Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Россияне к нам принесли войну

Скромный прораб

Рекомендовані повідомлення

3 минуты назад, murava сказал:

Ничоси...

Даже у кота зеленского есть своя политическая сила....

їх головна сила - ***іти. наголос можна ставити за бажанням :lol:

  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, vadimv сказал:

 Можу в 351-й раз повторити - 1 група інвалідності.

Тоді я був параноїком, алармістом, песимістом, нагнітав, драматизував і т.д. і т.п. Такому персонажу дуже непросто пояснити, нащо тягти з собою паралізовану бабусю. Бо "втеча"  проходила під легендою "їдемо в Берегово і Косино в термальні басейни". 

Але Ви знали, що то легенда, і мати може в окупацію потрапити з дуже великою імовірністю. Мали надію, що людина, на яку її залишили, не кине її якщо що? Бо під Києвом люди реально голодали ... Сусід по дачі був дуже радий, коли знайшов у нас якись залишки макаронів, манки ...

Цитата

Я бачу у вас багатий досвід перевезення паралізованих на Гоа, не буду сперечатися.

Ні. Паралізована не заважала втекти в Славське. Що заважає втекти на Гоа? Легенду не можете вигадати?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 часа назад, Dmitriy_S сказал:

Як казав мій шеф, найвищій пілотаж, це коли твої пости лайкають твої опоненти. Дивлячись на форум і цю гілку, розумію наскільки він був правий. Маніпуляціями легко провернути те, що не подобається опозиції, в той же час маючи її  прихильність. Я за буквально тиждень зібрав стабільні лайки найбільш радикально настроєних опонентів політичної сили, яку я представляю.

Та ну. :)   Найвищий пілотаж - це переконати опонента, а не написати пост, який йому сподобається :)  Для другого ні особливого розуму ні якихось ще незвичайних здібностей мати не тре ...

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

14 хвилин тому, OlaR сказав:

Але Ви знали, що то легенда, і мати може в окупацію потрапити з дуже великою імовірністю.

Ще раз можу повторити - мене тоді вважали неадекватним параноїком, який нагнітає. Почитайте форум напередодні 24.02 - я прямим текстом писав "Хто може виїхати - виїзжайте". Нуль на масу. У мене просто не було аргументів отак просто взяти ї везти паралітика в нікуди. З теплої хати.

14 хвилин тому, OlaR сказав:

під Києвом люди реально голодали ...

Ми коли в жовтні повернулися - ще запаси лишалися.

14 хвилин тому, OlaR сказав:

Паралізована не заважала втекти в Славське. Що заважає втекти на Гоа?

24.02 вранці нам дзвонять з Сум і кажуть, що почалося. Замість їхати на кордон (десь півтори години) і їхати на Гоа (бо 24.02 ще випускали) ми поїхали шукати хату на довгий термін.

 

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

50 хвилин тому, Бездомный сказав:

37-річний айтішник виростив біля Львова 800 кущів коноплі

Мабуть зарплати в IT вже не ті...)

  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

7 минут назад, vadimv сказал:

Ми коли в жовтні повернулися - ще запаси лишалися.

що мене більше всього шокувало в столиці, це ті хто у березні зазирали у зачинені магазини та казали що у них вдома нема що їсти. це ж наскільки треба бути не знаю ким щоб у тебе не було запасу їжі хоча б на тиждень :pozor:

  • Лайк 2
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 минуты назад, vadimv сказал:

24.02 вранці нам дзвонять з Сум і кажуть, що почалося. Замість їхати на кордон (десь півтори години) і їхати на Гоа (бо 24.02 ще випускали) ми поїхали шукати хату на довгий термін.

А навіщо? Що з Гоа, що зі Славського до мами не доїхати однаково. Ось не розумію логіки. Якби Ви залишили сім'ю шукати хату та поїхали до мами, коли почалась війна, то зрозуміла б. А так - яка різниця для мами була? Якщо все добре, то з Гоа все б порішали, а якщо ні, то що зі Славського що з Гоа однаково нічого не вдієш. Залишити стару паралізовану та самому втекти (легенда для інших, ви все розуміли), а зараз розказувати, що мама заважає ...  Ось не можу зрозуміти логіки ...

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

21 годину тому, OlaR сказав:

А можно по пунктам, куда и сколько направил Ахметов? Вы же все знаете. А то это как состав колбасы - мясо в составе есть, но вот % не всегда указан. Иногда это 2%. Ахметов и помощь ЗСУ? Слабо верится. Вот пакетики с личной символикой, чтоб каждый знал имя благодетеля, это да ... Донбас уже готов нового царя и благодетеля нам подсунуть? 

Не очікував одержати запрос на рекламу Ахметова саме від Вас.

Мені не жалко.

Рінат Ахметов для Збройних Сил України:

Метінвест

● Метінвест спрямував  більш як 1,6 млрд грн – на потреби армії в межах мілітарної ініціативи «Сталевий фронт Ріната Ахметова».  Його мета – надання допомоги захисникам Маріуполя, а також їхнім сім’ям. Кошти будуть спрямовані на різні потреби – від лікування, психологічної допомоги, протезування тощо до реалізації цільових запитів.

● Сили оборони України, представники комунальних та соціальних служб прифронтових населених пунктів, військові журналісти, мобілізовані співробітники Групи отримують тисячі бронежилетів та шоломів від компанії щомісяця.

 Наразі вже передано понад 25 тис. шоломів і 150 тисяч бронежилетів високого рівня захисту.

● Метінвест виготовив та передав захисникам вже понад 170 сталевих модульних укриттів для бліндажів, які значно підсилюють захищеність українських військових в польових умовах. Укриття витримують обстріли артилерією калібром до 152 мм.

● Коштом Метінвесту придбані 1600 тепловізорів, десятки тисяч медичних турнікетів та аптечок.

● Метінвест передав українським розвідникам і прикордонникам понад 270 генераторів й мультизарядних станцій.

● На підприємствах Метінвесту виготовлено для потреб військових і цивільних у прифронтових регіонах близько 5 тисяч польових пічок.

● Підприємства Метінвесту передали захисникам України 312 авто різних видів.

● Метінвест закупив та передав військовим близько 1200 дронів.

● Передано на потреби ЗСУ понад 1 млн л палива.

● У Запоріжжі за підтримки Метінвесту створено спеціалізовану дільницю для ремонту автомобільної військової техніки.

● «Укртрансгаз» і Метінвест виготовляють польові пічки, саперні кішки, вогнегасники для наших військових. Металурги вже передали понад 6 тонн металопродукції, з якої на виробничих потужностях Укртрансгазу створять приблизно 5 тисяч виробів.

● Команда «Метінвест Покровськвугілля» разом з інженерами ЗСУ будують фортифікаційні споруди в полях Донеччини.

● Метінвест-СМЦ безплатно передав Львівському оборонному кластеру понад 500 тонн сталевих листів, а фахівці Кластера виготовили з них бронежилети. Наразі завдяки цій співпраці 80 тисяч наших воїнів та фахівців, що працюють у зоні бойових дій, забезпечені захисною амуніцією.

● Фандрейзингова платформа UNITED24 та Група Метінвест в межах проєкту «Символ незламності. Азовсталь» створили лімітовану серію браслетів (100 000 екземплярів) із використанням довоєнної партії сталі легендарного маріупольського комбінату-фортеці. Усі гроші від продажу знакових виробів – 94 млн грн – пішли на проєкт «Армія дронів» та систему протидії дронам «Ловець Шахедів».

● На прохання запорізьких захисників Запоріжсталь профінансував виготовлення понад тисячі комплектів зимових одностроїв.

● Група Метінвест розробила та почала виробництво нового виду захисту для українських військових – броньовані щити, що здатні захистити кулеметників та операторів іншої великокаліберної зброї від ураження стрілецькими боєприпасами та уламками.

● У межах мілітарної ініціативи «Сталевий Фронт Ріната Ахметова» Метінвест спрямував майже 6,2 млн грн благодійному фонду PULSE, який навчає військових тактичної медицини.

● Метінвест передав оборонцям Бахмута десятки триног для мінометів.

● Метінвест доставив на фронт десятки потужних генераторів для захисників України.

● Фахівці «Каметсталі» виготовили вже 20 тисяч будівельних скоб для спорудження бліндажів.

● Метінвест-СМЦ передає сталь для виготовлення баггі для ЗСУ.

«Укртелеком»

● «Укртелеком» передав на потреби ЗСУ 179 автівок.

● На допомогу країні та її захисникам «Укртелеком» виділив більше як 50 млн грн. Закуплено майже 3 тис. аптечок, 4 тис. турнікетів, 2 тис. кровоспинних бандажів та пов’язок 50 тактичних нош, понад 180 рацій та 23 генератори.

● «Укртелеком» в рамках мілітарної ініціативи «Сталевий фронт Ріната Ахметова» замовив виробництво українських розвідувальних БПЛА «Валькірія» та передав військовим вже 6 з них.

● У рамках мілітарної ініціативи «Сталевий фронт Ріната Ахметова» Укртелеком передав українським військовим розвідувальний БПЛА «Лелека».

● На початку військової агресії Укртелеком отримав від партнерів 150 супутникових телефонів. У зв’язку зі стабілізацією ситуації зі зв’язком більшу частину з них передано на потреби українських оборонців.

ПУМБ

● Банк перерахував на військову допомогу Силам оборони України понад 81 млн грн. Кошти пішли на бронежилети, шоломи, протигази, тепловізори, тактичні рюкзаки та рукавички, дрони, автівки та пальне, ліки та харчування. 40% своїх броньованих авто банк передав українським спецпідрозділам.

● Під час зустрічі з бізнес-клієнтами на «Вечорі стійкості» банк провів благодійний аукціон, де було зібрано 1,4 млн грн. Їх розподілили поміж фондом «Ми переможемо» та громадськими організаціями «Агенти крові» та «ДонорUA». Вони спрямують отримані кошти на обладнання мобільними станціями пікапів для радіоелектронної боротьби з повітряними силами (ракети, дрони), 8 доставок крові в гарячі точки та закупівлю 215 наборів тактичної медицини: кровоспинні бинти та ізраїльські бандажі.

● ПУМБ задонатив 200 тис. грн на спільний збір COMFY та Благодійного фонду Сергія Притули на 15 розвідувальних комплексів БПЛА «Валькірія».

● ПУМБ задонатив 1 млн грн на збір Благодійного фонду Сергія Притули на бронетранспортери Spartan для ЗСУ.

● Разом з «Благодійним фондом Сергія Притули» ПУМБ оголосив збір на 6 млн грн на придбання хірургічного обладнання для фронтової лікарні оперативного командування «Південь». Наразі збір успішно закритий. Внесок банку – майже 3,7 млн грн.

«Лемтранс»

● Від початку війни компанія направила на допомогу ЗСУ та гуманітарні цілі 27 млн грн.

● 200 бронежилетів передано оборонцям України.

● Разом із партнерами «Лемтранс» закупив і передав військовим на передову дев’ять позашляховиків.

● «Лемтранс» розпочав виробництво польових пічок-«буржуйок» для військових на передовій. Десятки пічок вже передано захисникам України.

● «Лемтранс» придбав та передав захисникам на сході України квадрокоптери DJL Mavic, DJI Matrice 30T та зарядну станцію EcoFlow.

ЦУМ

● ЦУМ передав 150 одиниць теплого одягу київській ТрО.

Harveast Holding

● Передано ЗСУ 4,5 тонни солярки, 6 автомобілів та 1 дрон.

Футбольний клуб «Шахтар»

● «Шахтар» системно направляє допомогу українським захисникам. Сили оборони України вже отримали 750 касок, 1500 тактичних аптечок, одяг на суму понад 1 млн грн. Десятки тисяч одиниць гуманітарних товарів – від спального приладдя (матраців, ковдр, подушок, спальних мішків, карематів) до бензопил, газових балонів, автомобільних аптечок, засобів гігієни, печей тощо, а також десятки тонн харчових продуктів, питної води тощо.

● «Шахтар» організував та покрив усі витрати на лікування в США захисника «Азовсталі» Михайла Діанова. Морський піхотинець зазнав кульового поранення в березні цього року, захищаючи Маріуполь. Після реабілітації права рука Михайла повноцінно функціонуватиме.

● «Шахтар» організував лікування важкопораненого воїна ЗСУ Євгена Ларченка в Ізраїлі. Військовослужбовець дістав поранення нижньої і верхньої щелепи від уламка міни. Наразі він готується до операції.

● «Шахтар» повністю оплатив усі витрати з лікування та реабілітації важкопораненого військового Віталія Шумея. Захисник України вже отримує медичну допомогу в Університетському госпіталі Інституту Гуттманна в Барселоні, який є одним з провідних центрів нейрореабілітації у світі.

ДТЕК

● ДТЕК направив на підтримку захисників України та гуманітарні цілі понад 800 млн грн.

● Захисники України вже отримали від ДТЕК тисячі одиниць амуніції (аптечок і турнікетів, рацій, дронів тощо), тисячі літрів пального тощо.

● Для потреб ЗСУ компанія віддала 200 автомобілів, які використовуються для виконання завдань з захисту населення.

● Шахтарі ДТЕК Енерго в рамках мілітарної ініціативи «Сталевий фронт Ріната Ахметова» передають вугілля для обігріву українських бійців на передовій.

● В рамках мілітарної ініціативи «Сталевий фронт Ріната Ахметова» ДТЕК розпочав виробництво польових пічок для оборонців України. На передову вже передані сотні пічок.

www.scm.com.ua/news/daydzhest-dopomogi-stanom-na-20-kvitnya

65_tn.jpeg

Змінено користувачем 7351
  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

9 минут назад, US7IGN сказал:

що мене більше всього шокувало в столиці, це ті хто у березні зазирали у зачинені магазини та казали що у них вдома нема що їсти. це ж наскільки треба бути не знаю ким щоб у тебе не було запасу їжі хоча б на тиждень :pozor:

В квартирі так і живуть :) Не всі :) В мене чоловік ще довоєні запаси доїда :) Скільки коштує гречка чи олія поняття не має :) 

Змінено користувачем OlaR
  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

25 хвилин тому, OlaR сказав:

А навіщо?

 Щоб дивитися по ситуації, що можна зробити. 

25 хвилин тому, OlaR сказав:

Що з Гоа, що зі Славського до мами не доїхати однаково. Ось не розумію логіки.

Ну, спробуйте для початку взяли лінійку і виміряти відстань до Гоа і до Славського. Якщо не допоможе, можна спробувати доїхати до Гоа на машині. 

25 хвилин тому, OlaR сказав:

Якби Ви залишили сім'ю шукати хату та поїхали до мами, коли почалась війна, то зрозуміла б.

То зрозуміло, що кинути сім'ю і поїхати назустріч танкам - це дуже адекватний вчинок. 

25 хвилин тому, OlaR сказав:

А так - яка різниця для мами була? Якщо все добре, то з Гоа все б порішали, а якщо ні, то що зі Славського що з Гоа однаково нічого не вдієш

Різниця була в тому, що зі Славського (точніше з Києва) ми за кілька годин приїхали прямо в реанімацію, а з Гоа так швидко не приїдеш. 

25 хвилин тому, OlaR сказав:

 а зараз розказувати, що мама заважає ... Ось не можу зрозуміти логіки ...

Як можна зрозуміти логіку, коли ми розмовляємо різними мовами. У вашому лексиконі є слово "заважає", а в моєму тільки "варіанти дій в даній ситуації".

Змінено користувачем vadimv
  • Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

41 минуту назад, vadimv сказал:

Різниця була в тому, що зі Славського (точніше з Києва) ми за кілька годин приїхали прямо в реанімацію, а з Гоа так швидко не приїдеш. 

А якби танки були, то никуди би не поїхали. Єдине, що можна було зробити, то відправити сім'ю у Славське, а самому залишитись з мамою. Якщо вона так важлива. Хто її доглядав з лютого по жовтень? До Сум 4 години з Києва мінімум, якщо порушувати всі можливі пункти ПДР ... 

Змінено користувачем OlaR
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

У Мукачеві запустили виробництво антидронових рушниць.

Місцевий активіст та депутат Сергій Герасименко став ініціатором проєкту. Виготовлено вже понад 100 одиниць таких комплексів, їх усі передано військовим.

До Сергія потрапила антидронова рушниця. На той момент фактично єдиний варіант – за великі гроші (500 тис. грн).

Розібравши схемотехніку, і розклавши все по полицях, активіст з’ясував, що загальний цінник всіх компонентів за виключенням корпусу в загальному ледве добігав до цифри у 2000 доларів. Хоча виробник просив 12-13 тис. доларів.

Рушниця Сергія має два функціональних тумблери:

GPS — припиняє зв’язок дрона з супутниками і він автоматично летить на місце старту. Якщо на слух віддаляється, значить чужий і вмикаємо тумблер 2.4/5.8 і дрона нема. Якщо летить в наш бік, то значить наш і ми його відпускаємо. Таким чином «френдлі фаєр» виключається.

2.4/5.8 — дрон втрачає зв’язок з базою і супутниками і здійснює екстрену посадку просто вниз.

Наразі виготовляють два види антидрон-рушниць.

mil.in.ua/uk/news/u-mukachevi-zapustyly-vyrobnytstvo-antydronovyh-rushnyts/

 

f5f768412f3cd39adbe3cb667eb1d479.jpg

  • Лайк 7
  • Дякую 2
  • Хаха 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 часа назад, vadimv сказал:

Ще раз можу повторити - мене тоді вважали неадекватним параноїком, який нагнітає. Почитайте форум напередодні 24.02 - я прямим текстом писав "Хто може виїхати - виїзжайте". Нуль на масу. У мене просто не було аргументів отак просто взяти ї везти паралітика в нікуди. З теплої хати.

Ми коли в жовтні повернулися - ще запаси лишалися.

24.02 вранці нам дзвонять з Сум і кажуть, що почалося. Замість їхати на кордон (десь півтори години) і їхати на Гоа (бо 24.02 ще випускали) ми поїхали шукати хату на довгий термін.

 

24.02 не випускали. Маю знайомого якого розвернули. 

  • Лайк 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

2 часа назад, vadimv сказал:

 

Ну, спробуйте для початку взяли лінійку і виміряти відстань до Гоа і до Славського. 

Якщо бути чесним, то достатньо міряти від Кракова. Тоді різниці з Славським фактично не буде. 

А загалом звісно кожен робив як вважав за потрібне і сенсу це обговорювати не багато. 

  • Лайк 6
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

8 часов назад, Бездомный сказал:

37-річний айтішник виростив біля Львова 800 кущів коноплі

 

У знайомого медика крутої страхової компанії така фігня на балконі росла.Кущі з мій зріст.Вдень виставляв, на ніч заносив у  темне приміщення. В країні було заборона на такі речі, але відношення цілком лояльне.. На балконі огорожа - суцільне скло. З вулиці та зверху усе видно.  Будинок висотний , з парковкою під будинком та цілодобовою охороною зі зброєю.Йому страхова щоденно винаймала такси на увесь рабочий день.У чому там прикол я так і не зрозумів.Є фото , де я молодий, красивий та щасливий у тих кущах сиджу. Мда, ото часи були....Неначе сто років пройло з тих часів.

Змінено користувачем Privet
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

8 годин тому, OlaR сказав:

Єдине, що можна було зробити, то відправити сім'ю у Славське, а самому залишитись з мамою.

І як ви це собі уявляєте - "відправити сім'ю у Славське"? Дружина в одній руці тягне валізу, в іншій - дитину? Чи як?

Причому треба ще розуміти, що потяги 24.02 з Сум вже не ходили, а машиною дружина керувати не вміє.

Далі, я в жодному випадку не залишуся в окупації. В будь-якому. Ані за яких причин.

Якби так сталося, що 24.02 прокинувся б у Сумах - йшов би пішки до Полтави.

8 годин тому, OlaR сказав:

Якщо вона так важлива.

Як можна зрозуміти (якщо трохи напружити мізки) - то трохи важливіша за Гоа.  

8 годин тому, OlaR сказав:

Хто її доглядав з лютого по жовтень?

Теща. 

8 годин тому, OlaR сказав:

До Сум 4 години з Києва мінімум

А з Гоа 4 добм. Відчуйте різницю.

Змінено користувачем vadimv
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

6 годин тому, loader сказав:

24.02 не випускали. Маю знайомого якого розвернули. 

Ну, ми 23.02 їхали з Ужгорода до Славського, через Сянки, буквально в двох метрах від кордону.

Мали безліч можливостей звернути наліво. 

5 годин тому, loader сказав:

Якщо бути чесним, то достатньо міряти від Кракова.

І що мені робити в тому Кракові? Якщо вже виїхав - паняй вже аж на Гоа. 

5 годин тому, loader сказав:

А загалом звісно кожен робив як вважав за потрібне і сенсу це обговорювати не багато. 

Особливо заднім числом. Коли відомо, що було 24.02. І маса народу хутко перевзулася.

А не 14.02, коли на тебе дивилися як на психа, коли ти казав, що треба їхати.

 

Змінено користувачем vadimv
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

20 часов назад, kim chen loran сказал:

русня і так вже видихається - за один перший квартал дефіціт бюджету вже становить 150% від запланованого на цілий рік. А що вони здобули в Україні? - Розбиті міста, заміновані поля. Все явніше і явніше видно, що то була хотілка путена, щоби підняти собі ще більшу популярність і з цим просидіти на троні пожиттево. Але щось пішло не так... 
 Якщо хтось змінить путена, то він буде з його когорти перший час буде змушений зберігати інерцію, як Хрущ після Саталіна, але й він через 4 роки всеж зробив справжній переворот. 20 років ніхто чекати не буде, тим більше сталіну пробують приписати перемогу,а у путі з нею щось не пішло.

 

я ж кажу - поспілкуйтеся з живими кацапами очно , а не через нашу пропаганду - чатрулетка , ВК - та будь де  - хоча б каменти кацапів під роликами кацапоблогерів типа Іллі Свиридова почитайте :unknown:

 

не задоволені фуціним кацапи , не задоволені не фактом  злочинної війни ,та наслідками - санкціями , відмови від кацапської гуманітарної культури ,  е.т.с. ,  не задоволені фуціним кацапи налаштовані дуже войовничо -  майже одностайно підтримують злочинну агресивну геноцидну війну . Не задоволені фуціним кацапи незадоволені виключно  провалом бліц-крігу та відсутністтю швидких гучних перемог :pozor:

 

то ж заміна фуціна на умовного шмуціна нічого не змінить - на жаль , війна триватиме довго - дуже довго , бо  кацапи прагнуть , навіть  не знищення України та нашого  народу , як таких ( хоч вони і цього палко жадають )  - кацапи налаштовані досягнути  набагато більшого - кацапи прагнуть  зламати нинішній світоустрій - знищити геополітичну гегемонію колективного Заходу . Кацапи дуже розраховують на ланцюгову реакцію - за принципом доміно , яка призведе до краху сучасної  світової економічної системи . 

Більш того , той же Хазін більше розраховує на Іран , Бразилію та Індію , ніж на Китай , який , на його думку теж стоїть на порозі  глибокої кризи , в яку його затягне вирова воронка кризи Заходу .

Я зараз не роблю оцінку - праві кацапи у свох розразунках , чи помиляються . Я лише констатую факт - яке лайно в них у головах , і якого піхвецю вони бажають Західному світу .

 

З.і.  у демілітарізації , деіндустріалізації , деурбанізації ( в першу чергу москви , пітера , та інших наукових та промислових  та інфраструктурних  осередків ) , деінфактуризації , детехнологізації кацапії  в першу чергу має бути зацікавлений колективний Захід , бо для них - то питання - існувати , чи зникнути .

 

Змінено користувачем Бездомный
  • Лайк 3
  • Дякую 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
×
×
  • Створити...