в составе преступной группы незаконно завладел оружием с преступной целью убивать граждан соседней страны и до сих пор на свободе? Жаль Венедиктова далеко, кто она б быстро дельце соорудила ...

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

16 хвилин тому, рыбак сказав:

  ИМХО .В  начале апреля прошлого года, когда уже некоторые " пророки" начали называть условные  даты окончания войны в Украине -"2 недели" , до 9 мая , да лета -зимы  и тд , я пришел к неутешительному  выводу-эта война будет длиться долго. Размышляя о причинах  вторжения России , если отбросить пропаганду , софизмы от политиков и ЛОМов,исключить разного рода предубеждения  и свои в том числе, критически анализируя разного рода  инфоисточники, я для себя опредилил несколько условных целей , которые Кремль пытается добиться  этой проклятой войной:-1.Предотвратить  всеобщее моральное разложение населения на территории России. 2. Проверить , испытать в реальных боях  свое вооружение, армию , личный состав ,в процессе и с учетом их модернизации (  полигон на чужой территории ).3 утилизировать старое и ненужное вооружение и боезапасы ,огромные запасы которого сотнями тысяч тонн хранилось на складах и на утилизацию которого потребовалось бы  десятки лет и многомиллиардные финансовые затраты. 4. Получить приток  населения  с Украины    5.  Поглотить -захватить  дополнительные территории и ресурсы. 

Порядок пунктов можно менять , сути это не меняет.

Несколько дней назад , погуглив  по искомым цитатам , нашел статью от БиБиСи, которая подтверждает некие мои выводы-

"Конец комфортной эпохи: пять уроков войны в Украине для военных и политиков".

www.bbc.com/russian/features-61763019

Несколько цитат этой статьи-  "

Эпоха больших войн не ушла в прошлое - вот, пожалуй, самый главный урок, который выучат политики и военные во всем мире на примере российского вторжения в Украину. Это первый крупный конфликт между двумя технологически сопоставимыми вооруженными силами за последние несколько десятков лет.

Боевые действия в Украине сейчас изучают военные аналитики всех стран - ведь в этих действиях проявляются доктрины, разработанные и проверенные либо в локальных войнах, либо и вовсе на учениях.

Не будет преувеличением сказать, что на полях сражений под Северодонецком, Херсоном, Харьковом сейчас пишутся учебники для военных академий."

"

Но он призывает вспомнить историю других армий мира - например, американской, которая к концу войны во Вьетнаме в 1979 году находилась в очень плохом состоянии. Однако уже в 1991 году, во время первой войны в Персидском заливе, мир увидел совершенно другую армию, с высочайшим уровнем подготовки, командования, экипировки и логистики.

Поэтому стратегическое планирование западных стран должно исходить не из мысли о том, как проявила себя Россия в начале вторжения в Украину, а из потенциала, которого могут достигнуть российские войска, научившись на своих ошибках.

И тогда на Западе увидят, считает сэр Ричард, необходимость модернизировать собственные силы с учетом цифровых технологий, но также и обычных вооружений.

Потенциальным противником здесь может быть Россия, если президент Путин и его окружение останутся у власти. Но еще более важным противником будет Китай, угрозу от которого военные доктрины стран НАТО уже обозначают как основную." ""Если бы альянсу выпало бы схожее испытание, вооруженные силы НАТО могли бы обнаружить, что и у них есть многие из тех проблем, которые Россия испытала в Украине", - пишет аналитик."

 

Дурень думкою радіє.
До капітуляції краще б готували рашку вашу.
Що з москвою робити треба вирішувати - або спалити як у 1812,
або просто вручити символічні ключі українцям на Поклонній горі або ще в якомусь місці...

Змінено користувачем iiigolkin
  • Лайк 4
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 минуты назад, Vinsol2009 сказал:

Я правильно понял. Сам из бывших, с оккупированной территории, по предварительному сговору, в составе преступной группы незаконно завладел оружием с преступной целью убивать граждан соседней страны и до сих пор на свободе? Жаль Венедиктова далеко, кто она б быстро дельце соорудила ...

"Когда приходит война - зовут Бога и солдата. Когда война заканчивается - про Бога забывают, а солдата судят" А. Пиночет

  • Лайк 2
  • Сумно 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

18 минут назад, рыбак сказал:

критически анализируя разного рода  инфоисточники, я для себя опредилил несколько условных целей , которые Кремль пытается добиться  этой проклятой войной:-1.Предотвратить  всеобщее моральное разложение населения на территории России. 2. Проверить , испытать в реальных боях  свое вооружение, армию , личный состав ,в процессе и с учетом их модернизации (  полигон на чужой территории ).3 утилизировать старое и ненужное вооружение и боезапасы ,огромные запасы которого сотнями тысяч тонн хранилось на складах и на утилизацию которого потребовалось бы  десятки лет и многомиллиардные финансовые затраты. 4. Получить приток  населения  с Украины    5.  Поглотить -захватить  дополнительные территории и ресурсы. 

Пункти 1-3 - нісенітниця. Тільки пункти 4,5 - це і є мета рф.

1. Насправді саме зараз  йде моральний розпад населення рф.  Але  це їм вигідно, бо бидлом легше керувати. Але... Після майбутнього програшу навіть бидлу буде важко цей програш пояснити.  

2. Зброя - відстій, це й так було зрозуміло. Але вони отримали зворотній  ефект. Виявилось, що це не просто відстій, а відстає на порядок від західних зразків. Багато контрактів на зброю вони вже втратили

І взагалі, вони розраховували на війну від 3 діб до 2-3 тижнів з пануванням у повітрі та підтримкою населення. Але щось пішло не так...

18 минут назад, рыбак сказал:

Несколько дней назад , погуглив  по искомым цитатам , нашел статью от БиБиСи, которая подтверждает некие мои выводы-

"Конец комфортной эпохи: пять уроков войны в Украине для военных и политиков".

Вона нічого такого не підтверджує. Там про те, які висновки з цього зроблені чи будуть зроблені.  Починати війну, щоб потім з цього  робити висновки - це дурість. 

Змінено користувачем Alvalk
  • Лайк 6
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 часа назад, 7351 сказал:

У Донецької області на окремих ділянках Бахмута російські загарбники були контратаковані підрозділами Сил оборони України та залишили деякі позиції.

Про це заявив командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський, передає Укрінформ із посиланням на Military Media Center.

www.ukrinform.ua/rubric-ato/3702960-na-okremih-dilankah-bahmuta-rosiani-buli-kontratakovani-ta-zalisili-deaki-pozicii-sirskij.html

630_360_1607688676-774.jpg

Это те позиции, что мы были вынуждены оставить несколько дней назад.

  • Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

6 минут назад, Canton сказал:

Это те позиции, что мы были вынуждены оставить несколько дней назад.

Це теж непогано. 

І взагалі, там будь-які позиції - це ті, що колись ми були змушені залишити. 

Просто останнім часом контрольована нами  частина Бахмуту постійно зменшується (невеликими темпами). Тому навіть тимчасове повернення якоїсь території дає нам знов таки виграш часу для підготовки до контрнаступу

  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

23 минуты назад, Alvalk сказал:

Пункти 1-3 - нісенітниця. Тільки пункти 4,5 - це і є мета рф.

1. Насправді саме зараз  йде моральний розпад населення рф.  Але  це їм вигідно, бо бидлом легше керувати. Але... Після майбутнього програшу навіть бидлу буде важко цей програш пояснити.  

2. Зброя - відстій, це й так було зрозуміло. Але вони отримали зворотній  ефект. Виявилось, що це не просто відстій, а відстає на порядок від західних зразків. Багато контрактів на зброю вони теж втратили

І взагалі, вони розраховували на війно від 3 діб до 2-3 тижнів з пануванням у повітрі та підтримкою населення. Але щось пішло не так...

Вона нічого такого не підтверджує. Там про те, які висновки з цього зроблені чи будуть зроблені.  Починати війну, щоб потім з цього  робити висновки - це дурість. 

взагалі то  все ще простіше - архаїчне плем'я "біла риба" кинуло виклик майбутньому , бо не хоче інтегруватися у майбутнє - хоче триматися за скрєпи

Змінено користувачем Бездомный
  • Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...